Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kara Salyangozu Uretimi

BaşlatanteoshakerTarih27/12/2007 03:08:56Yorum7

İlk mesaj
Üye238 yazı
Merhabalar,

Elle tutulur haberleri en azindan buraya tasima ve insanlari bilgilendirme adina bu mesaji gonderiyorum. Ici bos, mesnedi olmayan, insanlari kandirmaya yonelik mesajlari da kiniyorum.

Linkini verecegim site Prof. Dr. Kenan Celik'e aittir. Hocam cok guzel bir yazi hazirlamis ve Kara Salyangozunun sera gibi ortamlarda uretilebilecegini, yurt disindan buyuk ragmet oldugunu, ulke ekonomisine katkisini anlatmaktadir.

http://www.kenancelik.com/default.aspx?pid=22053&nid=25936

Izmir bolgesinde bu ise yatirim yapabilecek kisilerle konusmak isterim. Aradigim ozellikler

- Sermaye koyup kenari cekilmeyecek
- Isin yurumesi icin ihtiyac olunacak her konuda yardim
- Okuyup arastiracak, danisacak

Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye8 yazı
Merhaba arkadasım. Yazıyı, yazalı uzun zaman olmus, umarım hala konuyla ilgileniyorsundur. Ben kara salyangozu üretimi konusunda seninle görüşmek istiyorum. Bu konuda senden beni bilgilendirmeni isticem. Burda uzun uzun yazıp laf kalabalığı yapmak istemiyorum. mailime yazarsan İletişim kurabiliriz. Fakat ben İzmirde değil Muğladayım. Ama genede görüşmek bilgilerinden faydalanmak isterim... İletişim kurarsan sevinirim. canoglu81@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Başkaca sorularınız olursa lütfen sormaya
çekinmeyin.Birincisi arazinizin nerde olduğu önemli hava ve iklim
açısından.Yağış çok önemli.Ben size bizim bunu nasıl yaptığımızı
anlatayım.Çiftlik için çalışmalar yapıyorum.Bazı fransız ve Belçikalı
müşterilerim yurtdışında çiftlik denemelerine başladılar.Deneme sonuçlarını
birkaç ay içinde alacaklar.O sonuçların neticelerini sizede iletirim
isterseniz. Bizim bu işi şu anda nasıl yaptığımızı tarafınıza anlatayım
isterseniz.Biz Türkiye nin çeşitli il ve ilçelerinde yapılanarak tüccarlar
oluşturduk.Her bölgeden
sorumlu tüccarlar köylülerden salyangozları canlı olarak satın alıyor ve
toplu halde değişik illerde bulunan fabrikalarımıza teslim ediyorlar.Biz mal
canlı olarak fabrikaya geldiği zaman tartım işlemlerini yapıp malı
tuzluyoruz.Kasalardan Dışarı kaçmasınlar diye.Ondan sonra salamuraya tabi
tutuyoruz.Mal haşlanıyor.İşçiler tek tek kabuklarından etleri çatallar
vasıtası ile kabuğundan çıkarıyorlar.et bağırsakları kesilsin diye otomatik
bantlarla diğer işçilerin önüne gidiyor.etler bağırsakları kesildikten sonra
kalibre işlemine tutuluyor otomatik ölçü makinalarında.kabuklar sterlize
edilmek üzere paslanmaz çelik tamburlarda ilaçlanıp temizleniyor.daha sonra
etler vakumlu poşetlerde ambalajlanıp donduruluyor.Müşterilerin isteğine
göre yarım kiloluk 5 kg'lik ve 10 kg'lik poşetlerde vakumlanıp ihracata
hazır hale geliyor.Bu anlattıklarım en basit anlatımdır.Daha öncede
söylediğim gibi başka sormak istedikleriniizi lütfen çekinmeden
sorun.Yurtdışındaki çiftliklerden bilgi gelince sizinle de paylaşırım.
mete

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Üye537 yazı

yatırımın sonuçlarını nasıl bir zaman aralığında alırız yani çark ne zaman dönmeye başlar üreme mevsimleri varmı damızlıkları nasıl bulucaz tesis maliyeti ve şartları neler ve bide tarım ve köy işleri nin düşüncesi ne bu konuda?

Yerleşim Türkiye / Ankara
Yeni Üye5 yazı
Merhabalar arkadaşım. Ben uzun yıllar bu konuyu araştırdım. Yatırım yaptığın paranın geri dönme hızı (Rate of Return)seçtiğin salyangoz cinsine bağlı olarak değişir. Nerede yatırım yapacağınızı bilmiyorum ama eğer Milas ırkı seçerseniz bir yıl içerisinde paraya dönüşmeye başlar, Helix Aspersa olursa paraya ulaşmak için başlangıçtan itibaren en az 14 aylık bir süre geçmesi gerekir, Burgonya türü için bu süre en az 23 ay. ancak ırkların yetişme süreleri farklı farklı olup yetiştirmesi uzun zaman alan salyangozun et kalitesi ve fiyatı diğerlerine göre oldukça farklı. Neredeyse iki katı. Bununla birlikte verimlilikleri de farklı. Kısa sürede yetişen türlerde bir hayvan 170-180 yumurta yumurtlarken Burgonya türü 90-110 arası yumurtluyor.
Kimin ilgilendiğine gelince hayvan ortada kalmış, su ürünleri sahip çıkıyor. Yani konuyla ilgili yeterli bilgiye sahip resmi kurum da, kişi de yok. Ben akademisyenlerin yazılarını okuyorum, konuyu bilmediklerini ahkam kestiklerini görüyorum...Ben iki kez deneme üretimi yaptım, dört yıl onlarla yattım, onlarla kalktım... Önü çok açık bir sektör....
Selamlar...
Saygılar...
Mustafa Koca- Mersin
Kimya Mühendisi (ODTÜ)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mühendis
Yeni Üye58 yazı
Ne kadar sermayeyle ne kadar çapta bir iş çıkarılabilir? Ayrıntılı bilgi bulamadım izmir bölgesi için ben de düşünebilirim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye241 yazı
hocam gerekli bir bilgi yok açıkçası her zamanki aynı yazıların birer özetlerini koymuşsunuz.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama