Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Yerine İş Bulmak Mı? Yoksa Gelen İşi Yapmak Mı?

BaşlatanlalaxiTarih26/07/2011 04:18:14Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye33 yazı
merhabalar çok kıymetli koniks üyeleri...öncelikle bu siteye emeği geçen yöneticilere ve bu siteyi sürekli takip eden ve yazan üyelere sonsuz teşekkür ederim...benim yardımınızı almak istediğim konu şu. elimde 10.000 kadar bir sermayem var ve bu sermayeyle bir koltuk döşeme atölyesi kurmak istiyorum. sermaye bir iş kurmak için az ama atölye açmak için fazlasıyla yetiyor az sermayeli bir iş yani...şimdi asıl konu ben bu atölyeyi kurucam inş ama bu işten pek anlamıyorum yani koltuk döşemeyi bilmiyorum yaşım 30, bu işte zaman önce parça parça 4 yıl kadar çalıştım ve hala bu işi yapan insanlarla ahpaplık içindeyim işin nasıl işlediğini nasıl yürüdüğünü müşterinin neden hoşlandığını vs çok iyi biliyorum... tamam koltuk döşemeyi bilmiyorum ama kendime güvendiğim başka konular var... mesela? pazarlamam çok iyidir diksiyonum iletişimim insanlara sunumum gibi konular...iyi ve adrese teslim güzel ve sürekliliği olan reklamlarımla kısa sürelerde iyi bir potansiyel yaratacağıma inanıyorum, ilk etaplarda aldığım işleri bu işi yapan ustalara parça başı olarak yaptırmayı sonrasında da işlerim iyi olursa eleman almayı düşünüyorum sizden yardımlarınızı beklediğim konu bu, sizce ben bu işin altından kalkabilirmiyim...bu arada iş yerini 800 lira kira olarak düşünürsek dükkanı tutması dahil 5000 liraya kuruyorum yaklaşık 2000 lirada reklama ayırmak istiyorum 100.000 adet broşür bastırıp dağıtmak istiyorum koltuk döşeme işi sürekli ihtiyaç olan bir ve ben bu işi çok çok profosyonel yapmak istiyorum insanları önce sunumumla ve sonrada kalitemle etkilemek istiyorum...1 sizce 100.000 adet broşürden bana 2 ay içinde kaç kişi gelir...2 kafamdakileri yapabirsem iş bulabileceğime inanıyorum sizce haklımıyım...3 bu işten anlayan kişiler varsa bu sitede ortaklıkta yapabilirim...hepiniz hoşçakalın saygılar.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye450 yazı
Sayın lalaxi arkadaşım,
Koltuk döşemeciliğini bilmemen biraz sıkıntı gibi görünmekle beraber bu konuda pratikliğini ve tecrübeni geliştirmek adına bir yerlerde bir süre çalışman bence yararına olur.
Onun dışında koltuk döşemeciliği belli bir isim ve kalite tutturursan para kazanabileceğin güzel bir iştir.
Kendi başına açacağına bence bir koltuk iskeletçisi ile ortaklık kurup ortağın iskeletini sizde döşemesini yapıp ister parekende isterseniz toptan satış yapabilirsiniz.
Ayrıca extradan dışardan yüz değiştirme gibi döşeme işleride alabilirsinizde.

Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye127 yazı
Merhaba
bir de şu açıdan düşün
sermayen 10 bin tl
12 ay * 800 =9600tl sadece kira ödemen lazım ne kadar lık iş yapman lazım ayda ki kar edesin ? biraz zor gibi gözüküyor... hayırlısı olsun..
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı

Bu işin püf noktası elin becerikli algının yeterli düzeyde olmasıdır. Döşediğin koltuk harika görünmeli. Kaprisli bir müşteri kitlen olacak. Onların paraya acımamalarını sağlatacak olan özelliğin nedir ?

Tatlıdil ?

Yetmeyecek !

Liseden sınıf arkadaşım koltuk döşeyerek başlamıştı. Şimdi 3 katlı magazası var. Başka neleri var bilmiyorum. Ondaki özellikler sende de var mıdır acaba ? Belki sende de başka numaralar vardır.

Paran az, kiran da düşük değil ama gene de yap derim. El broşürüne değil ayağına gelenin başkasını getirmesine güven. Sempati, gözleri okuma, ihtiyaç tespit etme, hayran kalınan işcilik ve 300 sanılan işin aslında 500 harcandığında ne kadar kazançlı çıkılacağına ikna gücü-kabiliyeti. Sana bunlar lazım el broşürü değil. Eşe dosta haber ver birileri gelir.

Posta kutusuna gelen broşürleri genellikle okumadan atıyorum. Kağıt kaliteli ise uçak yapıp oğlana veriyorum al balkondon aşağı at diye . . . .

Kolay gelsin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
yorumlarınız teşekkürler...sevgili akınselçuk broşür deyip geçme lütfen bence çok önemi var... ayrıca benim de posta kutuma birsürü broşür geliyor ve ben bunların çoğuna bakmadan atıyorum...işte buradan yola çıkarak insanların dikkatini çekecek o broşürleri bakmadan atmayacak tasarımlar hazırladım eminim ki işe yarayacak...ayrıca böyle bir işe girdiğimde eşin dostun tabiki yardımını alıcam...ben işi bilmediğim için çok üzülmüyorum sonuçta dahada önemlisi bence işi bulup dükkana getirebilmek diye düşünüyorum sonuçta bu tarz işlerde işi bilmeyip yanında eleman çalıştıran ve para kazanan çok insan vardır...bu arada bulnes arkadaşımada cevap vermek istiyorum zaten işe girersem koltuk yüzü değişimi yeni koltuk siparişi vs hepsi olucak ve çevremde bu işi yapan güzel sanatkarlar var ilk etapta parça başı olarak yaptırıcam işleri sonrasında haftada iki üç takımlık işler aldığımda iyi bir usta koymayı düşünüyorum...her nekadar az sermayeli bir iş olsada yinede 10.000 bir iş için az bi sermaye bence...evliyim ve birbuçuk yaşında bir evladım var. açıkçası korkuyormuyum evet korkuyorum ama yinede yapıcam kortuğum şey başaramamak yada paramı batırmak değil sonuçta batsamda çıksamda güzel tecrübeler kazanıcam beni asıl korktuğum şey sermayenin biraz kısıtlılığı yani çok bir 5000 daha olsaydı en azından şöle işe girerken iş yerinin kirasını 5 yada 6 aylık peşin verebilseydim yada cebimde hazır bulunsaydı daha bir gönül rahatlılığıyla girecektim neyse allah büyük hayırlıysa olsun inş diyorum...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye508 yazı
İlk başlarda üretim işine girmeyim fason çalışabilirsin hiç değilse önünü görürsün

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye515 yazı
bence sermayeni kiraya harcama,
hem koltuk döşeme işini de tam bilmiyorsun.

ancak ağzım laf yapar çenem kuvvetlidir ikna kabiliyetim var dersen,

bu özelliğini kullanıp
daha az riskli bir iş yapabilirsin bence.

koltuk döşemeciliği karlı bir iş olabilir ancak düşen mobilya fiyatları yüzünden
gerekli olmayan bir iş olmaya doğru gidiyor.

mesela bundan birkaç sene önce koltukları kaplatalım dedik hanımla.
eski renklerinden bıkmıştık çünkü.
bir ara kırmızı renk dekorasyonumuz vardı salonda.

neyse beyaz kaplatalım dedik.
gittik araştırdık
takımını kaplamaya kumaş vs. dahil 1000 lira ile 3000 lira arası fiyatlar aldık.

bana resmen soygunculuk gibi geldi.
koltuk eski koltuk sadece kumaşı değişecek.
üstelik deri falan da istemiyoruz yani.

sonra yahu bunların sıfırları ne kadarki dedik.
gittik yeni bir koltuk takımı aldık.
hemde kaplatma fiyatının az bir farkı fiyatına.
çok ta iyi oldu, tamamen yenilemiş olduk.

eskileri de apartmandaki öğrencilere verdik.
kendimizi iyilik yaptık diye sevindirdik bile.

kaplatmış olsaydık bu paraya yenisini alırdık der dururduk uzun zaman.
eminim.

yani böyle.
gerçi herkes ben değil ama
bu işin önyargıları var ve
sıfır mobilyalar da epey bi ucuz artık.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye33 yazı
evet sayın erokas çok doğru döşemeye vereceğiniz fiyatlara dışarıdan sıfır koltuk alabilirsiniz...ama alacağınız koltuğun işçiliği ve kullanılan malzeme dışarıdakiyle aynı olmuyor bugün bir koltuk takımının iskeleti evet sadece iskeleti ağaç hali yani bunun fiyatı bile 800 ile 1000 arası bunun süngeri işçiliği kumaşı hariç... yani anlayacağınız dışarıda satılan ucuz koltuklar gibi iskeleti portakal kasasından yapılmıyor, fırınlanmış, kurutulmuş, hakiki gürgen ağacı değil onlar... mesela kullandıkları kumaşlar en pahalısın mt fiyatı 5 lira, bir silmede yada iki silmede berbat oluyor. öyle insanlar varki ve fazlasıyla var yeri geliyor bir koltuk kumaşının mt fiyatına 200 250 lira ücret ödeniyor bugün iyi bir koltuk kumaşının mt fiyatı 20 tl başlar ve dediğim 250 kadar gider normal bir koltuk takımına en az 25 mt kumaş gider 500 tl yakın sünger vs malzeme gider...ayrıca siz evinizdeki koltuğun sadece kumaşı değişik olsun gözüyle bakmayın, sırf değişik olsun ucuz olsun diye gideyim daha ucuzunu sıfır alıyım diye koltuğunuzu değiştirmeyin...belkide evinizdeki o beğenmediğiniz koltuğun iskeleti alacağınızdan daha sağlam belki yeni aldığınız koltukta eski rahatlığı bulamayacaksınız...belki o uyduruk ucuz kumaşlara sizin alerjiniz var, belki sürekli sizi terletiyordur vs vs yani sayın erokas uzun lafın kısası, Ucuzdur vardır illeti, pahalıdır vardır hikmeti...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye8 yazı
lalaxi kardeş yatırımını yaptınmı merak ettim işlerin nasıl iyi çalışmalar
ahmet kıygın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye2 yazı
Yurtdışı usta yada ortak arıyorum ilgilenenler mesaj atsın

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf