Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kağıt Masura İmalatı Hakkında Bilgisi Olan Varmı ?

BaşlatanfarukgumusTarih03/08/2011 08:57:46Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye50 yazı
Arkadaşlar,şu anki işimden memnun olmadığım için arayış içine girdim.
Kağıt satan bir dostum,kendisindeki masura(kumaşların sarıldığı,kağıt havluların vs.)makinesini verecek.kağıdıda verecek,ustamıda bulacak .beni bu işe teşvik ediyor.ama benim bu işle ilgili ne bilgim nede müşterim var.sizce bu işi yapmalımıyım.nasıl bir yol izlemeliyim.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye450 yazı
Her zaman derim, her şeyi üretebilirsiniz o kısım sorun değil artık.
Sorun satabilirmisiniz. Zaten satabilseniz sorun olmaz üretime başlardınız.
Satılabilme yönünden araştırma yapınız. Eğer ümit var ise bir de fizibilite çalışması yapın,işin maliyetleri vs. kar marjınıza bakın değiyor ise girersiniz.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye45 yazı
yatırımı nerede yapacaksınız hangi il. Ben bu ürünlerin satın alımı ile ilgili yıllarca uğraştım. bir çok firma gezdim bir çok sistem gördüm. burada yoğun şekilde alım yapacak 2 sektör var. 1. tekstil, 2.esnek amb.

ambalaj üreticileriki bunların çoğu gıda amb. üretiyor. bu firmalar çok fazla incelerler ve çok uç noktada talepleri olabilir. kendimden biliyorum. fakat tekstil bu konuda biraz daha rahat çünkü işin içine gıda girmediği için biraz daha esnek davrandıklarrı konular oluyor.

Avrupada dev bir firmanın Türkiyede üretimi var ve gerçekten çok kaliteli ürün üretiyor. onu takip eden 2-3 firma daha var.

Ayrıca bu ürünler inşaat sektöründe de kullanılıyor. Ben çok rastlamadım fakat bir firmanın bu yönde arge çalışmaları vardı. eğer o ürünler tuttuysa biliyrsunuz ki inşaat sektöründen bahsediyoruz ve ciddi oranda üretim artacaktır bu ürünlerde.

Ayrıca gerçekten tecrübeli operatör gerekiyor çünkü ince manual ayarlamalar yapılıyor burada da operatörün ustalığı devreye giriyor.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Memur
Yeni Üye50 yazı

Yatırımı , istanbuldayım ve burada yapacağım.manisada o kadar firma olduğunu düşünmemiştim açıkçası .ayrıca inşaat sektöründe nerelerde kullanılabilir araştıracağım.Usta konusuna gelince;arkadaşımın getireceği usta olduğu için sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum ,güvenmekte zorundayım çünkü ben işi bilmiyorum.
Kullanılabilir alanlar açısından,tekstil,temizlik ürünlerinin içine,kargolarda(dün yurtiçi kargoda gördüm)vs.kullanılıyor.
Şu an işin tüm ayrıntılarını araştırıyor,bir yandanda dükkan bakıyorum.hayırlısı bakalım.
İlginize teşekkür ederim.Başka bilgisi olan arkadaşlar varsa paylaşırlarsa sevinirim...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye50 yazı
Başka yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu acaba...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye42 yazı
Merhaba şu anda kağıt masura üretimi için kullanılan bobin gri karton fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
daha fazla yardımcı olabilecek varmı ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci