Ana içeriğe geç

Genel İlanlar

Süper İş Fikriiiiii

Başlatanakademisyen41Tarih08/06/2011 11:56:07Yorum14

İlk mesaj
Yeni Üye59 yazı
Arkadaşlar merhaba ben yeni bir iş yapmak istiyorum. Ülkemizde fuarlar gerçekleştiriliyor. Katılımcı firmalar bir adım öne geçebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ben bir iş fırsatının farkına vardım. Şimdi size gittiğim bir fuardan örnekle anlatayım mesela fuar fulya kongre ve fuar alanında gerçekleşiyor. Biz cep telefonu operatörleriyle görüşüp fuar alanı 500 metre çevresindeki insanların datalarını alıp bunlara Örnek :5. Diyet ve Sağlık Ürünleri fuarı fulya fuar ve kongre merkezinde ziyaretçilerine kapısın açmış olup xxx standında xxx firması olarak sizi bekliyoruz diye kısa mesaj atıyoruz. Genellikle Avm'lerde olur fuar merkezleri insanlar farkına varırsa o stand'daki ürünler ilgisini çekebilir ve arz talep doğar. Bizde bu firmalardan toplam giderler dahil aşağı yukarı 1000 TL alırız reklam parası olarak home ofis olarak çalışılır ve hatrı sayılır paralar kazanılabilir. Ben endüstri yüksek mühendisliğinde yüksek lisans yapıyorum benimle böyle bir iş yapacak arkadaş varmı maddi manevi ortak olarak?...

sedatcukluk@aol.com
Cep: 05424582879

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
14 yorum
Yeni Üye99 yazı
bu iş için kurulacak sistem ile ilgili bilgi verebilirmisiniz örneğin bir avm ye

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye59 yazı
arkadaşlar gsm operatörleri seyyar baz istasyonu kuruyor avm'lere bizde onlardan aldığımız datalarla yakınlardaki her kişiye ulaşıp davet edeceğiz. olay bundan ibaret ben bu işe girmeyi düşünüyorum.Gsm operatörleriyle görüştüm hoşlarına gitti ayrıntıları konuşmak için gebzedeki ar-ge departmanına gideceğim. Eğlenceli bir iş olacak :)

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye99 yazı

Ama Şöyle birşey de var bir avm ye giren müşteri telefonunda 10 mağazadan ayrı ayrı gelen mesajlara nasl bir tepki gösterir acaba üzerinde iyi düşünülmesi gereken bir fikir ayrıntılı bir şekilde planlanırsa iş yapar

Yeni Üye59 yazı
Arkadaşlar her detayı düşünülmüş tamamen ayakları yere basan bir projedir. Merak etmeyin!....

Üye444 yazı
sevgili akademisyen arkadaşım,
ilk önce sizi tebrik etmek isterim, yaratıcı ve olabilirliği yüksek bir konuyu ele almışsınız. bu sıralar yayınlanan bir türkcel reklamında dile getiriliyor sanırım bu konu hatta bir ayakabı firması için kullanmışlar. ancak siz tam olarak aynı şeyden mi bahsediyorsunuz, yoksa daha teferruatlı bir projeniz mi var bilmiyorum tabi. bu projenin mali konularıyla alakalı bilgi verebilirseniz memnun olurum. ne kadar sermayeye ihtiyaç var, beklediğiniz tahmini getirisi v.b. . bu konuları burdan paylaşırsanız benle beraber merak eden tüm herkes sanırım bilgilenmiş olur.
bora

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye41 yazı
farklı ve ilginç bi fikir neden olmasın, bi pazarlamacı olarak hemen 5 dakkada daha da geliştirdim bu projeyi :)) elinizdeki argumanları, gelir gider vs detayları gönderebilirmisiniz.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye48 yazı
Operatör kullanıcılarının telefonlarının paylaşılması yasal mı? Bu kişilere izinleri olmadan reklam kampanyası gönderilmesi yasal mı? Bu gibi konuları araştırdınız mı? Ben bu tip bir olay yüzünden şikayette bulundum Turkcell ve Carrefoursa'ya. Telefon operatörleri müşterilerinin bilgilerini kurum/kuruluşlara satmakta. Bu da tüketici haklarının korunması kanununa göre yasal değil. Bu konularda açılan davalar var. Benim başıma gelen olay şu şekilde gerçekleşti: İzmir'de ikamet ediyorum, doğum yerim İstanbul ve kütükteki memleketim Adana. Adana'ya hiç gitmedim, ikamet kaydım yok, orayla hiçbir bağlantım yok. Carrefoursa'ya hiç gitmedim, alışveriş yapmadım, yazılı hiçbir formunu doldurmadım, gelen bir mesajı onaylamadım. Şimdi ne oldu dersiniz? Telefonuma sürekli Adana CarrefourSa reklamları gelmeye başladı. Sabah 8'de, gece 11'de, ardı arkası kesilmeden. Turkcell hattımı alırken vermiş olduğum kimlik fotokopimde kayıtlı olduğu il Adana yazıyor ya, vermişler bilgilerimi Adana firmalarına, benim iznim, bilgim olmadan bana mesaj gönderiyor. Bunun insan haklarına tecavüz olduğunu aklı başında herkes bilir. 2 firmayı da ayrı ayrı şikayet ettim ve ikisinden de bana ulaştılar. Aynı şeyi kendilerine söyledim, iptal edildi mesajlar ama tabi kabul edemediler ortaklıklarını. Herneyse, ben sadece işin bu boyutuna dikkat çekerek, güzel bir fikirle başlamayı düşündüğünüz bu işte daha sonra sıkıntılar yaşamayın diye dipnot eklemek istedim. Operatörlerle görüşecekmişsiniz ar-ge departmanlarına gidip, onlara bir sorun bakalım tüzel kişi ile gerçek kişi arasında imzalanan sözleşmede kullanıcı bilgilerinin mahkeme kararları dışında asla 3. kişilerle paylaşılmayacağı yazıyor muymuş yazmıyor muymuş. Kolay gelsin, başarılar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye150 yazı
Turkcell bunu zaten yapiyor...size neden datalarını versinki ve verse dahi cok yüksek rakamlara verir sizde o yüksek rakamlar üzerine karınızıda eklediğiniz zaman pazarlayamazsınız.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye59 yazı
arkadaşlar kapitalist bir ekonomide yaşıyoruz. Ben iktisat çıkışlıyım yeterki bu projeyi iyi pazarlayayım ekibimi kuruyorum. Bu memlekette paran olduğu zaman başbakan'la bile görüşürsünüz!.. Turkcell AVM'lerde sabit şebekelerden yapıyor seyyar şebeke olayına kendi başına girmiyorlar çünkü onların işi sıcak satış benim işimde proje geliştirmek.ince ayrıntılarını buradan paylaşamıyorum...

Üye305 yazı
daha 1 ay önce iletişime gectiğim operatörlerden bırı merkeze kayıtlı 53000 kişiye tek seferlık 19.000 tl ye msj atabılecgnı söyledı bnde vazgectım, bu kadar pahalı olmasının sebebı bu 53000 kısı msj almak isteyen izinli müşterler digerlerıne göndermek zaten yasak, ama sıznkı bıraz daha farklı sanırım
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yeni Üye59 yazı
arkadaşlar günceldir

Üye131 yazı
Selamlar,

bu konudaki kanunlar çok net. Ben istemeden kimseden SMS gelemez. 22 Ağustos'tan sonra yaptırımları ciddileşecek. Bu hususu nasıl aşacaksınız? Bu arada SMSCaster türü programlar var ve çok daha ucuza bu işi illegal olarak yapıyorlar.

Bir parça daha bilgi verirseniz sevinirim.

Kolay gelsin,
en büyük kurnazlık dürüstlüktür.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye59 yazı
Arkadaşlar siz o konuyu yanlış biliyorsunuz!...

Size istatistik vereyim Gsm kullanıcılıarının %5'i reklam mesajların gelmesini iptal etmiş durumda insanlar uğraşmıyor iptal etmk için (tik verileri) yani pastanın %95'lik pasta var. Tasarladığım Proje inovasyon kategorisinde değerlendirildiği için SWOT analizini yaptırdım.

Herkese iyi günler dilerim...