Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-bay Üzerinden Satış Yapmak

Başlatanparadox06Tarih25/07/2011 23:26:40Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye37 yazı
arkadaşlar bu işi yapan var mı. İnternetten ne satabilirim. e-bay üzerinden yabancılara satış yapmak istiyorum. bunun prosedürü nedir. XXX lira sermaye ile bişeyler üretmek satmak istiyorum. İnternet üzerinden satış yapanlar. Ne önerirsiniz.
Bu işin zorlukları nelerdir?
Ne satılabilir?
Nasıl satılabilir?
Niçin satmalıyım?
Vergisi kurtarır mı?
Ne gibi ürünler internette ilgi ve dikkat çeker?
Yabancı alışveriş sitelerinde bu iş yürür mü?
yada gitti gidiyor gibi ülkemizdeki alışveriş sitelerinde mi satış yapmalıyım?
casuva06@hotmail.com adresim Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye21 yazı
Ben bir ara yapmistim.
Yurtdisindakinin sana güvenebilmesi lazim onun icinde mesela ebay´de Paypal var.
Adam parayi paypala yatiriyor sen paketi gönderiyorsun ve eline gecince paypala haber veriyor ve sen parani paypal´dan aliyorsun.
Adam paket gelmedi derse, sen malindan oluyorsun cünki risk saticida kaliyor.
Ebay´den esya almak isteyen zaten ucuza almak istiyor, sen 5Liraya ürün satip 50Lira kargo istersen olmaz ama yine sen bilirsin.
Hayirli isler

Eger ayda belli bir sayidan fazla satis yaparsan vergiNr. istiyorlar.

Yerleşim Küba / BaskentMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye277 yazı
İşin en zor tarafı gümrük olayı ve kargo olacaktır diye düşünüyorum. Özellikle de malı geri vermek isteyenler olunca daha da başınız ağrır gibi geliyor. Kargo gönderimi, vergiler derken çıkan yüksek maliyetler satış üstünlüğünüzü yok edecektir.

Bence gitti gidiyor, sahibinden gibi sitelerde yurtiçine satış yaparak işe başlamanız daha iyi olur gibi. Buralardan dükkan kirala**** deneyim kazanır ve bu işlerin nasıl olduğunu öğrenirsiniz. Sonra e-ticaret sitesi açar ve satışlarınıza sitenizden devam edersiniz. Bu arada gitti gidiyor ve sahibinden.com dan satışlarınızı bırakmayın, buralar siteniz için size müşteri sağlayacaktır. Bu siteler alışveriş için günlük binlerce kişinin girdiği AVM ler gibi. Yalnız gitti gidiyor ve sahibinden satış yaparken FATURA kesmeyi unutmayın. Yoksa maliyeciler peşinize takılır.

En sonunda da ebay dan araştırma yaparak satışlara geçebilirsiniz. Netice itibari ile şu işlemleri takip edin.

1) Gitti gidiyor ve sahibinden sitelerinden satış. Bu seyyar satıcılık gibi.
2) Gitti gidiyor ve sahibinden sitelerinden dükkan kiralama. AVM de dükkan açmak gibi.
3) Kendi sitenizi açıp satış. Kendinize ait müstakil işyeri açmak gibi.
4) Ebay dan vs. satış. Global ölçeğe dönüşen, ihraç yapan bir şirket gibi.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye127 yazı

Ebayde satış yapmak artık kolay değil biz türkiyeden cep telefonu kapagı gönderdik toplu halde oraya orda açık artırmada sattık ilk zamanlar ama bize toplamda 600eu vergi ödettirdiler almanyadaki arkadaşım ödedi.. bu vergiyi.. gerçi bu parayı karımızdan verdik ama adamlar sizin satışlar iyi diyordu oyuzden aldılar..

birde burdan urunu gönderirken sıkınıtı oluyor gumruklu mal gumruksuz mal .. gümrüğe takılan mal gibi gibi.. yardımcı olabildeysem ne mutlu....
Fakir İnsan yok TEMBEL insan var İhtiyacın varsa ek iş yap ama tembel tembel asla oturma..Allah rızıka kefildir ama Rızık içinde gayret etmek gerekir..

EK İŞ İSTEYENLER’ e KONULU ...
YAZIMIZI TAKİP EDİN GELİN BİRLİKTE KAZANALIM ( Lütfen videoyu izleyiniz )

ersinhatir@gmail.com facebook adresim
http://www.ozgultermal.com
http://www.facebook.com/photo.php?v=2306744037006

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye277 yazı
Ne satılabilir?

