Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İlköğretim Öğrencilerine Yönelik

BaşlatanKARYA15Tarih12/06/2011 13:46:44Yorum48

İlk mesaj
Üye644 yazı
Malumunuz okullar iş fikirleri için büyük potansiyel oluşturur,hangimiz çocuğumuz okuldan gelince baba yarın 3 tl gidecek okula yazar gelecek,palyaço gelecek gibi istekle gelir bizde imkanları zorlayıp vermeye çalışırız.
Bu fikir üzerine okullara yönelik yapılacak iş fikirleri olan arkadaşları bu yazıya bekliyorum.
Saygılar sunarım...

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
48 yorum
Üye138 yazı
sayın karya size yazdığım özel mesaja cevap bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Üye644 yazı
okullarda elma şekeri ama eski şekerlerden değil daha gösterişli şekerlerden sizce satılırmı

Yeni Üye70 yazı

elma şekeri bence cok klasık 85-90 dogumlu ögrencılerın aklında yer edınmıs bıse..daha orjınal bısı olması lazım..

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Saty? / Pazarlama
Üye138 yazı
değişik kırtasiye malzemeleri... bir zamanlar biz öğrenciyken değişik bir tükenmez kalen getirmişlerdi. şimdi belki herkes bilir, bir tükenmez kalemden 4-5 farklı renklerde tükenmez kalem oluşturabiliyorsun. 1 haftaya kadar herkesin alinde dolaşır olmuştu. sonra bir defasında fotokopi silgisi diye bir şey getirmişlerdi. sabun gibi bir şeydi bu. resmin üzerine sürüyorsun, üzerine kağıdı kapatıp bastırıyosun. resim belli belirsiz diğer kağıda geçiyordu. adam okul çıkışında gelip neredeyse bütün öğrencilere satmıştı. adamın yanına yanaşacak yer yoktu.

bu gibi satışlar olabilir ama bu iş sizin ancak gününüzü kurtarır. uzun vadeli olmaz. ürününüzü sürekli yenilemeniz gerekir. sattığınız ürünün 1 tl. gibi bir fiyatı olmalıdır en fazla. ama şunu söyleyim, çocuklar ilk defa gördükleri değişik şeyleri almak için neredeyse yarışırlar. kolay gelsin.

Üye138 yazı
bu arada sayın karya diğer işte bir gelişme varmı?

Yeni Üye83 yazı
şişme zıpzıplar tutar mı
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye138 yazı
şişme zıpzıp larla okula girmeniz çok zor. giriş çıkışlarda da okula çocuğu veli getirir. onda da çoğu zaman geç kalırlar. zıpzıpa zaman ayırmazlar. ayrıca okulun önüne bile okul izin vermeyebilir. bence...

Yeni Üye78 yazı
okul muduru ıle anlasılıp okul bahcesınde semıner yada lıse ogrencılerıne yonelık kucuk caplı konserler nasıl olur ? bence mantıklı konser dedıysem rap yapan qencler yarıştırmak farklı aktıvıteler.. vs vs.. 400 kısı qelse 10 ar tl bilemedim ogrencılerı tavlamak onemlı olan :)
Oğuz

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Dany?manlyk
Üye138 yazı
becerilebilirse oğuz arkadaşın söylediği çok mantıklı gibi...

Üye644 yazı
okullarda konseri sanırım uygun görmezler ama seminer olabilir,onuda öğrenci para veripde gelmez

Yeni Üye78 yazı
ya karya sen okuldan 3 tane ogrencı kafala 2 tane afis tek okul deıl tabıkı 10 tane okulun onune afısler koy ogrencılerı ayarla bol kızlı bı partının 10 katı kadar erkek qelır yanı onemlı olan kızların ılqısını cekebılmekde.. olay bu
Oğuz

Yeni Üye78 yazı
ilkokul cocuklarını yenı gordum pardon.. ılkokul cocuklarıyla bır sey yapılmaz cunkş hepsı ac :)..
Oğuz

Üye644 yazı
bence hedef kitle ilköğretim çocukları güzelbir iş yakalarsan sıkıntı yok para kazandırır ama güzel iş olacak

Yeni Üye50 yazı
karya muthış bir projem var eger ilgilenirsen senınle gorusmek ısterım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye360 yazı
sayın southerncom,
projenizle ben ilgileniyorum. bana detayları özelden yazarmısınız. sakıncası yoksa burdanda olabilir.

Yeni Üye16 yazı
ben aylarca bu işi araştırdım projelerim ,kataloklarım,reklamlarım herşeyim hazırdı bir hiç uğruna vazgeçtim çok pişman oldum...okul yönetiminede para veriyorduk oda kazanacaktı alan satan herkez memnun olacaktı düşünürsen yaz anlatıyım sana..heycanım depreşti başlıyacam galiba..
!!

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Yöneticilik
Üye138 yazı
sayın colkuşu projeniz nasıl bir şeydi?

Üye360 yazı
karya arkadaşım benim de bu konu hakkında bir projem var. ama uygulaması biraz zor ve pahalı. ama uygulanırsa süper bir iş olur. bu arada southerncom benimle irtibat kurmadı. belki merak etmişsinizdir.

Üye381 yazı
herkesin bi projesı var, ama herkes saklıyyorr :)) ya burada acıklayında bızde merakta kalmayalım dimi ya :)

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye242 yazı
Arkadaşlar okul çocuklarına yönelik birşeyler hazırlamayın bence. parası olan olur, olmayan olur. ilkokul birinci sınıfta babasını kaybetmiş biri olarak okul önüne gelen dondurmacılardan nefret ederdim. çünkü arkadaşlarım alır ben alamazdım. Şimdi her iki çocuğumu da özel okula gönderiyorum ama okulda satış işinin uygun olmadığını düşünüyorum. yanılıyor muyum sizce?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Üye644 yazı
okullara az kaldı

Yeni Üye69 yazı
Okullarda yapılacak en güzel ve en iyi para kazandırcak iş toptan kitap satışı işidir...Herhangi bir firmanın dağıtım bayiliği alınır.Genellikle senetle çalışır yayıncılık firmaları..Hergün okulları gezip tenefüslerde öğretmen odalarında kitapların tanıtımı öğretmenlere yapılır eğer öğretmeni bağlayabilirseniz satışınızı yaparsınız.1 sınıfta 25 kişi olsa 5 tl den 125 tl tabi bunu 2 tane fakir kontenjanı olur öğretmene bedava verilir falan filan..İnanılmaz bir kazanç kapısıdır.Eğer sürekli şekilde yaparsanız ve öğretmenlerle iyi ilişkiler kurabilip müdürlerlede sıkıntı yaşamaz iseniz gerçekten çok büyük paralar kaznabilirsiniz.Kardeşim bu işi yapmakta...Tabi kendisi 7 yıldır bu işte olduğundan okulları öğretmenleri ve müdürleri kendi ilinde çok iyi tanır.Özellikle eylül ve ekim ayında sadece 1.sınıflara satmış olduğu okuma yazma setlerinde 30 bin 40 tl ciro yapar....Kendisinin dükkanı yok vergi levhası yok sadece bir aracı var ve yıllardır evini geçindiriyor...
Yıllık satışıda yaklaşık 100 bin tl civarında...
Aylık masraftan bahsedeyim...Mazot,elemanı var yanında kitap taşımak için.maaş ve yemeğini veriyor...Ayrıca Öğretmenlere zaman zaman yedirip içirir..
İşe gelince iş çok kolay gibi gözüksede çok zordur.Öğretmenlerle uğraşmak zordur.Para toplamak zordur.Çünkü öğretmenin velilerden para toplama süreci vardırki o çok zordur..Ayrıca sürekli okullara ziyaret gerekir yapmadığınız takdirdebaşkası satar..
Ayrıca bilgi isteyen arkadaşlar içinde kardeşimdende bilgi alıp paylaşabilirim..
Emin olun okulları öğretmenlerden ve eğitimcilerden daha ii bilir.Yıllardır hergün okullarda öğretmenlerle birlikte...
....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye72 yazı
Okullarda kitap satışını böyle gezici elemanlar yapıp vergi vb. masrafları yapmadan satışı özendiriyorsunuz. Peki okulun yanında dükkan açmış belediye, maliye, muhasebe vb. masrafları olan kırtasiyeci esnafı taş mı yiyecek. Kırtasiyeci esnafı parayı sadece eylül-ekim döneminde kazanabilir o da marketler ve okulda satış yapanlar olmazsa. Bu tür işlerin yapılmasını tasvip etmiyorum, yapanları da vergi kaçırdıkları için ihbar ediyorum. Ben de kırtasiyeciyim sezona vadeli mal alırsınız senetler eylül-ekim-kasım ayında ödersiniz. Ama marketler, okullardaki pazarlamacı öğretmenler, okul kantinleri hepsi 2 aylığına kitapçı ve kırtasiyeci olur. Bu sitede iş fikirlerine bakıyorum, mevzuata uygun olup olmamasına bakılmıyor, al eline çantayı piyasada satış yap, web sayfası aç satış yap dışarıdan çok hoş geliyor ama içine girince öyle kolay olmadığını anlarsınız. Arkadaşlar iş yaparken amacınız kazan-kazan olmalıdır. Herkesin kazanması gerekir, bir başkasının iş alanını daraltmak (yasal olmayan yolları kastediyorum) bana göre etik gelmemektedir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı
Bakın siz fikrinizde haklısınız fakat 2 aylığına kırtasiyecilikten bahsetmiyorum ben.Hergün aracıyla düzenli okul ziyaretleri gerçekleştirilmekte.Çok kısa süre bende yaptım bu işi şuan kardeşim yıllardan bride yapıyor.Eğer okulun önündeki kırtasiyenin işi bir şekilde engelleniyorsa bu kırtasiyeciden kaynaklanmaktadır.Biraz vizyon birazda misyonla okulun önündeki kitapçıda müşterinin gelmesini beklemektense kendisi bizzat müşteriye gidip satışını yapsın..
Kırtasiyecilik zaten çok sıkıntılı bir sektörr...
Suan kardeşim almış olduğu kitapları 6 ay vadeyle senetle alıyor...Tabi kendisinin dükkanı yok..
Ben sadece okullarda yapılabilecek işlerle ilgili fikir vermek istedim.Zaten önüne gelen herkes okullara giremez girsede satış yapamaz.Bu tamamıyla güvene ve zamana bağlı birşey..
Ayrıca okullarda direk kaynak kitap satışının bedavası var örnek kitabı fakir kontenjanı var bide para toplama gibi bir sıkıntısı var..
....

Yeni Üye72 yazı
Okullarda kitap satışı yasak olmasına rağmen, bazı öğretmen ve müdürlerin para hırsı nedeniyle yapılıyor. Okul önündeki kırtasiyeci gidip okula tanıtım yapsa, öğretmen kabul etse öğrencileri kırtasiyeye yönlendirse, siz veli olarak ne düşünürsünüz? Bunlar aralarında çete kurup beni soyuyor demezmisiniz. Bu nedenle mevzuata aykırı olarak yapılan, vergisini vermeden para kazanan, bu uğurda öğretmenleri ayartanları ben hoş görmüyorum. Bu nedenle bu tür uygulamaları yapanları ben gerekli yerlere şikayet ediyorum.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye69 yazı
Siz şikayet etmeye devam edin..Kaynak kitap satışı yasak değilmiş.Ayrıca bu bir hizmettir.Ayrıca ne öğretmen nede müdürlerin para hırsından dolayı yapılmıyor bu satışlar.Tamamı ihtiyaç öğrencilerin daha iyi eğitim alabilmeleri için yapılmakta.Devletin vermiş olduğu eğitim metaryallerinden hem veliler hemde öğretmenler şikayetçi.Kimsenin kimseyi ayartığı falanda yok.O dediğiniz açgözlülük her meslekte olduğu gibi bu mesleklerdede var kötü niyetli eğitimci ve idarecilerde var fakat çoğu öğretmenimiz öğrencilerin daha iyi bir seviyeye gelmesi için kaynak kitabı kullanmakta.
Kaynak kitap öğrenci için gerekliliktir unutmayın.
....

Üye360 yazı
sayın allcann,
kardeşiniz bu işi asıl işi olarak mı yoksa ek iş olarak mı yapıyor, merak ettim.

ek iş olarak yapmaya uygun bir işmidir?

okulun birinde konferans salonunda okuldan izinli öğrenciler toplanarak belli bir yayının, belki de belli bir yazarın hikaye kitaplarının tanıtımı yapıldı. konferansın sonunda da bu kitaplar öğrencilere satışa sunuldu. sırayla civardaki bütün okullar ziyaret edildi. satış iyiydi. fakat karlılık ne oldu bilemem.
en azından 1 kitap okumaya vesile olundu. kitaplar sevdirildi. anlattığınız işe farklı bir yaklaşım.

Yeni Üye69 yazı
Sayın sennan,bu iş ek iş olarak yapılacak bir iş değil.Çok yorucu ve yazdığım kadarda basit bir iş değildir...Bende 1 yıl kadar yaptım dayanamadım bıraktım..Bu iş aynı gıda plasiyerliğine benzer sürekli hergün okullara ziyaret gerektirir.Hem öğretmenlerle dialoglarınızı geliştirirsiniz hem sürekli satış yaptığınız kitapları gösterirsiniz hemde yüzünüzü unutturmazsınız...Burda önemli olan öğretmenleri bağlayabilmek bunun içinde kitabın yada kaynak testin hem çok kaliteli hemde uygun fiyata olması gerekmekte..İş işe yıl içerisinde şu şekilde gelişir.

Eylül,Ekim aylarında çok yoğun bir şekilde 1.sınıflara çalışılır..Okuma setleri vardır.25-40 tl arasında bunlar set başı 12-15 tl para bırakır..1000 adet ve üstü satan yaklaşık 3-4 aylık mazotunu ve ev geçim parasını çıkartır..
Ayrıca 2-3-4-5 nci sınıflara ders kitapları satılır bunlardada kitap başı 3-10 tl arası para bırakır..
En az kitap satılan ve en ağır giden ürünler 5.nci sınıf kitaplarıdır.
Kitaplar bitince test satışları başlar test başına 1-3.5 tl arası para kazanılır.
İlkdönem bitmesine 1.5 ay kala tatil kitabı satışları başlar burdada hedef yine 2000-4000 civarı..Bu kitaplarda-2.5-5 tl arası bırakır
Birde hikaye kitapları vardır set olarak satılır.Bunlarda kutu bazında 10tl-40tl arası para bırakır..
2.dönem test ağırlıklı geçer.martın sonu ve nisan çok kötü geçer satışlar jilet gibi kesilir.
Mayıs ayında hareketlilik başlar yıl sonu tatil kitapları yine 2,5-5 tl bırakır.
Ayrıca bir üst sınıfın kitapları uygun fiyata verilir.
İşin aynası budur arkadaşlar..Tüm bunların yanında 30 kişilik bir sınıfa satış yaptığınız zaman en az 2 tanesi ücretsiz verilir.Öğretmene 1 adet örnek verilir.Öğretmen parayı kimi zaman peşin verir fakat çoğunlukla 1 ay sonra verirler..
Bazı öğretmenler sınıfına kitap alır parasını vermez hepsi hediyen olsun der yoksa bir daha bu okulda satamazsın diye laf sokar bedava mal verirsin.
Bazen 100 tl lik satışa öğretmen 500 liralık tepegöz hediye ister.
Okula girerken müdürle karşılaşırsan dosya ister kağıt ister,bazılarıda para ister.
Okuldaki her etkinliğe katılmak zorunda olursun gitmesen bile çay davetleri biletleri sana hep satılır çnkü sen kitapçısın almak zorundasın.
Birde rakipler vardır.İşte bu işte rakip ürünle değil öğretmenlerle kurulan dialogla olunur.Bu yüzdende bir çok personel ve kırtasiyeci okullara mal yada hizmet veremez.Öğretmenlerin her dediğine he diceksiniz.Onları kırmıycaksın öküz gibi takılmıycaksın.Giyimine kuşamına dikkat ediceksin ve kesinlike para odaklı olmıycaksın..Çoğu kırtasiye ve kitapçı para odaklı olduğu için kitap satışı yapamaz.Bu konuda öğretmenleri kesinlikle sıkıştırmıycaksın.Hocam ne zaman istersen o zaman ver diceksin.Burda zamanla her meslekte olduğu gibi kötü nietli öğretmenler var borç takanlar bunları öğrenince zaten onlara ne tanıtım yaparsın nede örnek verirsin.Bunlar zamanla öğrenilecek şeyler.
Genel olarak gayet zevkli bir iştir.Düzenli çalışıldığında sizin cebinize kalacak para yıllık(9 ay)30 bin tl ve üzeridir.
....

Üye644 yazı
GÜNCEL

Yeni Üye2 yazı
okullarda açık yiyecek işi herzaman hem karlı, hem de risklidir, unutmamak lazım bence
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - aykt
elma şekeri bence cok klasık 85-90 dogumlu ögrencılerın aklında yer edınmıs bıse..daha orjınal bısı olması lazım..

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Asker