Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Tarimcilik / Hayvancilik

BaşlatanhayatiiTarih29/07/2011 21:57:34Yorum5

İlk mesaj
Yeni Üye21 yazı
Arkadaslar elimde simdi en az 50 dönüm tarla var ama malesef hic bilgim yok.
10-20dönüm kadarini bahce olarak kullansam bademdi kirazdi cevizdi eksem uzun vadeli düsünerek.

Kisa vadede 30dönümüne ekin, yonca, fig diksem hayvan yemi olarak düsünüyorum.
Diyorumki 100Kadar koyun alsam bir bakiciya/cobana versem.
30Dönüm tarladan cikan yem 100koyuna yetermi?

Bir Koyunun bana dogumundan 9-12aylikken satacak olursam a´dan z´ye kadar masrafi ne kadar olur, yani veteriner asi dahil?
Koyun üzerine fizibilitesi olan arkadaslar varmi?

Elimde daha cok tarla olursa ne ekebilirim, hangi verim daha karli?
Tarlalar hem sulu hem susuz suan daha cok bugday, arpa, nohut ve kabak ekiliyormus.

Biraz akil verin lütfen cok kararsizim.

Yerleşim Küba / BaskentMeslek Sağlık hizmetleri
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye450 yazı

Selamlar,

Öncelikle sizin çok daha fazla araştırma yapmanız lazım..

Mesela 100 koyun kaç yavru yapar,bu yavrular ne kadar sürede kesim aralığına ulaşır..Hangi ırkla hayvancılık yapacaksınız..Sonrasında Ne kadar yem yer ne kadar üretimi olur kurulum maliyeti ne olur..

Bununla ilgili hemen her tarım ile ilgili sitede bilgi var.Okumanızı tavsiye ederim..

... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye21 yazı
Yorumlar icin tesekürler zaten bende arastirma icerisindeyim kendim yurt disinda oldugum icin fazla birsey gelismiyor malesef ve internet üzerinden on yerden on degisik cevap aliniyor ama bu tür islerde herhalde acele etmemeli 2013'de kim bilir piyasa nasil olur, 2013 geri dönüs tarihim. Eger koyun fiyatlari yine 2009 gibi olursa zaten degmez herhalde. Ama niyetim simdiden kendime göre bir yol cizmek.

Yerleşim Küba / BaskentMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye550 yazı
hayatı bey sız gercekten nıyetınız varsa gorusmek ısterım sıze bır yardımım dokunursa ne mutlu bana.msn adresımı verım goruselım ıstersenız bılgı alısverısınde bulunarak bır yere varabılırız.

msn adresım enginberber77@hotmail.com

maılım enginberber76@mynet.com

sulamacı tarım gıda ıns.ltd stı

0 506 722 21 13
saygılarımla

hayırlı ramazanlar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda