Uzun süredir burada yazılanları takip etmekteyim, bende herkes gibi kendi işini kurmak isteyenlerdenim. Kısaca kendimi size tanıtmak isterim; 35 yaşındayım elektrik mühendisiyim ve şuan bir bankada iyi bir ücretle çalışmaktayım. Çok stresli bir işim var, bu en verimli dönemlerimde başkasına hizmet etmektense daha geç olmadan harcayacağım vakti ve emeği kendi işimi kurarak kendime faydalı olmak istiyorum. İnanın amacım çok çok paralar kazanmak değil. Kendi işimin patronu olup stresten uzak ve huzurlu bir şekilde şuan kazandığım parayı almak benim için yeterli olacaktır.
Şöyle bir fikrim var; Ümraniye Çarşı da kendime ait 15 metrekare bir dükkanım var. Herkes bilir Yalova-Bursa yolu üzerinde zeytin satan yerler vardır. Aynı o yerler gibi dükkanımda yalnızca zeytin ve zeytin ürünleri (zeytin yağı, sabun v.b.) satmayı düşünüyorum İstanbul'da daha önce bu şekilde satış yapan bir yer görmedim. Kayınpederim İznik'te zeytin yetiştiricisi. Onun ürettiği zeytinleri yine Bursa-Yalova yolu üzerindeki gibi tenekeleyerek satabilirim ve/veya açık olarak kilo ile satabilirim. Zeytin yağı ise şişe veya yine teneke olarak olabilir. Tabi bu zeytinleri tenekeleyip satabilmem için bazı resmi izinleri almak gerekecektir. İkinci şık olarak zaten bu izinleri olan bir üretici ile anlaşıp onların ürünlerini satabilirim. Size asıl sormak istediğim Ümraniye Çarşı da böyle bir yer açarsam sizce satış yapabilir miyim? Dükkanın yeri ana caddeye(Sütçü Cad) çok yakın hatta caddeden gözüküyor.
Başka fikirlerede açığım, bana ne önerebilirsiniz? Ankara'da tarlamız var örnek olarak ceviz yetiştiriciliği.. veya İstanbul'da bir depo kiralayıp mantar yetiştiriciliği.. v.b.
alakasız işlerde önerebilirsiniz. Aynı dükkanda bir çiğköfte markasının franchising şubesini açmak veya herhangi bir AVM de yer kiralayıp zeytin ve zeytin ürünleri satmak v.b. yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Saygılar ve sevgiler.