Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Açarken İşten Anlayan Kişiler Yardımcı Olur Mu?

BaşlatanersanayazTarih19/07/2011 06:14:43Yorum18

İlk mesaj
Üye192 yazı
Bir işyeri açarken İşten anlayan kişiler ne yapmamız yardımcı olur mu?O işten anlayan kişiler işyerinde hem çalıştırılıp hemde onların fikirlerine başvurulup zarar en minimuma indirilip karlılık oranı yükseltilebilir mi?ben şuna inanıyorum ki bir işi ne kadar bilirsem bileyim o işe başlarken bu işin kurdu olmuş kişileri işe alıp onların fikirleriyle hareket edip zararın önüne geçip karlılığı arttırabilirim diye düşünüyorum.İşi bilen kişi asla zarar ettirmez diye düşünüyorum.Ayrıca sizin böyle düşündüğünüz zamanlar o kişiler arkanızdan oyun oynadılar mı sizi batırmak için?bunu öğrenmek istiyorum.gerekirse kat kat fazla maaş vericem beni kalkındırması için.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
18 yorum
Üye126 yazı
Bence bunu öğrenmenin en sağlıklı yöntemi o kişinin çevresinden veya eski çalıştığı yerlerden nasıl birisi olduğuna dair bilgi almaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye54 yazı
işin ustası ehli bi kişiyle calışmak tabiki iyibir fikir
fakat o varsa sende varsın o yoksa sende yoksun.
benim pizza salonum vardı çok iyide bi ustam. ustanın hastalandımı
veya acil bi işi oldumu elim ayagıma dolaşırdı.
unutma usta kendin değilsen mutlaka başkalarına gebesin
tabii iyibir b planın varsa o başka
saygılar..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Yeni Üye91 yazı

Benim fikrim asla ve asla bir başkasının üzerinden, işi biliyor diye asla masrafa girip işyeri açma derim. Bu yakın akraban olsa bile, herşey benim kontrolümde olucak başlarında durucam göz açtırmam da desen nafile, yapacağın işi bilmiyorsan asla girme, ortak girerim dersen süren dolduğunda ortağın şutlar, işçi alırım diyorsun ya bir sabah işe gelmemiştir. Hesap'ta soramazsın ama girerken ne vaatlerle girmiştir yanına, hiç de umru olmaz arkasına bakmadan gider her an. İşin kurdu değilseniz kurtluğu asla çözemezsiniz, tabiri caizse işin piçliğini bilmeden yapılan piçliği asla anlayamassınız.

Her şekil de arkanızdan film çevirirler, yazdıklarınıza bakılırsa ya daha önce bir iş yapmamışsınız, ya da yaptığınız şeylerden tecrübe edinememişsiniz.

Birilerinin fikri ile bir işe girip batacağınıza, kendi fikriniz ve beceriniz olan bir iş yapıp batmanız, daha az dövünmenize sebep olur en azından... kolay gelsin
Hayatın gotürdüğü Yere Gidebilirsin Ancak!!

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Saty? / Pazarlama
Üye192 yazı
mesela sadece ona gebe olmam.o çalışmazsa arkada 2. adamımı çalıştırırım yanlış yaparsa onu devreye sokarım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye192 yazı
bir işi ne kadar bilsem de o işi bilen kişiyle hareket etsem daha iyi olur diye düşünüyorum.her sözüne bakıcam her şeyimi güvenicem diye de bir şey yok.o bana muhtaç ben ona değil.
ayrıca bir işi kurduğumuz zaman 24 saat kasada kuruyacağız diye bir şey yok.

sürekli işinin başında duran patron değildir tezgahtardır.hangi büyük patron 24 saat işinin başında oluyor.kiminin 100 tane işyeri şirketi var.100 e bölünecek diye bir şey yok.

not:herkes dolandırıcı vs olsaydı büyük şirketler bankalar vs büyüyemezdi diye düşünyorum.herkese güvenmesem de güvenilecek şerefli haysiyetli insanlar olduğuna inanıyorum.

2.not: bizim orada büyük bir şantiye var.bizim arkadaş orada muhasebeci öyle oluyor ki işçilerin maaşlarını veriyor.öyle oluyor ki cebinde 300.000tl ile dolaşıyor.geçen 300 lira açık vermişti maaşından kestiler.kısacası güvenilecek insanlar olduğuna %100 eminim.inşallah ALLAH herkesi haysiyetli insanlarla karşılaştırır.

Üye515 yazı
Doğru insanlara güvenmek gerekir.
De
ticaret hayatında güvenilen her insanın peşine bir başka güvenilen insan koymalısınız.
hatta onunda arkasına bir tane daha.

sonra bunların üçünü de kendiniz denetleyeceksiniz.

işler büyüdüğünde kendiniz her işe yetişemeyeceksiniz.
işleri yürütenler
işleri yürütenleri denetleyenler
ve
denetleyenleri yönetenler
ile
yönetenleri denetleyenler

şeklinde bir sistem kurup

en yukarıda siz olacaksınız ki İş adamı statüsüne gelebilesiniz.

yoksa kimseye güvenememekten tezgahta kendisi oturan bir kişi
asla büyüyemez

para kazanır belki zengin de olabilir
ancak
mutlak birgün gelişen ticaret hayatının eskileri arasında kalır ve bir gün yok olur gider

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye1 yazı
Ben senin dediğini iki defa yapmış ve yaşamış biri olarak,asla ve asla yapma derim.El ağzıyla çorba içilmez.Sana ben şapkamı aldım gidiyorum dediği zaman batarsın.Bunu da sana karşı şantaj malzemesi yapıp para sızdırmaya bakarlar.İşte şu kadar para lazım verirsen devam vermez veya veremezsen eyvallah.

Yerleşim Türkiye / AlanyaMeslek Serbest meslek
Üye138 yazı
bence sen önce ne iş yapmak istiyorsan ki; o işin erbabını çalıştıracağına göre o işi yapanlar muhakkak vardır, bu işi yapan bir yere gir ve bir süre çalış. iş konusunda az da olsa pişmek amacıyla. daha sonra tekrar düşün. acele karar verme.
ayrıca evet belki işi bilen kişi seni bir süre ***ürür ama unutma kimse senin gibi o işe önem vermez. kimse kendi işi gibi hassas davranmaz. belki istisnalar vardır. adam 2 ay sonra ben daha iyi iş buldum çıkıyorum derse seni yarı yolda bırakır. engel olamazsın. fazla maaş vermek onu orda tutmaya yetmeyebilir. sonuçta iş şartlarıda maaş kadar tercih sebebidir. fazla maaş verirsen karlılığa geçemeyebilirisin.

diğer taraftan ticaretin okulu yoktur. kimse anasının karnında ya da lisesini üniversitesini oku**** öğrenmemiştir. ticaret yaşanarak ve başkalarının yaşadıklarından ders çıkarılarak öğrenilir. iş kolun kafana yatıyorsa deneyede bilirsin. ne iş yapacağını yazsan belki daha net anlaşılırdı. en iyi ve en kötüyü de hesap ederek karar ver derim ben. en doğru kararı verecek olan yine kendinsin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye56 yazı
ise baslama dusunceniz ve hareket tarziniz yanlis. is yaparken ornegin bir usta ya mi ihtiyaciniz var.ilk once iyi bir usta bulmalisiniz ve ustanin gercekten iyi bir usta oldugunu bilmeniz gerekir.iyi bir usta ya akil danismaya pek gerek kalmayacaktir cunki usta zaten isini biliyor ve aldigi maasin karsiliginda da isini en iyi sekilde yapmak zorundadir.Bu usta cok iyi calisip size iyi kazanc sagliyorsa onu sadece odullendireceksiniz.bu odul onu mutlu edecegi icin isine daha siki sarilacaktir ve problem olmayacaktir ...yok siz daha ise baslamadan bu zihniyetle yola cikip akil danisma yoluyla calistiracaginiz kisiden is bilgisi almaya kalkarsaniz daha ise baslamadan kaybetmis demeksiniz.Bu onlari asla kucumsemek anlami manasi tasimaz.bunlar is disiplini ve kurallaridir...yapacak oldugunuz is hakkinda hic bir bilginiz yoksa bu isi gercekten bilenlere danisip bilgi aldiktan sonra yola cikmalisiniz.Toplama suyla degirmen donmez...

Yerleşim Endonezya / JakartaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye55 yazı
ben bir iş yaptığım zaman işin başında dururum hesap sorarım bu çalışana güvenmediğimden değil işe hakim olmamdan ileri gelir ben kendi işimi açmadan önce başklarının yanında çok çalıştım bana hiç birşey sorulmazken neye kaç lira harcadığımı faturası makbuzu istiflendiği yeri eksilenin (satılanın) parası herşeyi izah etmekle kendimi şartlandırmışım biz böyle alıştırılmışız allah razı olsun bizi böyle yetiştirenlerden bende yanımda çalıştıracağım kişinin kendim gibi olmasını isterim emin ol büyük şirketlerde böyle oldukları için sistemli disiplinli çalıştıkları için büyüyorlar ben çalıştığım yerde para kasasının anahtarını yedeğini de almak şartıyla kabullendim o kasanın bir yedeği patronda olacaksa bende durmasının anlamı yoktu ve o kasa içine giren çıkan paranın miktarı saati dakikasını yazardım ve şu an işim bozulsa eski patronlarım ne zaman yanlarına gitsem adam lazımsa işe alırlar

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye192 yazı
akaryakıt istasyon işi yapmak istiyorum mesela.bu işi herkes yapabilir.ama işten anlayan birini bulursam o bölgede çalışmış.istasyonu kiralamak istediğim zaman buranın ne kadar kazanıp kazanmayacağını kaç ton günde mal satacağını az çok bilir.daha sonra ise çalışmak istemezse iş kazandıktan sonra işi bıraksa bile tutacak müdür benim için çok.zararı en minimuma düşürmek istemiyorum.

oto galeri işini biliyorum.özellikle lüx arabalarda iyi karlar bırakıyor.amacım galeri işinde aracları yok fiyatına kapatacak işin ehlini bilen kişi lüks arabaları yok paralara alır iyi fiyatlara satar.gerekirse 2-3 yerde şube tutup büyümeyi düşünüyorum.zaten işi biliyorum.

ilerde inşaat işi yapmayı düşünüyorum fakat iş konusunda ihale dosyası nasıl hazırlanır bilmiyorum.işi bilsem bile taşeronluk yapamam ama güvenilir iş yapan alt taşeron yüklenici firmaları bulmam da yardımcı olabilir.

atıyorum banka hesaplarımı çekmeyi kimseye güvenmem.iş konusunda güveneyim demiyorum.sadece bilgi verir ufak yatırımla zamanla büyümeye başlarım diye düşünüyorum.

bir işte çalışmaya başlasam o işi öğrenmem en az 5 sene.başka işleri de öğrenmeye çalışsam 20 sene lazım bana.

Üye192 yazı
bir de tamam herkes kötü diye bir şey yok.az da olsa şerefli haysiyetli dürüst kişiler yok mu dünya da?

Üye192 yazı
zaten kötü niyetliyse o kendini belli eder.bir büyük bir yanlış geleceğini yüzde yüz belli eder.

geçen gün bir galericiyle tanıştım.ben işimi hakkıyla yaparım vs diyor.km düşürmem kimseyi kandırmam vs diyor ama yaşadığı ilişkileri söylediği zaman güvenilmez bir kişi olduğunu baştan belli ediyor.hayat kadınlarını alıyor.sonra onları soymuş çırılçıplak bir yere salmış.taksilere bırakmış vs anlatıyordu.böyle bir insan ne kadar güvenilir işi bilse de ne çalıştırırım ne de iş yaparım!!!çünkü kötülük yapmış.Hayat kadınına gidilir.Hayat kadını kötü de olabilir.sana kötülük yapmadığı halde onu aşırı derecede zor duruma sokmuşsun.bu kötülüğü yapan bir insan her türlü kötülük yapar bence

bir insanı tanıdıktan sonra az çok zaten kendini belli eder.

not: daha öncede söyledim sadece kendim tek iş yaparım dersen kimseye güvenmezsen belli bir oranda bir işte büyümek için az da olsa güvenilmezse büyüyemezsin.ömür boyu tezgahta kurumak zorunda kalır.

ALLAH'tan tek dileğim iyi namuslu insanlarla tanışmak.

son olarak ise bir işi güveneceğim kişileri öğrenmek için çeşitli yöntemlere başvurabilirim.mesela polis tanıdık bulup en küçük bir olaya bile karışsa gbt sinde çıkıyor.fakat hüküm giymediyse sabıka kaydında çıkmaz.Ayrıca halasının dayısının amcasının teyzesinin telefonları alınıp bilgi alınabilir.

mesela ben kuzenim b'ye kesinlikle kefil olmam.bir çok yanlışını gördüm.onun amacı birilerini dolandırmak elinden parasını almak.
Kuzenim o' ya da kefil olmam.bir yanlışını görmedim zararını görmedim ama çevredeki insanlara bazı akrabalarına karşı büyük yanlışı ve arandığını söylerim
Diğer kuzenim A'nın kimseye yanlışı olmadığını bilirim.Doğru bir insan olduğunu söyleyebilirim

Akrabasına sorarsan mutlaka yanlışlarını vs. söyler mutlaka.

Üye192 yazı
AYRICA KENDİ BİLDİĞİN İŞE GİR DİYORSUNUZ DA.
OTO ALIM SATIMI TÜRKİYE'DE YAPARIM AMA DIŞ ÜLKEDE DE YAPMAK İSTİYORUM.
2.EL İTHALATI YAPMAK İSTİYORUM ÖZELLİKLE ALMANYA'DAN ERMENİSTAN GÜRCİSTAN VE AZERBAYCAN'A İŞİ NE KADAR BİLİRSEM BİLEYİM BU KORDİNASYONU YAPMAM İÇİN PROFOSYENEL BİR KİŞİDEN YARDIM ALMAM ŞART.KENDİ BAŞIMA YAPMAYA ÇALIŞIRSAM YAPAMAM
ANLATABİLİYOR MUYUM?HAKSIZ MIYIM?

Üye192 yazı
başta veremesek de şirket kazanmaya başladıkça büyüdükçe üst kadroya gereken en yüksek paralar verilmeye çalışılır.

Üye192 yazı
korktuğum insanların kahpelik yapması.
en ufak hata orada 1000 tl zarar veya kaybolma zimmete geçilmesi bile beni aşırı derecede yıpratır.beni 5 sene geri atar.5 sene iş yapamam.
hata yapma lüksüm yok.

Üye192 yazı
iş kurmak,işi yönetmek ve koordinasyonu ile alakalı danışmanlık şirketleri yok mu destek alabileceğimiz?

Yeni Üye63 yazı
Bu dünyada kimseye güven olmaz.. Başkasına gebe kalmak, o varsa sende varsın, o yoksa sende yoksun. değil kimse 2 gözünden birine bile güvenmiyeceksin.

En güzel tecrübe başkasının parası ile yapılandır, öncelikle bedavadır, batırma derdin yoktur, nasıl olsa maaşını, sigortanı, yemeğini patronun verir.

Ondan sonra kendine güvenin gelirse, çevren genişlerse, neden olmasın derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Medya