İnternetten kitap ve cd satışı her zaman en iyi satış yapılan kalemlerdir. Bu ürünler standart olduğu ve eline alıp mıncıklama gerektirmediği için her zaman kolay satış olur. Ayrıca düşük fiyatlarından dolayı kapıda ödeme seçeneğini kullanabilirsin. Sanal pos falan alman gerekmez. Bunun yanında MARKALI ve STANDART ürün olan ayakkabı, terlik, çanta gibi ürünleri de satabilirsin ki son zamanlarda eticarette giyim sektörü satışları hızlanmakta.

Yine bunun yanında bitkisel ürünler ile cinsel ürünler de çokça satıldığını belirtmek gerekir. Cinsel ürünlerde kutunun üzerinde ürünle ilgili hiçbir ibare bulunmaması ve ürünün talep eden kişi hariç teslim edilmeyeceği bir sistem kurup, bunu da özellikle satış yaparken belirtirsen satışların patlar. Malum eczaneden prezarvatif alırken kızarıp bozaran bir milletiz :))

Spot piyasası ile anlaşıp küçük ev aletleri de satabilirsin. Ya da bulunduğun yerde arçelik, vastel, bosch yetkili satıcıları ile anlaşır ve ürünlerini internetten satışını yapabileceğinizi söyleyip kamisyona göre satış yapabilirsin. Bu yetkili satıcıların fabrikadan istediği ürünü çabuk olarak alma gibi avantajları var.

Cep telefonu, mp3, bilgisayar parçaları vs. satabilirsin ama bu işte rekabet çok ve kar oranları düşük. Teknoloji mağazalarının altında mal vermen çok zor. Kaçak kuçak, garantisi olmayan mal satarak maliyetini düşürürsün ama en küçük bir müşteri memnuniyetsizliğinde tüketici derneği ve ilçe hakem heyetleri canına okur. Burada eğer KVK, Genpa, Tekofaks gibi garantisi olan ürünleri piyasa fiyatına veya biraz üstüne benim gibilere satabilirsin. Misal, eğer cep telefonu alacaksam benim için öncelikli olan GARANTİ dir.

Yemeksepeti.com tarzında kargosu, aldı gittisi olmayan sadece aracılıktan komisyon üzerine çalışan bir sistem yapabilirsin. Yemeksepeti.com yemek üzerine iş planını geliştirmiş, sen daha başka bir alanda bu hizmeti gerçekleştirebilirsin.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye37 yazı
arkadaşlar değerli fikirleriniz için teşekkür ederim. drop-shipping yöntemiyle e-bay sitesinde satış yapmak istiyorum. drop-shipping yöntemiyle ürününüzü e-bay da satışa çıkarıyorsunuz. tedarikçi firmayla anlaşıyorsunuz. ürün teslimatı bu firmaya ait, kargoyla ürün yönlendiriliyor diye biliyorum. mesela bu yöntemle 50 dolara çanta satıyosunuz, ürünün resimlerini tedarikçi firmayla anlaşarak e-baya listeliyorsunuz. paypal'le 50 dolar hesabınıza geçiyor, sonra 20 dolara tedarikçiden aldığınız çantayı 50 dolara sattığınız alıcıya yönlendiriyosunuz. bu işi yapan arkadaş var mı kafama takılan bazı sorular var. drop shipping yöntemiyle satış yapan var mı. bazı sorularım olacak. tam olarak net değilim bu konuda.

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye67 yazı
Merhaba Bende Yeni Sahibinden com da Mağaza Açtım Mağaza Süper mağaza Olarak Açtım Bide Magazama Doping Yükledim,
Bana Olan Maliyeti 1.200 Tl. Senelik. Mağazada Pickup Araçların Kabinle Kasa Kapatmalarını Satıyorum.
Ben Burdan Bir Şirketle Anlaştım, Daha Önce Üretici Sorumlusu Olarak Çalıştıgım Şirketle. Ben Reelde İşyeri Açmadım Herhangi Bir Dükkanda Açmadım, Abimin Yazanesi Var Ordan İlanlarımı Takip Ediyorum, Şimdi Ben Müşterimi Buluyorum Siparişimi Alıyorum, Şirkete ürünün Siparişini Verirken Parasını Peşinen Yatırıyorum. Sonra Ürün Şirketten Kargolanıp Adrese Gidecegi An Müşteri Ürünün Parasını Bana Aktarıyor. Ben Bu Üründen Ayda 5 Tane Satsam Beni Kurtarıyor, Ama Bunun Yanında Mağazanın İçine Ayrı Bir Dükkan Yada Dükkanlar Açıp Farklı Farklı Ürünlerin Satışını Herzaman Gerçekleştirilebilecek Ürünler Satmayı Planlıyorum.
Burada Benim Kullandıgım Para Sadece 1.400 Lira, Yada Mağazada 10 dükkan Var Bunların 5 tanesi kadarını kiralamayı Düşünüyorum.
Eğer Sahibinden Com.da Dükkan kiralamak İsteyen Arkadaşım Olursa Benimlede İrtibata Geçebilirler. İyi Çalışmalar Diliyorum

Yalçın KOCAOĞLAN.
yarının sorumlusu bugündür.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Yeni Üye37 yazı
Drop shipping yapan bir arkadaş yardımcı olabilir mi. dropshipping üye olduktan sonra müşteriye sunacağımız ürünü ne şekilde tedarik ederiz. nasıl müşteriye ulaştırırız.? tedarikçi firmayla anlaşma esasları nelerdir. kurye ile irtibatı nasıl sağlarız? aramızda dropshipping veya salehoo yöntemiyle ürün satan var mı?

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye3 yazı
Ben yurtdışında ebayden satış yapiorum fkt o kadar sanildigi gibi kolay bi iş diil. Öncelikle ebay artık para kazandırmiyor ( tabiki kazananlar var ama artık ebay küçük satıcılari öldürüypr, yani ya üretici olman lazım yada satacagin ürünun sana gelişi çok ucuz olması lazım) buarada ebayde hesap açtığın zaman ilk 90 gün limitin olacak yani ayda 10 parça yada $1000 hangisi önce gelirse. Ayrıca listeleme ücreti(sartlara göre değişir), final ücreti (sanırım %9) sonra paypal vergisi olacak. Buarada çoğu satıcı kari kargodan kazanıyor. Simdi bu anlattıklarım tek başına ebayde satış yapmaktı. Gelelim dropshipping e... ben yapmadım suana kadar ole bise ama etrafimdaki yapan insanlardan anladigim kadarıyla bu gibi sitelere aylık üye karşılığı onların. Ürünlerini ebay yada diger sitelerden satabiliosunuz. Bu da sole oluo üye oldugunuz sitelerin eBay vs gibi sitelerle anlaşmalari var ve sitelede begendiginiz ürünleri oradan direk kendi eBay listenize ekleyebiliosunuz yani hiç bi ekstra çaba harcamaniza gerek kalmio fakat size bıkac tavsiye vermek isterim bole bise yapacaksan.1 paypal da $10000 limitin var senelik sonra vergi numarası lazım yoksa olan paranda ıçerde kalır alamazsın.2 çok iyi düşün satacağın ürünü kar marjını iyi düşün, arastir ebayden karsilastirir diğer insanlarin satış fiyatinin altına girmeye calis.3 bence bu işten uzak dur çünkü benim düşüncemle artık int üzerinden özellikle ebayden para yapmak artık küçük yatırımcilarin yapabilecegi bi iş diil. Umarım yardımcı olmusumdur. Takıldığın bise olursa bilgim yettiğince yardımcı olurum.
McdesignsUS

Yerleşim ABD / MiamiMeslek Ymalat
Üye235 yazı
ben hıc bırınıze katılmıyorum eger gercekten yapmak ıstıyorsan denemelısın onemlı olan ınanman ve gercekten ıstemen ılk baslarda belkı zorlanabılırsın fakat belkıde basarılı olacaksın herkez olumsuz yorum yazmıs burda bu sekılde olumsuz dusunuyorsanız zaten basarılı olamassınız kı artı herkez her ıste basarılı olacak dıye bısey yok yorum yapanlar belkı sız basaramamıs olabılırsınız ama sen basarabılırsın

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye1 yazı
slm arkadaşalar ben ebay üzerinden yaklaşık 2 yıl kadar satış yaptım ve ii para kazandım fakat son zamanlarda ebay ve paypal hesapları kapatıp duruyor lütfen bana yardım edin mcd kardeş özellikle sen şu paypal vergi işi nasıl oacak yardımcı olur musun? şimdiden tşk

Yerleşim Türkiye / Erzurum
Yeni Üye3 yazı
Mardiner arkadasim sormak istedigini tam olarak anlamadım ama biraz konuyu kapsamlı anlatım (bildiğim kadarıyla) belki senin soruna cvp bulabilirsin. Dediğim gibi senelik $10.000 limitin var neden die sorarsan herkes bise alıp satabilir amerikada ve bunun için şirket açmaya gerek yok fkt kişisel olarak oluo. $10000 i geçince seni paypal ticaret yaptığını göz önüne alarak senden sosyal güvenlik numarası (kişisel vergi numaran yani oturma iznin yada yada vatandaş olunca vs alabileceğin bir numara) yada tax id (şirket açınca sahip olabileceğin şirket vergi numarası) istiyor yani yıl sonundaki vergi dönüşümde gorunmesi için bla bla... bu numaralar olduktan sonra paypalla bi sorunun kalmaz. EBay ise bildigin kadarıyla tamamen farklı... eğer bi kere suspension aldıysan ebayden kesinlikle sürekli sorun yasicaksin ve üzgünümki ebay herzaman alıcının yanında olduğu için sürekli sorun yaşayacaksın ebayle. Moralini bozmak açısından solemiyorum bunları fkt hala ebay diosan yapacam başarılı olacam diosan tavsiyem eğer hakkın varsa yeni bi şirket aç (sunbiz $160) ve eski hesabınla ilgili hiçbirşeyi karistirma (ip numarani bile) yoksa yeni hesabında kapanır. Bazı terimlerin Türkçe karşılığını bilmediğimden kaynaklaniyor fkt yarı Türkçe yarı ingilizce anlatmaya calistim, umarım sorunun karşılığını verebilmisimdir.
McdesignsUS

Yerleşim ABD / MiamiMeslek Ymalat
Üye117 yazı
ebay cok buyuk bir pazar ama rekabetin de en fazla oldugu yer. adamlar direk fabrikayı bagla**** mal aldığından cok ucuza alıp size rekabet şansı vermiyorlar. ben orada haftada 1000 tane fotograf makinesi satan adamlar biliyorum. elemanlar tek basına bizim teknosa şubeleri kadar mal satıyor. siz ancak ufak tefek mallar satar üc beş kazanırsınız onda da göze batarsanız bir muddet sonra hemen aynı urunu bulup sizden ucuza vermeye baslarlar malesef. ben de sattım bişeyler ama sonra bırakmak zorunda kaldım. bu konuda forumlar var. bakabılırsınız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Üye117 yazı
gittigidiyor da ebaye ait. ama ne hikmetse sanırım bizim  larla başa cıkamadıklarından pazarlık sistemiyle satışı kaldırdı. oyle olunca da ancak en ucuza malı veren satış yapar oldu ayrıca kar marjı da düştü. onun da suyunu cıkardık yani. zaten şuan GG nin de satışı ve karı %50 civarı düştü toplamda.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci
Yeni Üye37 yazı
drop shopping firmasıyla çalışan var mı, toptan veya perakende satın alınabilecek tedarikçi siteler..

Yerleşim Türkiye
Yeni Üye60 yazı
drop olayı zorlaştı bir de birçoğu girişte üyelik ücreti istiyor tek seferlik, sonrasında size kendi toptancı portföylerini sunuyorlar. salehoo adlı bir site var mesela bunu yapan benim bildiğim.

markalı ürün satmak yasak, markalıdan kasıt çok bilien ünlü markalar.. ayrıca yeni hesaptan fazla sattırmazlar. bir tek hesapla o iş zor yürür. bir adet business account gerekli..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye41 yazı
Çok Acillllllll

https://www.ebay.com/itm/283008942460?var=&ssPageName=STRK:MESELX:IT&_trksid=p3984.m1558.l2649 bugün ebayde satış yapmaya başladım.. Ürünün fiyatını 15 dolar kargoyu 5 dolar olarak belirledim.. DUbaiden arkadaşım almak istedi.. kargo ücretlerine bir bkayaım ne göreyim ? 78 euro..1kg

Ürün satmak istiyorum ama kargo fiyatı ürün fiyatını geçiyor bir el atın siz nasıl yapıyorsunuz?

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ö?renci
Üye567 yazı
Tunawa, hesap yapmadan kafanıza göre nasıl yurt dışı kargo fiyatını 5 usd. olarak belirlediniz. Üstelik yurt dışına mal satmak istiyorsanız detaylı araştırma yapmalısınız. En ucuz uluslararası kargo PTT ile gönderilir. USP, TNT, Fedex gibi kargolara göre geç gider. Bir kilo için karayoluyla 12 - 16 gün arasında gider ücreti 60 lira, uçak ile 8 - 12 gün arasında gider ücreti 72 liradır. Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / Tekirda?