Operatör kullanıcılarının telefonlarının paylaşılması yasal mı? Bu kişilere izinleri olmadan reklam kampanyası gönderilmesi yasal mı? Bu gibi konuları araştırdınız mı? Ben bu tip bir olay yüzünden şikayette bulundum Turkcell ve Carrefoursa'ya. Telefon operatörleri müşterilerinin bilgilerini kurum/kuruluşlara satmakta. Bu da tüketici haklarının korunması kanununa göre yasal değil. Bu konularda açılan davalar var. Benim başıma gelen olay şu şekilde gerçekleşti: İzmir'de ikamet ediyorum, doğum yerim İstanbul ve kütükteki memleketim Adana. Adana'ya hiç gitmedim, ikamet kaydım yok, orayla hiçbir bağlantım yok. Carrefoursa'ya hiç gitmedim, alışveriş yapmadım, yazılı hiçbir formunu doldurmadım, gelen bir mesajı onaylamadım. Şimdi ne oldu dersiniz? Telefonuma sürekli Adana CarrefourSa reklamları gelmeye başladı. Sabah 8'de, gece 11'de, ardı arkası kesilmeden. Turkcell hattımı alırken vermiş olduğum kimlik fotokopimde kayıtlı olduğu il Adana yazıyor ya, vermişler bilgilerimi Adana firmalarına, benim iznim, bilgim olmadan bana mesaj gönderiyor. Bunun insan haklarına tecavüz olduğunu aklı başında herkes bilir. 2 firmayı da ayrı ayrı şikayet ettim ve ikisinden de bana ulaştılar. Aynı şeyi kendilerine söyledim, iptal edildi mesajlar ama tabi kabul edemediler ortaklıklarını. Herneyse, ben sadece işin bu boyutuna dikkat çekerek, güzel bir fikirle başlamayı düşündüğünüz bu işte daha sonra sıkıntılar yaşamayın diye dipnot eklemek istedim. Operatörlerle görüşecekmişsiniz ar-ge departmanlarına gidip, onlara bir sorun bakalım tüzel kişi ile gerçek kişi arasında imzalanan sözleşmede kullanıcı bilgilerinin mahkeme kararları dışında asla 3. kişilerle paylaşılmayacağı yazıyor muymuş yazmıyor muymuş. Kolay gelsin, başarılar...