Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çok Sayıda İş Yerimiz Olursa Denetim Nasıl Sağlanı

BaşlatanersanayazTarih02/07/2011 23:21:55Yorum11

İlk mesaj
Üye192 yazı
Çok sayıda iş yerimiz olursa denetim nasıl sağlanıyor?
Daha önce de bir kaç kez sormuştum forumda.fakat tam anlamıyla bir cevap alamamıştım.20-30 daha fazla iş yeri olan kişiler güveni nasıl sağlıyor?
**lık nasıl önlenir yahut güvendiğin müdürüne iş yoğunluğundan yüklü miktarları nasıl güveniyor?gidip bankaya yatırılması için örneğin 100.000-300.000tl daha yüksek paraları nasıl güveniyor?adam ya alıp kaçarsa?adamı yakalasan şikayetçi olsan bile yasalar karşısında bir şey idda edemiyorsun?ya da ben mi bilmiyorum?adam elini kolunu salla**** dışarda.ya da adamı vurup katil olacaksın.

bizim bir arkadaş bir büyük inş şantiyesinde muhasebeci.işçilere maaş dağıtıyor.öyle oluyor ki cebinde 100.000tl ile geziyor.nasıl güveniyorlar anlamıyorum.acaba bir yanlış yaparsa diye anlaşma mı imzalatıyorlar?o anlaşma ile savcılıkta suç duyurusunda bulunulsa ceza alması sağlanır mı?
yorumlarınız benim için önemli.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Üye468 yazı
güncel

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye131 yazı
Selamlar,

konu gerçekten dikkat çekici. Proje analizlerini yaparken konu ile ilgili bir parça çalışma imkanı buldum. Bununla birlikte çalışanlara olan güvensizlikten (ki çok eleman çalıştıranlar için gayet olağan bir endişedir) ziyade çalışanların oluşturacakları zararlar ile ilgili genel bir çalışma yapmanın daha kapsayıcı olduğunu gördüm. Zira 100.000 TL'yi bir kişiye güvenerek kaybedebilirsiniz. Buna karşılık bir kişi nedeniyle gerek mala gerek cana (örneğin bir akaryakıt istasyonuna ait tankerin yapacağı vahim bir kaza ile onlarca kişinin vefat etmesi) büyük zararlar verebilen bir çalışan profiline sahip olabilirsiniz.

Bu hususta genel olarak alınacak tedbirlerin yanı sıra sigorta seçeneği de çok ciddi bir alternatif. Sigorta şirketleri, firmalara bu konuda yardımcı olan paketler sunuyor. Çalışanın yol açtığı zararlar için poliçelerle zararı ya da üçüncü kişilerin kayıplarını karşılıyorlar.

Umarım hiç kimsenin bu tür tedbirlere ihtiyacı olmaz.

Kolay gelsin,
İyi çalışmalar,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye192 yazı

paranın güveni kötüye kullanılmasıyla ilgili bir sigorta yapılabiliyor muyuz paraya?böyle bir imkan var mı gerçekten?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye131 yazı
Selamlar,

sigortacılık her ne kadar sevmediğim bir sektör olsa da getirdikleri çözümler hayli etkili olabiliyor. Bunlardan biri de sizin sorununuzu çözer diye düşünüyorum. "Emniyeti suistimal sigortası"* kapsamında çalışanın oluşturduğu zararları poliçe bedeli limitinde çözüyorlar. Bu sigortanın detaylarını güvendiğiniz bir sigortacı ile konuşmanızı öneririm. Zira birkaç liralık az prim yüzünden sigorta kapsamı dışında kalabilirsiniz. Poliçe sözleşmesini de avukatınıza mutlaka gösterip amacınızı karşılayıp karşılamadığını netleştirin. Eğer her şeyi mucibince yaparsanız akşam rahat uyursunuz.

Kolay gelsin,

*Emniyeti suiistimal sigortası : Sigortalının emrinde veya hizmetinde çalıştırdığı personelin, sigortalıya ait nakit para, kıymetli evrak ve menkul kıymetlerini veya para ile ölçülebilen değerlerini; çalmak, zimmetine geçirmek, hile,dolandırıcılık, sahtecilik yolu ile sahip olmak suretiyle yapacakları emniyeti suiistimal hallerini kapsar ve sonucunda sigortalının uğrayacağı zararı poliçede belirtilen tutarı geçmemek üzere temin eder .
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye49 yazı
Konu güncel yararlı topic.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Üye241 yazı
Öncelikle bu kadar sayıda işletmesi olan kişiler zaten girişim konusunda oldukça başarılı olan kişilerdir, gelelim bahsettiğin rakama...
Günümüzde artık banka devlet dayanışması içerisinde olan bir yapı hakim, Yani 10 kişiden fazla işçi çalıştırıyorsanız bunlara maaşlarını elden verme gibi bir şansınız yok, devlet burda sana dur der. Bu gibi büyük çapta işletme sahibi olanların kendi içerisinde insan kaynakları, muhasebe gibi departmanları bulunur, ve ödenmesi gereken bahsi geçen rakamlarıda genellikle kayıt içi olması gerektiği için banka yolu ile yaparlar böylece risk almamış olurlar, ha dediğin gibi bir durum söz konusu oldu diyelim, bir işletme mesela elemanlarına maaş için 300-500 bin ödenmesi için birini görevlendirdi demiyelim de ( zira bu gerçekçi bir yaklaşım olmaz ) bir bankaya hesaba para yatırmaya gitti diyelim... Bu rakamı öyle bir iki günlük çalışanlarına ya da pek vasıf sahibi olmayan kişilere vermezler, yani özetle, bu parayı taşıyan elemanda güvende, veren patronda...

Kaçıp gitme durumuna gelince, elbetteki böyle bir durumda zimmet diye bir uygulama var kimse bir belge imzalatmadan değil elemanına ticarette babasına para vermez ;)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye192 yazı
imzalatsan bile ceza alacağını sanmıyorum.

Üye192 yazı
Saygı değer üyeler,
-İşyeri daha kuramadım bir arpa boyu yolu kadar yol katedemedim.Yapacağım oto alım satım ve akaryakıt işinde %100 başarı olacağıma inanıyorum başarılı da oldum zaten.Sadece kötü niyetli kişiler yüzüden işe ara vermek zorunda kaldım.
-Şirket yönetimi konusunda ilk türkiye'de ve daha sonra uluslararası ülkelerde birden fazla işyeri kurmak istiyorum.Bu şirketlerin yönetimi konusunda danışmanlık hizmeti veren şirketler yok mu?Eğitim versin istemiyorum.Eğitimli ve güvenilir kişileri üst kadroya yerleştirsin.Şirketi çalışır hale getirerek kendiliğinden yönetilmesini sağlasın.Benim yapacağım işte gümleme olmaz.en kötü %5-10 zarar olur.Fakat korktuğum şey organizasyonu sağlayamamak ve en önemlisi güvenilir kişileri bulamıyorum.Herkesin derdi birbirinin parasını çarpmak.Kısacası öyle bir ekip kursun ki ben güvenebileyim.Şirket kazandıktan sonra üst kadroya yüksek maaş verebilirim.İşte kazandıktan sonra 1.000.000dollar ve daha fazla zamanla kazandıkta bu paraların üstünde şirkete sermaye arttırımı yapabilirim.Var mı böyle bir şirket yönetimi danışmanlığı?
-Lütfen yardımcı olun.Kötü niyetli kişileri istemiyorum.Nefret ediyorum onlardan.Lütfen yardımcı olun.Bu kötü niyetli insanlar hayatımı kararttı.

Üye142 yazı
Sn. Ersan AYAZ
özel mesaj gönderdim bilginize,

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye381 yazı
ersan ayaz kusura bakmayın ama kendınıze guvenınız tam da bılgınız tamda ısınızı devlet tarafından yasalar cercevesınedemı saglama alamıyorsunuz!!! yoksa ınsanlarımı tanıyamıyorsunuz!!!

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye192 yazı
her ikisi de.insanları tanıyamıyorum.yasalar çerçevesinde de sağlama alamıyorum