Ana içeriğe geç

İş Dünyası

İmalat Ne Yapıp Bara Kazana Bilirim

BaşlatancemyunusTarih02/08/2011 17:17:37Yorum22

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
arkadaşlar bana bir fikir verin bir şeyleri öğrenip pıratiken imal etmek istiyorum ve stıp para kazan mak istiyorum işsizim ne öğrete bilirsiniz teşekkürler

Yerleşim Türkiye / BalıkesirMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
22 yorum
Üye101 yazı
Özel mesajdan fikirlerimi belirttim,iyi çalışmalar olsun.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye450 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zey-zey
Özel mesajdan fikirlerimi belirttim,iyi çalışmalar olsun.

Merhaba zey-zey arkadaşım,
Neden buradan yazıp diğer arkadaşlarıda bilgilendirmiş olmuyorsunuz.
Yoksa sen bizi sevmiyon mu...... (Gaffur repliği) :):)
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye305 yazı

Evet... evet bulnes çok haklı... burada paylaşın ki... herkes yararlansın.
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Üye488 yazı
evet zey zey bizide bilgilendirirmisin.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Reklam
Yeni Üye52 yazı
en iyi iş bildigin iştir.başkasının ipiyle kuyuya inme.
kuyuda mahsur kalırsın.
selamlar
zin içecek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye306 yazı
merhaba kaç yaşındasınız ?
Nerede ikamet ediyorsunuz? Eğitim durumunuz nedir ?
Bu zamana kadar hiç çalıştınız mı ?
Çalıştıysanız hangi işlerde tecrübe edindiniz ?
Bu bilgileri yazarsanız size yardımcı olmamız bence daha kolay olacaktır.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye101 yazı
Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama;ben forumda yazmayı ücretli üyelik karşılığı limitli sanıyordum;onun için özel mesaj yoluyla herkese yanıt verdim,bugün sizin ihtarlarınızdan sonra tekrar inceledim ki;ücretli üyelik alanı sitede yokmuş,bundan sonra nacizane fikirlerimi vs.forumdan yapacağım,herkese iyi çalışmalar,Sağlıklakalın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye450 yazı
:) Eeee şimdi öğrendin istediğin kadar sınırsızca bedava yazabiliyorsun.Akabilinde arkadaşın özeline gönderdiğiniz mesajı kopyalayıp neden buraya yapıştırmadınız.
Neyse olur böyle vakalar. Bir ara yazar herkesin yararlanmasını sağlarsınız.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye167 yazı
abicim bende isterum ha:D:D: artık bir iş yapmak lazım

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kamu sektörü
Üye920 yazı
Merhabalar Arkadaşlar.
bügün yeni ürün veya yeni üretim yapmak bir az risklidir ve tabiki sermaye gerektiren iş dır ... en az iki katı. ayrica yeni işin üretim olarak oğrenmek okadar da kolay değildir...zaman ve pratik gerekyor.
1). örnek;
eğer bir ürünün üretim için 20.000 tl gerekyorsa? 20.000tl de kenarinda olmasi gerekyor. çünkü yeni ürünun daha tanitim ve pazarlamasi var ve bunlar zamana bağlidir...eğer bu kadar sermayeniz varise ve pazarlamada zaman ve sabir varise? tabiki üretmek en iyisidır. bir da rekabet orani hesaplanmak gerekyor ve kar marji.
2)örnek;
neden insanlarimiz bunu duşunmyorlar.? tabiki her kes tek başina patron olmasini istyor ,ama başaramyan çok var ve rezil olmak da var,para batiran da çok.tek başima patron olmak ve başaramamak değil de? hazir kurulu işe ortak olarak finans desteklyerek kurulu işe yatirim daha avantajlıdır bence. iş oğrenmesi de daha kolaydır.
Türkiyede çok var kuçuk işletmeci maddi sikintidan büyüemyor ve ayni yerde sayklyor... bigli ,tecrube,pazar ve muşterisi mevcut ama,büyümesi için sermaye yetmyor.sermayue bedeli 20.000 tl ise ,ikinci 20.000tl gerekmez.çünkü hazır kurulu işe nem zamandan, hem değer kazanyor ,hem amorti edilyor ,hem de kar edilyor ve büyüor.
şahsi fikrim;
ben eğer tek başima büyüemyorum ? ozoman pailaşmasini karar veririm ve ortaklaşa büyüelım derim.
herkese saygilar dilerım.
3) örnek;
ürün ürtemek işin oğrenmesini ister,ürünün oğrenmesini ister,ham madde,kalip veya makine ekipmanlarinin oğremnesi,müşteri istedilklerini ve pazardaki satiş politikasini ...arti herkes oğrenemez ve bu yetenek,kabilyet işidir.
ama hazir işe ne olursa olsa? çalişma prensipi oğrenmek herkes yapabilir,bilgi edilmek herkes yapabilir.ürün malyet var ,ana gider var ,satiş rakkam var ve kazanilan % kar var...
demek istediğim da budür.
evet ortaklik işi çok hasas ve ciddi işdır, zor ve okadar da kolaydır.önemli olan dinlemek bilmek ve doğru yol bulmak ,yapıcı olmak ve desteklemek. saygili olmak ve pailaşımcı.
herkese bol şans.
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye13 yazı
bana kalırsa üretim yapma ya türkiye çapında çok büyük fabrika kuracaksın onlar bile çok zorda yada elindeki sermayeyi koruyup oturacaksın .kesin bi işe girersen onuda kaybedeceksin icra daireleri makinayla esnaf borçlarıyla tıka basa dolu paranın kıymetini bil azda olsa .

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zey-zey
Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama;ben forumda yazmayı ücretli üyelik karşılığı limitli sanıyordum;onun için özel mesaj yoluyla herkese yanıt verdim,bugün sizin ihtarlarınızdan sonra tekrar inceledim ki;ücretli üyelik alanı sitede yokmuş,bundan sonra nacizane fikirlerimi vs.forumdan yapacağım,herkese iyi çalışmalar,Sağlıklakalın.

Evet emin ol ki kattiyen inanmadık.

Muhtemelen yazacak bir şeyin yok ya da çok utangaçsın.

Belki de yazmaya ödün kopuyor.

Ama buralarda bir yazın olsun , adın geçsin de istiyorsun.

Hadi yaz.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye147 yazı
kıl testere ile yada basit el aletleri ile kuş kafesi yapıp toptan satabilirsin.nette araştırırsan cıkar karşına
kıl testere ile duvar süsü , masa süsü yapıp satabilirsin
nikah şekeri yaptıran firmalar vardı galiba.onlarla konuşup onlara evde nikah şekeri hazırlayabilirsin.

aklıma gelen bunlar.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye170 yazı
Arkadaşlar bırakın Çin i filan... Çin dediğin ülke kendini doyurmaktan aciz... Ben 2 yıldır cinden ithalat yapıyordum...Ve en son Mart ayında Cin de idim... Bu son zıyaretımden sonra Tovbe ettım... ne bir Cın malı alırım,ne ıthal ederim nede satarım... Bırakın Cın mallarını emsal almayın arkadaslar...emin olun ki okadar adı ve kalıtesız malzemeyı sız kullanın Cınden daha az maliyetınız olur...Unutmayın... Cınde Asgarı Ucret 320 USD sevıyesınde, Bızde su an 400 USD, Enerjı fiyatındakı fark %35, ama navlun naklıye, Gumruk, Vergi tum bunları koyarsanız Kalıte/fıyat paritesinde biz daha Avantajlıyız... O yuzden bence Cınden ne korkun ne kendınıze emsal alın.... Forum baslıgını atan kardeşim.... Uretmek ışın 2. aşamasıdır, üretmeden once ıyı bır satıcı olman gerek... Iyı bır satıcı tabırı caız ıse Hayvan gubresı nı bıle kolayca satar... Sana tavsıyem... Uretmeden once Pazarlamayı ogren... mal satmayı ogren, Aksı halde uretırsın satamazsın, Uretırsın para kazanamazsın,.... O yuzden benım nacızane fıkrım, önce mal satmayı ogren,Pazarlamayı bılırsen ne uretecegını bılırsın... Ne sattıgın onemlı degıl yeterkı sat, Pıyasanın pazarın ıcıne bır gır... Al 5-6 bın lıraya eskı bır Kartal, koy ıcıne 3-5 bın lıralık mal, kenar mahallelerden koylerden kasabalardan basla...Buralarda kar marjı sehırlre gore daha yuksektır....Gorusmek ıstersen bana ozelden de mail atabılırsın...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ymalat
Üye515 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - IDA
Arkadaşlar bırakın Çin i filan... Çin dediğin ülke kendini doyurmaktan aciz... Ben 2 yıldır cinden ithalat yapıyordum...Ve en son Mart ayında Cin de idim... Bu son zıyaretımden sonra Tovbe ettım... ne bir Cın malı alırım,ne ıthal ederim nede satarım... Bırakın Cın mallarını emsal almayın arkadaslar...emin olun ki okadar adı ve kalıtesız malzemeyı sız kullanın Cınden daha az maliyetınız olur...Unutmayın... Cınde Asgarı Ucret 320 USD sevıyesınde, Bızde su an 400 USD, Enerjı fiyatındakı fark %35, ama navlun naklıye, Gumruk, Vergi tum bunları koyarsanız Kalıte/fıyat paritesinde biz daha Avantajlıyız... O yuzden bence Cınden ne korkun ne kendınıze emsal alın.... Forum baslıgını atan kardeşim.... Uretmek ışın 2. aşamasıdır, üretmeden once ıyı bır satıcı olman gerek... Iyı bır satıcı tabırı caız ıse Hayvan gubresı nı bıle kolayca satar... Sana tavsıyem... Uretmeden once Pazarlamayı ogren... mal satmayı ogren, Aksı halde uretırsın satamazsın, Uretırsın para kazanamazsın,.... O yuzden benım nacızane fıkrım, önce mal satmayı ogren,Pazarlamayı bılırsen ne uretecegını bılırsın... Ne sattıgın onemlı degıl yeterkı sat, Pıyasanın pazarın ıcıne bır gır... Al 5-6 bın lıraya eskı bır Kartal, koy ıcıne 3-5 bın lıralık mal, kenar mahallelerden koylerden kasabalardan basla...Buralarda kar marjı sehırlre gore daha yuksektır....Gorusmek ıstersen bana ozelden de mail atabılırsın...

Tecrübe doğru söylüyor.
Önce satmayı bilmelisin.
Herşeyin merkezinde satış var. Satış yapamazsan ne ürettiğin önemli değil.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye979 yazı
evet bencede satılamayan mal yoktur,satamayan pazarlamacı vardır.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye236 yazı
Araban devrilirse, yol gösterenin çok olur (Allah Korusun.). Buradaki arkadaşlarımızın sözünü dinle derim. En iyi iş, bildiğin iştir. Bu arada dünya nüfusu artmasına karşın, İNSAN nüfusu azalmakta. Ticaret ile meşgul olmak istiyorsan, bu önemli istatistiği de göz önünde bulundur derim. "Herkese selamlar. Hayırlı ramazanlar..."
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)

Yerleşim Türkiye / IspartaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
satılmayan mal çoktur, doğru zamanda doğru yerde olmalısınız arkadaşlar. yoksa ne üretirseniz üretin satamazsınız. dünyanın en iyi pazarlamacısını da bulsanız, satamaz, sattığıyla üretim çarkını döndüremez. güzel bir sermayeniz yoksa hiç bulaşmayın derim. simit satın çorba kaynatın, yoksa onan da olursunuz. hayaller güzeldir ama gerçekler acı
www.doakozmetik.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Üye215 yazı
sed group, ısı yalıtımdan kastını biraz acar mısın..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye6 yazı
Because kardeş ısı yalıtımından kastım, evlerimizin işyerlerimizin ısıtmak için harcadığımız enerji ve ısıtma kaynaklarına daha az para harcamak evlerimizin çabuk ısınıp geç soğumasını sağlamaktır.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ymalat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - francserpico
Ufak bir araştırma yapıyorsun ve bakıyorsun ki, alacağın malzeme, kuracağın iş yeri, yapacağın masraf sonucunda patron oluyorsun; ama kısa bir süreliğine.

O kadar sermaye ile giriyorsun işe ve maliyetine ürettiğin ürünü; Çin' de adamlar senin maliyetinin 10 da 1 i fiyatına üretmiş. İşte o an yandın ki ne yandın...

Gel de ne üret şimdi?

fiyatı düşüremiyorsan sende kaliteyi arttır:) Üretim miktarını düşür fakat kaliteli ürün üret :) Ürününü daha iyi Pazarlamayı öğren :)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama