Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

12 Bin Tl İle Ne İş Kurulur

BaşlatanhaciwelaTarih12/09/2011 15:21:42Yorum43

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar elimde 12 bin tl war ve 10 bin nüfüslü bir ilçedeyim acaba ne acabilrim görüşleriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim...

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek İşsiz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye816 yazı
m111sahin;

herkes işçi olsa kim işveren olacak kim pazarcı,camcı,elbiseci vs.. olacak Tr de 8 milyon işçi,memur,ırgat vs.. bir o kadar da sermayesi 500 TL ile milyon TL arasında olan işveren ve esnaf var.. adam iş yapmak istiyor bırakın yapsın zararmı edecek bırakın etsin zarar etmezse nasıl öğrenecek nasıl riske girecek işçi olarak çalışan insanlar hayatta birdenbire esnaf olurmu görüyoruz çevremizde 3 gün zarar ediyor kapatıyorlar ama başta cesaretli olsalar deneme-yanılma zarar-kar ikilemleriyle esnaflıgı çözer ve başarılı olurlarda..

dua meselesine gelince merak etme kimse başkasından aldıgı fikirler için dua etmiyor benden Allah razı olsun yeterde artar bile ... bak adamın parasıyla 110 gr altın geliyor değilmi adam 600 liraya çalışacak bilemedin 750 liraya çalışacak. eşi hastalanacak yada doğum yapacak dur bir bilezik bozalım diyecek yada oğlu kızı okula başlayacak biraz altın bozalım diyecek bu örneklerde etrafımda sayısız görüyorum ama adam esnaflık yapsa ayda 800 lirada kazansa zorluklardan rahatça geçer..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye144 yazı
Kesinlikle katılıyorum. Üç kuruş az olsun kendi işin olsun.

Yerleşim Türkiye / SinopMeslek Esnaf
Yeni Üye47 yazı

serkan_s feleğin çemberinden geçtik bana nasihat vereceğine orda bi sürü kelime yazmışsın adamın 12 bin tl sine ne yapılır onu söyle ona burada bana niye yazılar yazıyorsunuz fikrinizi adama söyleyin onn

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye78 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - haciwela
aslında aklıma çoçuk giyim geldi 0--5 yaş olbiir mi ? eger bu konuda yuardımcı olacak arkadaşlar warsa mail adresimi wereyim
w.isik@hotmail.com

tam olarak bulunduğun ilçeyi merkezmi kıyımı köşemi ne bilim ? dükkan kiramı olucak seninmi var dükkanın... yada varsa kaç metre kare bunların bilgisini verebilirsen çocuk giyim üzerine yardımcı olabilirim...

hakan_0421@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye47 yazı
serkan_s o zaman arkadaşa yardımcı ol da para kazansın

Yeni Üye59 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serkan_s
m111sahin,en kolay yoldur işçilik,en basit insanların yapacağı iştir,tamamen kabiliyetsiz,yeteneksiz insanların yapacağı iştir,hergün 8 saat boyunca,o da nizami işyerlerinde,başındaki otur dicek oturucaksın,kalk dicek kalkıcaksın,ne uzar ne kısalırsın,zar zor karnın doyar,her zaman derim ticaret ticaret ticaret,ama ne olursa,ufacık bir krizde en kolay gözden çıkarılıcak kişidir işçi,nasılsa çevrede çok var

serkan_s dostum; yorumlarini yaparken ,biraz beyin suzgecinden gecirmeni tavsiye ederim.

Allah herkesi farkli kabiliyetlerde yaratmistir. Herkeste ticaret yapabilme kabiliyeti yoktur.Esnaflik kabiliyeti de bence dogustan gelen bir yetenektir, sonradan gelistirilebilinir.

Milyonlarca emekciyi , alinteriyle rizkini kazanan insanlari yeteneksiz, kabiliyetsiz, basit insanlar cuvalina dolduruverdin. EL_ INSAFFFFF.

O insanlar turkiye de yasiyorlar, senin icinde yuzdugun, imkanlarla dolu avrupa da degil, senin imkanlarin onlardada olsaydi , birseyler denerlerdi herhalde.

Bilmiyorum, ticarette geldigin yere suzulerek mi , surunerek mi gelenlerdensin ama, eger suzulerek geldiysen , sunu da unutma:

BEKARA KADIN BOSAMAK KOLAYDIR...........

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye137 yazı
serkan_s dostum; yorumlarini yaparken ,biraz beyin suzgecinden gecirmeni tavsiye ederim.

karaelmas,ne zamandır belçikada yaşıyorsun bilmiyorum,senin beyin süzgecin bayağı bir tıkanmış,filtreyi değiştiriver derim
türkiye avrupaya benzemez,türkiye gibi bir ülkede ticaret yapıp para kazanamıyan bir insan dünyanın neresine giderse boş,yazları pazara çıkıp soğuk su satsan,kışları salep satsan yinede evine ekmeğini ***ürürsün,bu da ticaretir,yazın sultanahmet camiinin önünde adam karpuzları dilimleyip kaselere doldurmuş,kasesi üç lira,çokmu fazla akıl,kabiliyet,yetenek gerektiren bir iş bu,bırak avrupayı,dünyanın hiçbir memleketinde böyle bir şansın olduğunu sanmıyorum,nedir işçilik dostum anlat bana,avrupada işçiye verilen değerin onda biri türkiyedeki işçiye verilmez,asgari ücretten haberin varmı türkiyede,700 lira bile değil,tostt arabası ile kahve önlerinde dursan yine asgari ücreti katlarsın,sabahları fabrika önlerine gidip poğça,börek satsan,yine asgari ücreti katlarsın,sen söyle şimdi,bunlar çok büyük maliyetler gerektiren bir ticaretmi,lütfen bunlarıda beyyin süzgecinden bir geçir derim,ama önce bi filtresini değiştir

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Üye816 yazı
serkan_s ve karaelmas ikinizde fikriniz aynı söylemleriniz farklı..

Tr de işçi,pazarcı,esnaf zihniyeti farklıdır .. ülkemizdeki işçi zihniyeti gelişmemişte ondan.

pazarcı : çalışır para kazanır sosyal hayatı en fazla yılda bir-iki kez kez mangal ve akraba ziyaretidir kafasını çalışan kısmı toptan mal getirtip dagıtırlar yani pazarcılar aç kalmaz doyarlar kenara birkaç kuruşta atarlar..

esnaf: aç kalmaz doyarlar kafasını çalıştıranlar daha büyük magazalar marketler açarlar toptan dagıtıma yada imalata girerler istikrarli bir yükselişle istediği yere varırlar.

işte ülkemizdeki işçi zihniyeti ise daha kötü daha fecidir ayda min. 620 tl tabi 400 lirada alan olur . en fazla kafasını çalıştıran kaynakçı marangoz usta vs.. 1500 lirada alır açta kalır bazen doyarda.. ama para kesinlikle kıyıya köşeye atamazlar atsalarda 3-5 bin lira atabilir yıllar sonra onuda büyük bir para zannedip işimden bıktım ne iş yapayım diye işlerini begenmezler forumlarda yazı yazarlar konikste de dahil..

başımdan geçen bir olayı anlatayım da ülkemizeki işçi zihniyetinin en bariz örnegini görün ama inanki hakkari de de aynı edirne de de aynı zihniyet mevcuttur..

bize saha elemanı lazımdı minimum 620+yol+yemek verecektik esnek zamanlı çalışıp iyi bir çalışmayla 2000+ssk+yol+yemek te alabilirdi bu parayı alan en az yirmi eleman şehrimizde varda.. bir genç iş başvurusunda bulundu myo mezunu diksiyonu düzgün ikna kabiliyeti yüksek biriydi ama ne yazıkki lokantada günde aralıksız 12 saat çalışmanın durmadan servis e çıkmanın vardiği zihinsel körlük sonucu artık mantık yürütemiyordu geldi konuştuk anlaştık ne derse begenirsiniz gencin lokantada aldıgı para 600 lira yol parasız ssk sız birde..yola 90 lira veriyor kalan para 510 lira hemde tatilsiz full 30 gün...
abi bana ayda 800 lira ssk verirsen çalışırım dedi ama 3 ay sonra artık sahaya çıkmam burda otururum diye konuştu yahu dedim sen 510 lira 30 gun çalışıyorsun bende sana ayda 25 gun günde 5 saat çalışmayı öneriyorum birşeyde pazarlamıyorsun sadece bilgi veriyorsun satıcı olmadıgın içinde herkes dinler dedim işyerinde oturup ne yapacaksın ben işyeri elemanı almıyorum ki dedim..

o genç arkadaşla mart ayında görüştük tam 6 aydır halende lokantadada dışarıcı çalışıyor yani anlayacagınız Tr işçi zihnyetinden birşey çıkmaz.. haklısınız beyler gidip işlek bir caddede hıyar soyup satsan kışında çekirdek satsan ayda 1000 liradan fazla kazanırsın ama günde 10 saat angarya işler de çalışmaya azarlanmaya ses çıkarmazlar aşçı diye işe girer tuvalet temizlerler..
yani kısacası ne işçi ye önem verilir nede işçininin mantık yürütme kaapsitesi vardır.
dortler

Üye144 yazı
Saydığınız işler bayanlar için de geçerlimi? Ülkemizde zor. Bayan işçi olarak çalıştımı iyi ama pazarcılık ya da saydığınız işlerden yaptımı yadırganıyor, tuhaf karşılanıyor. Bir bayan ticaret yapmak istiyorsa illa parası olacak, işyeri açacak yoksa işçilik yapacak. Ülkemizde böyle malesef..

Üye816 yazı
chatic;

bayanlar daha dogrusu ben kadınlar demek istiyorum ..kadınların ülkemizde işgücünde büyük zorluklar gördüğü bilinen gerçek bir erkek arabasıyla ilçeleri gezer mal satar veyahut pazarlamacılık yapar ,yada tahsildarlık yapar ama kadınlar bunu yapabilirmi hayır fiziki güçten yada anlamamadan demiyorum ülkemizdeki kadınlara zihniyetinin yanlışlıgını diyorum..

kadınlar kuaförlük,hemşireli,sekreterlik yapar başka şey yapamaz gibi ayrıca bir erkek ile kadının maaş farkı bile vardır marketlerde erkekler asgari ücrete çalışırken kadınlar 400 e çalışır .. insanların baskısı tacizide cabası...gider fabrikadan angarya iş toplar evinde çocuguna bakamaz iki ekmek parası için ayda 150-200 liraya tekstil işinde çalışır..

birde kadınları anlamak için kadın olmak lazım çünkü onların yaşadıgı zorlukları bilmek imkansız..

ama bunu da iyi bilinki kadınlar ekmek parası için çalışır erkekler gibi değiller 3 kuruşu olsa evine harcar gerçekçi düşünür kafasında imkansız hayaller kurmaz
dortler

Üye144 yazı
Sizce benim düşüncelerim imkansız hayal mi?Ya da şöyle diyim bir kadının kendi işini yapmak istemesi imkansız hayal mi yani?

Yeni Üye47 yazı
dortler21 milletin yorumuna yorum yapıyorsun o zaman 12 bin tl ile ne iş kurulur ona bir yorum yap da bizde görelim ne yorum yapmışsın

Yeni Üye12 yazı
"elimde x lira sermayem var, x nufuslu kasabadayım ne açayım?"
el cevap: "x" işine gir. kesinlikle çok kazanırsın.
2. cevap: yok sakın ha "x" işine girme batarsın "y" işine gir, o daha karlı.
arkadaşım,(bence) seni ve bölgeni en iyi sen tanırsın, ne iş yapılabileceğini en iyi sen bilirsin. ben sadece, senin yapmak istediğin projene ve altarnatiflerine yorum yapabilirim.
eğer sen "bir proje oluşturamadım bir türlü,ne yapayım" dersen
çok küçük bir yerde yaşıyorsun orada para kazanman zor olur, dışarı açılman şart (boğulursan büyük denizde boğul derler ya ). sizin oraların nesi meşhur ? çini ve porselen mi? topla bir miktar ürün atla trene gel istanbula. ister parakende istersen toptan sat. örneğin kütahyada hediyelik satan dükkanlarda dualı ayetli duvar saatleri vardır, ben 3 tl ye alıp 5 tl den 50 tane alıp satmıştım . bu basit bir iş gibi görünebilir ama sana ticaretin ne olup olmadığını öğretebilir. ve son bi tavsiye daha hemen dükkan açma küçük girişimler yap, iş tutarsa dükkan açmak çok kolay..
saroz klima

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek