İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
Demir Ticareti Nasıl ?
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorumG
Üye159 yazı
bide nevşehir ya da niğdeli olman gerekli hurda için
N
Yeni Üye83 yazı
sac u profil demir köşebentten başlayabilirsin nervürlü ve çubuk demirde bulundurmalısın.aslında bu işin güzelliği kışın özellkle aralık şubat arasında demir fiyatlarının düşük olması fakat bu yıl istisna oldu bu zamanlarda malı alacaksın nisanda çakacaksın yüzde 1-3 olan karın 15-40 arasına çıkar ama küçük miktarlarla küçük mallar alırsın enaz 250 bin nakit ayrıca bir okadar anında kullanabileceğin kredi ve enaz 500 binlik teminat mektubun olursa başlayabilirsin düşüncesindeyim yoksa az malla deponun kirası çalışanın maaş-yemek-ssk larını zor ödersin
H
Üye356 yazı
bu zamanda sakın girmeyın demir fıyatları sürekli, değişiyor ciddi zarar ederseniz...başka sektör deneyın
__HATUZE İÇ VE DIŞ TİCARET___
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com
N
Yeni Üye90 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - hatuze iç ve dış ticaret bu zamanda sakın girmeyın demir fıyatları sürekli, değişiyor ciddi zarar ederseniz...başka sektör deneyın |
Bu arkadaş doğru söylüyor.Bilmediğin bir piyasa özellikle sakın girme derim.Ben içerisindeyim yaklaşık olarak 2 yıldır pek tavsiye etmiyorum.Ama tecrübeli bir ortak bulursan bu iş olur.Yinede bu piyasada tutturabilmen için yaklaşık 1.000.000 TL ve üzeri kuru paran olması lazım.Vadeli mal hayatta vermezler.Adamlar parayı hesaplarına geçmeden malı kamyona bile yükletmiyorlar ki bu yıllardır çalıştıkları insanlara böyle.Velhasıl tavsiye edeceğim bi piyasa değil tecrübe eksikliğinden dolayı batma ihtimalin çok yüksek...Kendine başka bi pazar ara derim.
A
Yeni Üye1 yazı
| Alıntı Yapılan Metin: | ||
Yazıyı gönderen - ncodas
Bu arkadaş doğru söylüyor.Bilmediğin bir piyasa özellikle sakın girme derim.Ben içerisindeyim yaklaşık olarak 2 yıldır pek tavsiye etmiyorum.Ama tecrübeli bir ortak bulursan bu iş olur.Yinede bu piyasada tutturabilmen için yaklaşık 1.000.000 TL ve üzeri kuru paran olması lazım.Vadeli mal hayatta vermezler.Adamlar parayı hesaplarına geçmeden malı kamyona bile yükletmiyorlar ki bu yıllardır çalıştıkları insanlara böyle.Velhasıl tavsiye edeceğim bi piyasa değil tecrübe eksikliğinden dolayı batma ihtimalin çok yüksek...Kendine başka bi pazar ara derim. |
Hocam merhaba, açıkçası bilemiyorum. Çok büyük rakamlar dönüyor Demir-Çelik sektöründe. Yüksek cirosu olan sanayici-tekstilci arkadaşımla görüştüğümde; "Sanayici zaten bin bir uğraşla malını üretiyor.Birde satmak için uğraşma, ticari risklerini almak istemiyor.Biz istanbul tüccarlarına malı veriyoruz" demişti.
Bu alanda tüccar olmak sizce nasıl? 0.5-1 milyon dolar finansman temin etmek için çalışırım.
Benim hedefim; Çin'den alıp, Amerika'da pazarlamak. Ve amerika da yaşamak.
sizce nasıl? selamlar
Yazılım - inşaat
B
Yeni Üye60 yazı
Demir çok geniş bir deryadır, hangi grup ürünleri satacaksın kimlerle muhatap olacaksın bunları çok iyi bilmen gerekir. Mesela insaat demirinde vade olmaz olursa da cok ciddi vade farkları olur ama kar marjı çok komikdir, girdiğin riske değmeyebilir. Ancak peşin alıp vadeli satarsan kar marjını artırırsın fakat o zamanda cok buyuk bir ihtimalle piyasayı bilemediğin için dolandırılırsın , dolandırılmasan bile ciddi finansman gücün olması gerekir.
Öte yandan imalat çeliği alıp satabilirsin daha düşük tonajlı olur kar marjı nispeten daha iyidir bu seferde 180 hatta 210 güne kadar vadelerde karşılaşırsın mesela bir Kaç firma var piyasada isimlerini söylemim reklam olmasın en kirli ticareti yaparlar peşin fiyatına vadeli mal verir imalatcıya , sen mal satamazsın ha birde işin maliye memuru ayagı var unutma potansiyel faturacısın adamların gözünde ağzınla kuş tutsan yaranamassın işini en iyi şekilde yapmaya çalışırsın her sene ceza yersin, öyle 3-5 bin de değil vs vs vs .
Benim haddem varken bile ben rekabet edemedim bunlarla daha spesifik mallar üretmeye başladım orda da pazar ve hammadde sıkıntısı çektim. En sonundada bi guzel sövdüm , bir daha bu ülkede demir çelik namına mal üretmem dedim peşinden maliye de 3,500,000 tl ceza kesti piyasadan da 2,000,000 tl alacağım var şimdi rahatladım mutlu mutlu oturuyorum.
İrana veya Afrika'da iyi bir nokta veya ortak bulsam haddemi komple taşıyacağım
Yani kısacası demire çeliğe hiiiiiiiiç bulaşma varsa 10,000,000 liran gel seni ortak edim Fabrikası'da Angola'ya veya iran a taşıyalım 1 senede yatırımı geri alalım
Saygılar
Öte yandan imalat çeliği alıp satabilirsin daha düşük tonajlı olur kar marjı nispeten daha iyidir bu seferde 180 hatta 210 güne kadar vadelerde karşılaşırsın mesela bir Kaç firma var piyasada isimlerini söylemim reklam olmasın en kirli ticareti yaparlar peşin fiyatına vadeli mal verir imalatcıya , sen mal satamazsın ha birde işin maliye memuru ayagı var unutma potansiyel faturacısın adamların gözünde ağzınla kuş tutsan yaranamassın işini en iyi şekilde yapmaya çalışırsın her sene ceza yersin, öyle 3-5 bin de değil vs vs vs .
Benim haddem varken bile ben rekabet edemedim bunlarla daha spesifik mallar üretmeye başladım orda da pazar ve hammadde sıkıntısı çektim. En sonundada bi guzel sövdüm , bir daha bu ülkede demir çelik namına mal üretmem dedim peşinden maliye de 3,500,000 tl ceza kesti piyasadan da 2,000,000 tl alacağım var şimdi rahatladım mutlu mutlu oturuyorum.
İrana veya Afrika'da iyi bir nokta veya ortak bulsam haddemi komple taşıyacağım
Yani kısacası demire çeliğe hiiiiiiiiç bulaşma varsa 10,000,000 liran gel seni ortak edim Fabrikası'da Angola'ya veya iran a taşıyalım 1 senede yatırımı geri alalım
Saygılar
GEÇMİŞİNİ BİLMEYEN AHMAK GELECEĞİNİ İNŞAA EDEMEZ ...
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz