Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

İthalat Ne Kadar Karlı ?

BaşlatanmetinmetinTarih08/09/2011 10:29:02Yorum3

İlk mesaj
Üye390 yazı
Merhaba.
Yurtdışında bulunan bir ürün için çalışma yapıyorum(hangi ürün diye sormayın o zaman zevki kalmıyor).Ürünün Alibaba.com daki fiyatları muhtelif ama bana maliyeti fob da ton fiyatı 1000-1200 usd civarı gümrük vergisi % 30 imiş ve muhtelif evraklarını falan tamam etmek üzereyim.Bu ürünün yurtiçi pazarda toptana veriş fiyatı 8.000-10.000 usd gibi görünüyor.Bu işler gerçekten bu kadar karlımı yoksa benim arada kaçırdığım bişilermi var.???
metinmetin

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Üye390 yazı
Kimsenin bir fikri yokmu arkadaşlar...
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye37 yazı
sayın;Metinmetin
Arkadaşım İthalat arz taleb mevzusudur.Bir ithalatçı olarak,piyasa da arz edilen neyse genelde ithalata yansır.Tabii sizin o denli karlı olan malzemeyi yurt içinde getiren yok mu diye düşünmeniz gerekir.Bir örnek vereyim,Bildiğimiz Balıkçıların kullandığı misina bunu yurt içi ve yurt dışı fiyatlarını kıyasladığınız da aradaki büyük karı görebilirsiniz(düz mantıkla) ama getirtmeye getirirsiniz aynı kar oranlarını göremezsiniz.
bende sağlık sektöründe ithalaçıyım,çok karlı gözüküyor dışarıdan ama malı getirtmeniz sadece yetmiyor.Bizim kendi sektörümüzde dahi öyle ürünler varkı diğer ülkalerde çok fazla satılırken türkiyede satış yok.
Kısaca neyi getirdiğinizi arz talebe göre değerlendirmeniz gerekiyor.
Selamlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye390 yazı

İlginize teşekkürler.
Arz talebi inceledim ve getirdiğim ürünün satış rakamlarından elde kalma imkanı yok gibi.O yüzden de son dakika golleri yememek için araştırmamı ve çalışmamı genişletmek için bu şekilde bir soru sordum.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy