Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

E-dersane(oss Matematik) Sitesi / Ortaklik Teklifi

BaşlatanteoshakerTarih27/12/2007 16:49:41Yorum26

İlk mesaj
Sayin Girisimciler,

Konu: Internet uzerinden ornegin matematik dersine ait OSS mufredatina uygun videolu soru cozumu yapmak

Bunu su an bireysel olarak, yaraticilik ve profesyonellikten uzak bir anlayisla yapanlar var. Basariya ulasmamasinin sebebi bu girisimcilerin kendi basina hareket etmesidir. Bu is kendi basina basarilacak bir is degildir. Bir ekip gerektirir. Bunlardan birisi www.sorucozumu.com dur. Tek basina bir girisimdir. Pazarlama eksikliginden yakinmaktadir. Site icerigini bana satma derdine girmistir. Insanimiz cok bencil. Hep ben, hep ben demektedir ve herkes kendini akilli saniyor. Ben de inatla, bu tur islerin bir ekip tarafindan basarilacagini savunuyorum.

Diger amator sitelere ornekler:
www.ekolhoca.com, www.nevzathoca.com, www.osstube.com
Profesyonel Siteler: www.tutmabeni.com, oturcalis.com

Oturcalis ve tutmabeni.com ucretli olarak uyelerine hizmet vermektedir. Daha profesyonel bir yaklasimdir ancak yaraticilik, ogrencinin isteklerini tam olarak veya fazlasiyla karsilamaktan yoksundur. Benim fikrimin eksiz calismalari mevcuttur, site ismi, is modeli, izlenecek stratejiler mevcuttur.

Biliyorsunuz, bir fikri herkes dusunebilir, ancak onu musterinin istekleri ve ihtiyacini karsilayacak sekilde bir hale getirmek, tam musteri memnuniyeti elde etmek icin eyleme gecmek herkesin harci degildir.

Risk: Her iste oldugu gibi risk vardir. Siteye uyelik ucretli olacaktir. Ogrencilerin son derece ihtiyacini karsilayacak bu siteye internet pazarlamaciligi, aifs, brosur dagitarak siteye cekmek gerekiyor. Promosyonlar vs uygulanacaktir. Ancak bu ise yatirim yapacak olanin koydugu parayi gozden cikarmasi gerek.

Internet isleri ile ilgili olan, vizyon sahibi, akilcil cozumlere yonelmeyi seven, uzlasmaci kisilere acigim.
Benim bir kac ders videom youtube da bulunmaktadir. Izlemek icin youtube da 'teoshaker' rumuzumu aratin. Karsiniza 5 adet video cikacaktir. Bunlari izleyin.

Sermaye: 30bin YTL. Su an icin projenin 2 ortagi vardir. 3cusunu ariyoruz.

Isletme: Ltd sirketi kurulacaktir. Kardesim ve esi avukattir. Sitede hersey kurallara uygun olacaktir. En ufak bir grafik dahi baska bir yerden alinmayacaktir. %100 orijinal olan bir hizmet sozkonusudur. Site yatirimcilari, hizmet aldigimiz kisilerle dahi her konuda sozlesme yapilacaktir.

Sartlar:
1. Proje yoneticisi benim. Fikirlerin uygulamaya gecmesi kalitatif analizlerle yapilacaktir. Bunun anlami sizin icin iyi olan bir fikir baskasi icin iyi olmayabilir. Ancak kalitatif analizlerle, yani mesela bir grup ogrenciye anket yaparak fikiler degerlendirilecektir. Motorola, Intel, vs bu konuda pek cok vaka analizi mevcuttur. Buna musterinin sesi denir.

2. TERCIHEN MATEMATIK OGRETMENI ARIYORUM.

Firma Izmirde kurulacaktir. Avukatlar Izmirdedir. Web sitenin yayini yine izmirdeki bir datacenter dan yapilacaktir.

Sorularinizi yanitlamaya hazirim.
Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Fikrinizi başkalarının gerçekleştirmiş olmasına üzüldüm..

Ancak Türkiyede eğitim sektöründe büyük bir açlık varken tek bir sitenin bu açığı kapatabileceğini sanmıyorum..İlgi alanım dışında olduğu için ben ilgilenmiyorum ancak Bu sitede yüzlerce acaip ortaklık yada iş fikri ilanından sonra böylesine güzel ve mükemmel bir sunuma rastlamak inanınki beni sevindirdi.

Gerçek bir girişimci ruhu taşıdığınız belli oluyor.Bir işe bu tarz bir yaklaşımla soyunan ve iş ortaklığınıda bu tarz bir yaklaşımla arayan siz gibi girişimcilerin tuttuğunun altın olacağına şüphem yok.

Fikrinizi başkası gerçekleştirmiş olabilir ama sektörde mücadele etmek isteyen herkese her zaman ekmek çıkabileceği düşüncesi ile bu tarz çalışmalara devam etmenizi öneririm.

Benim tavsiyem bu tarz bir web sitesini hazırladıktan sonra final..vs vs gibi öss dergi yada tanınmış bir dersaneyle iş fikrinizi onların çatısı altında faaliyete geçirmeniz..Milyonlarca öğrenciye sınav dergisi-kitapçığı satan dershaneler işleten bu dersanelerin bu tarz bir çalışmayı kaçıracaklarını sanmıyorum.

Başarılar.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Sporcu
Sevgili teoshaker,

Dayanamadım, özellikle bir konuya değinmek istedim; yazının içeriği, formatı, kalitesi tam da "Pazar Yeri" bölümünde görmek istediğimiz şekilde.

Seni tebrik ediyorum. umarım aradığın ortağı/ortakları bulursun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im

Sagolun, tesekkur ederim. Yazdigim o tarz, benim diger kullanicilardan da gormek istedigim tarzdir. Maalesef aradigim ortagi bulamadim. Herseyin hayirlisi.

keşke kimya mühendisi olsaydınızzzzzzzz

Yerleşim
Neden kimya muhendisi olsaydim? Siz mal satmak icin buradasiniz. Bense sizin sattiginiz mallarla ilgilenmiyorum. Danismanlik istiyorsaniz, bir cok kimya muhendisi bulabilirsiniz.

gerek yok ben zaten kimya mühendisiyim

Yerleşim
O zaman niye kiya muhendisi olsaydim! Sizinki de laf yani.

aynı meslekden olsaydık en azından neden bu işin üzerine bu kadar düştüğümü anlardınız sanırımm

Yerleşim
Ortak is teklif etseniz, yatirim yapmayi dusunurdum. Siz sadece satmayi hedeflediginiz icin benim is kurma istegime yarar bir sey ifade etmiyorsunuz sadece. Kulvarlarimiz farkli. Hem yaptiginiz isi yapan cok. Ortalik kimya muhendisi kayniyor. Akrabam Ege Uni. de Kim Muh. de profesor.

aslında ben de kimya mühendisiyim ve evde hem oğlumla ilgilenip hemde özel matematik dersi veriyorum. aslında ekol hoca benimde incelediğim bir girişim ve hoş olmuş diye düşünmüştüm.
eğer konu hakkında devam etmek istiyorsanız görüşmek isterim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
selam..evet gerçekten çok güzel bi fikir..aynı şey üzerine bende çok fikir geliştirdim...fakat bunun büyük dersane etiketi altında e-dersane olarak hizmet vermesinin çok büyük başarı getireceği inancındayım..ileride bu mutlaka yapılacak...ben anadolunun bir çok yerini gördüm bazı yerlerde yaşadım...oradaki öğrenciler mevcut kalitesiz dersanelere kucakla para veriyorlar..rekabet olmadığı için...hatta bizde zamanında lisedeki hocalarımızdan dershanede de aynı dersleri aldık..çünkü küçük bir ilçede o işi yapacak başka adam yok ki...oysa bir bilgisayar ve internet alan öğrenci on-line ders dinleyebilse çok daha başarılı hocalardan daha iyi eğitim alır...kurulucak bir sistemle herşeyi takip etmek mümkün...aslında kısaca trt de açık lise açıköğretim tarzı yayının nette olması...yani amerikanın yeniden keşfi değil...
sonuç olarak bu fikrin başarı şansı gerçekten çooooook yüksek ve bakir bir alan...fakat 20,000 yatırım için az bir rakam bence...daha komplike düşünmek lazım...iyi yatırımla duble kesin tutar...

Yerleşim Türkiye / ÇanakkaleMeslek Ymalat
Arkadaşlar konuyu inceledim.İnternet üzerinden kurs verme,yardımcı dersler verme işi çok güzel.kardeşim beni aramanı istiyorum sana yardımcı olacağım.Bu iş dediğin gibi tek başına yapılmaz.Pazarı ile birlikte çözülecek bir fikir.başkalarının bunu yapıyor olması senin yapmana engel değil.Benim cebimi veriyorum 05369265138 neler yapabileceğimizi yüz yüze görüşelim.Maliyetlere gelince bu iş için sizin hesapladıgınız 20 000 ytl nın yanına bır 20 000 daha koyalım.anlattıgınız isitemin sadece yazılımı (yazılım orjınal sprıt olmalı)10.000 dolardan başlar.içeriğine göre en az 25 000 kodlama yapılası gerekir.Birde kendize ait serverinız olmalı,kiralama server ile bu iş yapılmaz.Ayrıca yedek serverde gereklidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Kamu sektörü
Ali Bey,

Benim yuksek lisansim, muhenislik ve teknoloji yonetimi uzerinedir. Amerikada yaptim masterimi, orada bu teknoloji esasli projeler ile ilgili cok vak'a analizi okudum, isledim. Yani benim bu konuda teorik bilgim yeter duzeydedir. Etraflica dusunulmus bir projedir. Efendim, bu gune kadar cok kisi ile gorustum, ancak sonuc alamadim. Bunlar arasinda ogretim uyeleri, dersane ogretmenleri de var. Alt yapi bir yanda, asil icerik icin de ORIJINAL ve kimsenin hakkina tecavuz etmeyecek sorularin uretilmesi gerekiyor ki bunu da hesaplayip maliyetlerin icine koydum. Ayrica ayri server maliyeti (5000 YTL su anda) ve aylik 10mbit lik baglanti ucreti ( 1000 YTL aylik masraf), elektrik vs (100 YTL) dusunulmustur. Guzel sorular ureten ogretmenlere soru basina 1-1.5 YTL odeme isini de baglamis biriyim. Bu proje tam 9 aydir rafta beklemektedir.

Arkadasimizin biri diyor ki, 20bin az..Ee zaten ben en az 20bin lazim diyorum. Hele bir baslasin da, uyeler arttikca yatirim da desteklenir zaten.
Sayin Ali Bey, kisacasi, belirttigim sartlar dahilinde ortak olabilecek paraya sahipseniz goruselim. Aksi durumda fikir alisverisleri, vs bunlari cok yapmis durumdayim. Rakiplerime fikir vermekten ben biktim artik.
Bu isin yapilmis halini gormek isteyenler, www.tutmabeni.com 'daki DEMO yu izlesinler.

Saygilarimla.

teoshaker kardesım projenıze ve emegınıze saygım var buraya henuz yenı uye oldum izmirdeyım dedınız bend esısı bırı ıle tanıstırmak ıcın yazdım.dersanelerın bu ıs ısıne gelmez bu bır ıkıncısı unıversıtelerın ogretım uyelerı bu tur ıslerle ılgılenmez.Genede sız bılırsınız benım cantam proje dolu kımseye bahsetmedıgım bır cok proje var.verdıgınız sıteye baktım cok amatorce yapılmıs bır sıte.Web tasarımcısı arkadaslarım ınceledıler.Ayrıca bu urunun pazarlanması asaması ıcındse kadrom var.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Kamu sektörü
Pazarlama icin benim de degisik dusuncelerim var. Tasarimci arkadasim da var. Program kismi icin de 5 firmadan ayri ayri teklifler aldim. O amatorce yapilmis sitenin siz bir de demosuna bakin, o zaman fikirleriniz degisir. Tabi benim projem baska ogeleri de bir araya getiriyor.
Ben ilginize tesekkur ederim. Yukaridaki duruma uydugunu dusunen ve ortaklik yapmak isteyen kisilere kapim acik.

Ortaklik onemli, cunku hem sermaye hem emek ortakligi olusturulmasi isabetli olur. Gerci LTD STI kurulmasi lazim, bu da sadece ortaklarin sermayeleri ile is yapacaklari demek. Emegi de centilmenlik anlasmasi ile ortaya koyulmasini saglamak istiyorum.

Kardesim ve esi avukattir. Marka patent ve fikri haklar konularinda ikisi de uzmandir.
Ortak olmak isteyen kisilerden ricam, oncelikle insanlara iyi bir hizmet goturme endisesi icinde olmalaridir.
Bu vesile ile, yukarida belirttigim sartlar goz onune alarak, once "fikir ortagi degil" , once sermaye ortagi aradigimi belirtmek isterim.
Saygilarimla

Bu konu hala gunceldir.

iyi geceler.. bu konu ile ilgili olarak yukarıda yazdıklarınızı ve yapılaan yorumları okudum.. geliştirmiş olduğunuz projenizi ve fikirlerinizi takdirle karşılıyorum.. ilk yazınızı 3 ay önce yazmışsınız.. fakat görüyorum ki hala güncelliğini korumakta. ben bu konuda sizinle işbirliği yapmaya açığım. fakat ankarada oturuyorum ve mesleğim gereği yasal olarak başka bir işle ilgilenme imkanım malesef yok. sizinle temasa geçmek istiyorum. ayrıntılı olarak görüşmek ve bu konuyu ciddi olarak ele almak istiyorum.. msn adresim: kkaslan@windowslive.com eklerseniz görüşelim.. saygılarımla...
kkaslan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Carpiediem ortagim oldu. Simdi aradigim bir matematik ogretmeni. Dersane tecrubesi olan bir ogretmen ariyorum.

hayirli ugurlu olsun insallah.bu arada benim abim izmirde yasiyor.6 senedir alsancak final dergisi dersanesinde matematik ogretmenligi yapiyor.izmir fen ve bornova anadolu liselerinde derslere girdi.degisik ogrenci kamplarinda ogretmenlik yapti ve senesini hatilamiyorum ama bu kamplardan birinde turkiye 2.si ve turkiye 4. ayrica 52 tane de turkiye derecesi cikti.su an kendisi dersane ogretmenligine ara verdi sadece ozel dersler falan veriyor.eger uygun gorurseniz kendisiyle konusup o da onaylarsa sizi tanistirabilirim. saygilar
lafla peynir ekmek gemisi yurumez

Yerleşim Yngiltere / BiyerMeslek Esnaf
Tesekkurler armagan. Sana hem ozelden hem de email ile mesaj attim. Cevabini beklerim.

GUNCEL

Sayın teoshaker,

İstanbulda Fizik öğretmeni olarak görev yapıyorum.Bir yayınevinde özgün sorular hazırlama konusunda ( OKS Fenbilgisi-Fizik konuları ve Lise dersleri - ÖSS ) deneyimim var. Kitap haline getirilmiş yüzlerce soru hazırladım. Soru hazırlama konusunda bana ihtiyaç olursa göreve hazırım.Saygılarımla,
yozgatlimuallim@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retmen
Hayırlı Olsun İnşallah bu güzel proje en kısa zamanda hayata eçer ve Üniversiyteye gidip geleceğin fikir ve işadamları olmak için yetişecek gençlerimize güzel bir gelecek sağlayacak eğitim ve desteği verir.
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Saglam bir yayinevinin yayinlarinin telif haklarini alarak icerik olusturabilirsiniz.
Herkese Selam.

Açılımınız güzel.
Dilerim başarılı olur.
Şunu da gözardı etmemek lazım:
Öğrenciler dershaneye sadece bir şey ler öğrenmek için gitmiyor. Farklı arkadaşlık ortamı ya da aktiviteler dershaneleri cazip hale getiriryor.
Bir de tebeşir-tahta-öğretmen realitesini gözardı etmemek lazım.
Üslubu beyan, ayniyle insandır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yayyncylyk