İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Kredi Kartı Borç Kapatma İşi
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorumA
Editör5590 yazı
13/09/2011 : 00:09:59#1
Web sitesi
Alıntı
Ama şimdi yeni bir düzenleme yapılıyor. Tam detayını daha bilmiyorum. Büyük ihtimal bu iş zora girecek iyice.
tamnland.com
F
Yeni Üye70 yazı
S
Yeni Üye4 yazı
nasıl satmıyorsun? spot olarak kontörleri piyasaya satıyorsun ve bunları faturalandırıyorsun. herşey yasal
F
Yeni Üye70 yazı
E
Üye108 yazı
kardes bu işi yapan çok yakın bi arkadasım var. 3-4 ayda bir başı polisle derde giriyor. dediğin yasal dayanakların tamamını organize ettiği için 2-3 gün gözaltında kalıyor sonra genelde nöbetçi mahkeme tarafından serbest bıralkılıyor. bir keresinde yalnız ilk mahkemeye çıkıncaya kadar sanırım bi 20 gün filan yattı. yani anlayacagın toplum içinde prestij sahibi biri isen 1-2 günde olsa içeriye giremem diyorsan uzak dur istediğin önlemi al, polis sık sık bu işi yapanları tespit edip operasyon düzenliyor. ama yok 1-2 günden bişey olmaz diyenlerdensen yazımı okumaya devam et.
arkadasım görünürde iyi para kazanıyor bir hayli mal mulk sahibi oldu bu işten ama huzur sıfır. herkesin inancı tabiki kendine sorgulamak bana düşmez zaten bunun yeride burası değil ama belirtmekte üzerime farz, kazancın kesinlikle ((devlet hangi yasal düzenlemeyi yaparsa yapsın) yuksek olur ama HELAL olmaz.
ve son olarak devletin yapacagı yasal düzenlemeler bu sektörü bitirmez. bu sektörün bitmesi için, bankaların kredi kartları için tüketicilere uyguladıgı gecikme oranının, işyerlerine uyguladıgı uye işyeri pos komisyon oranlarından düşük olması gerekir. böyle bir düzenlemede kısa dönemde kesinlikle mumkun değil çunku bankalrın işine gelmez. bu yapılmadıktan sonra devlet kaç takla atarsa atsın anca polis yakalr mahkemeler serbest bırakır. şu anki durumda bu. adam ben bu konturu sattım arkadas dediğinde yok sen illa satmadın diyemiyorsunki. tabi polisinde telefon dinlemeleri, tüketicilerin ifadeleri gibi bir takım dayanakları var ama genede bu işten ceza alan hiç yok.
umarım helalinden bol kazanç kapıları açılırda gerek duymazsın. allah yardımcın olsun kardeşim.
arkadasım görünürde iyi para kazanıyor bir hayli mal mulk sahibi oldu bu işten ama huzur sıfır. herkesin inancı tabiki kendine sorgulamak bana düşmez zaten bunun yeride burası değil ama belirtmekte üzerime farz, kazancın kesinlikle ((devlet hangi yasal düzenlemeyi yaparsa yapsın) yuksek olur ama HELAL olmaz.
ve son olarak devletin yapacagı yasal düzenlemeler bu sektörü bitirmez. bu sektörün bitmesi için, bankaların kredi kartları için tüketicilere uyguladıgı gecikme oranının, işyerlerine uyguladıgı uye işyeri pos komisyon oranlarından düşük olması gerekir. böyle bir düzenlemede kısa dönemde kesinlikle mumkun değil çunku bankalrın işine gelmez. bu yapılmadıktan sonra devlet kaç takla atarsa atsın anca polis yakalr mahkemeler serbest bırakır. şu anki durumda bu. adam ben bu konturu sattım arkadas dediğinde yok sen illa satmadın diyemiyorsunki. tabi polisinde telefon dinlemeleri, tüketicilerin ifadeleri gibi bir takım dayanakları var ama genede bu işten ceza alan hiç yok.
umarım helalinden bol kazanç kapıları açılırda gerek duymazsın. allah yardımcın olsun kardeşim.
H
Üye508 yazı
Yaşlı bir amca zamanında bana şöyle demişti
DİNİN VE DEVLETİM YASAKLADIĞI TİCARETTEN UZAK DURACAKSIN, DÜRÜST ÇALIŞACAKSIN..
DİNİN VE DEVLETİM YASAKLADIĞI TİCARETTEN UZAK DURACAKSIN, DÜRÜST ÇALIŞACAKSIN..
D
Üye816 yazı
13/09/2011 : 09:24:35#7
Web sitesi
Alıntı
bu işi sana anlatayımda iyi dinle bu iş 2004 yılında başladı yasal bir yanı yok... ben bu işin tüm yollarını biliyorum
ayrıca senin banka kurma yetkin yokki 10 gün önce bddk tüm fatura ödeme noktalarını kredix ödekolay olmak üzere kapattı çünkü para toplama yetkisi sadece bankalarda oldugunu dedi ve halende soruşturma devam ediyor..
ben senin işinin detaylarını çok iyi biliyorum hatta iddia da bulunuyorum ki bu forumda bu işi benim gibi bilen yok sana bir kaç soru ve öneri sunacagım ama sana yol göstermeyecegim çünkü işin hem günah tarafı var hemde milletin acısın üzerinde tefecilik oldugundan ..
1. bu iş tefeciliktir başta diyeyim adın cevrende tefeciliğe çıkacak yaparmısın..
2. bankalar kart merkezi bkm senin tüm işlemlerini merkezde görüyor ve bir pos aylık 10 bin sınırına geldiğinde sisteme otomatik uyarı düşüyor seni malii polis takibe alacak bunlrı göze alırmısın.
3. müşteri gelecek kartımı yatır sonra çek diyecek kartı sonra alırım diyecek ve bankaya talimat vermiş kartım elektronik alışverişi yahut kuyumcu sektörüne kapat diyecek sen o parayı nasıl alacaksın ayda en az 2-3 kez 20-30 bin liralık çarpmalar oluyor.
4. bu işi yaptıgından en fazla 3 ay sonra büyük çeteler peşine düşecek ama mutlaka düşecek evini işyerini hatat banakya gidiş-gelişlerini kontrol altına alacaklar kendine güvenebiliyormusun.
5. minimum sermayen 500-600 bin olacak varmı..
6. müşteri geldi 20 bin lira çekti yatırdı sonra kartım kaybolmuş vs.. dedi çünkü kart koruması 24 saattir sende şifreyle alışveriş yaptıgını dedin adamda 20 bin liralık altını yada kontoru ne yapayım dedi ve otomatik işin içine mali polis girecek ne yapacaksın.
7. 2009 dan beri telefoncu ve kuyumcuların posları takipte oldugundan biri geldi 5 bin çekti mali polis onu ifadeye çağırdı sen altınmı aldın evet dedi hani altın düğünde attım derse O DA AYRI VERGİ SORUNU adam altın almadım para çektim derse sen ne yapacaksın..
birçok örnek ve yol var gerisini sen bul..
ayrıca senin banka kurma yetkin yokki 10 gün önce bddk tüm fatura ödeme noktalarını kredix ödekolay olmak üzere kapattı çünkü para toplama yetkisi sadece bankalarda oldugunu dedi ve halende soruşturma devam ediyor..
ben senin işinin detaylarını çok iyi biliyorum hatta iddia da bulunuyorum ki bu forumda bu işi benim gibi bilen yok sana bir kaç soru ve öneri sunacagım ama sana yol göstermeyecegim çünkü işin hem günah tarafı var hemde milletin acısın üzerinde tefecilik oldugundan ..
1. bu iş tefeciliktir başta diyeyim adın cevrende tefeciliğe çıkacak yaparmısın..
2. bankalar kart merkezi bkm senin tüm işlemlerini merkezde görüyor ve bir pos aylık 10 bin sınırına geldiğinde sisteme otomatik uyarı düşüyor seni malii polis takibe alacak bunlrı göze alırmısın.
3. müşteri gelecek kartımı yatır sonra çek diyecek kartı sonra alırım diyecek ve bankaya talimat vermiş kartım elektronik alışverişi yahut kuyumcu sektörüne kapat diyecek sen o parayı nasıl alacaksın ayda en az 2-3 kez 20-30 bin liralık çarpmalar oluyor.
4. bu işi yaptıgından en fazla 3 ay sonra büyük çeteler peşine düşecek ama mutlaka düşecek evini işyerini hatat banakya gidiş-gelişlerini kontrol altına alacaklar kendine güvenebiliyormusun.
5. minimum sermayen 500-600 bin olacak varmı..
6. müşteri geldi 20 bin lira çekti yatırdı sonra kartım kaybolmuş vs.. dedi çünkü kart koruması 24 saattir sende şifreyle alışveriş yaptıgını dedin adamda 20 bin liralık altını yada kontoru ne yapayım dedi ve otomatik işin içine mali polis girecek ne yapacaksın.
7. 2009 dan beri telefoncu ve kuyumcuların posları takipte oldugundan biri geldi 5 bin çekti mali polis onu ifadeye çağırdı sen altınmı aldın evet dedi hani altın düğünde attım derse O DA AYRI VERGİ SORUNU adam altın almadım para çektim derse sen ne yapacaksın..
birçok örnek ve yol var gerisini sen bul..
dortler
F
Yeni Üye70 yazı
Dortler21 gerekeni fazlasiyla soylemis yani bu is yasal diye sadece kendini kandirirsin hukuken ve dinen tamamen yanlis bir is.
D
Üye816 yazı
13/09/2011 : 09:46:00#9
Web sitesi
Alıntı
ayrıca bir teknik detay da unuttum kendi şehrinde piyasada tefeci oldugun yargısıyla (istersen şehir hepsi kartını senden ceksin) ticari itibarin sıfırlanır ayrıca bkm nin kara listes,ine gireceginden ömür boyu çek senet kredi kartı alamazsın ayrıca kazandıgın tüm paraya el konulabilir..
dortler
C
Yeni Üye1 yazı
CEM KAYI-59
S
Yeni Üye4 yazı
mal mülk sahibi olmak için yapmayacağım borçlarım var onları ödemem gerekiyor. açacağım dükkanda disbiritörlerin pos makinalarından bu işlemleri yapmayı düşünüyordum. herhngi bir sermaye koymamm gerekmiyor sadece ufak bir dükkan da yürütmeyi düşünüyordum. Dinen haram olduğunu biliyorum ama başka çarem yok bu işi yapmak tan başka.
A
Editör5590 yazı
13/09/2011 : 12:22:38#12
Web sitesi
Alıntı
Yukarıda yazan detayların hepside bu işde var. Yani dükkandan küçük küçük yapılacak bir iş değil. 5-10 kişiye yaparsın sonra sıkıntılar başlar. Kart sahiplerinden seçmek dikkat etmek kaydıyla bir sıkıntı yaşamasan bile ilk sıkıntı bankayla başlar. bir bakarsın pos kapanmış paraya bankaca bloke konmuş. İlkinde gidip dert anlatır kendini ifade edersin açılır. Ama aynı şey tekrarlanır. Şehirlerde bu işleri yapanların çoğu birer ikişer kapattı. Ancak hala her şehirde yapan var. Şeçme kişiler yapıyor. Bir özellikleri var demek ki. Gözardı edilmeyecek özellikler bunlar.
Ayrıca kartlara bu minumum öde çek işine bankalarca bir düzenleme geliyor. Ya limitler için kart sahibinden güncel evrak isteyip limiti eskisi gibi bırakacaklar ya da evrak getiremeyenin limitini düşürüp üstünü taksitle de olsa öde bitir diyecekler. Uzun sürecek zor bir uygulama ama yapacaklar. Bu da karta yatır çek işine gerek bırakmayacak.
Bence sıkıntılarınız için bu yoldan başka bir yol düşünün. Halden karpuz alıp yollarda satın, limon satın, toptancıdan tişört alıp onları satın. Ama bu yoldan vazgeçin zira büyük ihtimalle yapmaya başladıktan 3 ay sonra zazgeçmeniz gerektiğini bizzat anlayacaksınız.
Banka faizini ve komisyonunu karşılayan birinin kartına para yatırıp çekmek pek tefecilik gibi görünmüyor. Komisyonlar % 1 lerde gezmese idi bankanın faizinden çok olsaydı belki kişiyi boğma açısından tefeciliğe girer diyebilirdik. Belki dini defteri zedeliyordur ama bu şekilde tefeci olunmaz.
Bu yol sizi kurtarmayacak.
Ayrıca kartlara bu minumum öde çek işine bankalarca bir düzenleme geliyor. Ya limitler için kart sahibinden güncel evrak isteyip limiti eskisi gibi bırakacaklar ya da evrak getiremeyenin limitini düşürüp üstünü taksitle de olsa öde bitir diyecekler. Uzun sürecek zor bir uygulama ama yapacaklar. Bu da karta yatır çek işine gerek bırakmayacak.
Bence sıkıntılarınız için bu yoldan başka bir yol düşünün. Halden karpuz alıp yollarda satın, limon satın, toptancıdan tişört alıp onları satın. Ama bu yoldan vazgeçin zira büyük ihtimalle yapmaya başladıktan 3 ay sonra zazgeçmeniz gerektiğini bizzat anlayacaksınız.
Banka faizini ve komisyonunu karşılayan birinin kartına para yatırıp çekmek pek tefecilik gibi görünmüyor. Komisyonlar % 1 lerde gezmese idi bankanın faizinden çok olsaydı belki kişiyi boğma açısından tefeciliğe girer diyebilirdik. Belki dini defteri zedeliyordur ama bu şekilde tefeci olunmaz.
Bu yol sizi kurtarmayacak.
tamnland.com
D
Üye816 yazı
13/09/2011 : 12:47:51#13
Web sitesi
Alıntı
Dİst dediğin kvk,genpa,telpa,başarı mı onlarda mart ayından itibaren tüm bilgileri mali polisle paylaştıgını biliyormusun yada temmuz ayında nokia tüm pos bilgilerini bkm ile birlikte mali polise verdiğini biliyormusun..
adamların tüm poslarını toplattılar hatta 4-5 kişi milletin kartını yatırdı yüzbinlerce lirayı akşam saat 17:00 poslar kapatıldı bankalarda kapandıgı için bilgi alamadılar ve üstüne üstlük kredi kartlarını cekemediler.. milletle papaz oldular..
sana adam agla**** gelecek eger pos bulursan tabi senden kart çekecek sende borçlarını ödeyeceksin ağlayanın malı gülene yar oalcakmı keşke yanımda olsaydın da ben sana birkaç örnek gösterseydim adamlar 1 yılda milyonlar (eski trilyonlar) kazandılar bu sefer de pazarda pazarcılık yapıyorlar nedeni ne biliyormusun milletin onları çarpması ağır cezalardan tut çeşitli belalar..
adamların tüm poslarını toplattılar hatta 4-5 kişi milletin kartını yatırdı yüzbinlerce lirayı akşam saat 17:00 poslar kapatıldı bankalarda kapandıgı için bilgi alamadılar ve üstüne üstlük kredi kartlarını cekemediler.. milletle papaz oldular..
sana adam agla**** gelecek eger pos bulursan tabi senden kart çekecek sende borçlarını ödeyeceksin ağlayanın malı gülene yar oalcakmı keşke yanımda olsaydın da ben sana birkaç örnek gösterseydim adamlar 1 yılda milyonlar (eski trilyonlar) kazandılar bu sefer de pazarda pazarcılık yapıyorlar nedeni ne biliyormusun milletin onları çarpması ağır cezalardan tut çeşitli belalar..
dortler
D
Üye816 yazı
13/09/2011 : 12:51:03#14
Web sitesi
Alıntı
ayrıca distler kontor çıkışı yapmıyorlar en son mayıs ayında kaldırdılar sadece aimler vshop ve timler alabiliyorlar.. sen ancak telefon alırsın sonrada o telefonu elden çıkarmak için %15 kırımına vereceksin zaten sen %10 a kartı çekeceksin karın nerde..
haa bu arada birkaç ayrı ismen tanıdıgım kişiler sırf dolandırma için bu işi yaptılar ve acayipte piyasayı çarptılar yüzbinlerce lirayla sadece onlar kazandı:)
haa bu arada birkaç ayrı ismen tanıdıgım kişiler sırf dolandırma için bu işi yaptılar ve acayipte piyasayı çarptılar yüzbinlerce lirayla sadece onlar kazandı:)
dortler
R
Yeni Üye73 yazı
Sen bu konunun yasallığını anlayamamışsın bu iş kesinlikle yasal değil Mersin de baskınlar olduğunuda biliyorum.İş te para var ama 4 yıl önce işim kaymağı yendi yenilik yok yani bu işte fark nasıl yaratılır daha düşük kar marjı ile mi? bence biraz daha düşün
S
Yeni Üye4 yazı
Herkese görüşleri ve fikirleri ve yorumları için teşekkür ederim.
M
Üye485 yazı
Merhaba, Akın Beye katılıyorum. Eğer banka faizinden daha aşağı bir faizle kişiyi borcundan kurtaracaksan bu faize girsede bence kişiye iyilik yapıalcağı için günahı sevabı tartışılır. Lakin kişinin evine eşyasına haciz gelecekse banka ile başı belaya girecekse çok zor durumdaysa ve kişi illaki kart borcunu bu şekilde kapatmaktan başka çaresi kalmadıysa, bence bu kişiye yapılacak en büyük iyiliktir. Limon al sat, tişört al sat vs al sat. Kişinin parası olsa karta yatır. Bence kredi kartını bu şekilde ödeyeme kalkışan kişinin extra küçük tiacrete ayıracak 1 kuruşu bile yoktur diye düşünüyorum. Bu dünyada bakadan daha büyük tefeci, banakdan daha büyük bela, banakdan daha büyük düşman olmadığı gibi, banka kadar iyi bir dostta yoktur.
Kart borcunu kapatmada inanın delet takip etmese veya polisle veya başka bir şeyle başımın beleya girmeyeceğini bilsem %8 bu işi yaparım. Günahı varsada hiç bakmam. İnsanı bi dertten kurtarıyorsam eğer varsın günah olsun.
Son oalrak szy, gerçekten yapabileceğine inanıyorsan yap kardeşim. Ama söylediğin rakamlardan aşağı düş yukarı çıkma :)
Saygılarımla
Kart borcunu kapatmada inanın delet takip etmese veya polisle veya başka bir şeyle başımın beleya girmeyeceğini bilsem %8 bu işi yaparım. Günahı varsada hiç bakmam. İnsanı bi dertten kurtarıyorsam eğer varsın günah olsun.
Son oalrak szy, gerçekten yapabileceğine inanıyorsan yap kardeşim. Ama söylediğin rakamlardan aşağı düş yukarı çıkma :)
Saygılarımla
Mali Müşavir
T
Üye161 yazı
Arkadasım Yapıyor.Yardım İsteyen Olursa Nuramasını Verebilirim İyi Günler.
Ticaretanaliz
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz