Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ps3

BaşlatanesseTarih30/06/2011 20:50:08Yorum29

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
herkese iyi akşamlar ps3 cafe açmak istiyorum bu konu hakkındaki düşüncelerinizi bekliyorum.cafede 14 tane 106 lcd + 1 projeksiyon ve sıcak soğuk içeçek hazır yiyecekler olacak..görünümü çok güzel olan bir cafe bankosu yaptırmayı düşünüyorum ayrıca lig tv ko**** ve bütün tvlere ve projeksiyon bağlantısı yaparak yayın sizce nasıl olur...dükkan 150 m kare 70 m alt katı var şehrin işlek caddesinde etrafında 3 dersane 3 lisevar .karşısında ve yanında 3 tane ünvlerin ve gençlerin takıldığı cafe 1 tane internet cafe var. ayrıca ünvte 40000 öğrenci var 5000 kişilik acemi birliği var öğrenci ve asker çarşıya çıktığı zaman gidebileceği tek cadde burası bu caddede iki ps3 salonu var biri 8 masalı diğeri 15 masalı ama pasaj içerisinde

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorum
Yeni Üye30 yazı
yok mu bu konu hakkında paylaşımı ve fikri olan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Yeni Üye10 yazı
istanbulda gördüğüm bir ps3cafesinden sana aktarıcağım bilgi şu şekilde ufak bir mini dolap ve içerisinde süt tatlılarından oluşan bir çeşitleme fiyatları 1,5 tl idi(sütlaç,tavukgöğsü dilim muzlupasta vs. ) bu senin için ek bir gelir olabilir.
ps3 kiralamak senin için + kazanç olduğu gibi müşteri çekmenide sağlıyıcaktır.
ayrıca kesinlikle saatlik indirim uygulaması yapmalısın örneğin akşam 6ya kadar yüzde 40 gibi bir indirim yapmalısın çünkü ps3ün kazançlı olucağı saatler akşam 6dan sonra başlar 6ya kadar indirimli yapman seni diğer salonlardan farklı yapar.
Fikir önerebiliceğim diğer bir nokta ise imkanın varsa salonu odalı yapmandır. müşterileri rahatsız edicek tek şey diğer müşterilerin sesidir. Oda bölmeli şeklinde yaparsan senin için büyük +sı olucağını düşünüyorum.
Turnuvalarıda sakın unutma tavsiyem salonu açar açmaz turnuva yapıcağını belirt bu senin gizli reklamın olucaktır. En iyi reklam insanların kulaktan kulağa verdikleri reklamdır.
olumlu yorumlar yazmaya çalıştım umarım senin için farklı fikirler oluşturur.
Saygılarımla...
Bugün geriye kalan hayatımızın son günü..

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye30 yazı

mert34 değerli görüşlerin için çok teşekkürler özellikle tatlı işi çok iyi bir fikir kesin olacak, aynı şekilde indirimde ilginç ..turnuvayı bende düşünmüştüm.yalnız oda konusunda kararsızım ben sadece projeksiyon olan bölümü ses sistemi ile özel bir oda oluşturmak bilmem nasıl olur...

Yeni Üye10 yazı
aklıma gelmişken dekor için salonu gülkurusu rengine boyamanı tavsiye ederim gerçekten harika duruyor.
bence koltukların rengi siyah deri veya vinneks kaplama olamalı
http://image5.sahibinden.com/photos/55/16/94/24551694uv7.jpg
bu tarz çiftli koltukları tavsiye ederim.
masraflarından biride kollar olucaktır çabuk arzalanıyorlar. özellikle içindeki parçaları 5er 10ar neyse alıp kendin tamir etmelisin
ilerliyen günlerde aklıma geldikçe yazarım inşallah senin için hayırlı bir kazanç kapısı olur.
Saygılarımla..

