İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Tekel İşini Önerirmisiniz
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorumT
Yeni Üye82 yazı
ılk basta olmasada ılerde bı bataklık ıcınde bır bakarsınkı bırgunde ölum melegı gelmıs
E
Üye138 yazı
K
Yeni Üye39 yazı
SAOLUN YORUMLARINIZ İÇİN AMA BU İŞİ YAPMAK İÇİN ARAŞTIRMA YAPIYORUM
E
Yeni Üye29 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - tyson caiz değil kazandıgın tum para haram kac kıs ıckı ıcer sen vesıle olursan tum gunahları sana yazılır ılk basta olmasada ılerde bı bataklık ıcınde bır bakarsınkı bırgunde ölum melegı gelmıs |
Ne kadar garip bir dusunce. Sizlere gore muslumanlik basbakanin yaptigi gibi basbakan olmadan once onbinlerce liralik servet ,7 sene sonra dunyanin ilk 5 basbakanindan birisi olmak iste ve bu kisilere olum melegi ugramiyor ise hala bu kisiler sizin gibilere temiz is yapiyor ise TEKEL ISINDE olanlar onlardan onlarca kat daha temiz durumdadir emin olun....(siyaset yok bu konusmamda sadece ornekti.Siyaset vari cevap vermeyiniz)
E
Üye138 yazı
esmee,
hedefin kötünün iyisi olmakla yetinmekse, evet...
hedefin kötünün iyisi olmakla yetinmekse, evet...
K
Yeni Üye59 yazı
Arkadaslar, herkesin hayat gorusune saygili olmak lazim, bazilarinin basinin uzerinde gordugu degerler, bazilari icin pek birsey ifade etmeyebilir.
En iyisi biz fikirlerimizi, tecrubelerimizi paylasip, birbirimize faydali olmaya calisalim :0)
En iyisi biz fikirlerimizi, tecrubelerimizi paylasip, birbirimize faydali olmaya calisalim :0)
H
Üye161 yazı
Sevgili Arkadaşlar
Bu iş tamamen inanç meselesidir. Eğer kişi müslümansa ve buna doğru orantılı olarak kazancının helal yoldan olmasını istiyorsa tyson arkadaşımın dediği gibi tekel işinden elde edilen kazanç helal değildir. Bu "Garip Bir Düşünce" değil, Kur'an ayetiyle sabit Allah'ın haram kıldığı bir hükümdür.
""İslâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, müslümanlar arasında ticaretini de yasaklamıştır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan…” (Tirmizî, Büyû’, 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).
Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu: “Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın…” (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer’, 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).""
Ancak dediğim gibi bu bir inanç meselesidir ve tabii ki kimse inançlarından dolayı yargılanamaz. Eğer ticari kazanç hesabı insan için islam inancından önde geliyorsa Tekel bayii işletmeciliği de değerlendirilebilecek bir iştir. Kar marjı düşük de olsa müşteri potansiyeli sıkıntısı yoktur ve işin sürekliliği mevcuttur. Ama 36 yaşındayım ve objektif olarak söylüyorum şimdiye kadar Tekel bayii işletip de büyük paralar kazanan, kazansa da bu paraları doğru yatırımlara dönüştürüp mutlu ve huzurlu yaşayan kimseye rastlamadım.
Saygılar
Hakan ŞAMLI
Bu iş tamamen inanç meselesidir. Eğer kişi müslümansa ve buna doğru orantılı olarak kazancının helal yoldan olmasını istiyorsa tyson arkadaşımın dediği gibi tekel işinden elde edilen kazanç helal değildir. Bu "Garip Bir Düşünce" değil, Kur'an ayetiyle sabit Allah'ın haram kıldığı bir hükümdür.
""İslâm, içkinin içilmesini yasakladığı gibi, müslümanlar arasında ticaretini de yasaklamıştır. Hz. Peygamber şöyle buyurmuştur: “Peygamber (s.a.s) içki konusunda on kişiyi lanetlemiştir: Sıkan, kendisi için sıkılan, içen, taşıyan, kendisi için taşınan, içiren, satan, parasını yiyen, satın alan ve kendisi için satın alınan…” (Tirmizî, Büyû’, 59; İbn Mâce, Eşribe, 6).
Mâide suresindeki kesin içki yasağı bildiren ayet geldikten sonra Allah Resulu uygulama ile ilgili olmak üzere şöyle buyurdu: “Şüphesiz Allah içkiyi haram kılmıştır. Bu ayeti haber alıp da yanında içki bulunan kimse, ondan içmesin ve satmasın…” (Müslim, Müsâkât, 67; bk. Buhârı, Megâzî, 51; Büyû, 105, 112; Müslim, Büyû, 93; Fer’, 8; İbn Mâce, Ticârât, 11; Ahmed b. Hanbel, II, 213, 362, 512, III, 217, 324, 326, 340; İbn Kesîr, Muhtasaru Tefsîri İbn Kesîr, Beyrut (t.y), I, 544-547).""
Ancak dediğim gibi bu bir inanç meselesidir ve tabii ki kimse inançlarından dolayı yargılanamaz. Eğer ticari kazanç hesabı insan için islam inancından önde geliyorsa Tekel bayii işletmeciliği de değerlendirilebilecek bir iştir. Kar marjı düşük de olsa müşteri potansiyeli sıkıntısı yoktur ve işin sürekliliği mevcuttur. Ama 36 yaşındayım ve objektif olarak söylüyorum şimdiye kadar Tekel bayii işletip de büyük paralar kazanan, kazansa da bu paraları doğru yatırımlara dönüştürüp mutlu ve huzurlu yaşayan kimseye rastlamadım.
Saygılar
Hakan ŞAMLI
M
Yeni Üye45 yazı
arkadaşım sen işine bak benim bir kaç tane tekel bayii arkadaşım var onlardan duyduğum kadar çok küçük paralar kazandıran bir iş ama bir tane biradan 45 kr. fala kalıyormuş ama gecede 10 kasa sattığında 1 kasada 24 tane var 10 kasa 240 adet yapar 100 tl nin üzerinde para yapar sadece bira sigara kuruyemiş vs gece gündüz yapıldığında para kazandırır ama aile yaşantın olmaz bekar işi
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
K
Yeni Üye39 yazı
konuyu açtım işi bilen arkadaslar yardım etsin diye millet din dersi vermeye basladı bildikleriniz sizin olsun size harammı sevapmı diye biisey sormadım konuyu oraya çekicek olanlar yorum yapmasın herkesin inancı kendine.
S
Üye360 yazı
önerilerinizi bekliyorum demişsiniz, insanlar sadece önerilerini yazmış. katılmadığınız yerlerde okur geçersiniz. kimsenin fikrine katılmak, dediğini yapmak zorunda değilsiniz.
saygısızlığın daniskası sizde. yazınızı üst sıralara taşıdığı için bu insanlara teşekkür etmelisiniz.
birkaç yazı öncesine kadar sizin gibi düşünmeme rağmen bunu kibarlık çerçevesinde halledeceğinizi düşünmüştüm. sonuçta bu insanlarda kendi düşünceleri genelinde size yardım etmeye çalışmışlar.( aslında sizin tepki gösterdiğiniz ve benim -bu kişiler-dediğim sadece 1 kişi ) hak etmediğinizi düşünüyorum.
D
Üye300 yazı
Dostum, bende artık bu işi araştırıyorum. Tekel bayi işi yapılırmı?
* Biraz analitik yönden düşünüp gelelim:
1- İnsanoğlu yaşadığı süreç boyunca alkol kullanabilirmi? Kullanır. Keyf alarak veya eza çekerek, o onun sorunu...
2- Her insan alkol kullanmaz! diye bir önerme varmı? Yok. Kullanan, hiç kullanmayan, sonradan başlayan, gizli kullanan mevcut.
3- Arkadaş, dost ortamlarında vazgeçilmez tat olarak bulurmu bunlar (Alkol-sigara vb...)? Bulunabilir. Kişisel bir tercih, zevk meselesidir.
3- Alkol ve sigara satmak günahmıdır? Ne alakası var anlayamadım. Zorla ağzına tıkılmıyor insanın ya. O zaman büyük firmaların patronları cehennemlikmidir (Efes, tuborg, mey rakı, marlboro vb...)? Kordondaki içkili Balık restaurantlarda cehennemlikmidir? Böyle saçmalığın manası yok bence... Günah veya değildir, orasını Rabbim bilir. Cahil cahil konusmanın anlamı yok.
5- 25 yıl önce tekel bayii işi varmıydı? Vardı. Halen varmı? Var. Bir şekilde alkol ve sigara firmaları dışarıya açılmaya muhtaçmı? Muhtaç... Fabrika satış mağazası kurarak da bu işin üstesinden gelemezler ya... Yani tekel bayiler, şekli şemali ufak değişimlere uğrasalarda olacaktır... Sonuç onu gösteriyor.
6- Bu işen para kazanılıyormu acaba? Valla evini alan, çocuğunu okutan, hatta emekli olan ve devreden tekel bayiler biliyorum... İşini takip eden kazanıyor demek. (1 Yılda gümleyenlerde çok o ayrı... Ticari hesabını hiç yapamayanlar...)
7- Bu iş zormu? Erken kalk, sürekli mal takip et, müşteriye güler yüzlü hizmet sun,geç saate kal, sosyal hayatın olmasın, tatilin omasın...Evet zor. Demekki en az 2 kişi olmalısın. Bir şekilde tedbirini almalısın. Ama sonucta patronda işçide sensin bu güzel yönü ...
-------------
* Yalnız, bu işin en kötü yönü, ''hiç bir şey yapamadık, bari bi bayii açalım'' düşüncesinde bulunan kişilerdir. Bu işin de eğitimi vardır, tecrübesi vardır. Bayii'lik tamamen eğitimsiz kişilere kalmamalıdır. Bu işide severek yapanlar hak etmelidir. Bir arkadaşın dediği gibi, millet tozlu rafını bile kalkıp silmiyor, sadece kasada oturmakla bu işler yürümezki'' demiştir.. Çok doğru!m
Sonuç olarak; aman sakın bulaşma! diyen üyeler, ya işkembeden atıyo, yada işlerini hiç bilmiyor... Ticari hayatları zayıf derim...
* Biraz analitik yönden düşünüp gelelim:
1- İnsanoğlu yaşadığı süreç boyunca alkol kullanabilirmi? Kullanır. Keyf alarak veya eza çekerek, o onun sorunu...
2- Her insan alkol kullanmaz! diye bir önerme varmı? Yok. Kullanan, hiç kullanmayan, sonradan başlayan, gizli kullanan mevcut.
3- Arkadaş, dost ortamlarında vazgeçilmez tat olarak bulurmu bunlar (Alkol-sigara vb...)? Bulunabilir. Kişisel bir tercih, zevk meselesidir.
3- Alkol ve sigara satmak günahmıdır? Ne alakası var anlayamadım. Zorla ağzına tıkılmıyor insanın ya. O zaman büyük firmaların patronları cehennemlikmidir (Efes, tuborg, mey rakı, marlboro vb...)? Kordondaki içkili Balık restaurantlarda cehennemlikmidir? Böyle saçmalığın manası yok bence... Günah veya değildir, orasını Rabbim bilir. Cahil cahil konusmanın anlamı yok.
5- 25 yıl önce tekel bayii işi varmıydı? Vardı. Halen varmı? Var. Bir şekilde alkol ve sigara firmaları dışarıya açılmaya muhtaçmı? Muhtaç... Fabrika satış mağazası kurarak da bu işin üstesinden gelemezler ya... Yani tekel bayiler, şekli şemali ufak değişimlere uğrasalarda olacaktır... Sonuç onu gösteriyor.
6- Bu işen para kazanılıyormu acaba? Valla evini alan, çocuğunu okutan, hatta emekli olan ve devreden tekel bayiler biliyorum... İşini takip eden kazanıyor demek. (1 Yılda gümleyenlerde çok o ayrı... Ticari hesabını hiç yapamayanlar...)
7- Bu iş zormu? Erken kalk, sürekli mal takip et, müşteriye güler yüzlü hizmet sun,geç saate kal, sosyal hayatın olmasın, tatilin omasın...Evet zor. Demekki en az 2 kişi olmalısın. Bir şekilde tedbirini almalısın. Ama sonucta patronda işçide sensin bu güzel yönü ...
-------------
* Yalnız, bu işin en kötü yönü, ''hiç bir şey yapamadık, bari bi bayii açalım'' düşüncesinde bulunan kişilerdir. Bu işin de eğitimi vardır, tecrübesi vardır. Bayii'lik tamamen eğitimsiz kişilere kalmamalıdır. Bu işide severek yapanlar hak etmelidir. Bir arkadaşın dediği gibi, millet tozlu rafını bile kalkıp silmiyor, sadece kasada oturmakla bu işler yürümezki'' demiştir.. Çok doğru!m
Sonuç olarak; aman sakın bulaşma! diyen üyeler, ya işkembeden atıyo, yada işlerini hiç bilmiyor... Ticari hayatları zayıf derim...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...
G
Yeni Üye93 yazı
Kahvehanelere veya cafelere yakın bi yerde aç derim
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz