1- manav dükkanı işleyiş şekli nasıldır(sabah halden alıp dükkana mı getirmek gerekli yoksa 3-4 gün idare edecek ürün soğuk odada bekletilmelimidir bu işleyiş nasıldır)
2-olmazsa olmaz metaryelleri nelerdir( yani bir soğuk oda olması gereklimidir yada muhakkak bir aracımın olması şart mıdır yada ne tür tezgahlar lazımdır v.s.) gibi
3- alınan ürünlerin ortalama yüzde kaçını fire olarak kabul etmeliyim örneğin %15 i fire olurmu v.s
4- manav dükkanının artıları eksileri nelerdir.
5-hangi ürünler daha çok tüketilir hangileri daha az tüketilir.
6- işletmenin ilk açıldığı dönemlerde ne şekilde ve ne miktarda ürün almak gerek ne tarz bir politika izlemeliyim.
7- bu soruyu bilen birine soruyorum. ürünlerin soğuk odadaki ömürleri nelerdir ve raf ömürleri nelerdir. sebze ve meyva olarak değerlendirirsek tabi ya da daha ayrıntılı değinebilirsiniz.
8- dükkanda organik ürünlere yer verilmelimidir. (ben öğrencilere yönelik bir dükkan açacağım)
9- ÖĞRENCİLERE yönelik açmak istediğim dükkanımın ne tip farkı olmalıdır. örneğin meyva satısı biraz düşük olur gibi tahmin ediyorum yada yada.....
10-tahminen kira harici bana maliyeti ne kadar olur ve kar marjımı neye göre hesaplayabilirim
biliyorum ve farkındayım biraz uzun ve çok genişçe açıklanması gereken sorular ama internette bu konuyla ilgili hiçbir kaynak yok. bu konunun manav dükkanı açmak isteyen arkadaşımıza faydalı olması dileğiyle şimdiden bilgilerini paylaşan abilerime ve kardeşlerime teşekkür ederim. konu devam ettikçe derinleşeceğinden eminim saygılarımla....