Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ticarete Atılmak. .

BaşlatanyunususTarih06/08/2011 07:17:21Yorum41

İlk mesaj
Üye166 yazı
Sevgili Abilerim ve Ablalarım ;

Ben henüz 17 yaşındayım.

Hayat çok zor bunu bu yaşımda fark edebiliyorum her ne kadar yaşa**** tatmasamda at gözlükleri takmıyorum çevremi çok iyi gözlemliyorum. Ben okumuyorum ve her gece acaba ne iş yapabilirim diye düşünüyorum. Okumak için durumum yok değil ama ben istemiyorum. Çünkü hayatım boyunca hep kendi işimi yapmak istedim ama ne yapacağıma bi türlü karar veremiyorum. Ticaret diye başlıyorum ama ne satabilirim diye düşündüğümde hep bir engel hep bir şu var ama.. ile karşılaşıyorum..

Hayatın zorluklarını gözlemlerimle anladığımı söylemiştim nasıl mı ? Babamdan para almak istemiyorum ve harçlığımı çıkartmak için bir restorantın bar kısmında çalışıyorum. Çalıştığım restorantta 60 yaşında dedem yaşında insanlar çalışıyor ve benden çokta yüksek bir parayla çalışmıyorlar. Şunu anlatmak istiyorum.. O dedem yaşındaki insanlar belki benim yaşımdan daha erken bir yaşta atıldılar iş hayatına belki okuyamadılar ama tek kaybettikleri nokta sadece çalışmaya odaklanmaları.. Ve o insanlar şimdinin baba parası yiyen okula öylesine giden gününü gün edip yarınını düşünmeyen gençleri.. Benim yaşıtlarım..

Bana ilerde ne iş yapacağım nasıl para kazanacağım nasıl bir işe girip fix bir ücrete değilde kafamı kullanarak fazlasını kazanacağım diye soran bir arkadaşım dahi yok.. Beni en çok motive eden şey bu.. En çokta yalnız hissettiren.. Neden mi motive oluyorum onlar düşünmedikçe bana ticarette bir yer daha açılacak..

Bu yazıyı ne olarak değerlendirirsiniz bilemem.. Biraz dertleşme birazda danışma en doğrusu olur..

Aslında bi yazıyı açmamdaki amaç size ne yapabilirim? hangi sektör? ne tür bir iş? ne satabilirim? nasıl büyütebilirim? nerden başlayabilirim? nerden alabilirim? gibi tüm soruları sormaktı. Uzun uzadıya anlatmamın sebebiyse 17 yaşında bir insanın gözünden çevreyi size gösterebilmek..

Bana belki inanmayacaksınız ama tek derdim kesinlikle para değil paradan önce aileme okumasamda başardım diyebilmek en büyük isteğim.. Ve aslında kendimden çok onlar için çalışıcam..

Mesela kar marjı yüksek ve alımı ucuz ne tür bir ürün satmamı önerirsiniz ?

Yapacağınız her yorum biri için bir hazine niteliğinde olabilir unutmayın fikrinizi yazmaya üşenmeyin lütfen..

Ve 1 yılda geçse üzerinden her gün bu yazıya bakıyor olacağım sakın çok zaman geçmiş bu yazı artık önemsenmiyordur diye düşünmeyin :)

Zamanınızı ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim..

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
41 yorum
Üye117 yazı
pazaryerinde bir yer ayarla**** kar marjı yuksek bir urun satmaya bak. kazandığın parayı tut yavas yavas büyü. yabancı dil ogrenmeyi ihmal etme.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye59 yazı
Sana bir baba nasihati; hayatinda bazi donemler gelecek ve iyi bir egitim almayip, okulunu bitirmedigine cok pisman olacaksin.Okumadan da basardim diyebilmek diyorsun; okumadan da birseyler basaran insanlar tabiki var, olacaktirda. Bir universite diplomasini sadece is hayatinin kapisini aralayan bir arac olarak gorme, universite bitirmis biri olabilmek bir ayricaliktir.Egitimli , kulturlu , oturup kalkmasini bilen, dunyaya bakis pencereleri genislemis biri olabilmek guzeldir, toplum icinde itibarin olur, egitimli insan herseyiyle kendini belli eder.

Yasina ragmen sahip oldugun olgun dusunceler icin seni kutluyorum. Senin icin gec degil, okuluna devam et; illada ticaret yapmak istiyorsan bos vaakitlerinde erdooo arkadasin dedigi gibi git pazarlarda birseyler sat, pazarlar ticaretin orta okuludur, cekirdekten yetismis olursun.

Universiteyi oku, iktisat yada isletme bolumunu bitir.Sonra buralardan kimseye fikir sormaya ihtiyacin kalmaz, fikirlerini bilincli olarak kendin uretirsin.Bu ulkenin egitimli insanlara ihtiyaci var.Insallah seni bir gun buyuk bir isadami olarak, basindan takip ederiz .Durustlukten de hicbir zaman taviz verme, kazanirsin.Hersey gonlunce olsun

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye305 yazı

güzel kardeşim evet ticaret güzel para kazandıkça insanı dahada şevke getiren bir olgu ama artık bu devırde oyle kolay para kazanmak yok sımdı heryer ulusal-uluslararası zincirlerle doldu küçük esnaf dahada kuculdu battı artık büyük sermayen yoksa sadece kendı yagında kavrulabılecegın ısler yaparsın, bunun aksı orneklerı yokmu var ama 1000de 1 , bu yazdıklarını 10 sene once okumus olsaydık daha farklı konusur senı cesaretlendırmek ısterdım tabıkı 10 sne oncede sımdıdıe tek secenek okumak, bende senın gıbı dusunuyodum ama okumadanda asla vazgecmedım sımdı napyorum 2 unıverste bıtrdım okurken sureklı calştım yatmadım sımdı yasım 25 sırket sahıbıyım al sana en guzel ornek kaldıkı artık unuıverste okumanında eskıye nazaran degerı kalmadı onun ıcın sakın ha okumamazlık etme cooook pısman olabılırsın...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye42 yazı
Konuşma şeklin 17 yaşında bir gence göre fazla. Etrafımdaki gençlere bakıyorum da kurdukları en uzun cümleler içinde küfür barındıranlar. Okumayı istemiyor olsanda bu konuda kendini geliştirmişsin. Hayatın gerçeklerini , yapmak istediklerini görebilmek anlayabilmek , bu yaşta gerçekten çok güzel.Kendimden örnek vereyim. yarın 30 yaşına giricem. Günü kurtarmak için harcadığım yıllardan sonra şimdi normal bir iş bulmakta bile zorlanıyorum. Kendi işimi yapmak istiyorum ama kenara bir şeyler koyamadığım için zamanında, onun da sıkıntısını çekiyorum. Sadece kafada birkaç fikir olması yetmiyor elbette. Kenarda bir şeyler de olması lazım. Bu forumu uzunca zamandır da takip ediyorum. Aklıma yatan fikirler burada da gördüm. Sonuç olarak sana fikir vermek isterdim ama aramızda ki tek fark yaş farkımız. Senin erken gerçekleri görmen çok hoşuma gitti. Eminim ki doğru bir işle istediğim şeyleri yapmaya başlayacaksın. Temennimi belirtmek için yazmak istedim :)
herşeyin hayırlısı ..

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli
Üye166 yazı
Hepinize kıymetli zamanınızda banada yer ayırıp okuduğunuz ve görüşünüzü bildirdiğiniz için teşekkür ederim :)

Pazar işine gelince iyi bi fikir satılabilicek ürün olarakta canta ve güneş gözlüğü iyi aslında çalıştığım işte aldığım parayı biriktirip onuda denemek istiyorum yaşım küçük orda kaybediceğim 500lira bile olsa bu yaş için alacağım tecrübe yanında bi hiç olacak ama ürünleri taşıma olayını bu yaşta nasıl yapabilirim tek sorun o sanırım..

Yerleşim ALMANYAMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı
aRKADAŞ KUSURA BAKMA AMA OKUL OKUYUP EN AZINDAN BİR İŞLETME BÖLÜMÜNÜ BİTİRMEK SANA ZOOOOOOOR GELİYOR, işine gelmiyor, kolaya kaçıyorsun, işine geldiği gibi davranıyorsun, ticaret yapmak kolaydır, bu devirde zor olan,

HEM GÜZEL BİR EĞİTİM ALIP, HEMDE GÜZEL GÜZE TİCARET YAPABİLMEKTİR.

MAdem kendini bu kadar olgun ve akıllı görüyorsun, hem okul bitir hem ticaretini yapta o zaman görelim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye64 yazı
Benim sana acizane tavsiyem okulu bırak..Dışarıdan bitir.Şimdiki okullarda kimse üzerine alınmasın verilen eğitim belli.Öğretmen yokki.% 90'nın branşından haberi yok.Eğitim kalitesi sıfır.Lisenin sana vereceği hiç bir şey yok.4 yıl boşu boşuna gider gelir kuru kuru lise mezunu olmaktan başka hiç bir şey kazanamazsın.Ünv.gideceksen her yıl bir branşın özel dersini al.Lise bitince zaten dersaneye gidecen.Oysa 4 sene yavaş yavaş hazırlanırsan daha kolay kazanırsın.Ticarete atıl.Zaten arkadaşlar sölemiş nasıl olacağını.Ünv.dediğinde türkiyede boş ...Bir sürü iktisat maliye mezunu boş boş dolaşıyor.hiç bir özellik kazanmadan mezun olunca iş bulacaklarını sanıyorlar.Pek çok maliye iktisat öğrencisi tanıdığıma söyledim.Boş durmayın..Bu 4 seneyi iyi değerlendirin diye.Özellik kazanın.İtalyanca ispanyolca öğrenin.Bir şirkete gidin.1.sınıftan itibaren çalışın diye.Dinleyenler teşekkür ediyor.Dinlemeyenler kpss çalışıyor.Kaçıncı senede tutturursa.Bu aradada kurs parası için alakasız işlerde çalışıyorlar.Yazık..Eğitim konusunda söyleyecek çok şeyim var ama bu kadarı yeter.Yolun açık olsun..
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,
Görmezden geleni zavallı,
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.

Oysa ki;
Ben istediğim kadar hayatımdalar..
Göz yumduğum kadar dürüst ve
Sustuğum kadar insanlar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye166 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
aRKADAŞ KUSURA BAKMA AMA OKUL OKUYUP EN AZINDAN BİR İŞLETME BÖLÜMÜNÜ BİTİRMEK SANA ZOOOOOOOR GELİYOR, işine gelmiyor, kolaya kaçıyorsun, işine geldiği gibi davranıyorsun, ticaret yapmak kolaydır, bu devirde zor olan,

HEM GÜZEL BİR EĞİTİM ALIP, HEMDE GÜZEL GÜZE TİCARET YAPABİLMEKTİR.

MAdem kendini bu kadar olgun ve akıllı görüyorsun, hem okul bitir hem ticaretini yapta o zaman görelim

Bir bakıma doğru söylüyosunuz zor geliyor ama hayatta bana kolay gelen çokta fazla şey yok aslında ve iş hayatıda pek kolay sayılmaz..

Okumak zor geliyor doğru ama zorda olsa başarabildim bu yaşıma kadar hep taktir belgeleriyle geçtim.. Şu anda lise terkim ve tekrar liseye açıktan devam etmemin yanında liseye normal devam etseydim eğer 4 sene okul yolunda mekik dokuyacaktım ve başka hiçbir şeyle pek fazla ilgilenemeyecektim.. Liseyi açıktan bitirmekte kararlıyım o biticek ama 4 sene boyunca her gün okula gidip hayatımda işe yaramayan bir sürü gereksiz bilgiyle kafamı dolduracaklarına yaşa**** hayatta işime yarayacak her biri birbirinden değerli tecrübelerle doldurmayı seçtim ben..

Ve en azından öylesine okumadım, çalışmaktan kaçmak için okuyanlardan olmadım ben..

Üye166 yazı
Yüzlerce kişi bu konuyu gezmiş ve sadece 6 kişinin bir fikri var öyle mi ?

İnsanlar başka insanlarla fikrini paylaşmaz ki ?

En azından yurdum insanı..

Üye306 yazı
bu başlığı sevdim : )
genç delikanlı yunus senin gibi insanlar çok az kaldı.
emin olabilirsin buna.
bu yüzden öncelikle çok ama çok şanslı olduğun için yüzünde büyük bir gülümseme olsun.
ve son yorumundan dolayı da tebrik ederim. verilen cevaplar karşısında umudunu kaybetmeden arayışını sürdürebiliyorsun.
bu zamanda 2 istenmeyen cevap aldığında hayallerinden vazgeçen tonla insan var malum.

gelelim şimdi konumuza
bak kardeşim öncelikle pazar işinden uzak dur. neden mi şuan eski pazar kültürü kalmadı. ucuz diye 10 liraya tişörtü pazardan alan kişiler büyük giyim mağazalarında kapış kapış kaliteli ürünü 6 7 liraya alıyor. sen şimdi pazara çıkacaksın eşya taşıma sorunu öyle böyle çözdün diyelim yer kiralayacaksın boş yer bulursan akşama kadar duracaksın ve sonuç kriz var memlekette demeye başlayacak umudunu yitireceksin. izmir'de tanıdığım çok kişi oldu. bizzat sattıkları ürünleri ben tedarik etmiştim çoğuna.

araştır gözlemle ve sakın ama sakın para için çalışma. yukarıdaki yorumlarda değerli arkadaşlarımızın dediği gibi okul çok önemli. buraya kadar hemfikirim.
ama ne okuduğun konusuna gelince bilgiyi verecek okul bulamazsın. çünkü okullarda işci olmak öğretilir.
ilk okulda neden herkes doktor öğretmen mimar o bu olmak ister. sistem onu uygun gördüğü için.
birinin ben iş adamı olacağım mimarları, doktorları yanımda çalıştıracağım demez.
finansal bilgini kuvvetlendir. oku ama nasıl insanları hedefim doğrultusunda yönetebilirim diyerek sorunun cevabını almak için oku. diplomayı salla.
bilgin olduktan sonra gerisi hikaye.

sakın ama sakın para için çalışma. bunu yineledim! hep yeni şeyler öğrenmek için çalış. gözlemle!!!
düşsende kalksanda başarmak istediğin şey seni ayakta tutsun. tabi burda sana düşen büyük görev bu zorluklarda ödülünün ne olmasını istediğin.
benim hedefimi söylemek istiyorum. 30 yaşında ilk holdingimi kurmuş olmak. artı 3 üniden mezun olup arkeolog, iyi bir yazar, (gecenin üçü diye imla kurallarına uymama hakkım vardır: ) iyi bir konuşmacı, iyi bir eğitmen, örnek alınacak bir kişilik olmak. 40.yaşımdaki hedefimi söylemeyim sır olsun bende: ) bu hedefler niçin mi var çünkü bir ailem var!!! onları korumak güvence altına almak gerek!

nasıl başlaman gerektiğine gelince açıktan lise sürsün, sonra kıbrıs şehitlerinde türkan saylan kültür merkezi var oraya gidip drama kursu almanı tavsiye ederim.(ağustos sonu kayıtları başlıyor ücretsiz sanırım öğrenirsin)
tiyatro eğitimi insanı çok geliştirir. diksiyon duruş yürüyüş, toplumda kendini ifade edebilme (ki çok güzel ediyorsun) gibi özellikler kazandırır. bu da satış yapman gerektiğinde sana ileri derecede yardım olur.

bu forumda pazar bölümündeki yeni ürünleri takip etmeni tavsiye ederim.
2 ye alıp 10 a satabileceğin ürünler çıkıyor genelde.
izmirde poster satan satan bi arkadaş var forumda. 2 liradan alıp 4 liradan satabilirsin. amaç para kazanmak değil, hedefine ilerlemek. eğer para için çalışırsan bir süre sonra korkuların seni ele geçirir. parasız kalırsam, aileme karşı artık yüzüm yok, çalışmak zorundayım, biraz daha fazla para kazanmalıyım tiyatroyu iptal edeyim 2 saat fazla takılırsam daha çok satış olur vs. böyle düşünceler seni kontrol eder. demek istediğimi anlamış olmalısın. bu tarz korkular seni yönetecektir hep. çoğumuzu yönettiği gibi.
posterle birlikte kartvizit broşür işi yapabilirsin 6 liraya yaptır 25 e sat iyi karlıdır. ama altın kural para için çalışma!! ve 2. kural gözlemle. bir örnek vereyim.
iyi gözlemler arkadaşlarını ikna edersen sana 10 12 liraya bastırdıkları kartvizitleri para kazanmak için satarlar. sen tiyatrodasın(örnek) onlar çalışıyor olur. ve ne hikmetse eğlenirken bir bakmışsın para geliyor. satışı öğrenip arkadaşlarına öğretirsen daha iyi satış yaparlar. sen de daha iyi kazanırsın.

yani bu örnekler düşüncelerini değiştirip bakış açını büyüttüyse. gözlemle gözlemle gözlemle. araştır araştır araştır. öğren, öğren, öğren, ve en önemlisi insanları yönetirken kendine güvenini kaybetme. altın kural sakın para için çalışma!!

ders uzadı bayağı. işine yararda bir gün görüşürsek bu derse karşılık çayını içerim.

aklına takılan sorular olduğunda sorabilirsin çekinmeden.

gelecek sizin elinizde. gençler şimdiki nesli yönetecek olanlardır sonuçta.

hadi selametle.

bu arada sahura kalkanları uyandırayım. ne kadar duyurabildim sesimi bilmiyorum.

iyi geceler.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye166 yazı
Gerçekten aradığım cevabı vermişsiniz çoook teşekkürler bayağı zamanınızı ayırmışsınız :)

Çay konusuna gelince her zaman :))

Üye138 yazı
yazını okudum ama yorumları çok takip edemedim. eminim sana benim vereceğim gibi nasihat veren çok olmuştur. yine de söyleyeceğim. artık okumayanın ticaret yapması bile çok zor. kendi kendine yetmek varken eğitim görmüş başka kişileri yardımına ihtiyaç duymak ve onların samimiyetine güvenmek zorunda kalır gecelerini heba edersin. yazını okudum gayet dzgün bir Türkçeyle yazılmış, ayrıca vurguların da güzel. kötü bir öğrenci olduğunu düşünmüyorum. dahası kötü bir mezun bile okumamış bir öğrenciden daha vasıflıdır unutma...

ticaret yapan herkes çok para kazanır diye bir şey yok. yıllarını ve parasını kaybetmiş insanlar dolu ortalıkta. bu kişilerin diplomasıda yoksa ne yapsınlar düşün. sonra senin yanında 3 kuruşa çalışan o insanların yaptığını yaparlar. başka çaresi yok. ama diploma insanın elinde her zaman için altın bir bileziktir. zor zamanında bozdurursun. seni hiç bir zaman yarı yolda bırakmaz. kaldı ki günümüzde ( senin açından bu günüde değil bir 10 yıl sonrasını hesap etmek lazım.)

hayatın o kadar da toz pembe olmadığını anlamışsan "ticaret yaparım çok para kazanırım" gibi bir hayalle okulu bırakmak istemezsin diye düşünüyorum. bunu sana söyleyen çok kişi olduğuna eminim. herkes aynı şeyi söylediğine göre bir doğru payı vardır diye düşün."ÖNCE OKUL"

ayrıca okuman sana ticaret yapamazsın demek değildir. seni biraz aceleci gördüm. hem oku hem atıl bence. ama okulu ihmal etme...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye166 yazı
Evet aceleciyim çünkü ne kadar kazanırsam kazanayım kendi işimi yapmak istiyorum..

Okulada devam ediyorum lise diplomasını alıcam açıktan onu aldıktan sonrada zaten üni sınavlarına calısırım böyle böyle onlarıda alıcam inşallah.. :)

Üye295 yazı
bir mail göndermiştim ama cevap alamadım henüz ?_

burda yazdıkların güzel düşünceler ama okumadan malesep olmuyor bunu yaşa**** görmüş biriyim mutlaka ünv. mezunu olman grekiyor inan ticaret yaparken dara düştügünde banka bile egitimine dikkat ediyor.

Türk egitim sistemi senin gibi insanları köreltir buna dikkat et derim malesep egitim sistemimizin ziyan ettigi o kadar kardeşimiz var ki bunlar olma ama mutlaka okumalısın...

Ve Şu Çok Önemli ;

İşi ofiste bırakmak iyi bir kural gibi gözükebilir ama daha da iyi olabilir; çünkü başarıyı arzulayan biri, ayakta olduğu her saat yeni fikirler ve programlar üretiyor olmalıdır. İşi çalışma saatlerinden sonra düşünmemek kulağa iyi gelir fakat farkettim ki bir kere rahatladıktan sonra arkasından iş sıklıkla gelmez.

Sana Kimse Oturup şu işi yap demez desede zaten başarılı olman çok zor , şunanda hiç bir sermayen olmaya bilir ama durumu kendine göre degil,kendini mevcud duruma göre ayarlamalısın şaunda neler yapabilirsin buna bak eger böyle yaparsan kazanırsın bak bişey anlatıyım sana bi köpegi kafese koymuşlar kafesi camla ikiye bölüp diger tarafada kedileri koymuşlar köpek her kedilere gitmek istediginde cama çarpmış ve bir süre sonra denemyi bırakmış bunu gören doktorlar camı kaldırmışlar ve şunu görmüşler ; camı kaldırmalarına ragmen köpek hareket etmeden yatıyormuş, neden ? çünkü köpek çaresizligi ögrendi bir kere önünde engellerle yaşamaya alıştı,acizligi kabullendi...onun için kapıları sürekli aşındır defalarca boş dönsende aşındırmaya devam et caresizligi ögrenme....o engeller bir gün mutlaka kalkıcaktır ama bunun nedeni o son sefer ki denemen degil,tüm denemelerinin sonucu olucaktır..

Çektigin sıkıntılar ve zorluklar gelicek güzel günlerin habercisi unutma..

Birde şu yönü var İş Adamı,Yönetici vs.. olmak Ruhunu Satmak Demektir,Çogu zaman kendin olmazsın sana saçma gelen bi çok işi yapmak zorunda kalırsın,kimi zaman sıkılırsın,bunalırsın,terk edesin gelir bunları göze al, ne kadar büyüksen sorunların dertlerinde o kadar büyüktür.

Birde Zirveler hep yanlızdır çogu zaman kendini yanlız hissedersin,etrafında yüzüne gülen ama sadece yüzüne gülen insanlar olurlar bunuda unutma..

Kısaca sen iş adamı isen Ruhunu SAT Gitsin... ancak böyle rahatlarsın...

İyi Çalışmalar,Hayatında Başarılar Dilerim..Bi Gün Bir Toplantıda Karşılaşmak Üzere....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye170 yazı
arkadasım, cok kısa...
Dogal sabun ve dogal urunler sat... al Turkıyeden 1 usd ye, sat Avrupa pazarında 4 Euroya...
Sana yardımcı olabılırım ıstersen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Üye137 yazı
Oku-okuma gibi mevzular konuşuldugu zaman hep yaşanmış bi olay gelir aklıma;
Baba ogluna, Sen adam olmazsın, der birzaman.Cocuk bunu anlamaz ünv. teler okur.
Artık okumuş ve kaymakam olmuştur,soförüne felan köydeki felan adamı alın getirin der.Babasını evinden aldırır ayagına makamına kadar getirtir.
Babasına ; sen adam olmazsın derdin,bak burası benim makamım,bu insanlar benim hizmetimde gibi laflar eder..
Baba bu durum karşısında gülümser ve;Sen yine adam olmamışsın,der..

Anlatımımda hata varsa affola..yunus kardeşime hayatında başarılar..
Yoksa eş dost,şu ömür gam yoludur.
Bilki tekmilce ölüm,düş doludur.
Su ; zehirdir,kötü ettiyse seni,
İyi ettiyse zehir ; bilki Sudur ...!!!

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Ticaret
Üye166 yazı
Hepinize çok teşekkür ediyorum kıymetli zamanınızda bana da yer verdiğiniz için :)

Yeni Üye24 yazı
Arkadasım
Bende senin gibi 17 18 yaşımdayken ben ticaret yapcam memurluk ve okumak bana göre değil diye isyan bayragını cektim ve üniversiteye hazırlanmadım inan şu an düşündüklerin benim o zaman düşündüklerimle aynı aklımda binbir türlü fikrim vardı başaracağım diyorum.
Ticaret her zaman karlı iştir rızkın 10 da 9 uda ticarettedir. Yanlıs düşünmüyorsun fakat eksik düşünüyorsun bende eksi düşündüm zamanında ticarette başarı için içine gireceğin sektörün inceliklerini bilmen gerekir yoksa hemen harcanırsın.
Ben karar değiştirip önce üniversite okudum sonrada bir gıda firmasındapazarlamacı olarak başladım piyasayı ve sektörün incelikleri öğrenmek için şimdi 6 aylık tecrübem var az çok çevre edindim bu gün bir gıda ürününü satma şansım sana göre %50 daha fazla bu yüzden az da olsa gireceğin sektörde başkasının adına çalış insan ilişkilerin gelişsin daha sonra kendini riske atarsın.

ortaklık vs konularda ise her türlü yardım ederim sana
zengin olmak içinmaaş değil kar gerekir

Yerleşim Türkiye / U?akMeslek Ticaret
Üye920 yazı
görüşelım... sana yardimci olacağim.. hem fikir olarak hem manevi...
granitsanat@hotmailcom gsm:0542 7672476
ofis:2595965
wwwgranitsanat.com
tebrk ederim ve başarilar dilerim...
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Üye166 yazı
Teşekkür ederim size ulaşıcam :)

Üye155 yazı
Geleceğin zeki iş adamlarından birisini gördüm sanki karşımda =)
Düşüncelerini taktir ettim, cesursun, okumayı terkedip ticarete atılmak isteyecek kadar cesursun, genelde sen yaşta ki çocuklar okumak istemezler, ama çalışmakta istemezler.
Yazılan yorumların bir kısmını okudum, nasihat dinle ama kendi doğrularından vazgeçme. Günümüzü yorumlayan abiler, geleceği yada şu anki durumu göremeden yorum yapıyorlar diye düşünüyorum. Keşke bende senin gibi yapıp, liseyi açıktan bitirerek kendi işime gücüme baksaydım, ticaret hayatının bana kazandıracağı 4 yılı, 4 yıllık üniversite diplomasına değişmem çünkü !
Ben okudum ama ne işe yaradı diye sorarsanda bir cevabı yok, lise zaten ortada, ne okuduğunu biliyorsun nede öğrendiğini, insana gram faydası olmayan, boşa harcanan 4 yıl ve boşa harcanan paralar, vakit kaycbından başka bir şey değil maalesef.
Sonuçta herhangi bir şey öğretilmediğine göre, değerli olan vaktini okul yollarında harcamana gerek yok, açıktan bitirmek daha mantıklı.
Üniversite de oku, fakat gene örgün öğretimden ziyade açık öğretime yönel, neticede günün birinde vazgeçip memur olayım dersen, kamu personeli alınan yerlerde senin ODTÜ yada AÖF mezunu olmana bakmıyorlar, bunu unutma =)
Üniversite mezunu olup mevcut durumu iyi olan insanlar yok mudur, elbetteki vardır fakat istisna olanlar işte bu kişilerdir, çünkü çoğu tatminsiz bir hayat yaşamaktalar.

Gelelim asıl konuya, ticareti para kanamak olarak görmemek en büyük erdemin olsun, önemli olan bu işten keyif alıyor olman, yaptığın işi sevmen, günü kurtarmak amacında değilde, hep daha ileriye nasıl gidebilirimi düşünmen. Ticarete bakış açın dar olmasın, sadece bildiğin yada kestirebildiğin sektörü değil, hemen hemen her sektöre yakın olup çoğunu denemen taraftarıyım ben, çünkü hayal edebilme gücün tamamen buna bağlı.
Ticaret yapan yada yapmak isteyen her insanın mutlak ortak noktası, tatminkar bir kazançtır, elbette buna esnaf olarak yada pazar vb. gibi yerlerde al-sat yaparak ulaşamazsın ama başlangıç için hiçte kötü bir nokta değil.
Yukarda ki mesajlardan birisinde bir arkadaş bahsetmiş, drama kursu demiş elbette senin için çok iyi olur ama olmazsa olmaz değildir, boş vakitlerini kişisel gelişim kitapları oku**** değerlendirmen, gereksiz coğrafya kitaplarını okumadan çok daha faydalı olacaktır.
Yeri gelmişken belirteyim, kültürlü olmak, düzgün durmak, düzgün konuşmak, ikili ilişkilerde başarılı olmak, lider vasıflarına sahip olmak, görgülü ve usül bilir olmak, saygın birisi olmak.... gibi, erdem olarak görülen şeyler mutlak olarak üniversite bitirmeye bağlı değildir, bunların hepsi sonradan kazanılan, okul bitirmeye bağlı olmayan yetilerdir.

Kişisel gelişim ile alakalı tüm konuları ayrı ayrı ele almayacağım ama tüm alanlarını kendi kendine öğrenebileceğini biliyorum. Zaten bunlar acilen yapılması gereken şeyler değil ama kesinlikle ihmal etmemen gereken şeyler.

İlk etapta amacın çok para kazanmaktan ziyade, tecrübe kazanmak olsun, yapacağın işlerden sonra ufkun o kadar çok genişleyecek ki, sonrasında para getirisi yüksek olan şeyleri zaten kendin rahatça buabileceksin.

buyinconis.com sitesinden düşük sermaye ile, bire bir olarak pazarlayabileceğin bir ürün bulup sipariş ver, ürünler geldikten sonra küçük bir çantaya doldur ve kapı kapı gez, bu noktada en büyük kazancın, ikili ilişkilerde ki yeteneğini geliştirmen olacaktır. İlk zamanlarda her kapıya gittiğinde bir utanç, "nası satacağım, ne söyleceğim, ya almazlarsa" soruları gelecektir, ama çok kısa bir süre sonra, bu soruların hiç birisi aklına gelmeyecek, kendiliğinden oluşan bir pazarlama yeteneği oluşacak, utanç duygusunu yitireceksin...
En önemli noktaları zaten kısa süreli bu ticaretinde öğreneceksin, elbette öğreneceklerin bu kadar az değil ama senin için mükemmel bir başlangıç olacak.
Şimdilik bu kadar, ilerleyen zamanlarda, umarım anlattıklarım sende küçük de olsa fikirler oluşturur ve bir noktasından yapışabilirsin.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye166 yazı
Yorumunuz için teşekkürler gerçekten her biri birbirinden değerli fikirler benim için :)

Yeni Üye2 yazı
merhaba yunus

önümüz bayram bunu değerlendirmeği unutma

başarılar...
"Sevgiyle...

Yerleşim Türkiye / Yurtta?
Yeni Üye45 yazı
yunus kardeşim çevrende gözlemle iş hayatında başarılı olmuş ilkokul ortaokul mezunu insanlar vardır dikkat et çocuklarının üzerine nasıl titrerler belki çocukları okumasa çalışmasa babalarından kalan taşınmazların kiralarıyla yılın 12 ayı tatil yapabilecek kadar parasızlık kaygılarını aşmış insanları gözlemle babaları çocukları okusun isterler özel okullara gönderirler, hatta işyerlerine sokmazlar çocuklarını kasaya giren parayı görüp hepsini kar sanmalarından okumayı önemsememelerinden korkarlar hiç düşündün mü? neden. çünkü bir tarafları hep eksik kalmıştır adam müteahhittir çekirdekten çocukluğu inşaatlarda geçmiştir bir mühendisden daha çok bilgi sahibidir ama insanlar daire alırken bir inşaat mühendisi diplomasına sahip birinden almayı daha uygun güvenilir görürler ilkokul mezunu müteahhit müşterisinin bu durumunu sezer çocuğu inşaat mühendisi olsun diye uğraşır. ben bile bazen nöbetçi eczaneye gitmem gerekir eczacı genç bayan arkada ıstırat ediyordur ilaç hakkında bir şey danışmaya 50 yaşında eczacı kalfasına değil diploma sahibi eczacı gence danışmak isterim artık ben işimde iyiyim 5 tane mühendisi eczacıyı cebimden çıkarırım geyikleri geçti kardeşim şimdi oto tamircilerinde bile motor mühendisleri çalışıyor ilerde kendi işinin patronu olursan bir üniversite diplomasına ihtiyaç duymazsan emin ol o işde yeterli büyümeyi gerçekleştirememiş olduğundan ihtiyaç duymuyor olacaksın başka sebep arama oku
pazarcılık yapmanı tavsiye etmişler sana son olarak bu konu hakkında bir şeylerden bahsedeceğim. benim bir arkadasım pazarcılık yapmaya başladı bi kaç tane ticari araç aldı mevcut tezgahının sağındaki tezgah işi bıraktı bastı parayı yerini aldı öbür taraftaki esnaf sattı bastı parayı yerini aldı 3 yıl da büyüdü gitti şimdi bir başkasının yanında yövmiye ile çalışıyor nedenine gelince alkolik değil kumarı yok sabah hala 5 de kalkar yaz kış neden battı enflasyonun ve kredi faizlerinin düşmesinden çok ilginç di mi? önceden pazarda 3 e aldığını 5 e satarken son zamanlar 3 e alldığını 3 e satamaz oldu çünkü bazı meslektaşları bankalardan esnaf odalarından kredi alamayınca 8 ay-1 yıl vadeli mal aldılar bu malı hızlı bir şekilde nakite çevirmek için 3 aldıkları malı 2.75 e sattılar bizim arkadasında aynı malı 3.5 a satıp kar etmesi halliyle imkansız oldu 6 ay dayandı esnafın esnafı batırdığı zamandayız kardeşim bir nüsubet görürsün bin nasihatten daha etkili olur üzerinde ama senin şevkin kırılır oku kalemini sakın bırakma okuldan arta kaldığğın zamanlarda geceleri falan seyyar bir araba ayarla kestane sat, tavuklu pilav sat, çekmeceli ısıtmalı kuruyemiş arabası yap sıcak çekirdek fıstık içi sat ama okulunada devam et karşılaştığın insanlar iyisiyle kötüsüyle senin kaleme daha sıkı sarılmana neden olacak
hayatta başarılar dilerim...
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.

Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.

Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.

Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye126 yazı
Yunus kardeşim yazıların hepsini okudum.Bence sana en mantıklı tavsiyeyi ticaretadam vermiş.Onun tavsiyelerini iyi bir düşün derim ben.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye166 yazı
Teşekkür ederim yorumlarınız için ticaret adam bahsetmiş bu yaşta ticarete atılırsan sonucu büyük ihtimal hüsran batak olur demiş ama batsam da çıksam da yaşıtlarımın hiç birinin bu yaşta kazanamayacağı bir tecrübeye sahip olucam ve ne kadar yükseğe çıkarsam o yükseklikte başka bi hedefin tam yanımda oldugunu fark edicem :)

Ve karşıma çıkabilecek lardan bahsetmişsiniz benim idealim ticarete atılmak okusamda atılacaktım bu şekildede atılacağım okuyupta 22-24 yaşlarında çıkacaklarına karşıma o lar daha yolun başındayken çıksınlar karşıma eminim onlarda bana birşeyler katacaklardır bir hata 2. kez yapılmaz :)

Üye166 yazı
Yunus merhaba.Belliki kim ne yazarsa yazsın ticari hayata atılacaksın ki,zaten bebek bile daha doğmadan tüketici olarak ticarete katılım sağlıyor.Nasihat almayı da vermeyi de sevmem,yapacağım şey dağarcığımda olan bilgi ve yaşanmışlıkların işine yarayacağını düşündüklerimi paylaşımına sunmak,istersen yararlan, istersen anakart'ına hiç kayıt etme,mutlaka okul bitirmelisin demiyorum ama,mutlaka ilgili olduğun konuda okumalı,algılamalı,uygulamalı ve o alanda adı-sanı bilinen birisi olmalısın,senin derdin ticari olduğu için diğer konular kulak duvarlarına çarpıp geri dönüyordur,ben de ticari yani para'lı konulara geçeyim,insan en çok sevdiği işi yaptığında başarılı ve mutlu olduğuna göre,sevdiğin,yapmaktan keyif aldığın,yeteneklerini öne çıkaracak bir kaç iş kolunu sırala ve yola düş,nereden başlayım dersen,17 yaşındaki bir genç en iyi kendi yaşıtlarını ve alt yaş grubunu gözlemler,küçük bütçelerle en iyi satış yapacağın kesim,çocuklar ve genç kızlar grubudur,bana göre bebeklikten başla****,gençkızlık,kadınlık dönemine kadar dişi türe satamayacağın hiçbirşey olamaz,eğer satamıyorsan sorun sendedir,işini doğru yapacaksan onlarca ürüne kafa yorma,en çok üç ürünle ama farklılığıyla ben buradayım diyen ürünlerle başla,özellikle genç-dinamik-yaratıcı takı türlerini dene,yine açık kadın ped'ini alıp kokulu bitkilerle ambalajlayıp 3Lü,6'lı biçimde 1-2 tl'ye satabilirsin,çok amaçlı malzemeler var onlarla kendin çok güzel ürünler yapabilirsin örneğin,parlayan boya,kağıt,kendinden ışık veren maddeler'e de bak,3-4 firma dışında ülkemizde üretici yok ancak çoğunun disribürötü var,mini güneş panelleri ile neler yapabileceğini yazsam yorulurum,yine hazır ışıklı led hortumlarla özel günler için doğum günü,yeni yıl süsleri yapabilirsin (tabii ki yapay çam ağacı kullanmalısın) Yılbaşında,en ucuzu 20 tl'den 200 tl+ fiyat etiketleri vardı,sen de ucuz birşey yapmak istersen 2-4 tl civarına mal edebilirsin,okul öncesi çok hoş,fiyatı da uygun çanta numunelerini bayramdan sonra kırtasiyelere ***ürüp sipariş alabilirsin,yine çok hoş kalemler var,uygun bir modelden binlerce satabilirsin,yine en kolay satabileceğin tüm öperatörlerin dakika ve smsLerini çok uygun satan toptancıları var,satın alıp öğrenci cüzdanına uygun 1 tl-3 tl gibi rakamlarla satıp ek kazanç elde edersin,yine kişiye özgü özel gün armağanları hazırlayabilirsin,örneğin çok hoş baskısız promasyon ürünlerinden alıp üzerine çıkartma ya da miknatıslı simgeler ekleyerek değerini 1'e 3-4 katlarsın,yani yunus arkadaşım o kadar yapabileceğin şey var ki,yazmakla bitmez,yaşıyor olursak yazmaya devam ederiz diyerek,para kazanmak zorunda olman,sevdiğin bir fakülteyi,konservatuarı bitirmene engel değil...yunus,biliyorsun ki yunus balığı, çok özellikleri olan,bilim insanlarının ilham aldığı deniz canlısıdır, umarım adaşı'nın kara'daki temsilcisi olmayı başarırsın...yolun açık olsun...
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye166 yazı
Teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz :)

Yeni Üye12 yazı
madem 1 sene boyunca bakıcaksın dolmadan ben de birseyler yazayım.herkesin yazdıgını cok fazla okumadım ozet gectim gibi bisey. arkadaslardan kabalıgım icin ozur dilerim oncelikle. okul universite vs vs vs demisler. bence sana cok guzel yardımcı olmaya calısmıslar simdi diceksin yine mi aynı terane hayır degil . :) universite dediginiz seyin kralını bitirdim. capa mezunu bir pratisyen hekimim.kralını derken sakın kimse alınmasın insanların gozunde zor ve mesakkatli oldugunu gozlemledigim icindir soylemim.uzun yıllar verdim bu meslegi icra edebilmeyi hak edebilmek icin.sonunda basardım. cogu insana gore oldukca iyi bir maasım var turkiye sartların cogu insan kazanamıyodur. buraya kadar guzel gidiyor degil mi? :))

simdi gelelim fasulyenin faydalarına,7yasından beri yarıs atı gibi kosturuyorum. uni + mecburi hizmet falan derken 28 yasına geldim.tam 21 sene mi harcamısım.ailemin ettigi masraflar,benim emegim derken 21 sene gecti gitti. elimde cok guzel(cogu insana gore) para kazandıgım meslegim var. ama su anda yapmak istedigim tek bisey var. TİCARET. neden mi?
kendi isimin patronu olmak istiyorum.insanlara biseyler satmak istiyorum.canım istedigin de nakit parayla tatile cıkmak istiyorum.bayramlar da ailemin yanında olmak istiyorum.gece 3 te 1 haftadır basım donuyo diyen hastaya defol git demek gecerken mecburen bakmak istemiyorum.patronum maasımı zamanında vercek mi bunun sıkıntısıyla yasamak istemiyorum.
ha tamam bunların bir cogu ticarette de yok mu ? tabiki var. ama en azından kendi isin ve bunu biliosun verdigin emegin karsılıgını bisekilde az da olsa alirsin. zorunlulugun yok. bugun gider don satarsın yarın domates oburgun insaat daire satarsın kim sana niye satıyosun demez. veya ha don mu satıosun o zaman van'a gitcen ordakilerin de dona ihtiyacı onlara da satıcan demez. veya sattıgın tezgahın,dukkanın vs. ici su sekilde olcak demez. yeni yeni yasalar cıkarıpta yarın obur gun ne olacagını bilemem derdin biraz daha az olur.
ben sana gore sanslıyım neden dersen,ben ticaret yapsam da yapmasam da ben para kazanirim.ama senin tek yolun var. benduzgun bi ticaret yapcak parayı nakiti bu isten cıkartırım. senin 20yılda gelcegin yere ben 5 yılda gelirim(tabiki duz hesap ticarette ne olcagı belli olmaz sen de beni katlayabilirsin duz mantıkla gidiyorum.) ben batarım isim hazır geri donerim sen yapamassınç
gelelim tekrardan fasulyenin faydalarına,
okul onemli mi belki ama dedigim sartlar da yarın dondum mu tutuncak bi dalın olur.tek avantajı da budur.kimse bana uni mezunu olmak ayrıcalık demesin benim tit im bu zamanda bi anlam ifade etmezken gerisini salla gitsin. sana katcagı bi nosyon olur bir meslek olur o kadar fazlası degil. zaten meslegi de okulda ogretmiyolar.
bi hayli uzattım ancak eger ki ihtimalin varsa sana tavsiyem,
gir acık ogretime dısardan uni bitir 4 yıllık misal iksitad veya 2 yıllık yoneticilik veya 2 yıllık cok tatlı bolumler var arastır biraz.bunu yaparken de ticaret yapabilrsin. bu zamanda isle pazar da koru korunu limon satmakla olmaz kardesim.
akıl mı istiosun al sana aklın kralı herkesin solediginin birlesimi :) neyse sana kolay gelsin umarım isine yarar
herkese saygılar
iyi bayramlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Doktor
Üye166 yazı
Gercekten guzel bı bakıs acısı bende oyle dusunuyorum aslında kazandıgım butun parayı harcamak yerıne bı kısmınıda egıtımım ıcın kullanmak ıstıyorum zaman ayırıpta yazımı okudugunuz ıcınde herkese cok tesekkur edıyorum iyi bayramlar :)