Ana içeriğe geç

Pazarlama Ve Satış

Komisyon-brokerlık

BaşlatansupportboxstudioTarih17/06/2011 17:37:23Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye11 yazı
Üreticiden mal alıp, alıcılarla kurduğum bağlantılarla sözleşme yaptırıp bu malları pazarlamak istiyorum.

Sizce aradan egale edilmemek için nasıl bir yol izlemeliyim.
Brokerlık sözleşmesinin geçerlilik şartları nelerdir? Üretici ile nasıl bir protokol imzala malıyım? Malların teslimi iadesi herşey üreticiye ait.Ben sadece komisyon alacağım.Bu komisyonun yasal ve yasal olmayan noktaları nelerdir. Mesela ödenmiş kdv ve gelir vergisi üzerindeki üreticinin kârından komisyon aldığımda ayrıca benim şahsıma da gelir vergisi doğar mı? Bildirmek zoruna mıyım?

Yardımlarınızı bekliyorum

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Grafiker
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye34 yazı
başkasının vergisi seni ilgilendirmez. sen gelirini kaydedersin geçerli giderini kaydedersin. aradaki pozitif fark üzerinden vergi verirsin.negatif fark olursa zarar gösterirsin. mali müşavir herşeyi halleder. sen alıcının isteğini belirle sonra mal bul, satıcıyla şartları yaklaştır, anlaştır. bi satıcı bi alıcı bulup sözleşme yaptırıp aradan çekileyim, gelsin paralar diye birşey yok maalesef.
sözleşmeyi satıcıyla yap. alıcıyla sözleşme istisnai durumda olur. hangi mal piyasasında iş yapıyosan ona göre tabii. sözleşmesiz hiç bir şekilde iş yapma. ama ülkemizde kurumsalım diye dolaşan bi sürü firma var. neyin kurumsal diye sor, web sitem var der en fazla. web sitesini de www.falanfilan@hotmail.com" rel="nofollow" target="_blank">www.falanfilan@hotmail.com falan diye söylemelerine hatta kartvizite yazdırmalarına hiç şaşırma.
ciddiye alınmak istiyosan önce karşı tarafı tart sonra ciddi ve mesafeli iletişim kur. Bence.
Güncel olarak mesajları kontrol ediyorum. 2016

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye762 yazı

Almanyada yada Avrupada bu iş olur ama Türkiyede bu iş olmaz.serhat35 adlı üyenin kurumsallık ve web sitesi açıklamasına MÜKEMMEL diyorum.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye11 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - serhat35
başkasının vergisi seni ilgilendirmez. sen gelirini kaydedersin geçerli giderini kaydedersin. aradaki pozitif fark üzerinden vergi verirsin.negatif fark olursa zarar gösterirsin. mali müşavir herşeyi halleder. sen alıcının isteğini belirle sonra mal bul, satıcıyla şartları yaklaştır, anlaştır. bi satıcı bi alıcı bulup sözleşme yaptırıp aradan çekileyim, gelsin paralar diye birşey yok maalesef.
sözleşmeyi satıcıyla yap. alıcıyla sözleşme istisnai durumda olur. hangi mal piyasasında iş yapıyosan ona göre tabii. sözleşmesiz hiç bir şekilde iş yapma. ama ülkemizde kurumsalım diye dolaşan bi sürü firma var. neyin kurumsal diye sor, web sitem var der en fazla. web sitesini de www.falanfilan@hotmail.com" rel="nofollow" target="_blank">www.falanfilan@hotmail.com falan diye söylemelerine hatta kartvizite yazdırmalarına hiç şaşırma.
ciddiye alınmak istiyosan önce karşı tarafı tart sonra ciddi ve mesafeli iletişim kur. Bence.

Yurt dışında brokerlık yapmak için belirli şartlara haiz olmak gerekiyor.Mesela en azından yapılan iş ile ilgili deneyim yada eğitimi belgelemek gibi. Türkiye de bilmiyorum. Bana ait bir firma yok. Şahıs şirketimde yok. Sadece kendi adıma düzenlenecek noter onaylı bir komisyon sözleşmesi, bu sözleşmenin Türkiye de yasal geçerliliği ve doğacak vergi açısından net birşey bilmiyorum. Ben nasıl davranmak gerek şeklinde değil, Türkiye de ki bürokrasinin işleyişini soruyorum. Firmasız komisyon sözleşmesi noterden yapılabilir mi yoksa şahıs firması üzerinden mi olması gerek gibi.Yoksa ben komisyon alayımda vergisini nasıl vermem diye sormadım.Gelsin paralar değil yani. Alıcı ve satıcının arasındayken olması gereken vasıflar ve izlenecek burokratik yolu soruyorum. Tesekkürler

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Grafiker
Yeni Üye59 yazı
Mantikli olarak dusunursek, yapacaginiz faaliyet ticari faaliyet kapsamina giriyor.Dolayisiyla vergiye tabi olmak zorundasiniz, turkiyede bir sahis isletmesi kurarsaniz, faaliyetlerinizi bu isletme uzerinden kolaylikla, ve de yasal olarak yurutebilirsiniz.Almanya da bir mali musavirle gorusurseniz, sizi bu konuda bilgilendirecektir, hadi kolay gelsin

Yerleşim Belçika / BelcikaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı
arkadaşım bunu işi yapacaksan satıcına güvenmen ve satıcıda sana güvenmesi lazım.yoksa ne yaparsan yap alıcı ve satıcı illaki bir birini buluyor benimde başımda bu sorunlar var.şimdi yurt dışından mal getiriyorum bazı firmalar adına sözleşmelerini yapıtırıp mallarını alıp satıyorlar bir defa satıcının faturası alıcıya geçtiği zaman seni atlaması çok kolay oluyor.ben şu an çin ve endonezya ya adamlarımı yerleştirdim.müşterimi yolluyorum bazen benim adamım karşılıyor malını alıyor teslim ediyor adam geliyor.bizde komisyon alıyoruz burda güvenmediğim yani beni satacağını düşündüğüm adam olursa amıln faturasını kendi şirketime kestirip ben o kişinin firmasına kesiyorum böylece beni atlayamıyor burda ufak bi zarar oluyor tabiki vergi oluyor oda kar düşük olduğu için pek dokanmıyor. bence kendine bi firma kur alıcı ve satıcı yı bir biryle bağlama malum altın tunç olmuş millet p... olmuş
benim nacizene görüşüm bu saygılar
msn: hky_gruop@hotmail.com ekleyin bu konularda yardımcı olmaya çalışalım

Yerleşim Türkiye / Gaziantep. YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
agzına saglık hky gruop en guzelini en dogrusunu sen yazmıssın tebrik ederim

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Ythalat / Yhracat