İlk olarak sizlerden bu yazıyı sonuna kadar okumanızı rica ediyorum.Ben ve arkadaşlarım Türkiye’nin iyi olarak nitelendirilebilecek eğitim fakültelerinden birine sahip bir üniversitesinde kutsal öğretmenlik mesleği eğitimi almaktayız.Ama ülkemizin eğitim sistemindeki bozukluk ilköğretim,lise den sonra sanırım üniversitelere de sıçradı.Üniversite hocalarının bilimsel anlamda hiçbir şey öğretmediği ve çoğu şeyin artık ticarete dökülmekte olduğunu görmekteyim.Bizim üniversiteleriz de bilim üretilmiyor sadece bilim aktarımı yapılıyor o da yarım yamalak bunu sizlere içtenlikle söyleyebilirim.
Fazla uzatmadan sizlere bir konudan bahsedip sizlerden fikir almak istiyorum.Biz matematik,fizik,kimya bölümlerinde okuyan 5 arkadaşız ve her birimiz son sınıf öğrencisiyiz.Bir sene sonra resmen öğretmen olacağız.Türkiye’mizde ki öğretmen atamaları malum.Bizim kafamızda bir proje var
Proje şu öğrencinin halinden öğrenci anlar lafından yola çıkarak lisede ve ilköğretim de okuyan öğrenci kardeşlerimize özel ders vermeyi düşünüyoruz.Belki şu an içinizden bir sürü özel öğretmen var diye geçiriyorsunuzdur.İşin odak noktasını bu konu oluşturuyor işte .Biz belki idealistliğimizden belki de gençliğimizden kaynaklanıyor olabilir ama bu işi ticarete dökmekten çok elimizi taşın altına koyup . Özel ders verip gerçekten öğretme odaklı (öğretiyormuş gibi yapmadan) ve bunu da gerçekten çok cüzi bir ücrete yapmayı düşünüyoruz
Ve gelelim siz koniks okuyucu ve yazarlar arkadaşlardan istediğim yardıma.Arkadaşlar bu işe nasıl girişmemiz gerektiği konusunda hiçbir bilgi ve tecrübemiz yok.Sizden belki beyin fırtınası belki yardım,fikirlerinizi paylaşmanızı istiyorum.
Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkür ederim
Saygılarımla….
muzzy