Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

1 Yeni Kuruş

BaşlatanGCG.Tarih18/12/2007 01:16:30Yorum2

İlk mesaj
Üye138 yazı
Geçmiş yıllarda geçerliliği olan en düşük para birimimiz
5(BEŞ) KURUŞ,u yokluk ve yoksulluk içinde yaşamamıza rağmen kullanırdık.
Oysa şimdi YENİ TÜRK LİRA,sını kullandığımız günden beri bu güne kadar en düşük para birimimiz olan 1(BİR)
YENİ KURUŞ,u kimileri yokluk,kimileri ise çokluk içinde yaşamamıza rağmen kullanmıyoruz.Birileri bizlere kullanmasınımı öğretmedi?yoka bizmi kullanmasını bilmiyoruz.Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum .Teşekkür Ederim.

Yerleşim TürkiyeMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye1122 yazı
1 Yeni Kuruşu sadece tanıtım reklamlarında ve bankadaki afişlerde gördüm. sanırım devlet tarafından da sınırlı sayıda basılmış olmalı ki el altına fazlaca düşmemiş. örneğin bir marketten ya da bir bakkaldan aldığınız 3,99 liralık mala karşılık 4 ytl verdiğiniz zaman tezgahtar bile 1ykr bulup para üstünü veremiyor.

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye41 yazı
Sevgili kardeşim 1 ykr ytl birimine geçişten itibaren Türk halkını çaktırmadan soymanın yenibir metodu olarak piyasaya sürülmüş bir işlemdir . Ufak bir örnek vereyim ,büyük marketlerden birtanesini düşünün reyonlardaki ürün kalemlerini ve kaçtanesinin fiyatının tam olduğunu ( 1 ytl veya 2 ytl gibi ) atıyorum tabi çogunlugu gene atıyorum 1,44 ytl 2,83 ytl gibi fiyatlar bu şekilde iki üründe toplam 4,27 ytl tutuyor 1 ) market nekadar alıyor ? 2 ) bu şekilde kaç kalem ürün satılıyor ? ve 3 ) bu şekilde yapılan günlük cirodan elde edilen kasa fazlası nekadar ytl olarak nereye gidiyor?
Zafer BAYRAKTAR

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat