Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Bu İş Yapılır Mı?

Başlatangirisimci41Tarih14/06/2011 21:34:53Yorum9

İlk mesaj
Üye305 yazı
Merhaba arkadaşlar

İzolasyon ısı yalıtım malzemeleri üzerine toptan ve parekende bir yer açmayı düşünüyorum. Çevremde sadece nalburlarda yan ürün olarak satılıyor. Ciddi anlamda bu iş kolu üzerine malzeme satan bir dükkan yok. Açacağım yer 1000-1500 m2 arsa üzerine sundurmalı, ofisi olacak. 1 forklif-1 kamyon ve 2-3 eleman. İş bilmediğim bir iş, sadece ticari tecrübe ve kabiliyetim var. Buna güvenerek bu sektöre de girmeyi düşünyorum.

Bu konuda sizinde fikirlerinizi beyan etmenizi istiyorum. Katkılarınız için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçı
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye14 yazı
fizibilite fizibilite fizibilite yani en bilindik anlamıyla attığın taş vurduğun kuşa değermi, bunun araştırması rakiplerin, satmayı düşündüğün ürünü kaça satıyolar,sen kaça satabileceksin kurulum maliyetleri ilk yıl ikinci üçüncü yıl hedefleri pazar payı daha bir çok detay. benim şahsi görüşüm insan bilmediği işi yapmamalıdır görüşüne katılmamakla beraber çok iyi analiz etmelidir önce buradan başlamalısınız başarılar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye41 yazı
İnşaat teknikeriyim,müh. sınavı için işi bıraktım.
Bu sektörde 6 ay kadar çalıştım.
Dediğiniz gibi nalburlarda satılmakta malz.
Ama ciddi anlamda bu malzemeleri satanlar var.
Paket sistem halinde taksitli olarak nalburlara göre daha ucuza satış yapmaktalar.
Yalnız bu piyasa canavar gibi :D
Eğer iyi donanımlı şekilde hazırlanırsanız,uzun süre gelir getirir.Malum 2017 idi galiba,her binada(1000 m2 üzerindeki) enerji kartı olacak.Yani yalıtım zorunlu olacaktı.
Elbet bir gün...

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Saty? / Pazarlama
Üye234 yazı

izolasyon konusunu sadece yalıtım malzemesi olarak da görmemek lazım. işte yaz yaklaşıyor ve ev ve ofislerde en önemli konu güneş sıcağından aşırı ısınma. kışlar yumuşak geçtiği için soğuk sorun olmuyor ama yazın hem iş hem de evde bunaltıcı sıcaklıklara maruz kalıyoruz. güneş ısısını geçirmeyen cam veya cam kaplamaları dahi satış unsuru olabilir. ama aynı camlar kışın da sıcağı da geçirmeyecek değil mi? Ona göre yaz/kış gerekeni yapan sistem düşünmek lazım.

Ev / ofislere keşif yapılabilir, sıcaklık ölçen cihazların çıkaracağı 3 boyutlu sıcaklık grafiğine göre çözüm sunulabilir, vs.vs.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye99 yazı
Bence çevrendeki gözüne kestirdiğin bi nalbura gir bişeyler alckmş gibi bi bak sonra bahsettiğin malzemeleri sor ağız ara bkalm ne kdar kazanıyolarmş çok kazansalar bence yan ürün olarak satmazlar dediğin gibi bir de iş yapacagn çevrede yani satacagn insanlarda izolasyon yaptrma gibi bi merak istek veya ihtiyaç varmı yerleşim yerin kocaeli yazıyor bence işe girmedn bunu araştr birde illaki giricem dersn malı fazla alma dahası oralarda izolasyon işi yapan kaç firma var? onlara satacaksn malı onlar şimdiye kadar kimden almş kaça almış o firmaları ara sor ögren malzemeyi kaça alıyorlar daha ucuza bulabilirim diyorsan bence birkaç usta tut izolasyon işini sen yap yada hem sat hem yap daha çok kazanırsn ne yap yap iyi araştır Saygılar..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye305 yazı
Teşekkür ediyorum arkadaşlar önerileriniz ve katkınız için. Şuanda bazı arkadaşların dediği gibi fizibilite yapıp iş palnı hazırlıyorum. Piyasadaki eksikleri,tehditleri hepsini hesapla**** ciddi bir yatırım yapabilirim. Nalburlardan çok daha ucuza satmayı bir köşeye bırakalım, Onlara da mal verebilecek yapıda bir işletme olmasını öngörüyorum. uygulama yapmayı da düşünüyorum, ancak sorumlulukları biraz daha fazla uygulama yapmanın. mal alıp satmaya benzemiyor, Sağlam bir ekip olması lazım. Hayırlısı diyelim. Tekrar teşekkür ederim. Bu iş hakkında tecrübesi , önerisi , katkısı olacak herkesin fikrini beyan etmesini bekliyorum.
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Yeni Üye2 yazı
ben ısıl işlem fırınları yapan bir firmada çalışıyorum ve ciddi anlamda izolasyon malzemesi kullanıyoruz.Bu işte yanlız tecrübeli olman gereklidir.Çünkü çok sayıda bu işin uzmanı olan firma bulunmaktadır.Eğer hala bu sektöre girmeyi düşünüyorsan yardımcı olabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye48 yazı
Binalarda Enerji Kimlik Belgesi, “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ile 2015' ten itibaren zorunlu hale geliyor. İzolasyon ısı yalıtım malzemeleri işine girmek için doğru bir zaman. Hatta bir çok büyük firma, bu konudaki yatırımlarını tamamladı.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye175 yazı
Merhaba girişimci41
Düşündüğünüz işler şu anda Türkiye de büyümenin lokomotif sektörüdür. Mantıklı işlerdir Türkiye'deki büyük firmaların önemli bir kısmı inşaat kökenlidir ve aynı zamanda Türkiye nin dünyada en başarılı olduğu sektörlerin başında gelir. Özellikle uygulama yaparsanız daha hızlı büyüme ihtimaliniz var, ben bir süre yaptım çok severek ve inanarak yaptığım bir iş idi çok hızlı büyüdük ama istemeden farklı sebeplerden dolayı işi bırakmak zorunda kaldım ama uhdem kaldı diyebilirim. Bu sektörde halen çok ciddi tecrübeye sahip ekip ve yöneticiler biliyorum. Konu ile ilgili olarak isterseniz görüşebiliriz..
İyi Çalışmalar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim