Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sütbesiciliği

BaşlatankadirhaanTarih31/08/2011 05:17:05Yorum26

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
selamlar ben hayvancılık işine girmek istiyorum benim nakit 20 000 tl param var 110 dönüm arazim traktör ve mazemelerim ve arabam var 30 dönümü şehir içinde elektrik ve su var bunlar imkanlarım ben 30 başla bu işe girmek istiyorum ahır maliyetim ve hayvan maliyetim ne olur ve ben bu bedellerin tamamına kredi kallana biliyormuyum ve yanımda çalışıcak deneyimli arkadaşlar bulabilirmiyim 30 baş hayvanla kendi geçimim işçi masraflarımı çıkarıp kredimi ödeyebilirmiyim tecrübeli abilerim bana akıl verirse sevinirim teşekkürler..
kadirhaan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye83 yazı
gokhanozgur bilgi verirsen sewinirim

ictenenerji@gmail.com yada burdan özel msj atabilrsn bana

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Üye104 yazı
Ben ilk başlarda bu işe merak sarmıştım fakat çok teferruat istiyor.İneklerle hasır neşir olmak gerekiyor gözün gibi bakmak zorundasın ineklere.Ayrıca rezil bir iş dizine kadar hayvan gübresi içersinde olacaksın dedi bana arkadaşlar.
Bana sonra dedilerki hayvanların yemini kendimiz dikmemiz gerekiyormuş ki adam akıllı kar sağlayabilelim.Hayvan günde 10 TL'lik yem yiyormuş tabi dışardan alınan yemin masrafı buymuş.Hayvan verse 25 litre süt 60 krştan versen litresini yapar 15 lira sana kalır 5 lira inek başına.Okadar zahmet çekeceksin.Ama tabi 30 inek deyince akan sular durur.30 inekte 150 TL yapar günlük aylık 4.500 TL.Tabi kuruya aynanda çıktıklarını düşünürsek eğer 10 ayda 45.000 TL süt parası kazanır bu kazandığımızdan 2 aylık zarar olan hayvan yem masraflarını çıkartırsak buda 6.000 TL'ye tekamül edecektir etti 39.000 TL sütten kazancımız.Bir dahaki seneye buzağıları sattın mı 1.000 liradan 30.000 TL'de oradan gelecek ettimi sana 69.000 TL. Sonra 4.000 TL'de ortalama düş veteriner iğne doğum vs. masrafını düş yapar 65.000 TL.Tabi eleman masraflarını kendin bu kardan çıkar bak bakalım nasıl para.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı

kadirhan kardeşim bizde tarım ve hayvancılık sektörlerinde faliyet göstermekteyiz. seni biraz bilgilendireyim
1.hayvancılık yapacağın il cok önemli neden dersen çünkü bazı iller hibe kapsamı dışında yani kredi kapsamında
devlet kredisi kullanacaksan 2 çeşit kredi veriyor.1 yatırım kredisi 2 işletme kredisi
yatırım kredisi ahır yapımı ve demirbaş malzemelerin alımı ve kuru konularında olan malzemeler bunun %50 si hibe kredi % 50 si geri ödemeli kredi 7 yılda ödüyorsun ilk 2 yıl ödeme yapmıyorsunuz sonraki 5 yılda eşit veya yükseltmeli olarak ödüyorsunuz.
işletme kredisi de alacağın hayvanları kredili alıyorsun onuda 5 yılda ödemeli alıyorsun. mesela bir örnek vereyim size şu anda bi müşterimize kuruyoruz mardin nusaybin ilçesinde inekleri endisi belirledi biz kredisini çıkarttık 5,500 ile 7000 tl arasında inekleri aldı.diyer bi müşterimiz de ahır ve makina işlerini yaptık % 50 hibe kapsamında sıkıntılı olan bi durum aslında pek yok sadece yapım aşaması sıkıntılı o da yapımı yapan firmaya yükleniyor.neden diye soracak olursanız çünkü ahır çok teferruatlı projesi çok detaylı hayvan başına metre karesi var buzağı bakım ve dinlenme odası var inek bakım odası var baya teferruatlı ilgilenmek istayan arkadaşlar varsa bi kaç fizibilite verebilirim 100 baş 250 baş gibi mail adreslerini yazsınlar ben mail atarım . kolay gelsin
alkay_gruop

Yerleşim Türkiye / Ystanbul GaziantepMeslek Yöneticilik
Yeni Üye83 yazı
alkay group bana fizibilete çalşması yollarsan sevinirim 100 ve 250 baş için

ictenenerji@gmail.com

Üye116 yazı
alkay group 40 baş büyük baş birde 150 baş koyun için ayrı ayrı hesap çıkartabilirmisin bana arazi kendimin var
lilanet

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Üye132 yazı
alkay group güzel açıklamalar yapmış fakat arkadaşlar en az kulanacağınız krediler kadar devlete teminat göstermeniz gerekiyor. ipotek olarak göstereceğiniz taşınmazlar illaki sizin üzerinize olması gerekmiyor. herkese iş hayatında başarılar dilerim
tekSTILISTanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye23 yazı
mudaykut kardeşimin dediğide var.mesela araziniz var diyeli atıyorum 100 dönüm siz buraya 100 baş bi hayvan ahırı ve hayvan alıcaksınız ortalama maliyet 850.000 ile 1.000.000 tuttu diyelim teşvik illeri içindeyseniz yarısı hibe veriyor kalan yarısı araziniz kalan fiyatın %25-30 üzerindeyse bi sınıntı yok fakay değilse teminat verilmesi gerekiyor bu arazi kiralıkta olabilir aileden birinin de olabilir unutmayalım ki hiç birşey karşılıksız değil.
nzh06 ve dejavu24 sizede fizibilite göndereceğim.özelden yazan arkadaşlar fizibilitenizi belirttiğiniz mail adresinize yolladım
saygılar
alkay_gruop

Yeni Üye52 yazı
alkay_group mesaj yazdım dönüş yaparmasan memnun olurum
ezancepte@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Turizm
Yeni Üye3 yazı
Merhaba alkaygruop
Banada 50 ve 150 küçük baş süt besiciliği fizibilitesi yollayabilirsen sevinirim. 45 dönüm yerim mevcut. Ahır vb. bulunuyor fakat tadilat ve revizyon gerekiyor. Teşekkürler.

yusuf.kabadayi@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye23 yazı
nzh06 kardeşim istedeiğin 100 ve 250 baş fizibiliteni mail adresine yolladım.
eram kardeş mesajın yok bende tekrar yollarsan istediğin çalışmayı yollarım
dejavu seninkini bi kaç gün içinde yollarım
in_izmir arkadaşım sen kesim içinmi süt içinmi onu belirtirsen yardım edebilirim
ayrıca arkadaşlar
bizim faliyet alanlarımız
inşaat
plastik
kağıt
mekanik mühendislik
iç ve dış ticaret
gerçek ciddi kişilerin yazmasını özellikle rica ediyorum.herkesin değerli vakitlerini heba etmeyelim lütfen
çalışmalarınızda başarılar
saygılar
alkay_gruop

Yeni Üye83 yazı
mailniz ulaşmıştır teşekkür ederim

Üye104 yazı
alkay_gruop kardeşim banada 100 başlık besicilik fizibilitesi yollaya bilir misin? Bir danayı 6 aylıkken alıp 15 aya kadar bakıp kesime yollasam bana bu danaların masrafları ve maliyetleri ne olur acaba?Bi dana günlük kaç liralık yem yer? Ayrıca ne kadar kg yem vermeliyimde danayı 4.000 TL'ye denk getirebilirim şimdiden teşekkür ederim

e-mail:sabanga12@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye23 yazı
arkadaşlar lütfen ihtiyacı olan fizibilte istesin rica ediyorum
ilgisi olmayan ilgilenen mali olmasın bazı arkadaşlar her konuyu istiyor onlara yollamadım onlarda kendini bilyor
lütfen rica ediyorum böyle güzel paylaşım olan siteyi gerçek işimiz için kullanalım
hepinize saygılar iyi çalışmalar

hcalis kardeşim raporun mail adresine yollanmıştır
kahraman45 kardeş mail adresine yolladım
mterdem kardeş raporun yollanmıştır
alkay_gruop

Yeni Üye8 yazı
alkay_gruop tan besicilik veya süt inekçiliği veya koyunculuk konusunda fizibilite alan arkadaşlar alkay_gruop unda itirazı olmazsa(izinleriyle)
aldıkları fizibiliteyi download sitelerinden birine yüklesede istiyen herkesin indirebileceği şekle çevirseler daha faydalı olmazmı
muhtemelen yoğun olduklarından herkesin isteğine çevap veremiyorlar. sonuçta herkes bilgisi görgüsü miktarında paylaşım için burda ikili konuşacağımıza topluca konuşalım. saygılarımla

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Y?siz
Yeni Üye13 yazı
Sn alkay grup yolladığınız Kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Tekrar merhaba Alkaygroup
Süt için yollayabilirsen sevinirim.
Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye31 yazı
SAYIN ALKAY GROUP 100 BAŞLIK KOMPLE BİR ENTEGRE SÜT ÜRETİM ÇİFTLİĞİİÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI RİCA EDİYORUM.YARDIMCI OLURSAN SEVİNİRİM.
AMA İÇERİK SİZİNDE BELİRTTİĞİNİZ GİNİ SÜT SAĞIM ÜNİTESİ BEKLEME DURAKLARI OTOMATİK SIYIRICI VS.KONULARIDA KAPSARSA SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
s,a alkay_gruop
dostum banada 100 baslı sut besıcılıgı ıcın fizibilite yollarsan sevınırm izzetpolatpolat@hotmail.com oraya atarsan sevınırm
i.p

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Ticaret
Yeni Üye86 yazı
30 başlık 100 başlık 250 başlık büyükbaş hayvan yetiştirciliği YAPMAYIN ARKADAŞLAR DİREKMAN BATARSINIZ.
siz hayatında kaç hayvan yetiştirip sattınız.hayvana bakmak kolay bir iş değil bunu unutmayız. şevkinizi kırmak için söylemiyorum.buna inanın ben işin içinde olan biri ve veteriner olarak bunu size söylüyorum. hayvancılık yapmayın demiyorum ama 30-50-100-250 inekle başlamak size bize göre bir iş değil. ben 45000 lik tavuk çiftliği ve 20 büyükbaş süt inekçiliği yapıyorum.
20 büyükbaş demek 60 hayvan demektir. nasıl mı... bu 20 büyükbaşın yanında 20 adet buzağası ve 20 adette doğuracakları buzağı ettimi size 60 büyükbaş. bu işe başlayacaklara tavsiyelerim şunlardır.

1) NE KADAR TARLANIZ VARSA EKİN.ÖNCE TRAKTÖR ALIN. YENİ DEĞİL ESKİ MODELDE OLSA OLUR 10000 TLYE TAKIMLARIYLA BİRLİKTE SATILAN TRAKTÖR ÇOK. FAZLA TARLANIZ YOKSA SAĞDAN SOLDAN KİRALAYIN NE KADAR ÇOK YER O KADAR ÇOK ÜRÜN O KADAR ÇOK KAZANÇ DEMEKTİR. (1 BALYA SAMAN 18-21 TL OLDU. 1 ÇUVAL YEM 40-45 TL )

2)YEMİNİZİ EKTİNİZ SIRA GELDİ AHIRINIZI YAPMAYA 10 BAŞLIK AHIRI 20 BAŞLIK OLARAK DÜŞÜNÜP YAPIN. BUNUDA YAPMADAN ÇEVRENİZDEKİ AHIRLARI DOLAŞIN ADAMLAR NASIL YAPMIŞ İŞ GÜCÜNÜ NASIL EN AZA İNDİRMİŞLER DİYE. BU AHIR ÇOK MALİYETLİ OLMASIN. HAYVAN AÇIK YERDEDE YATAR YETERKİ ÜSTÜ KAPALI OLSUN CEREYAN ALMASIN ÖNEMLİ DEĞİL -25 DERECEYE KADAR HİÇ BİR ŞEY OLMAZ HAYVANLARA . EN AZ MALİYETLİ BİR AHIR YAPIN.

3) BU 2 MADDEYİ ADAM AKILLI YAPMADAN SAKIN HAYVAN ALMAYIN. BUNLARI YAPTIKDAN SONRA YANINIZA VETERİNER VEYA HAYVNADAN ANLAYAN BİRİYLE GİDİN HAYVANLARINIZ ALIN. HAYVANLARI ALIRKEN DÜVE OLARAK ALMAYIN. ÇÜNKÜ DOĞURMASINI BEKLEYECEKSİNİZ - DOĞURUNCA BELİRLİ SÜTÜ BUZAĞISINA VERECEKSİNİZ VE İLK DOĞUMU OLACAĞINDAN ÇOK FAZLA DA SÜTÜ OLMAZ İSTİSNALAR HARİÇ. 1 DOĞURMUŞ VEYA 2 DOĞURMUŞ BUZAĞISI YANINDA VE TEKRAR GEBE OLAN HAYVANLARI TERCİH EDİN. ZATEN HAYVAN FİYATLARI ŞU AN YERLERDE SÜRÜNÜYOR ÇOK UCUZA ALABİLİRSİNİZ. BEN SÜTÜ DİREK SATACAM DİYORSANIZ SİYAH ALACA (HOLSTAİN) ALIN SÜTÜ ÇOK YAĞI AZDIR. BEN SÜTÜMÜ KENDİM İŞLERİM PEYNİR YOĞURT YAPAR SATARIM DİYORSAN CERSE IRKI - SÜTÜ NORMAL DA OLSA BANA İYİ BUZAĞA VERSİN DİYORSANIZ SİMENTAL ALIN.BEN SİMENTALA BAKIYORUM. BİR HAYVANIM YAKLAŞIK 20-26 KG GÜNLÜK SÜT VERİYOR BUZAĞALARI MÜKEMMEL OLUYOR AMA YAKLAŞIK DOĞUM AĞIRLIKLARI 50-55 KG TOHUMLAMA BUZAĞI. HAYVANLARINIZI HER GÜN TIMAR EDİN MAKİNAYLA SAĞIM YAPIN VERECEĞİNİZ YEMİ KAFANIZA GÖRE VERMEYİN BİR RASYON YAPIN DENEME YANILMA YÖNTEMİYLE BUNU YAPABİLİRSİNİZ.AŞILARINI İHMAL ETMEYİN. TIRNAK BAKIMLARINI GEÇİKTİRMEYİN.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Veteriner
Yeni Üye95 yazı
Gıda,tarım,ve hayvancılık bakanlığı tarafından desteklene sakız koyununun halk elinde ıslahı projesinin uygulandığı çiftliğimizden satılık sakız koyunları.05535021706

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Yeni Üye86 yazı
fatih bey sakız koyunu izmir harici verimli bir cins değil. hatta izmirdede birkaç yer var oraların harici hüsran başka bir şey değil

Yeni Üye95 yazı
evet çanakkale ile izmir arasında da 1000 km var sanki lütfen görmeden konuşmayalım gelin görün sonra konuşalım

Yerleşim Türkiye / CanakkaleMeslek Medya
Yeni Üye86 yazı
ya benim yerim edirnede vede ankarada gelsem görsem ne olacakki bizim bölgenin hayvanı değilki. senin çiftliğinde 3-4 doğurur benim olduğum bölgede 1 taneyi zor doğurur yalanmı fatih kardeşim. sakız dünyanın en iyi koyunlarından biri ama izmir çanakkale arası yetişmek zor. bunuda yaz insanlar gidiyor alıyor sonra hüsrana uğruyor.