Yeni Üye30 yazı
http://www.herkesemobilya.com/backoffice/pictures/HM-ROZA-IKILI-KOLTUK_791_large.jpg :350 tl
http://www.herkesemobilya.com/backoffice/pictures/LALEZAR-PS3-KOLTUGU_1187_large.jpg :350 tl
http://www.ikea.com.tr/Images/Products/500X500/PE231448.jpg :130*2:260 tl geliyor

koltuk olarak düşündüğüm modeller ve fiyatları bunlar arkadaşlar sizce hangisi tekli ıkea koltuk mu? yoksa iki kişilik deri koltuk mu? renk konusu da gül kurusu düşünücem kesinlikle...lig tv konsunda da görüş ve düşüncelerinizi bekliyorum sizce nasıl olur fiyatı cafeler için 2011 fiyatı:7200 tl bu sene için daha belli değil 12 derbi var 90 tane normal maç var kısaca hesabım şöyle her derbi 50 kişi izlese 12*50*5tl=3000 tl diğer maçları 15 kişi izlese 90*15*3tl=4050 tl 3000+4050=7050 yapar belki bu hesapla kar edemem ama benim düşüncem mert34ün düşünce tarzı en iyi reklam kulaktan kulağa reklam diye düşünüyorum buşekilde bir reklam düşünüyorum çünkü hem projeksiyon hem 14 tane 106 ekran tv ile aynı anda yayın memleketimde yok müşteri maç anında kafasını nereye çevirsene maçı izleyecek ..yorumlarınızı bekliyorum ayrıca yorumlarınız ve hayır dilekleriniz için teşekkür ederim ...allah hepinizden razı olsun...

Yeni Üye10 yazı
esse http://www.ikea.com.tr/Images/Products/500X500/PE231448.jpg bu tekli koltuklar inanılmaz rahat hatta sırf bu rahatlık yüzünden bir ara aynı salona gidiyoduk aynısıydı şiddetle tavsiye ediyorum. Ligtv için kar ediceğini düşünüyorum izlenirken satıcağın çerez ve iççicekler sana +kar kazandırır. Tokattasın sanırım internet +ps ruhsat alabilirmisin bilmiyorum istanbulda yasak. internet olayınıda araştır derim.

Yeni Üye30 yazı
ruhsat konusu kafama takıldı istanbulda yasak olan ne konuyu biliyorsan biraz daha açarmısın , ayrıca ben sadece ps3 ruhsatı almayı düşünüyorum

Yeni Üye10 yazı
internetcafe + ps3 salonu ayrı olmak zorunda tokatta bunu araştır ps3 salonun içine internet sıkıntı olmıyıcaksa düşün derim

Yeni Üye30 yazı
tutmayı düşündüğüm dükkanın tam karşısında 1 tane 50-60 m ilerisinde 5 tane internet cafe var o yüzden interneti düşünmüyorum..düşündüğüm ekstra gelirler ise tost,sandviç vb yiyecekler soğuk,sıcak içecek ve aklıma düşürdüğün tatlı vari işler ve çerez,ayrıca fotokopi,ceplere tl yükleme ve ufaktan bilişim malzemeleri standı kurarak satışını düşünüyorum

Yeni Üye30 yazı
bu konu hakkında tecrübeli olan ve fiikir alışverişi yapacak başka arkadaş yokmu?

Yeni Üye30 yazı
Hocam önemli olan makinaların çokluğu değil, Müşteri potansiyelin nedir? Bu işin müşterileri çok tuhaftır, eğer bi mekana alıştılarsa başka bi mekana ps3 oynamaya kolay kolay gitmezler, açacağın yerde PS3 CAFE varsa işin biraz daha zorlaşır, Eğer çevrende rakibin varsa ilk önce yapman gereken şey çevredeki müşterileri kendine çekmen, Örnek veriyorum mesela Saatini 2 kişi 3 lira diğer cafelerde, sen bunu sakın 2-2,5 lira yapma sende 3 liradan gir ama ikramda bulun, Mesela bi mısırpatlatma makinası al, yağsız patlatanlardan tabi :) senin cafene oyun oynamaya gelenlere ikram et, bittikce yenile , mısırın kilosu ne kadar zaten, arada çay ikramında bulun, kesinlikle devamlı güleryüzlü ol onlarla sohbet et, kendilerini özel hissetmelerini sağla biraz esnaflık yaptıysan tecrüben varsa çok kolay yürütürsün bu işi. İlk etapta para kazanma hırsına girme, Onu satayım bunu satayım, sonraki işler hocam.
Giderlerinin hesabını iyi yapmalısın, Örnek veriyorum ortalama giderin şu şekilde olacaktır.
Bir eleman = 400 tL
ADSL+Telefon = 100 TL
Su + Mutfak + Temizlik + Kırtasiye = 200 TL
Muhasebe Belediye Harçları = 200 TL
Elektirik = 300 TL (15 makinalı mekan için)
Belediyeye ödenen Eğlence vergisi = 340 TL
Artı olarakta kira ve stopajını ekle bu masraflara.

Unutmaman gereken bi husus daha var, bu iş asla tek başına yürütebileceğin bi iş değildir. Bayramın olmaz tatilin olmaz sabah 8-9 gibi açar gece 12 gibi kapatırsın, evli bi kişinin yapacağı iş değildir bu iş, sosyal hayatın tamamen kısıtlanır, Dükkanın kesinlikle 1 gün bile kapalı kalmaması lazım.
Hocam sen ne merak ediyorsun onu sor?

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
verdiğin bilgiler için öncelikle teşekkürler...eğlence vergisi aylık mı yıllık mı birde internet cafelerden alınmıyor diye okudum nette ama ps 3 salonları için bişey bulamadım açıklık getirirsen sevinirim..işide evli isen yapamazsın demişsin ama ben evliyim yaşım 31 bu işide 26 yaşında bir kardeşim var onunla beraber yapacam zaten bu işde en fazla kafama takılan olay bu bunuda kardeşimle aşmayı düşünüyorum yada sağlam bi elemanla aşabilirmiyim acaba

Yeni Üye30 yazı
İnternet cafelerden alınmıyor o kadar evet ama ps3 cafelerden her ay 340 tl ödüyorsun eğlence vergisi, ha istersen yatırmazsın kimse gelip neden yatırmıyorsun demez ama yarın devredeceğin ya da dükkanı kapatacağın zaman faizli şekilde alırlar.
Bu işe giriyorsan 2 kişi olman şart hocam, güvenilir bi eleman ya da dediğin gibi kardeşin iyi düşünmek gerekir, Kardeşin yarın bi gün kendi yolunu çizmek isterse tek başına kalırsın evet eleman bulursun bulmakta da bi sıkıntı çekmezsin, Devamlı bi eleman çalıştırmak yerine, haftada 3-4 gün gelebilecek bi üniversite öğrencisini işe alabilirsin mesela. Hem kendine hem ailene bu şekilde vakit ayırabilirsin, Aylık yerine günlük 20 lira + yemeğini verirsin elemana daha az masrafı olur.

Yeni Üye30 yazı
peki ruhsat alırken bunun bir formulü varmı yani ps3 cafe değilde internet cafe diye alsak olurmu yani içerde internet olmasada olurmu

Yeni Üye30 yazı
Eğer internet cafe ruhsatı PS3 CAFE için geçerli olsaydı Bütün Ps3 cafeciler internet cafe ruhsatı almazmıydı? Onca eğlence vergisini vermezlerdi.
Bu vergi olayı dükkanın m2'sine göre de değişiyor sanırım. İnternet cafelerin PS3 oynatması kesinlikle yasak hocam, ve 2 ruhsatı birden almaları da imkansız..
Zaten PS3 cafe ruhsatı diye bişeyde yok "Umuma açık istirahat ve eğlence yeri" adı altında ruhsat veriliyor, yani anlıyacağın her hangi bir gazino gibi vergi veriyorsun.
Eğer yerin güzel ve dükkanın işlerse, zahmetsiz para kazanırsın hocam. 15 makina alacağını söylemişsin 15 makinanın 15 ide günde 5 saat çalışsa 3 liradan günlük 225 lira toplam ay sonu ciro 6750 tl (Cumartesi pazar daha yoğun olacağın günler onlar cironu arttırabilir, daha sonra ek gelir olarak çaydı tosttu koyarsın, fotokopi, fax, format vs. yaparsan daha iyi olacağı kanaatindeyim.) 6750 Tl ciro kabataslak şişirerek 3000 binlirasını tüm masraflarına çıksan sana kalır 3750 tl, Hocam sana net 2000-2500 tl kalsa yine çok güzel para, Üstelik hiç bir giderin yok, al satın yok bi girişte makinalara para vereceksin o kadar, 25000 tl e malettiğin makinaları, işler yürümezse 17-18 binliraya çok rahat satabilirsin. Yani hocam ticaret risk o riski almadan da para kazanılmıyor, Kendini çevreni o semti iyi tart ölç biç, inşallah hakkında hayrlısı olur, iyi paralar kazanırsın.

Yeni Üye30 yazı
verdiğin bilgiler ve duaların için teşekürler.....

Yeni Üye30 yazı
ilan günceldir...

Yeni Üye42 yazı
Öncelikle hayırlı olsun. Oyun konusunda iyi araştırma yapman gerek elbette. pes11 zaten hepsinde olması lazım. yakında 12 de çıkacak. ama 1-2 tane pes 10 bulundurman iyi olur. müdavimleri her zaman vardır. Ayrıca Call of Duty Zombie şu an çok revaçta. Çocuklar çok fazla oynuyor. Ben arkadaşımın ps3 dükkanındayım.Ara sıra duruyorum. ödül koyabilirsin. Bizde 40. bölüme gelene saat hediyesi vardı. 4 tane aldı çocuklar. Önemli konulardan bir tanesi , her gelen girememeli dükkana. Bazı standartlar olması lazım. Gençler bu konuda çok seçici oluyor. Kuracağın ortam ,görsele yapacağın yatırımdan çok çok çok daha önemli. Tek kişilik oyunlar fazla tercih etme. Oyunların yamalarını sürekli takip et. Kollar bildiğin gibi kolay bozulabiliyor. Sony den başka bence kullanma . plastik bir aparat var. kola taktığın hem ele daha güzel oturuyor hemde kolun yağlanmasını önlüyor. temizlemesi daha kolay olur. Mutlaka Gitar Hero koymalısın. Bunun içinde bir bölme yaparsan daha iyi olur. Aklıma gelenler bunlar. Hayırlısı olsun tekrardan :)

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli
Yeni Üye30 yazı
teşekkür ederim bilgi ve düşünceleriniz için...

Yeni Üye11 yazı

Öncelikle herkeze iyi geceler ben bu bahsedilen semtte işletmeciyim işletmem elektronik üzerine video oyun merkezi adı ELİTE 4 senedir bu sektörde aktif halde çalışıyorum tokatta bizi bilmeyen veya görmeyen yoktur benim cafemde 15 adet konsol bulunmakta NİNTENDO Wİİ ,XBOX 360,PLAYSTATİON 3 ,SEGA DREAMCAST,GAMECUBE VE 2 ADET LOGİTEC G25 DİREKSİYON SETİ KULLANMIŞ OLDUĞUM SİSTEM KESİNLİKLE LEGAL oyunlarımın hepsi orjinal saçmasapan ,jailbreak,sistemleri kullanmıyorum kullanmamda bizim bu sektör çok dallandı ve budaklandı ya dışardan hoş görünüyor sabah 8 gece 12 el adamına brakamazsın sen başında durmak zorundasın çetrefili çok zahmeti çok ha tabii kaliteli yapmak istiyorsan işini ,benden sonra yaklaşık 4 adet yer açıldı hepside müşterimdi ama noldu biri battı biri yanlış sistem kurbanı oldu biri fiyat düşürdü vs..... Ben 25 yaşındayım ve 7,8 yaşından beri abartısız oyun hastalığım var kara kutular, amigalar arcede makinalar hala hazırda kurulu bir oda kolleksiyonluk malzemelerim var abimle işletiyoruz dükkanımızı abim tam değimi ile oyun sektöründe duayendir ve sistemlerinde herzaman yenilik herzaman güleryüz inan sıkıyor bir süre sonra gelen müşteriye bi ..... yapmadığın kalıyor memnun olması için uzun lafın kısası canım arkadaşım öncelikle sen evine iyi bir sistem kur evinde kendini iyice bir pişir daha sonra sektöre açıl benden sana bir tavsiye makinaları tanı bunlar canlıdır güncellemeleri vss. şeyleri JOYSTICK resetlemesi bir çok ince ayrıntısı var bunlara kendini evinde alıştır herşeyiyle oyunları öğren otur 20, 30 tane fps,rpg tarzı oyun bitir oyuncu biryerde kaldığı zaman senden yardım ister yapamazsan dumur olursun, arkadaşlar zamanınızı yazıma ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim hepinize iyi forumlar.....

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye30 yazı
öncelikle yorumun için tşkler....tanışıp fikir alışverişinde bulunmak isterim seninle, oyunlar ve konsollar hakkında bilgim var onu söyleyeyim evde pişmeme gerek yok yani bende 31 yaşındayım senin dediğin o oyun aletleriyle büyüdüm (comodore 64 ü saymadın bu arada)...benim derdim ve sorum şu bu işi kardeşimle yapmayı düşünüyorum ikimizi geçindirecek kadar kazanabilirmiyiz uzun vadede o onu araştırmaya çalışıyorum..

Yeni Üye30 yazı
öncelikle yorumun için tşkler....tanışıp fikir alışverişinde bulunmak isterim seninle, oyunlar ve konsollar hakkında bilgim var onu söyleyeyim evde pişmeme gerek yok yani bende 31 yaşındayım senin dediğin o oyun aletleriyle büyüdüm (comodore 64 ü saymadın bu arada)...benim derdim ve sorum şu bu işi kardeşimle yapmayı düşünüyorum ikimizi geçindirecek kadar kazanabilirmiyiz uzun vadede o onu araştırmaya çalışıyorum..

Yeni Üye11 yazı
valla arkadaşım şunu söylemeden geçemeyeceğim piyasa aşırı bozuk tabii allah yolunuzu açık etsin ama harcanan miktar ve kazanılacak pay pasta eskiden güzeldi ama şimdi çok küçüldü senin düşündüğün iş yeri aşırı sote yanlış anlama yazdıklarımı ben mesela rentacar işine girmeyi düşünüyorum ya evliyim sosyal hayatım sıfır abimde keza aynı bazen çıkıp gidesin geliyor ama olmuyor benim önümdeki iş yeri benden 3 sene sonra açıldı ve battı 2. sahipleri şuan işletenler ben alacaktım vazgeçtim niye dersen artık bu işe yatırım yapmak istemiyorum çok çok çok ***ürüsü var

Yeni Üye30 yazı
duaların için sağolasın dostum...peki şunu öğrenmek istiyorum bide aylık giderler nekadar , ne tür vergileri var bu vergiler nekadar , elektrik ,vs vs işte nekadar masraf oluyor , makinalar günlük ortalama herbiri kaç saat çalışıyor , dediğim gibi iki kişi yapmayı düşündüğümüz için ikimizi geçindirirmi.merak ettiğim ve takıldığım diğer konuda sosyal hayat , iki kişi olunca işde biraz rahatlama ve boş zaman olmuyomu , sen abimle yapıyoz bu işi demişin ama aynı zamanda sosyal hayat yok diyosun tek olsan anlarımda iki kişi boş zaman olmuyomu hiç..allah seninde yolunu açık etsin bu arada....

Yeni Üye69 yazı
Hadi ama esse artık cesaret et ve oturduğun koltuğu bırakıp allahın selamıyla gidip şu serginio kardeşimizi ziyaret et ve sormak istediklerini bizzat sor artık yahu :)) (Bu yorumum benim içimden geçen cümlelerin yanlışlıkla buraya yazılmasıyla ortaya çıkmıştır...)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye11 yazı
Bak şimdi dostum öncelikle esnaflık ve ticaret şans işi ben açtım ve 4 sene içinde borçlarımı ödedim ve hala ödemeye devam ediyorum dükkanımı yeni yeniledim iç konseptini ha birde biz LEVEL dergisinde 4. olduk türkiye çapında hani mekan olarak anlaşılması bakımından söylüyorum :):) ha 4 sene önce piyasa bu şekilde olsa açmazdım emin ol bize ortalama haftada 2,3 kişi geliyor danışmaya uzak durun diyorum ya piyasa piç olmuş baba yok ana yok hesabı herşey ayyuka ben kaliteli bir işletme sunmaya çalışırken millete biri çıkıyor saçma sapan biryer açıyor saatini indiriyor sakız parasına eeee nerde kaliteli müşteri nerde kaliteli mekan sunumu abi tokat bitikkkkkkkkkk ben bu işten sıyrılmaya bakıyorum renta işine gireceğim ha şunuda belirteyim tokattaki benim müşterilerin açtığı yerlerin cirosunu getir ben 2. le çarpim ama dediğim gibi ben bu işi ilk açanım ve 4 sene içinde 44 kere kendimi yeniledim hesabı müşteri bırakmıyor beni arz talep hesabı ama şu an piyasa kötü iyi düşün. Ya dersin mekanım harika konsept 4*4 lük günlük 14 saat açığım ama neden dolmuyor lan bu dükkan diye sorarsan kendine o zaman gel çay içelim ve tokat işte diyip geçelim asker demişsin ne askeri abi ya allah aşkına kurusıkı alayı öğrenci demişsin çoğu beleşçi ve maddi olarak aşırı kısıtlı tokat için söylüyorum ve lafım meclisten dışarı öğrenci gelir oynar 5 kez daha sonra bi takar lafıma gelirsin bak parası olan veletler karı kız peşinde tokatta olmayanlar zaten gelmiyor cafelere asker içinde 1 ay asker yok tokatta dağıtıma çıktılar sonra gelen acemiler ya çıkıyor çarşıya çoğu zaman kitleniyor çarşılar piyasa gençliği altında bi çakma levis kot cebinde çakma bi telefon bir pakette kısa marlboro saçlarda fönlü cebine bak para yok ee ne anladım arkadaş ben bu işten ??

Yeni Üye11 yazı
Lütfen görüşlerim yanlış anlaşılmasın bardağın dolu ve boş taraflarını objektif bir biçimde yansıtmaya çalıştım cümlelerimde ALLAH herkezin rızkını verir ama ata bi binmek var birde onu koşturmak birde onla cirit oynamak bilmem anlatabildimmi arkadaşlar her kol böyledir öyle değilmi herkeze hayatında başarılar diliyorum :)

Yeni Üye30 yazı
bir ara mutlaka gelip bir çayını içip konuşalım uzun uzun..

Yeni Üye1 yazı
Bizim burada da ps3 salonu var. Adamın tek pişmanlığı rahatlığı ve görselliği ön plana çıkarması.
Müşteri profilini detaylı incelemeni ve ağırlığa göre hareket etmeni öneririm...
Vakit yok ulan ölenlerin matemini tutmaya

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ev kadyny