Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Fındık İhracatı

BaşlatanagulTarih16/07/2011 01:15:41Yorum17

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Merhabalar,
Bilindiği üzere fındık piyasası çok da iyiye gitmiyor. Yaklaşık 30- 40 ton fındık üretiyoruz ve bunu pazarlamak istiyorum.yardımlarınız ve görüşlerinizi bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Yeni Üye10 yazı
merhaba benle baglanti kurmaya calis ltf ben Cinde yasiyorum belki birlikte birseyler yapabiliriz
saygiyla

Yerleşim Çin / NingboMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye2 yazı
çok sevinirim. neler yapılabilir bi bilginiz var mı? ben suan arastırma aşamasındayım pek fazla bir bilgim yok..

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
Yeni Üye59 yazı

Merhaba chelik bey, sizin isten pek anlamam ama, peketleyip, ihracat asamasina getirebilme imkaniniz varmi? Son halinin fiyat durumu ne olur, belki size yardimci olabilirim.Ozelden de mesaj la ulasabilirsiniz.Kolay gelsin

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye59 yazı
Pardon yazim agul arkadas icindi.

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye92 yazı
Merhabalar.Rica etsem bana konu ile ilgili deteyli bilgi verirmisiniz?
osman_cubuk_ro@hotmail.com.
msn adresimde aynidir.
Iyi gunler dileklerimle.
Osman

Yerleşim Romanya / PloiestiMeslek Yöneticilik
Üye216 yazı
Agul arkadasim, ben elindeki ürünün kaubugu ile ilgileniyorum...
Bu konuda yazisabiliriz "Findik kabugu" Ihracat icin..
tskl er özele yazin tsk...
zafer

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Ythalat / Yhracat
Üye201 yazı
findik fiyatlari hakkinda bilgi verirseniz sevinirim.

Yerleşim / YsvecMeslek Ythalat / Yhracat
Üye110 yazı
selam agul elindeki fındık nerenin fındığı kabuklumu iç fındıkmı üreticimisin aracımı geniş bir acıklama yaparsan iyi olur.40 ton fndığı tüccar zaten alır .
neden sen satmaya calışıyorsun anlamadım. 40 ton fındığı olan biri neden bu sitede yardım arasın onuda anlamadım.
ama fındık piyasası hakkında fiyat arıyorsan fındık lazımsa yaz sana ben bilgi veririm

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye57 yazı
fındık 100 ton da olsa fark etmez. bunu işleyecek tesis kurup pazar bulmak lazım. fiyattaki 1 liralik oynama 100 000 lirana mal olur. riskli bir iştir.
pazarınız yoksa ya çürütür yada iflas edersiniz. o yuzden 40 tonda olsa 100 ton da olsa tek basıyla bir kisi satış yapamaz. Tuccar da zaten tekel konumuda belli basşlı 2 -3 kisi elinde sair tuccar dediginiz kişiler zaten bunlara çalısır
50 kuruş ile 1 tl arasında fiyat farkı ile mal satar.

dun tayvan dan birisi ile gorustuk. Kızılhaç için fındık gitmis burdan urunler çürük bayat tı kimse yemedi diyor.
yalan da olabilir ancak dogru olma ihtimali yuksek. yeni pazarlar istemiyor bu adammlar çünkü yeni pazarler olursa kimse tekel olamaz.!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye110 yazı
ya tayvana cürük fındık nasıl gider bu nasıl iş bunları kim uyduruyor ihracatcılar birliğine sorun bakın fındık ihracatında belli sağlık normları vardır
zaten şu an Türkiye de fındık ihracatı yapan cok sağlam firmalar AB normları na göre calışır aflatoksin ve kimyasal testlerinden gecmeyen hiç bir ürün ihrac edilmez.iç fındık kavrulmuş veya naturel olarak vakumlanmış paketlerde ihracat yapılır. acılmadan bayatlaması mümkün deil. zaten üzerinde son kullanma tarihi vardır. o tayvandan konuştuğunuz arkadaşa sorun ürünün üzerinde etiket kime aitmiş?
Ülkemizde fındık ihracatı yapan işlenmiş veya yarı mamul halinde satan tüm firmalarımız dünya capında tanınan her türlü teknik donanıma ve alt yapıya sahip bu işde deneyim sahibi ciddi kurumsal firmalardır. ihracatcı firmalarımız hepsinde laboratuar ve gıda mühendisi denetiminde üretim yapılmaktadır. fındık ülkemiz ihracatı icin cok önemli bir değer olduğunun farkında olan ihracatcılarımız bu işe özen göstermekte olup konuya hakimlerdir. Türk fındığı aroma olarak dünyada kendi bazında liderdir.
Tayvan da cıkan ve bozuk olduğu iddia edilen ürün ülkemiz den gitmiş olamaz.Hatta ve hatta ülkemizde bile raf ömrünü doldurmuş ürünler tarım bakanlığı gözetiminde yakılarak imha edilir. fındık yağında kullanılan hammadde fındıklar bile birinci sınıf üründür.
ülkemizin ve üreticimizin sanayici ve ihracatcımızın fındığı nihai ürün ve marka anlamaında işlemeye başlamalarıyla birlikte dünyada bu işin ticareti yapanlar böle söylentiler cıkarmak yoluyla ürünlerimizi karalama calışması yapsalar bile. Türk fındığı ve fındıktan üretilmiş ürünlerimiz dünya gıda ve sağlık normlarının cok daha üzerinde bir titizlikle ve güvenle üretilmektedir.avrupalı ve diğer alıcılar üretim tesislerine hayran kalmaktadırlar.
fındık üreten ülkemizdeki tüm kuruluşlar ve ürünlerini ve fabrikalarını gezip ne şartlarda üretildiğini herkes görebilir.

Üye206 yazı
slm lar yaorum bolumu var ama yapılan yorumlar yayınlanmıyor
ınsanların duymasını ıstedıseylerı yazmıyoruz dıye heralde neyse
fındık ıhracatı ve tıcaretı hıcte oyle kolay bısey degıl oldukca uzun zaman gecmesı gerekıyor tecrube ıcın ben bu sektorde cok batan gordum en guzelı elındekı malı fısko brl ver alparanı detaya gırersen uzulursun gıbıme gelıyor saygılar !!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye57 yazı
valla ben kendim numune için parası karşılıgı 2 kg fındık istedim. bir şekerleme firması için, biz gondermeyiz, isteyen gelsin alsın diye telefonda cevap verdiler.
yuklu miktar çıkış yapmak zor!
tekel konusunda çok ısrarlıyım! çünkü pazar çok fazla yeterki aytırım yapılsın. ancak bu durumda tekel ortadan kalkacak.
bu da istene bir şey değil.haytında fındıklı çikolatayı yememiş ve parası olan milyonlarca insan var. brezilya arjantin pazarı var. kopca rusya pazarıvar ancak buralarda ofis açıp bir kaç yüz bin dolar yatırm yapmak kimse istemiyor.
adamlar çok az fındık tuketiyor ve 15 -18 $ almanyadan alıyor.
gerisini siz dusunun!

Üye110 yazı
ARKADAŞLAR UFAK BÜYÜK TÜM GİRİŞİMCİLER FINDIĞI NİHAİ ÜRÜN HALİNE GETİRİMEK İÇİN CALIŞIRSAK BU SEKTÖRDEKİ TEKELLER ORTADAN KALKMIŞ OLACAK FINDIK SEKTÖRÜNDE MARKALAŞMAYA DOĞRU HIZLA İLERLEMELİYİZ. KENDİ ÜRÜNLERİMİZİ HER ÜLKEDE KENDİMİZ PAZARLARSAK TÜRKİYEDE FINDIK ARZ FAZLASI ÜRÜN KALMAYACAK, BİZ AVRUPANIN CİKOLATA ÜSTÜ OLMALIYIZ KURUYEMİŞ VE CİKOLATADA DÜNYA DEVİ OLMALIYIZ(BAZILARINA HAYAL GİBİ GELSEDE )TÜRK ÜRETİCİSİ UYANIYOR. BİZİM ANA SORUNUMUZ FINDIK ÜRETİMİMİZİ ÜLKE OLARAK ARTIRMAK.FINDIĞI SÖKÜN DİYENLERE İNAT ÜRETİMİ ARTIRIP

Yeni Üye57 yazı
Malesef o dediginiz için sermaye gerkli.
Brezilyada iş yapan birisi ile gorustum 200 milyondan fazla nufus var ve çikolatada fındık nerde ise kullanılmıyor diyor.
Rusya orta asya pazarında hakeza.
buralara gisip ofis açıp fuarlara girmek gerek
Sundan eminim üreticiye kayısıda portakal da oldugu gibi sezon basında anlaşma sunup fındıgını biz alıyoruz diyecekler.
6 milyar insaın yarısına yılda 10 gr fındık ulaşsa turkiyede fındık üretimi ancak karşılar.
10 gr fındık ta 2 bilemedin 3 tane orta boy çikolata eder. hadi olsun 5 tane.

Üye110 yazı
arkadaşlar bize fındığı sökün diyen ülkeler fındık üretimine teşvik veriyor. şu an fıstık fiyatları tavan yaptığı icin fındık belki bu sene kalmayacak tükenecek ama cikolata ve fındık ürünlerini biz yapmalıyız üretip oralara pazarlamalıyız. cünkü bizim ihracatımız olan fındıklar yurt dışında cok pahalı satılıyo o yüzdende hammade olarak ürün fiyatlarını artırıyor. fındıkta ilk sanayileşmeyi sağlayan rahmetli ünal sagra beyefendide fabrikayı ordu iline kurmuştu. biz fındığımızı marka olarak tanıtmalıyız nihaiürün olarak yoksa hammade olarak biz hamallığını yaparız kaymağını avrupalılar yer.
herkesin aklında ihracat var biz ihracattan cok mamül üretip (cukulata kuruyemiş cerez krema ) onları marka yapıp ihrac etmeliyiz. tabi devletimizde
bu konuda ufak üreticiye bu işe gönül verenlere destek vermeli patent olsun markalaşma olsun makina alımı olsun vergi sgk teşvikleri vermeli
gencler genc beyinler desteklenmeli aragon yazan kardeşimizgibi beyinler desteklenmeli

Yeni Üye1 yazı
Merhaba,

Yurtdisi pazari icin cikolata yapiminda ve yemelik olarak findik ihtiyacimiz vardir. Giresun ve Ordu da ihracati yapilabilecek Kaliteli; Kabuklu findik, İç findik, İşlenmiş kavrulmus findik fiyati alabilecegim şirket, fabrikalarla gorusmek isterim.
Guvenilir ciddi firmalarla iletisim icin;
okucuk@ikiyilkurali.com email adresinden iletisime gecebiliriz.
Tesekkur ederim.
O. K.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat