Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yapacağım İş İçin Yardım Lütfen

BaşlatanfrancserpicoTarih11/08/2011 19:07:09Yorum9

İlk mesaj
Üye151 yazı
Merhaba Herkese, Bir iş yapmak istiyorum ama tecrübem olmadığından sürekli araştırıyorum ve sizlerden yardım istiyorum.

Benim düşüncem ilk etapta Almanya, Rusya (özellikle Moskova), Türk Cumhuriyetleri üzerinden turist bulmak. Gece gündüz uğraştım ve buralara gitmeden internet üzerinden turistler buldum fakat bu yeterli sayıda olmadı. Daha çok bulmak istiyorum. Sonra o ülkelere gidip görüşmeler yapacağım bu tarz iş yapan firmalar ya da benimle birlikte bu işi yaparak para kazanmak isteyen kişilerle. Sizler ne önerirsiniz bu konuda bana...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Danışmanlık
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye151 yazı
Yazıyı yazalı 4 gün geçti ama kimse yorum yazmadı ya da yardımcı olmadı. Kimse fikrini paylaşmak istemiyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye488 yazı
siz free takılıyorsunuz ve ne konuda bir yardım istediniz tam anlaşılmamıştır.
bir iş yapmak istediğinizi söylemişsiniz.
arkasından bir turizm firmasıyla anlaşıp net üzerinden müşteri bulduğunuzu söylemişsiniz.
ama bu müşteri sayısının yetersiz olduğunu biraz para kazanıncada buralara bizzat gidip müşteri bulmak istediğinizi söylemişsiniz.
Bu durumda nasıl bir yardım istiyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Üye151 yazı

İnternet üzerinden tek yapabildiğim olay facebook üzerinden insan bulmak. Mesela başka neler yapabilirim internet üzerinden ve müşteri bulabilirim ya da bana bu konuda yardımcı olabilcek birilerini nasıl bulabilirim?

Üye515 yazı
Tatil danışmanlığı için bulunduğunuz bölgede AVM lerde stand açın.
İnsanlara sunumlar yapın ve ön bilgilerini alın.
bir hafta sonu maliyeti yaklaşık 250-600TL

Stand açamıyorsanız AVM lerin otoparklarındaki araçların camlarına broşür dağıtın.
etkili resimler içeren en az A4 boyutunda broşürler işe yarayacaktır.
2000 adet broşür maliyeti yaklaşık 100TL

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye151 yazı
erokas düşünceni paylaştığın için teşekkür ederim. Çok güzel bir fikir ama benim yurt dışından turist bulmam gerekiyor. Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Zengin Arap ülkeleri vs gibi yerlerdeki turistleri ayarlamam gerekiyor.

Yeni Üye62 yazı
Öncelikle hedef ülkelerinin dillerine uygun internet sitesi açmalısın (Türkçe-İngilizce-Rusça-Arapça) gibi sonra bu ülkelerde insanların internet üzerinde tatile gitmek için arama yaptığı anahtar kelimeler hakkında bilgi sahibi olmalısın. Sitenin arama motoru (özellikle google) optimizasyonunu bu anahtar kelimeleri de göz önüne alarak çok iyi yapmalısın (gerekirse profesyönel yaptırmalısın). İnternet sitende anlaştığın turizm firmasının kampanyaları hakkında bilgi falan vermelisin. Facebook ta grup oluşturup bu grubuda sitenle birlikte güncel tutmalısın. İlgili ülkedeki popüler sayfalarda reklam yapabilirsin. Örneğin Rus Üniversitelerin faal grup sayfalarında reklamını yapabilirsin. Üniversitede okuyan bir yada birkaç öğrenciyle görüşüp onun sana arkadaşlarını yönlendirmelerini ve bu şekilde kendisine komisyon ödeyeceğini söyleyip senin kazanman için çalışmasını sağlayabilirsin. Ya da 15-20 arkadaşını getirirse kendisinin bedava ya da belli bi indirimle tatil yapabileceğini söyleyebilirsin. Sonra müşteri seni bulacaktır diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Üye151 yazı
frztxs teşekkür ederim. Öğrenmek istediğim bu tarz fikirledi. Bu önerilerinizi dikkate alıp uygulamaya koyacağım. Bu tarz başka fikri olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa çok memnun olurum...

Üye347 yazı
sanırım turizm yada rus dili edebiyatı mezunusun,
bence senin gibi rusyada turizm okuayn öğrencilere ortaklık teklif edebilirsin,
onlar için türkiyeye gidecek yerel turist ayarlamak ve onlarla beleşe tr ye gelmek cazip gelebilir,
sende komisyonunu bölüşürsün,
tutarsa easy, hem de oturduğun yerden,
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Üye151 yazı
Yorumunuz için teşekkür ederim, fikirler çok güzel.