Muazzam miktarda sebze meyve atıkları.Malesef doğrudan çöpe gidiyor.Bunların geri dönüşümü inanılmaz gelir getirebilir.Hep düşündüm ama nasip olmadı.
Esas hammaddeniz bedava.Yani sebze ve meyveler.Bunlardan nemi olur.Hayvancılığın %60 -70 gideri yem olur.Kısa bir süre kapalı ortamda kurutulması veya birazcık sermaye ile alınabilecek sebze meyve kurutma makinesi ile kurutulabilir.Pazar sorununuz yok.Zira hayvancılık ile uğraşan büyük işletmelerden en küçüğüne kadar istediğinize satabilirsiniz.Yem sıkıntısı hayvancılığımızın en temel problemidir ve et fiyatlarından sanırım hepiniz haberdarsınız.İthal yem çok pahalı.Neden siz ucuz yem üretmiyorsunuz.Hemde bedava.Pazarlama sorunu yok.Yaptığım araştırmalarda bu kurutulmuş meyve ve sebzelerin hayvanlar tarafından iştahla tüketildiğini görmüştüm.Çok basit sermayesi çok az hammaddesi bedava pazar sorunu olmayan bir iş sanırım.Hiç bir tecrübeye gerek yok.Sadece akşamları pazarlarda atık sebze ve meyveleri toplayın veya toplatın yeter.
Esasında gübrede yapabilirsiniz.Ancak bu iş biraz zor ve külfetli.Bu işin ayrıntılarına girmiyorum.Elektrik üretilebilir.Ancak bunlar dediğim gibi kilfetli ve zor işler.Ama kurutarak hayvan yemi işi çok kolay...Umarım yapan vardır veya yapılır.Zira bu iş hem para kazandırır hem geri dönüşüm sağlar.Bunca nimetin çöpe gitmesi engellenmiş olur. Hem bakarsınız yaygınlaşırsa et fiyatları ucuzlar...Ammada sevap kazanırsınız :) hem israfı önlemekle hemde et fiyatlarını ucuzlatmakla...Uçuk oldu ama idareediverin..
Anladım ki insanlar ;
Susanı korkak,
Görmezden geleni zavallı,
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.
Oysa ki;
Ben istediğim kadar hayatımdalar..
Göz yumduğum kadar dürüst ve
Sustuğum kadar insanlar...
Susanı korkak,
Görmezden geleni zavallı,
Affetmeyi bileni çantada keklik sanıyorlar.
Oysa ki;
Ben istediğim kadar hayatımdalar..
Göz yumduğum kadar dürüst ve
Sustuğum kadar insanlar...