Ana içeriğe geç

Diğer Konular

Eh, Yaşım Artık 40 Oldu!

Başlatansharan67Tarih25/11/2007 20:00:39Yorum6

İlk mesaj
Deneyimli Yazar130 yazı
Koniks.com site sakinlerine ve anlik-günü birlik, öylesine Koniks.com`a ugramis yolculara velhasil herkese bolca selamlar... (Bedava dagitiyoruz iste,kim ne kadar alirsa alsin(!) )

Bakin canlarim, benim yasim 40 (Ulan; Fosil olmusuz neredeyse!)
Ben bu yasima kadar neler duydum ve nelere sahit oldum sizlere aktaracagim sizi sikmadan. Ha, ne konuda mi? Su son zamanlarin en popüler olayi yani PKK ve Türkiye`nin Dogusu konusunda...
Benim hala gözlerimin önündedir okudugum mansetler ve kulaklarimda yankilanir televizyonlardan duydugum haberlerdeki bu konu ile ilgili haberler....

Ulan kardesim, Doguya Devlet Okul yapar, okulu yakarlardi, Devlet ögretmen atardi, ögretmeni ödürürlerdi, Devlet ya da özel mütesebbüs Fabrika kurardi, fabrikayi yakarlar atese verirlerdi, Devletin ve özel mütesebbüsün Doguya yatirim adiyla yaptigi, getirdigi ne varsa bu adamlar bu girisim ve yatirimlari baltalarlardi ve ellerinden ne gelirse kötülük ve ya sabaotaj adina hepsini 4/4 lük yerine getirirlerdi,hah,kimlerdi bunlar? Biraz sonra görecegiz bunlari...

Ben devam edeyim; bu adamlar Doguya yatirim adina hicbirsey yaptirmadilar! Simdi de Dünya kamuoyuna kendilerine haksizlik yapilmis ve dövülmüs cocuk edasinda elleri gözlerini ovala**** cikmislar agliyorlar!!! "Türkiye Cumhuriyeti bizi dövüyor!" Ya arkadaslar,bu ne perhiz bu ne lahana tursusu!? Fakirlikse, benTürkiye`nin Batisinda dogdum büyüdüm; benden fakiri yoktu!(gibiydi bana göre o zamanlar!) Ben de is bulamadim,as bulamadim!B en de okuyamadim sonuna kadar! Param yoktu cünki! Ben de yokluk cektim,zorluk gördüm, ac kaldigim günleri bilirim ben ! Hangi fabrikaya gitsem is vermiyorlardi! Ben bu gün neden demiyorum ki, "Türkiye`nin Batisini da bana verin" diye!? Simdi sizlerin neden Dünya kamuoyuna Acitasyon yaptiginizi daha iyi anliyorum! Cünki yasim 40(!) oldu artik ve ben artik büyüdüm de ondan! Sizlere soruyorum ben simdi, Türkiye `nin Irak siniri neden öyle cetrefelli cizilmis? Ya bakin hersey bir plan ve coktan secmeli bir Ingiliz ve Amerikan Oyunudur!Dogudaki-Hala mevcut olan-Ermeni Kürtleri ve pkk nin Ingiliz ve Amerikanin oyunlarina hala gelmesi ile coktan secmeli bir planin bunlar birer parcasi da ondan!..... Yoksa bu memlekette yoksullugu, acligi,issizligi,haksizligi bu memleketin Dogudaki Kürdü kadar-en az-gene bu memleketin Batilisi, Güneylisi ve Kuzeylisi de cekti! Ve hala da cekiyor! Bu haksizliklar ve yanlisliklar sadece Kürtlere özel yapilmadi ve yapilmiyor da! Bunu sokun kafalariniza!!!Oldu mu! Yani sizlere gelmis gecmis iktidarlar cok yapmak istedi ama sizler bunlarin yapilmasi konusunda caydirici roller üstlendiniz her defasinda! Yalan mi!Simdi kalkmis Dünya kamuoyunun karsisinda "Köle Isaura" yi oynuyorsunuz! Yok böyle birsey, sizin göz yaslariniz, Timsah göz yaslari! Ben bu gözyaslarini iyi bilirim cünki yasim artik eh, 40 oldu!!!!! Simdi,bu gün bu olanlar dünden bu günler icin yapilmis Ingiliz ve Amerikan planlaridir da ondan. Degil sadece Türkiye'nin Dogusundaki Kürtler, Türkiyenin her vatandasi yoksul ve fakir olsun,Üniversitelisi dahi issiz ve sefil olsun diye yapildi bu planlar! Ve bu planlar her alanda yapildi ve hala yapiliyor daTürkiye gelisip te kalkinamasin diye!!! Sakin birbirinize düsmek, düsman olmak, birbirinizi kirmak gibi bir hataya düsmeyin, zira o planlarin bir piyonu olursunuz, baska birsey degil!!!Ha,illa da pkk ya gönül veren bu memlekette Türk-Kürt ayirimi yapmak ve dolayisi ile bu memleketi bölmek gibi bir arzusu olan her" pkk liyim ben ve bu memleketi bölmek istiyorum!"diyenlere sunu söylemek istiyorum ben ozaman!:Buyrun kardeslerim,Kürt bölgesi neresi?,nerede dir Kürtler Kuzey Irakta Barzani ve Talabani Cetesinin yönettigi O bölgeye aynen hepiniz güle güle!!!Terk edin bu memleketi cünki burasi yetmisiki mentalitenin yüzyillardir baris ve kardeslik icinde yasadigi bir Türkiye Cumhuriyeti!Lütfen ülkemizi Terk edin!!!Cünki sizlerin aradigi savas ta,bozgunculuk ta ve pkk da ,Barzani de ,Talabani de Kürtlerde oradadir,Güle güle,dogru Irak`a...!!!
sharan67

Yerleşim İsviçre / St. GallenMeslek İthalat / İhracat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Üye158 yazı
Güzel yazmışsınız. Dediğiniz gibi aynen katılıyorum. Bu ülkede kürt zenginler, kürt sanatçılar, kürt politikacılar var, hangisine kürt olduğu için ayrımcılık yapılmış.

açlıksa açlık, her milletten açı var, kürdü-türkü birbirine kırdıran zihniyete yazıklar olsun sadece
ali can

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Deneyimli Yazar130 yazı
Aynen öyle Ali Can Kardesim!...Saygilarimla....
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat
Üye347 yazı

ELİNİZE SAĞLIK.GÜZEL YAZI

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye184 yazı
eline sağlık çok güzel yazmışsın.. doğuya yapılan yatırımların haddi hesabı yok aslında (gündemi takip edenler iyi bilecektir.) devletin yaptığı bu yatırımlar akdenizdeki vatandaşımın , trakyadaki vatandaşımın karadeniz , iç anadolu vs. her bölgeden insanların ödediği vergilerle oluyor. sen bunları talan edersen kusura bakmayın derim..

Yerleşim Kuzey Kybrys TC / GüzelyurtMeslek Mühendis
Üye153 yazı
bu devlet nereye gidiyor bilemiyorum .....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Deneyimli Yazar130 yazı
Bu memleket hic bir yeredogru gitmez ve gidemez sevgili kardesim,önce Allah sonra Türkiyeliyim diyen ve Bu memleketi sevenler oldukca ASLA yanlis yerlere gitmez de gidemezde,bu su:Bu aralar Ak ile Kara seciliyor da onun tantanasi,tozu var yoksa baska birsey degil!Gönlünüzü ferah tutun siz,sizler bu vatani ve bu Milleti sevdikce bu memlekete hic birseyler olmaz!""Ne oyunlar döndü bu Milletin gögsünden,hic birisi de kacamadi Türkün Gözünden,72 mentalitetiz biz hepsi Türkün özünden,Alyildizli bu Bayrak hic inmeyecek Gökyüzünden!!! (Riza Kosar)
sharan67

Yerleşim Ysviçre / St. GallenMeslek Ythalat / Yhracat