Ben henüz 17 yaşındayım.
Hayat çok zor bunu bu yaşımda fark edebiliyorum her ne kadar yaşa**** tatmasamda at gözlükleri takmıyorum çevremi çok iyi gözlemliyorum. Ben okumuyorum ve her gece acaba ne iş yapabilirim diye düşünüyorum. Okumak için durumum yok değil ama ben istemiyorum. Çünkü hayatım boyunca hep kendi işimi yapmak istedim ama ne yapacağıma bi türlü karar veremiyorum. Ticaret diye başlıyorum ama ne satabilirim diye düşündüğümde hep bir engel hep bir şu var ama.. ile karşılaşıyorum..
Hayatın zorluklarını gözlemlerimle anladığımı söylemiştim nasıl mı ? Babamdan para almak istemiyorum ve harçlığımı çıkartmak için bir restorantın bar kısmında çalışıyorum. Çalıştığım restorantta 60 yaşında dedem yaşında insanlar çalışıyor ve benden çokta yüksek bir parayla çalışmıyorlar. Şunu anlatmak istiyorum.. O dedem yaşındaki insanlar belki benim yaşımdan daha erken bir yaşta atıldılar iş hayatına belki okuyamadılar ama tek kaybettikleri nokta sadece çalışmaya odaklanmaları.. Ve o insanlar şimdinin baba parası yiyen okula öylesine giden gününü gün edip yarınını düşünmeyen gençleri.. Benim yaşıtlarım..
Bana ilerde ne iş yapacağım nasıl para kazanacağım nasıl bir işe girip fix bir ücrete değilde kafamı kullanarak fazlasını kazanacağım diye soran bir arkadaşım dahi yok.. Beni en çok motive eden şey bu.. En çokta yalnız hissettiren.. Neden mi motive oluyorum onlar düşünmedikçe bana ticarette bir yer daha açılacak..
Bu yazıyı ne olarak değerlendirirsiniz bilemem.. Biraz dertleşme birazda danışma en doğrusu olur..
Aslında bi yazıyı açmamdaki amaç size ne yapabilirim? hangi sektör? ne tür bir iş? ne satabilirim? nasıl büyütebilirim? nerden başlayabilirim? nerden alabilirim? gibi tüm soruları sormaktı. Uzun uzadıya anlatmamın sebebiyse 17 yaşında bir insanın gözünden çevreyi size gösterebilmek..
Bana belki inanmayacaksınız ama tek derdim kesinlikle para değil paradan önce aileme okumasamda başardım diyebilmek en büyük isteğim.. Ve aslında kendimden çok onlar için çalışıcam..
Mesela kar marjı yüksek ve alımı ucuz ne tür bir ürün satmamı önerirsiniz ?
Yapacağınız her yorum biri için bir hazine niteliğinde olabilir unutmayın fikrinizi yazmaya üşenmeyin lütfen..
Ve 1 yılda geçse üzerinden her gün bu yazıya bakıyor olacağım sakın çok zaman geçmiş bu yazı artık önemsenmiyordur diye düşünmeyin :)
Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim..