Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Otobüs Durağı Yakınına Simit Çorba V. S. Büfesi

Başlatanmultislice55Tarih19/08/2011 01:25:41Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye56 yazı
Herkese merhaba,
Benim aklımda ufak bir sermaye ile yapabileceğim bir iş var..Öncelikle size danışmak istedim..
kendim devlet memuruyum ve mesaim gereği işe öğle saatlerinde gidiyorum akşam 8 gibi çıkıyorum..Oturduğum yer ise yeni yerleşim bölgesi.Şu andaki nüfusu 15.000 civarında..Site tarzında ve %85 e yakın memur kesim oturuyor.Site içerisinde 2 adet alışveriş merkezi var.ama birbirine gerçekten çok uzak..Bu merkezlerden biri konum olarak çok iyi yerde.Önünde Burada oturanların çoğunun otobüs veya servise bindiği duraklar var.Ancak yinede duraklarla direk bağlantıları yok..yani sonuçta bir binanın içindeler..Neyse sonuç olarak gelelim benim yapacağım iş kısmına..Bu bahsettiğim durakta sabahları 2 veya 3 saat içinde gözlemlediğim kadarıyla 750-1000 arası çalışan veya öğrenci otobüse biniyor.(sadece tek durak) çünki sitenin en merkezi yeri orası ve ilk durak olduğundan insanlar otobüste ayakta kalmamak için genelde oraya yürüyorlar.Bu durağın karşısında bir tane ekmek ve gazete satan büfe var,birde alışveriş merkezinin içinde pastane..Ben ise tam otobüs durağının olduğu kısmın yanına ufak bir büfe tarzı bi şey koymak istiyorum..İlk etapta çay ve simit daha sonrasında ise bardakta sıcak çorba gibi bir fikrim var.Otobüs saatleri genelde 15 veya 20 dk aralıklarla olduğundan insanların bi şeyler yemek için az da olsa fırsatları oluyor diye düşünüyorum..Ve sigara içtiğim zamanlardan hatırladığım şey ;sabah bir parça ekmekte olsa bi şeyler yemek ve ardından sigara yakmak..Yani bir bardak sıcak çorbanın sabahları iyi olabileceğini düşünüyorum..Şimdi gelelim şartlara:
1)Ben zaten devlet memuruyum ve benim için ek gelir olucak.
2)Sadece sabahları yoğunlukta açacağım için mesai sorunum olmayacak..
3)ön planda çorba işi olacağından çok maliyetli olmayayacağını düşünüyorum.
Hedefim 50-100 bardak arası çorba satmak yanında simit çay v.s. satarsam artısı olucak.Yani günlük 100 tl ciro hedefliyorum..Mesela avm içlerinde veya bahçelerinde olan tezgahlar gibi bir yer var hayalimde..bunun için yer çok müsait.yani sıkıntı olucak bir durum yok..
Ancak şu konuda hiç bir bilgim yok..Oraya bu düşündüğüm tarzda bir ufak büfe boyutunda bir prefabrik yapı koyabilirmiyim..Bunun için ilçe belediyesinden seyyar satış için sanırım ruhsat v.s. alınması gerekiyor..bu işin prosedürü nedir?Bilen arkadaşlar açıklayıcı şekilde adım adım anlatırsa sevinirim..
Sermaya konusuna gelince 10-15 bin tl gibi bir param var..Ancak gidersede çok üzülmeyeceğim ekstra bir para yani.. Başka iş teklifleri yapmazsanız sevinirim..Görüşlerinizi bekliyorum..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye159 yazı
abi bana çok mantıklı geldi,

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye56 yazı
sayın gansta59 ilginiz ve araştırmanız için teşekkür ederim..elbette benim açacağım yer başkasının üstüne olucak.Belediyenin yer konusunda dilediğim yer olmasada 500 m2 etrafında mutlaka uygun ir yer vereceğini umuyorum.Çünkü yerleşim yeni olduğundan geniş yerler var.Bina yapılmayack.İmarda belli.Belediyede bir tanıdık bulmak gerekecek anlaşılan..Ruhsat ve dentleme müdürü sanırım bakıyo bu işe.Türkiyede her devlet dairesinde olduğu gibi araya birini sokacaz olmazsa.Ama görünüm açısından görüntü kirliliği yapacak derme çatma bi şey olsun istemiyorum.çevrenin resimlerini çekip 3 boyutlu şekilde büfeyi oraya phoshopla yerleştirip güzel bir anlatımla izin çıkarabilirim sanırım.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye8 yazı

İzin alabildiniz mi bahsettiğiniz konu ile ilgili?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye326 yazı
Kirlilik yaratmayacak görüntü önemli etken gerçekten izin alır işinizi yaparsınız mantıklı
Ne Olursa Olsun Mücadeleni Bırakma Ki, Bir yerlere Gelebilesin ..

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Serbest meslek