E-ticaret işine girmeyi düşünüyorum.. Bu konuda araştırma yapıp bilgilerimi arttırmaya çalışıyorum, özellikle bu başlıkta bu konuda tecrübeli insanların olduğunu gördüm ve tecrübelerine başvurmak istedim. Araştırdım ama daha önce değinilmemiş bazı konular gördüm, bilenler yardımcı olabilirlerse çok sevinirim.
1) Bir şahıs şirketi kurulup sanal pos alındığında müşterilere giden ekstrede şirket adı mı yazıyor yoksa şahsın adı mı? Mesela bir arkadaşımın kendi adına şahıs şirketi var ama devamında şirket ismi var, Ahmet Çevik Öncü İnşaat Taahhüt.. vs gibi.. Ekstre'de şahıs adının gözükmesi çok profesyonel olmaz. Paypal'de baktım, kurumsal üyelik yapılınca müşterilerin ekstrelerinde hangi ismin görünmesini istiyorsanız ona siz karar veriyorsunuz, aynı durum bankalardan alınan sanal pos'larda da var mı?
2) SanalPos aldık diyelim. Yıllık belli bir sabit ücreti olanlar var, olmayanlar var.. Şimdi bunlar bizim satışlarımız üzerinden yüzde alıyorlar her satışta.. Ama bu oran ne kadar? Bankadan bankaya değişir mi? Bunun işlem hacmine göre değişimi oluyor mu? Küçük başladık diyelim sonra işlem hacmimiz büyüdü, gidip ne diyeceğiz bankadaki adamlara, "benim işlem hacmim küçüktü, %20 kesiyordun, şimdi büyüdüm, indir bakayım şunu %10'a" mı diyeceğiz mealen?
3) Bir de yazılım açısından bir sorum olacak.. Ben blog üzerinden satış yapmayı planlıyorum.. Yani bir wordpress blogum var.. Yazdığım normal post'lardaki uygun yere bir "satın al" butonu ekleyip satın alma sayfasına yönlendirilsin istiyorum kullanıcılar. Bunun içinde bir e-ticaret paketine ihtiyaç var mı? Ödeme sayfasını da normal bir sayfayı değiştirir gibi ayarlayıp dizayn edebilmem için ne gibi bir alt yapı kullanmam gerekli?
Bu konularla ilgili hiçbir yerde cevap bulamadım..
Tecrübelerinizi, bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim..