Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Yurtdısındaki Firmalarla İletişime Geçmek

BaşlatandenemekTarih30/06/2011 13:49:13Yorum24

İlk mesaj
Üye167 yazı
Merhaba,
daha önce sordugum bi soruya cevap aldım.
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=52365

Bu işi yapanlardan öğrenmek istediğim şudur,

Yurt dısında bir firma kestirdik gözümüze, bu firmaya mal satabilmek için nasıl iletişim kurmalı?

Hiç bir iletişim kurmadan, katalog ve fiyat listesini faxlasak mail atsak da bize geri dönmelerini mi beklesek?
Mal satma niyetimizi belirtsek..

Siz nasıl iletişim kuruyorsunuz?
Fİrmada yabancı dil bilen kimse yok bu yüzden birebir görüşme sağlanamıyor.

sektör mobilya sektörü.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye71 yazı
IRAK İÇİN DÜŞÜNİLEN ARKADAŞLAR İÇİN
İMRAK GÜMRÜKLEME
İTHALAT İHRACAT GÜMRÜKLEME NAKLİYAT
İŞLEMLERİ YAPMAKTAYIZ
IRAK VE TÜRK GÜMRÜĞÜ İÇİN DİR
21,000_ÜZERİNDE_KANTAR_AMBAR_
3KATLI_BİNAMIZ_5.OFİSİMİZ_2.DAİREMİZ
HİZMEDİNİZDEDİR.

IRAK DA YERLERİMİZ
ZAHO _______(1) OFİS) (1)DAİRE
DOHUKTA _______(1) OFİS) (1) DAİRE
ERBİLDE _______(1) OFİS) (1) DAİRE
SÜLEYMANİYDE__(1) OFİS) (1) DAİRE
AMBARLARIMIZ MEVCUTDUR
KONUYLA İLGİLENENARKADAŞLARIM ŞAYET, BANA AŞADAKİ İLETİŞİM BİLGİLERİMDEN ULAŞASINLAR, VEYA IRAKA GİDECEKSENİZ, OFİSİMİZE DE BEKLERİM, DAHA AYRINTILI KONUŞMA FIRSATI YAKALAMIŞ OLURUZ,

BİZE ULAŞAÇAĞINIZ NUMARA
GSM: 0532 443 44 54
MSN:imrakkadafi@hotmail.com

5324434454
KADDAFİ İMRAK

Yerleşim Türkiye / SilopiMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye87 yazı
şili yi düşünürsen burada mobılya cok hızlı. mobılyacıların ortasında ev tekstılı dukkanım var. burdakıler benden çekyat talep edıolar gorusebılırız. akif.72@hotmail.com
EPHESUS EİRL
Anibal pinto 1234 Santiago/ CHİLE
akif.72@hotmail.com

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Ythalat / Yhracat
Üye167 yazı

Merhaba,
İlginiz için teşekkür ederim ancak sordugum soruya yanıt alamadım doğrusu.
Nakit yada Garantili bir ödeme şekliyle ürünler herhangi bir noktaya gönderile bilir.
masa, sandalye, tabure, bahçe salıncak, ranza( metal/boyalı yada kromlu) vb ürünler üretilmektedir.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye87 yazı
araçla takas düşünürmüsünüz? yada sıze araç temınat verelım
EPHESUS EİRL
Anibal pinto 1234 Santiago/ CHİLE
akif.72@hotmail.com

Yerleşim ?ili / SantiagoMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
arkadasim ben almanyda yim dis ticaretle ilgili büyük bir tecrübem var yardimci olmaya calisayim lakin ????
yurt disinda bir firmayi gözümüze kestirdikten ne anlamaliyim ??
hic iletisim kurmadan mail atmaktan kastiniz nedir .su kadarini söyleyebilirim bana her gün 50 tane fax geliyor ilgi yok !!!!!
yazarsaniz eger hangi boyutasiniz yardimci olmaya calisirim.

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye3 yazı
ben çevirmenim. ihtiyacı olanlara yazışmalarını yapabilirim.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Çevirmen
Üye167 yazı
Akif.72, firmanın herhangi bir araca ihtiyacı yok suan.

serena, msjınızı aldım.İhtiyaç duyulması halinde iletişime gerebiliriz.

tek pazarlama, yazdıklarımdan kastım,
diyelimki bir ülkedeki, alıcıların listesini edindim.Elimde alıcıların listesi var. Ancak ben bunlarla nasıl iletişime geçmeliyimde mal satmalıyım onu öğrenmek istedim. Bu işi yapanlar için belki çok kolay bir şeydir ama Bu konudaki teccübesizliğimiz işte..

Bir firmaya direk, kendimizi tanıttığımız, ürün kataloğu ile fiyat listesini mail atsak.ve beklesek? Bu şekilde bir iletişim yeterli olurmu bize geri dönüş yaparlarmı yoksa illa telefonla direk konusmak mı gerekir onu merak ediyorum.

Umarım açıklayıcı olmuştur yazdıklarım.İlginize teşekkür ederim.

Yeni Üye21 yazı
Arkadasim madem yardim istiyorsun bari hangi ülke oldugunu söyle.
Almanya ile Sudi Arabistan yurt disi ama pazarlamari sence aynimi?
Biraz düsün-

Sana söyleyim
habersiz kimseye mail atma, hic acmazlar.
Mail üzeri cok Spyware veya virüs oluyor.
Telefonunu ac, yetkili kisiye ulas katalogunu gönder.
Bizde önce Telefon sonra Katalog ve ardindan pazarlamaci geliyor ve fiyatida zaten o zaman ögreniyorsun.
Malesef öyle düsündügün gibi kolay deyil, sana basarilar dilerim.

Yerleşim Küba / BaskentMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye49 yazı
bende küpeşte imalatı yapıyorum yurt dışında kendime pazar oluşturmak istiyorum potansiyeli olan arkdaşlar
0531 288 10 80

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye71 yazı
arkadasim önce kendinize profösyönel bir internet sayfasi yaptirin
daha sonra departmaniniza cok iyi derecede ingilizce ,almanca bilen birini alin ( tercümeyle falan olmaz )
daha sonra gözünüze kestirdiginiz firmalari arayip temsilci göndermek icin randevu alin ...

en kisa yolu ise avrupada branjinizda ki herhangi bir fuara katilmaniz bir kac gün icinde yüzlerce ciddi firma ile bire bir tanisma imkani dogar
mamülünüzü yerinde tetkik etme imkani bulurlar bu sayede coook uzun bir yazisma ,itimat, su bu kisaltilmis olur
burada sistemde bu saygilar

Üye126 yazı
Arkadaş bir soru sormuş yardım istemiş ama topicte cevap dışında herşey yazılmış:)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye71 yazı
silent cevap derken nasil bir sey bekledin ???????? elinde ne kadar mal varsa gönder imanina yanim ben allahin izniyle hepsini burda satar
sana parani yollarim gibi bir seymi ? :) :) :) :)

Üye167 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar yazdıklarınızdan da pay cıkartıyorum.
Örneğin banada bir sürü mail geliyor iş yapmak için yurt dısından ancak bende önemsiz diye bakıp siliyorum.
Aynı şekilde olacağını niyeyse düşünemedim ve hayatii arkadasın yazısıyla aklım basıma geldi.

Fuar işi biraz daha maliyetli..hani firma ahım şahım çok büyük bir firma değil ancak akranları ihracat yapıyor..Buna nazaran nasıl ihracat yapabiliriz diye sordum.
Elimde misal xx ülkesinin (mobilya) ithalatcılarının listesi var.Elimde bulunan listedeki tüm firmalar bizim ürünümüzden veya yakın ürünleri bi yerden ithal ediyor.

Bende bu firmalarla görüşüp, bizim ürettiklerimizi ihraç etmek istiyorum.
Hani dedim ihraçat yapanlar varsa, bak önce ara sor, fax at.. sunları sunları yaparak doğru iletişime geç..cevap gelirse zaten ayrıntıları konusursunuz.. diye cevap atabilir diye konu actım.yahut cevap gelmezse belli aralıklarla fax cekmeyi sürdür muhakkak ciddi olumlu olumsuz geri dönüş yaparlar.. der birisi..

gibi gibi.. bu arada yazısmalar için örnek şablonlar buldum. (sanırım google da ihracat yazısmaları diye aratmıstım). sanırım onları doldurup, fax cekmek suan bana mantıklı geleni.?
tekrardan teşekkürlerimi sunarım.

Yeni Üye2 yazı
SELAM ARKADAŞLAR BİZ KAMU KURUM VE KURULUŞLARINDA HİZMET SEKTÖRÜNDE FAALİYET GÖSTEREN BİR FİRMAYIZ www.okyanuskurumsal.com ŞUNDA RUSYADA YENİ KURDUĞUMUZ BİR FİRMA İLE BU PAZARA GİRMEK İSTİYORUZ GENELDE TEMİZLİK İŞLERİ PARK BAHÇE DÜZENLEME İŞLERİ BU ÜLKEDE GELİŞMEMİŞ VE TÜRKİYEDEN TEMİZLİK MALZEMESİ TEMİZLİK MAKİNA EKİPMAN VE SIVI LİKİTLER YOLLAMAYI DÜŞÜNÜYORUZ İŞ BİRLİĞİ YAPMAK İSTEYEN VEYA BU KONUDA YARDIMCI OLACAK ARKADAŞLARDAN BİLGİ RİCA EDİYORUM TŞK

serhatkiyici@hotmail.com
serhat

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye43 yazı
Amerikan ve fransız panel kapı üreticisiyiz. Yurtdışına kapı ihraç etmek istiyoruz. 12 çeşit kapı paneli modelimiz mevcuttur.
talep halinde kapı boyutlarını mevcut ülkelerin standartlarına göre üretebiliriz.

Üretimimiz kastamonu tosya dadır.

kapı içlerine koyduğumuz malzemeler 1. sınıf çam ve kayın malzeme olup panelleri en kaliteli ithal veya doorpan paneldir.

ciddi ihracatçılarla ya da dış ülkelerden ithal etmek isteyen kişilerle irtibat kurulur.

kapı modelleri,fiyatları ve teknik bilgiler için gerek foruma gerekse mail olarak mail adresimize yazabilirsiniz.

saygılar

Altınsoy Ticaret ve sanayi
altinsoyticaret@hotmail.com
Tel: 0 542 463 25 40

Yerleşim Türkiye / AmasyaMeslek Halkla ili?kiler
Üye550 yazı
ARKADASLAR yalovadan herkese selamlar.tarımsal sulama ve gıda uzerıne fırma kurdum.nasıb olursa 1 veya 2 yıl sonra ıhracatada gırmeyı dusunuyorumkısın sebze meyve gonderecegim ulkelr var bunlardan bırı bulgarıstan ama gumruktekı zorlukları bılmıyorum sadece alıcı fırma bulgar onu bılıyorum ab gıda kanunu bır yana bulgarların turklere olan gıcıklıgından dolayı bızım malımızı ıkıncı sıraya atması kesın onun ıcın hangı yolun ızlenmesı gerekır acaba.gercı burdan pek gerceklerı yazan cıkmaz ama herkes dalga gecıyor gıbı konusuyor veya acıtasyon yapıyor.ben ıse gercegı arıyorum.
herkese saygıları ıletıyorum bol kazanclar.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı
hangi ülke olduğunu belirtirseniz belki bu konuda daha iyi bir yardım sağlanabilir...

ama şunu önerebilirim, firmanızı tanıtır bir yazı ile kataloglarınızı gönderebilirsiniz. (ingilizceyi tercih edin). Çevrenizden bu kadar basit bir yazışmayı yapabilecek insanlar bulabilirsiniz veya ingilizce-türkçe ticari yazışmalar ile ilgili kitaplardan faydalanabilirsiniz.

fakat firmanızın güvenilir ve ciddiyetini belirtmek amaçlı olarak da kurumsal kimlik çalışmasını yaptırmanızı ve profesyönel bir internet sayfası hazırlamanızı da tavsiye ederim. Çünkü katalog gönderdiğinizde insanlar sizin(firmanızın) kim olduğunuzu araştırmak isteyecektir.

başka bir arkadaşın da önerdiği gibi fuarlarda dış ticarette müşteri bulma açısından çok önemlidir. Devlet desteklerinden de faydalanarak sektörünüzle ilgili bir fuara katılmanızı tavsiye ederim.

ayrıca ilgilendiğiniz ülkeye giderek potansiyel müşterileriniz ile bire bir yapacağınız görüşmelere de daha etkin olacaktır. Bu kapsamda da igemenin pazar araştırması desteğinden faydalanabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye5 yazı
ingilizce yazışmanızı önerdim fakat eğer ki hedef ülkenizin dilinde yazışma şansınız varsa tabi ki daha iyi olacaktır

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Üye550 yazı
degerlı ılgılerınız ıcın cok tesekkur ederım mustafa bey saygılarımı ıletırım sıze

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye2 yazı
Merhaba arkadaşlar sosyal proje kapsamında uretilmiş doğa dostu kalemler var bunların yurtdışı piyasasına tanıtabilmemiz için ortak arkadaşlar ihtiyacımız var ilgilenen arkadaşlar varmıdır acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye167 yazı
mustafa soyer bey ilginiz için teşekkür ederim.

Yeni Üye6 yazı
TURKIYEDEN IHRACAT YAPMAK ISTEYEN FIRMALARA VERDIGIMIZ BAZI SERVISLERLE TAYVANLI FIRMALARIN DIREK OLARAK DIKKATINI CEKERSINIZ VE TANINIRSINIZ.
1.EGER SITENIZ VARSA CINCEYE CEVIRIP TAYVANIN EN ETKILI SITELERINDE PAYLASIYORUZ.
2. IHRAC URUNUNUZUN TUM OZELLIKLERINI AYNI SEKILDE CINCEYE CEVIRIP YAYINLIYORUZ.
3.IHRAC ETMEK ISTEDIGINIZ URUN ICINTAYVAN PIYASASINDA ARASTIRMALAR YAPIP OLASI ALICI FIRMALARI BULUYORUZ.
4.ALICI FIRMALARLA GORUSUP EN UYGUN FIYATI VERENLERLE GUVENILIR FIRMALARLA ILETISIMINIZI SAGLIYORUZ.

DETAYLI BILGI ICIN SITELERIMIZI INCELEYINIZ.

Yerleşim Tayvan / TaichungMeslek Dany?manlyk
Üye102 yazı
ARKADASLAR
CINE MAL SATMAK VE IHRACAT YAPMAK ISTIYORSANIZ
SHANGHAI
HONGKONG
GUANGZHOU
FU JIAN
SHENZEN
MACAO ` DA DIS TICARET SIRKETLERIMIZ VAR VE CIDDI FIRMALARA DESTEK VEREBILIRIZ MALLARINI SATMALARINI SAGLAYABILIRIZ
ILGILENEN FIRMALAR LUTFEN MAIL ADRESIME GEREKLI DETALARI GONDERSIN..
SELAMLAR
DINCER ALBAYRAK
GENEL MUDUR
GLOBAL EAGLE GROUP

dinceralbayrak@yahoo.co.uk
dincer_albayrak@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat