Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Okullara Yönelik

BaşlatanKARYA15Tarih14/09/2011 08:53:19Yorum37

İlk mesaj
Malumunuz okullarda cips kola vs gibi gıda maddeleri yasaklandı,kantinlerde taze meyve satışı yapılacak,her meyve için onun şeklinde şıkbir kutu yaptırıp,çocukların dikkatini çekerek kantinlere dağıtım yapsak,veya sizlerin aklına gelen farklı inovasyonlar varsa burda paylaşırsak yeni bir sektör oluşumuna katkıda bulunabiliriz diye düşünüyorum...

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Muhteşem bir fikir. sızdırmaz gıda kaplarının malzemesinden kalıp yaptırılabilir.
süper düşünce hayata geçtiğini görmek isterim.
Az olsun ama *HELAL* olsun

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama
bir sitede elma şekerinin paketlerini görmüştüm .uzun süre dayanıyor,sağlıklı. paketleme hususunda fikir verebilir .google de elma şekeri paket diye yazarsanız mutlaka o siteye ulaşısınız. sihirli elmalarmı idi neydi.
Az olsun ama *HELAL* olsun

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Saty? / Pazarlama

www.bibardakmeyve.com
www.pektaze.com.tr
www.meyvelibardaklar.com

tarzında ama daha düşük fiyatlı olarak yapılabilir.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
birbardak meyve türü yapılabilir lakin hergün okula taze ***ürmek lazım elde ogün içinde satılmayanlar sanırım ertesi gün yenilmez onun için sıkıntılı olacağını düşünüyorum.

karşık meyve tabağıda hazırlanabilir.Hergün taze doğranıp, ambalajlanır.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
farklı bir konsept olmalı

Merhaba, benim merak ettiğim bir konu var;
diyelim bir konsept oluşturduk, meyveyi bir şekilde paketledik (günlük olarak), satış yapacağımız kantin bizden belge, ruhsat, fatura falan istemez mi?
Yani bunu yaparken çalışma ve belediye ruhsatı alıp, ürün için tarım bakanlığı izni gerekir mi? Yoksa sadece paketleme, ambalajlama mı olur? ki pek sanmıyorum, işin içinde çocuk sağlığı var.
Gerçekten kantin olaylarını bilen varsa bu konuda bilgi verebilir mi?
Yani kantine mal girerken böyle bir ürün (tamamen kişisel şartlarla hazırlanmış) kabul görür mü?
Bu şekilde bir uygulama yapan, bildiğiniz birileri var mı?

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Bence taze meyveyi herkes evinden kendi getirir. Beslenme çantası ve beslenme saati... Ancak liseler için olabilir belki.
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
liselilerde meyveye para vermezler. bence başka şeyler düşünün. meyve işi okullarda biraz zor. siz çocuğa meyve al diye para verseniz bile kaç çocuk para ve karar kendi elindeyken gidip parasıyla meyve alır. gider kantinin önüne başka şeye alır yer. çocuklara pek cazip değil. ayrıca veli evden hazırlaması hiç de zor olmayan bir şeye para yatırmaz. poaça börek değil ki bu evde uğraşmayım hazır alayım diyesiniz. riske girmeye değmeyecek bir fikir. gerçekçi düşünün.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
meyve işine kafa yoruyorsunuz hep olayın kar yönüne baktınız birde madalyonu çevirin avkın..

1. ilköğretim çocukları meyvesini çantasından getirir ve harcayacagı para extra harcamalar içindir evinde olan hiçbirşeye para vermez. lise liler ise zaetn elinde meyve elmayı ısırması ayda tabakla gezmesini düşünemiyorum bile..

2. kesilen meyveler ertesi günü geçin hemen sararır bunu kafanızdan canlandırın elma,muz sararır,şeftali ezilir,
nar kurulaşır portakal acımtrak tad alır bunlar saatler içinde olur elma ile muz ise dakikalar içinde olur..

3. meyve sularına katkı maddesi girer eger katkı maddeleri vs.. girmezse taze sıkılmış meyveler birkaç saatte özelliğini kaybeder..

girişimci41 ve sennan olaya objektif bakmışlar ..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
www.exotic.com.tr
bölye birşey yapabilir yada bayilik alabilirsiniz
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
ilkokullarda yeni konspte uygun alternatif gıda meyveli yoğurtlara yoğunlaşın derim.
ucuz ve marka meyveli yoğurtların dağıtımını yapın.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
güncel

meyveci anneyi duydunuzmu?
buna benzer bişeyler tutabilir belki
çocukların büyük çoğunluğunun meyve ve sebzeyi pekte isteyerek yemediğini düşünürsek
güzel bir fikir gibi görünüyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
bardakta mısır
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
okullarda çocukların bir bardak mısıra 1 lira verecek parası bile olmuyor, zengin muhitlerde belki para kazanabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
meyveli yoğurt
kakaolu ve meyveli süt
pankek popkek browni tarzı küçük kekler
küçük kek boyutunda mini pizza

okul kantinleri için en çok tedariğe ihtiyaç duyulan hazır ambalajlı gıdalardır.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
güncel

neyin günceli dostum okul da bitti :)
dortler

okullar sanırım ebed kapalı kalmayacak,bua ön hazırlık çalışması derler

tamam da 2012-2013 içinmi yapacaksın... devlet artık fast foodu yasaklayacakmış haberin olsun sadece firma ürünleri satılacak.. acık yada bakanlık izni olmayan ürünler satılmayacak
dortler

okullara az kaldı

GÜNCEL

büyük markaların işine yarayacak o zaman karya kardeş
Girişim başarının imzasıdır...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Reklam
güncel

Öğretmenlikte 8.yılını bitirmiş biri olarak nacizane gözlemlerim şunlar.. Çocuklar, haydi tamamını katmayayım bir çok çocuk ne yazıkki ısrarla faydalı şeylerden kaçar olmuşlar.Çünkü ailenin evde çocuklara telkinleri zaten hep bu yönde olduğu için çocuk okulda yalnız olduğunda ısrarla kaçıyor. Karşısında manav olan yüzlerce okul var inanın çocuğa sorsanız yerini bilmez.
Süt dağıtıyoruz ''evde küçük kardeşim var ona ***üreceğim'' diyor atıyor çantasına bir kaç gün sonra ben çantasından çıkarıp ısrar edersem içiyor.Biliyorsunuz ilköğretimlerde yemekler şirketler tarafından getiriliyor ve haftada en 2 defa meyve oluyor muhakkak..
Bir de çocuğunun sağlıklı beslenmesini isteyen çok çok titiz aileler çocuğunun yiyiceği her şeyi eliyle hazırlamak istiyor. Pakete girmiş hiçbirşeye ısrarla yaklaşmıyorlar.. Fikir gerçekten çok güzel ama meyve çocukların herdaim ulaşabilecekleri birşey olduğu için ona para vermeye yanaşacaklarını sanmıyorum.

Çocuklar evde ulaşamadıkları şeyleri arzuluyor genelde.. mesela sitede bir arkadaş okulda 3d film gösterimi yapılabileceğinden bahsetmiş..bence bu fikir de orjinal.çünkü çocukları alıp sinemaya ***ürmek hem külfetli hem riskli hem de bidolu prosedür eziyeti var.Çocukların evlerinde ulaşamayacakları,ayaklarına getirilebilecek bir şeyler olmalı kanımca..hele bir de ailelerin hoşuna giderse en gariban çocuk bile biriktirir parasını koşarak gelir...

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Ö?retmen
Bu arada yeni 4+4+4 sisteminde (ki eski eski sistemde de vardı) ''Serbest Etkinlik'' ders saati arttırıldı. Ukalalık yapmak için değil sadece bilmeyen olabilir düşüncesi ile bu dersi kısaca anlatayım. Çocuğun ilgi ve becerilerini, sosyal ve kültürel gelişimini arttırabilmek amacı ile konulmuş bir ders. Dersi açıklamamın sebebi buders içinde yapılacak etkinliklerde maket ve kes yapıştır ve çocuğun el becerilerine yönelik materyal açığı çok fazla.... Bu açık değerlendirilebilir çünkü öğretmenler de bu tarz materyalleri çok arıyorlar açıkçası..

sayın hocam yapmış olduğunuz yorumdan dolayı size teşekkür ediyorum ayrıca serbest etkinlik saati fazla olması gerçekten yenibir iş fikri ortaya çıkartabilir bize , yapboz şeklinde veya bu etkinlik saatinde neler yapılabilir diye bir forumdaha açacağım saygılar sunarım...

Rica ederim...yeni forumda da görüşlerimi paylaşmaktan mutluluk duyarım..yeterki fark yaratacak bir şeyler çıksın ortaya....

GÜNCEL