Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Cafe-bar-restaurant Hakkında

Başlatanalper102Tarih21/07/2011 15:06:08Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Maliyet konusunda fikri olan arkadaşlardan bilgi bekliyorum. Onun dışında hertürlü görüş ve önerilerinizi büyük bir zevk ile dinlemeye hazırım.

İç dekorasyon, ruhsat işlemleri.. v.s v.s
Usul nedir bu işlerde ?
Ortalama 300 m2 lik bir alanda bu işi yapacağımızı düşünürsek gerekli olan maliyet v.s bilgileri bekliyorum,
Saygılar...
Yeter ki İSTE !

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye2 yazı
Hala bekliyorum.. Fikirleriniz benim için gerçekten çok değerli
Yeter ki İSTE !

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ö?renci
Yeni Üye69 yazı
Alper bey yapacağınız girişiminizde başarılar dilerim.Öncelikle cafemi barmı yoksa restaurantmı açacaksınız bunun bir ayrımınla başlayalım istersiniz değilmi.?Derseniz bunların toplamı olan konsept bir bistro açmanın maliyeti olarak sizin dediğiniz gibi 300 m2 yi baz alalım.İnsan sirkülasyonunun olaacağı,^300 m2 lik (açık alan ve kapalı alan olarak düşünmelisiniz bunu)bir mekanın kiralama bedeli yer yer değişsede kira (ki böyle m2 için peşin kira veya banka teminatı gerekir)dilimi toplamın yüzde 20 25 i olarak hesaplayabiliriz.Sonrasında dekorasyon masrafı olarak zevk ve sizin sermayenize göre değişsede toplamın yüzde 25 i de buna tekavül eder.+ olarak mutfağa harcanacak paslanmaz için yüzde 15 desek doğru tespiti yaparız.Geri kalan işlemler olarak reklam ve ilk personel giderlerinizi yüzde 10 olarak hesaplayabiliriz.Geri kalan yüzde 25 lik dilimi ilk sene mekan direnci olarak hesaplarsak yüzde yüze ulaşırız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye69 yazı

Eeeee diyeceksiniz hiç burada paradan bahsetmediniz derseniz işte gerçek konuya geldik demektir. ::))Bu gibi sizin dediğiniz 300 m2 mekanın ruhsat alım prosedürü biraz farklıdır...!!!!!Belediyeye yakınlık ve halk tabiriyle dayı faktörü önemlidir.Buda yine sermayeye göre değişkendir.Olasılıklar dahilinde olursa tahmini minimum ilk açılış olarak 500000 ve üstü OLARAK SİZİN HAYALİNİZ VE SERMAYENİZE GÖRE KATLAR GİDER..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk