Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Şarküteri Açmak İstiyor Yardımlarınızı Bekliyorum!

BaşlatanfarmerTarih07/06/2011 09:39:04Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
Merhabalar,

Öncelikle böyle yararlı bir sitede emeği geçen herkese teşekkür ederim...

İlk olarak kendimden bahsedeyim, aslen İzmirliyim fakat İstanbul da yaşamakta ve lojistik sektöründe çalışmaktayım. ailem çiftçi yıllardan beri kiraz, şeftali, üzüm, ve birçok ürün üretiyoruz. bildiğiniz gibi eskiden köyde yaşayan insanlar yiyecekleri gıdaları kendileri üretirlerdi bizde bu gelenek azda olsa sürmekte... tarhana, salça, zeytin, pekmez, kuru üzüm, ceviz, badem, tere yağı, köy ekmeği vb. ürünleri kendimiz yapmaktayız ve bunları biz tükettiğimiz için en temiz yollarla üretmekteyiz. günümüz şartlarında gıda sektöründe en önemli konunun temizlik olduğunu düşünmekteyim.
Sizlere sorum kendi imkanlarım ve ailemin üretimleri bir araya geldiğinde aklıma gelen fikir İstanbul da şarküteri açmak oldu sizler bu konu hakkında bana yardımcı olabilir misiniz ne yapmam gerekiyor ?
Ayrıca kendi ürettiğim ürünleri rahatlıkla şarküteride satabilir miyim?
Cadde üzeri bir dükkan açtığımda ortalama maliyeti ne kadar olur ?
Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Bankacılık-Finans
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Yeni Üye99 yazı
Bu konuda markalaşma ve markaya uygun paketleme önemlidir kimse açıkta birşey almak istemez özreğin acacagınız dükkan ın dizaynıda markayı yansıtır biçimde olmalı ancak o zman güzel kazanç sağlayabilirsiniz ürettiğiniz ürünlerin hormonsuz olmasıda önemlidir bu konuyada vurgu yaparak insanların dikkatini çekebilirsiniz ve tabiki pazarlama ve müşteriye yaklaşm önemlidir bu prof. bi yaklaşm bakkal dükkanı gibi açıp işletecekseniz fazla birşey beklemeyin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye468 yazı
türkiyede hala açık ürünler kapalı paketli ürünlerden fazla satılıyor nedeni bizim insanımız marka tabiki önemli ama tadına bakmadan ürün almayı pek benimsemiyor ''adam tadacak abii...))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı

Şarküteriye koyacağım ürünler tamamiyle organik olacak zaten kendi yediğimiz ürünlerden koyacağım hatta paketler halinde tadımlık ürünler dağıtmayı düşünüyorum örneğin bir miktar tarhana... ayrıca dükkanın içini de son derece modern tarzda döşemeyi düşünüyorum tabi daha bir çok fikrim var fakat merak ettiğim tek şey kendi ürettiğim ürünleri serbest bir şekilde satabilir miyim sonuçta gıda satışı olacak yasal olmayan bir şey yapmak istemiyorum tek sorunum o aslında ürünlerin son kullanma tarihi yok örneğin salça uygun şartlarda saklandığı sürece bozulmaz tarhana da öyle bu şekilde kurutulmuş ürünler ayrıca yağlar bunları serbest bir şekilde satabilir miyim ? ayrıca sizin görüşleriniz benim için çok önemli bana ne tür tavsiyelerde bulunabilirsiniz ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Üye256 yazı
aslında öyle kendi ürettiğin ürünü hiçbir izin ya da belge almadan koyup satman yasak bişi. bunun için bi firma kurup sağlık bakanlığından üretim izni vs. alman gerekir ama tabiki bu çok uzun ve masraflı bir iş. bunun yerine açacagın şarküteride yavaş yavaş markalı ürünlerin yanına kendi ürünlerini ko**** başlayabilirsin. insan lar gerçekten hakiki doğal ürünlere hasret ve iyi de satabilirsin kendi ürünlerini. hakiki hatay zeytinyağı çökelek pekmez nar ekşisi vb. bunlar çok rahat satabileceğin şeyler. bunları çok göze batmicak şekilde gelen müşterilere tavsiye ederek satabilirsin. yoksa dükkanı bu ürünlerle doldurursan maliyeci gelir senden bunların faturasını sorar. ve o zaman sıkıntı yaşarsın. ben adana da bu işi yapıyorum. buralardan ihtiyacın olan herhangi bi ürün olursa tedarik edebilirim. şimdiden kolay gelsin. allah utandırmasın
siz ha iseniz bizde ha yız. biz hu isek sizde hu sunuz. ha'ydan gelen hu'ya gider

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Ticaret
Yeni Üye99 yazı
Bana kalırsa şöyle yapmak daha karlı eğer bu ürünleri bolca üretebiliyorsan ilk olarak üretim izni al (google da üretim izni diye arat bilgiler çıkar )daha sonra peketle ve büyük market zincirlerine pazarla ufak yerlerede verebilirsin toptancılarla filan anlaşırsn boylelikle ürünlerin tanınır hemde daha az masraflı olr daha sonra kendi yerini açabilirsin dahası internetdende satış yapabilirsin bu çok daha az masraflı olr ama insanların güvenini kazanmak çok önemli

Yeni Üye99 yazı
Ambalajlamayı mutlaka yapmalısın şöyle birşeyde var ürünlerin uzun sure dayanması için katkı maddesi filanda koyman gerekebilir.yada bir avm de dükkan kirala bana kalırsa daha prestijli olr cadde üzerinde dükkan açmaktan ama daha masraflı olr tabi bütçen önemli nilmeden tam birşey söyleyemiyorum

Yeni Üye3 yazı
avm de dükkan kiraları ne kadar ayrıca oraya vereceğim para ile sizce lüks semtlerde güzel bir dükkan açsam zengin insanlar tamamen doğal olan şeylere verilen paraya acımaz ucuz olsun diye düşünmez böyle olursa daha fazla satış yapamaz mıyım ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye30 yazı
tekel bayi açma belgesi 2001 yılında meb tarafından alınmış bir belgedir türkiyenin her yerinde geçerli belgem şu an iş yerim olmadığı için kiralıktır. ayrıca tekel bayii bakkal market şarküteri ve tüm gıda satışı yapan yerlerde iş yeri açma ve ustalık belgesi olarak kullanılabilir. iletişim 0.543.566.81.82 den ulaşabilirsiniz.
05434878286

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Gyda
Yeni Üye77 yazı
herkese merhabalar vallahi kardeşim ben zeytinburnunda oturuyorum benim oturduğum yerde 58 bulvar diye bilinen bir ana caddesi var hemde çokişlek bir cadde burada daha yakın bir zamanda bir dükkan açıldı satılan ürünlerin hemen hemen hepsi açıkta ve organik köy ürünleri hiç bi sorunda olmadı adam takır takırda iş yapıyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret