Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hadi Buyrun. . Yine Kazık Yedim. . .

BaşlatanBaybars2000Tarih18/09/2011 21:11:09Yorum30

İlk mesaj
Bir iş kolunda faaliyete başlayacaktım.Fizibilitesini tamamladım..Yurtd dışında -almanya ukrayna rusya yunanistandan- 15 Euro'ya alanıbilecek bir malı türkiyede sözümona bu işte meşhur Tv'lerde boy gösteren uzman diye ortalıkta dolaşan birinden alalım dedik..İş uzamasın diye.Memnun kalırsak 10 bin dolar civarı alım yapacaktık....Kargoyla gönderin dedik.Yurtdışından 15 euro alınabilecek mala tam 472 tl bayıldım..Enayi diyeceksiniz de istediğimiz gibi olup olmayacağı belli değil.Mecbur kaldık anlayacağınız.Türkiyede satıcı yok..Çok yeni biriş..Bu işi yapanlarada baktım ki işi bilmiyorlar..Oysa muazzam potansiyeli var..
Neyse kargoyu açtık..Yok..evet yok..Hemen telefon açtık..Kendi ellerimle koydum dedi...Olamaz böyle bir şey dedi... Fuardayım dönüşte uğrarım dedi...Uğramadı..Tlf açtım ..Ayağıma gelin diyor..
Faturası bende mal yok..Hadi bakalım..Ne tecrübe ne iyiniyet..Bu ülkede nasıl iş yapacaksanız..Birde bayan kendisi...Bunaldım insanlardan..Bir arkadaşım beni uyarmıştı..Abi sen puşt olmadığın sürece kazık yemeye devam edeceksin demişti..Hadi bakalım buyrun..Bu işi yapan diğer bir kişiyle kontak kurdum..Satıcı yok ya 1000 tl'lik alman lazım yoksa vermem diyor..Oysa 50 tl'lik bile satabilir...Çok talep var ama yapan yok..İnat ettim..Gerekirse ukraynaya gideceğim..Gerekirse yunanistana..İş ahlakından yoksun soysuzlara inat bu işi yapacağım..Ben de 15 euroya satacağım..Bakalım o zaman ne yapacaklar..
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,
Görmezden geleni zavallı,
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.

Oysa ki;
Ben istediğim kadar hayatımdalar..
Göz yumduğum kadar dürüst ve
Sustuğum kadar insanlar...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
30 yorum
neymiş bu ürün çok merak ettim.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
"Tecrübe, yenilen kazıkların bileşkesidir" diye bir söz vardır.

Bu yazıyı okuyunca nedense bu aklıma geldi. Bak kardeşim, bir daha kine bizatihi gider, işinde başında durur görerek mal alırsın. Malı almadan parayı vermezsin. Medyada ki göz boyayan medya maymunlarına ve medya maymunluklarına kanmazsın. Kısaca artık TECRÜBENİ konuşturmaya başlarsın.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im

nedir abi aradığın rusya ve ukrayna için sordurabilirim varlığını ve yapılabilirliğini....
aaaaaaaaa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Gecmis olsun oncelikle ama benim anlamadigim mali gormeden neden teslim aldin eger kargocunun yaninda kontrol etseydin hic bi sorun kalmazdi bence.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
kargoyu siz nerede açtınız ? nasıl bir ürünmüş?

yunanitana gidip alsanız ; sabah gidersiniz aksam dönersiniz(günde 2 defa otobüs var ) ürünü alıp ve size hiç bir maliyeti olmaz !

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
kargonun yanıda malı açmadınmı eğer açmadıysan adamlar haklıdır belkide sen çıkarmışsın yada kargocu herkes öyle yaparsa ticaret nasıl dönecek..

birde 15 eu luk mala nasıl 460 kusur lira ödediğini merak ediyorum sabah uçakla ukraynaya gidip 10. ad alsan akşam ucagıyla gelseydin o kadara mal olmazdı ..

o uzman kadından 460 liraya aldıgın malı kaça satmayı düşünüyordun acaba.. her Allah ın günü tüm uydu kanalarında aynı ürünler dönerken bir başkası pahalıya satabilirmi..

senin dediğin ürünler ya zayıflatıcı ya kilo aldırıcı ayda cinsel gücü artıcı sözde ilaçlar sanırım ..

kusura bakma yazdıkların hiç kafama yatmadı hepsi çelişkili laflar.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Rusya da arastirabilirim. tabi isin ve malin ne oldugunu yazarsiniz..
fatih orman urunleri

Yerleşim Rusya Federasyonu / St PetersburgMeslek Ymalat
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dortler21
kargonun yanıda malı açmadınmı eğer açmadıysan adamlar haklıdır belkide sen çıkarmışsın yada kargocu herkes öyle yaparsa ticaret nasıl dönecek..

birde 15 eu luk mala nasıl 460 kusur lira ödediğini merak ediyorum sabah uçakla ukraynaya gidip 10. ad alsan akşam ucagıyla gelseydin o kadara mal olmazdı ..

o uzman kadından 460 liraya aldıgın malı kaça satmayı düşünüyordun acaba.. her Allah ın günü tüm uydu kanalarında aynı ürünler dönerken bir başkası pahalıya satabilirmi..

senin dediğin ürünler ya zayıflatıcı ya kilo aldırıcı ayda cinsel gücü artıcı sözde ilaçlar sanırım ..

kusura bakma yazdıkların hiç kafama yatmadı hepsi çelişkili laflar.

Siz benim dediklerimi iyi okumamışsınız ki..Bu yeni bir iş..İş ile ilgili deneme mahiyetinde aldık ürünü.Yani işin inceliklerini ürün üzerinde öğrenme...Aldığım ürünü ben satmayacağım..Alınan ürün sermaye olacak zaten..

Pasaportum yok..Yurt dışına çıkmadım hiç..Bu yüzden mecbur kaldık buradan almaya....

İş ahlakı olsaydı zaten 15 euro luk malı 472 liraya satmazlardı..
Zaten iki firma var ya..İş yayılmasın diye problem çıkartıyorlar...Yapabilseler canım yanmayacak ya..
Düşünün ürünü  lıkla göndermiyorlar bile..

Neyse önemli değil..

Kargoyu kargocunun önünde açan kaç kişi var acaba..
Hiç aklıma gelmemişti doğrusu.Bundan sonra herhalde öyle olacak..

Cinsellikle ilgili zayıflatıcı veya ilaç türü şeylerle işim olmaz.
Bu yeni bir iş demiştim..

Burada ben bir çözüm aramıyorum..

İş ahlakının ne kadar düşük olduğunu başımdan geçen bir olayla anlatıyorum ki okuyanlar benim düştüğüm hataya düşmesinler...
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,

Oysa ki;

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Değerli Arkadaşım
Kazık yedim diyosun geçmiş olsun, ama sadece kazık yediğini yazmasan. Ürün aldığın kişinin ne olduğunu neci olduğunu yazsanda başkalarıda aynı kazığı yemesin Bu dolandırıcıları sen yazmazsan ben yazmassm, daha çok kazık yiyen olur.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
İlgilenen ve yazan arkadaşlara teşekkür ederim..Sadece şunu söylemek istiyorum..Bu işi kurmak ve yapmak istiyorum..Yurt dışından getireceğim ürünü getirtebilmem için o ürünle ilgili bir firma kurmam ve baya uzun süren bir prosedürden sonra ithal edebilmem mümkün oluyor ancak..Oysa ilk önce üründen biraz temin edip ürün üzerinde deneyim kazanmak istiyorum...Ürün tehlikeli bir ürün değil kesinlikle...Sadece prosedür olmadan gümrükten geçirilemiyor işte..

(Mal yaklaşık 20 kilo civarı..Patlayıcı uyuşturucu tehlikeli bir şey değil .Şoför koltuk altında bile getirebilir.Mal sadece türkiye gümrüğünde takılabilecek diğer gümrüklerde problem olmayacak bir ürün..En azından ,yurt dışında konuştuğum firma sahipleri , Bu zamana kadar gönderdiklerimiz sadece türk gümrüğünde takıldı dediler....)

Bana bu prosedürü aşabileceğini garantileyebilecek ve getirebilecek firma veya şahıs arıyorum..Tabi bu sözlerim çok şeyi çağrıştıracak biliyorum ama başka ifade yolu da yok..Kimseyi yanlışa sevketmek gibi bir düşüncem yok.Ama yurt dışından bu şekilde getirilen bir sürü ürün var duyuyorum..Kısacası gümrük problemini halledebilecek herkesle çalışabilirim.İlk siparişim bir kaç yüz euro ancak sonrası hazirana kadar her ay bir kaç bin dolarla devam edecek...Ben gümrük olayını bilmiyorum..Belki başka yollarıda vardır..Mesela başka bir firma aracılığıyla getrime gibi..İşte bu sorunları ben hallederim diyen bana özelden mesaj atsın..Sırf meraktan işin mahiyetini öğrenme adına lütfen mail atmayın
.Zaten bu işi başarabilirsem tüm türkiyeye hitap eden bir iş olacağından pek çok ortak arayacağım..İlk etaptada koniksten.. :))
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,

Oysa ki;

Bu arkadaşın telefonunu ve şirketi teşhir edince bari bundan sonrakiler için uyarı niteliği olsun...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Ö?retmen
arkadaş inat etti söylemiyor ürününün ne olduğunu anladığım kadarıyla paran da yok birkaç yüz euroyla hangi iş oluyor acaba bende şunu merak ettim koskaca memlekette acaba bu işi tek fark eden senmisin bence kesinlikle kimsenin itibar etmediği bir iş hakkında hayal dünyasında geziniyorsun önemli değil söyleyip söylememen ama buradada sadece kazık yediğini anlatman bişey paylaşmayacaksan eğer mantıksız sana iyi kazık yemeler diyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
kadirrr bey arkadaş başından geçeni anlatmış olmakla bereber inandığı bir fikri var izninle bunuda fikire aç binlerce insanla da paylaşmasın kişi ister anısını paylaşır ister kazık yiyişini ister fikrini sonuç olarak site sahibi uygun görmüş ve yayınlamış bize oku**** ders çıkarmak yada akıl vermek düşer umarım başarılı olursun Baybars2000

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
isteyen istediğini anlatır bende yolda yürürken cebimdeki paramı nasıl düşürdüğümü anlatırım mesela öyle değilmi ama buradan nasıl bir ders çıkaracaksın o sana kalmış ben bu arkadaşın anlattığı olayın faydalı bir konu olduğunu düşünmüyorum çünkü eğer dolandırıcılık işini televizyonda reklam verenler dahi yapıyorsa ve bu konuda aydınlatıcı bir bilgi paylaşılmıyorsa sadece kazık yenildiği anlatılıyorsa ben buradan ders çıkaramıyorum kusura bakma

ne ders çıakrması okudugm zamana yazık..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Eğer ödemeyi kredi kartı ile yaptıysanız, bankanıza kredi kartı harcama itiraz formu doldurup faxladığınızda paranızı geri alırsınız.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Tv'lerde boy gösteren uzman diye ortalıkta dolaşan bayanlardan alınan maldan hayır gelmezmiş demekki :))

Yerleşim Türkiye / KantinciMeslek Esnaf
arkadaş işi bilmiyorsun gümrük prosedürünü bilmiyorsun keşke bir gümrükçüyle çalışsaydın geçmiş olsun
e-broker

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ythalat / Yhracat
çamaşır makinasına atılan deterjan kullanımını sıfırladıklarını iddia ettikleri nano toplardan olmasın ?
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Bartoloucci
çamaşır makinasına atılan deterjan kullanımını sıfırladıklarını iddia ettikleri nano toplardan olmasın ?

İlk Aklıma Gelen O oldu. Hatta ikbal bacı bile aklıma gelmedi desem yalan olur :)))
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
bence aynı üründen bahsediyoruz :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
işte 5 kuruş kar edicem diye , bir gümrükçüye felan danışmadan yapılan işin neticesi. geçmiş olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
valla kardeşim geçmiş olsun diyecem ama demiyorum iyi olmuş demek geliyor içimden.neden diye sorarsan sen illa ben bu işi yapayım tek ben kazanayım diyip kimseye akıl danışmadan fikir almadan iş yapmaya kalkmışsın.bilgi yok tecrübe yok e doğal olarakta bunuda fark ettirmişsin
onlarda demiştir aha bi keklik daha diye avlanmışsın.bir iş yapacaksan kafana koyduysan en azından bi araştırma yap bilgi al o ülkelerle iş yapan kisilerle görüş yurt dışından mal alacaksan en azından o ülke konsolosluğundan firmanın ticari ateşe sini incele sor.sizin gibi insanlar kafadan dolma iş yapıyorsunuz özellikle bu sitede bir çoğu böyle bazı kişilerin her konu her iş altında yazısı var bu ne biçim iş bilmediği işi bile ben yaparım diye atlıyor
hal böyle olunca sitede bulunan değerli iş yapacak arkadaşlarada zarar veriyor.anlamadığınız işi yapmayın veya araştırın öyle yapın.araştıramadığına göre yasal olmaya iş düşünüyorum başkada bir iş aklıma gelmiyor bahsettiğin rakamlar o işlere denk geliyor.bence bilen birilerinden bilgi al ondan sonra ne iş yapacaksan yap.almanların bir huyu vardır.onlar bir iş yapacaksa 5-6 ay iş araştırır potansiyeli kurmaya çalışır ondan sonra işyeri filan onları açar ama bizim insanımızın çoğu hemen işyeri hemen şirket kurayım havam olsun diyor sanki şirket durduğu yerde para kazandırıyor
benim sana diyecegim laf iyi olmuş en azaından ders al bundan sonra hata yapmamaya çalış
saygılar kolay gelsin
alkay_gruop

Yerleşim Türkiye / Ystanbul GaziantepMeslek Yöneticilik
İlk önce yorum yapan herkese teşekkür ederim...Bazı yanlış anlamalar var galiba..
Kimseden iş falan sakladığım yok..
Ne zaman bir iş düşüncesi veya girişimim olsa bunu insanlarla istişare ederim..
Ne yazık hep nazara gelir..Çok nazar değiyor...İster inanın ister inanmayın.Çok tecrübe ettim..
O yüzden iş gerçekşleşmeden kimseye hatta en yakınlarıma bile söylemedim..
Birader ve benden başka bilen yok....
.İş konusunda boşuna tahmin yapmayın..Ne cinsellikle ne zayıflamayla ne çamaşır topu nede başka bir iş..Çok farklı olduğunu söylemiştim....
Çok dar bir iki şirketin uğraştığı ama amatör düzeyde bir kaldıkları için geliştiremedikeri bir iş..
Garip tarafı şu an telefon ve maille iletişim kurduğum ve konuyu görüştüğüm yurtdışı firmalardan da ortaklık teklifi geliyor..Geleceği çok parlak bir iş..
Zaten gerçekleşirse -dua edin- bunu sizlerle paylaşacağım..
Bundan önce bir kaç iş fikrimi paylaşmıştım zaten...
Ne yazık hep köstek yedim...Destek olacak dediklerim kendi çıkarlarını düşündüler.
En iysimi kendi kendime yürümek..
Zaten türkiyede işi bilen yok..
Yurt dışına çıkıp kısa bir deneyim den sonra umarım sizlerle paylaşırım..
Kazık yediğim meselesinde kimseden yol göstermesini beklemedim ama çok yol gösteren azarlayan olmuş..Sağolsunlar.....Hepsine canı gönülden teşkkür eder herkese bol hayırlı kazanç dilerim...
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,

Oysa ki;

abi sana sorum özelden de burdan da yarım edebilirim dedim hala ürünü yazmadınız...buraya güvenmiyorsan ürün ile ilgili o zaman bu kadar adamıda uğraştırmayın...ya sen sanıyomsunki desenki filanca ürün bende gidicem o ürünü alıp gizlice satıcam mı...yani alıp satılcak o kadar cok ürün varki..millet yeni ürün ve fikre doymuş yani burda yüzde yüz tutcak bi işi bile solesen 10 kişiden 2 si belki uğraşır o işle..
aaaaaaaaa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
valla helal olsun sana bütün arkadaşların sabrını nasıl zorladınız anlamıyorum.ben bir firmnın satış müdürüyüm.yeri geldiği zaman rakip firmalarımla bir araya gelip her konuyu konuşabiliyoruz.firmalara dediğim bir tek şey var.
"-70 milyonluk bir pazar var ve ne sen bu pazarı doyurabilirsin nede biz o yüzden ikimizde aynı şey için ugraşıyoruz.para kazanmak."
arkadaşım neden kazık yediğini merak etmiyorum.ama önce bu işi sen icat etmediğine göre senden başkasıda yabilir ki deyelim sen icat ettik çinliler sağ olsun .e arkadaşım yorum yapanlarda diyelim pazarlamacılar var .sana mantıklı gelenden sen kazık yemişssin bırak tecrübeli arkadaşlar sana yardımcı olsun
sinan_kaya41@hotmail.com
www.fikirsayfasi.blogspot.com
www.fikirsayfasi.com
0544 722 43 69

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Anlamakta zorlanmaya başlıyorum..Ben kimseden yardım istemedim..Gümrük işini araştırma olayıda nereden çıktı..
Malı yurt içinden almaya çalıştık.Yurt dışından böyle bir şey yapacaklarını sanmam...
Sadece iş piyasasının ne hale geldiğini söylemek istedim..Sanırım kazık yedim deyince bazıları sanki ohh olsun dercesine yorum yapmış..
Sağolsunlar :)
Gülme komşuna gelir başına ...
İş konusunda ise neden açıklamadığımı söyledim..Sanırım ilk yazıyı okuyup arada yazdıklarımı okumadan cevaplar yazılıyor..
Yorum yazmadan önce lütfen tüm yazıları okuyun..Yıllarca çevremde insanlar düştükleri  hataları anlatır durulardı..
Çok şey duydum...Bu da ilk defa benim başıma geldi..
Paylaştım..İyi ki paylaştım..Çok kargo gelir bana ..Hiç birini kargocunun önünde açmak akıma gelmedi..
Bu ders oldu bana..
Sizde eğer bundan önce açmıyorsanız bundan sonra ilk önce açın sonra imza atarak teslim alın..Olay bu..

Bu arada yurt dışı işini hallettim..İlgilenen herkese teşekkür ederim..

İşle ilgili olayı cimrilik hasislik veya her neyse böyle algılamayın..Nazar değiyor hep demiştim..

Keşke harbiden güvenebileceğim birini bilseydim -akrabalarıma bile güvenmem-
İş hazır...Domainleri bile alınmamış..Çok şaşırdım..Hemen aldım..
Yalnız işin farklı sektörlere hitap etme şansı var..
Çinden basit bir malzemenin gelmesi gerekiyor.Ucuz olsun diye...Gelmese hiç bir şey olmaz..Ama daha fazla kazandıracağı kesin..
İthalat ve ihracatla ilgili mesaj atan arkadaşlar bende kayıtlı..
Bir süre sonra onlarlada iletişime geçeceğim..

Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,

Oysa ki;

hikaye okuyo arkadaş.....

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
vay be ne işmiş helal olsun sana

Ben sokabilirim irtibata geçiniz profilimdeki mailden

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek