Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Lojistik Şirketi Kurmak !

BaşlatanMurat006Tarih06/06/2011 02:18:59Yorum6

İlk mesaj
Yeni Üye4 yazı
Tüm koniks ailesine selam olsun.Öncelikle fikir edinmek için bu başlığı açtığımı belirtmek isterim.
Lojistik şirketi kurmak istiyorum.Diyelim ki kurdum xxLojistikxx şirketine 5 tır aldım.Fakat nasıl ve nereden iş bağlayabilirim.Bu Tırları nereye yönlendirip iş bulabilirim,Büyük şirketler bünyesine girip onlar adına çalışabilirmiyim (Omsan,Ceva,Ekol,Horoz,Mars lojistik) ?
Yoksa ambarlarda tırları bekletip işmi beklemeliyim ?Yurt dışı taşımacılıgına girsem aynı şekilde nereden nasıl iş bulabilirim.Tüm bunların cevaplarını merak ediyorum.
Teşekkürler Koniks Ailesi

Yerleşim Türkiye / Minnesota UsaMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
Editör5590 yazı
Hocam 5 tırdan önce bir kamyon almalısın. Karaşanzımanlı MAN lardan eski bul bir tane. Sonra başla kaba nakliyeciliğe. O kamyona bile epeyce iş bulamazsın. Kamyoncular kahvesinde iş gelir seni bulur önceleri. Sonra sen üç beş arkadaş tanırsın küçük bir çevre yaparsın. Bir iki işi de onlar sana yollar. Ardından malı yıktığın yerde çıkar bir iki acil iş hazır ellerinin altında iken sana verirler. Böyle böyle ayda boş günün kalmaz olur.

İşte tam bu aşamada al 5 tırı etrafa duyur. Açılış yapılır eş dost davet edilir, yedirilir içirilir. Davet edilecek eş dostun içinde iş sağlayacak sağlam adamlar olmalıdır. Nakledilecek sürekli malı olan firmalara mail atılır, eleman gönderip tanıtım yapılır. Bu firmalardan biri ikisi ile yemeğe falan çıkılır.

Büyük nakliyatcılar 5 tırı var diye birini bünyelerine almazlar bence. Çünkü 5 tır almak onlar için artık çocuk oyuncağı.

Yurtdışı yurt içi bu lojistikcilerin yani nakliyecilerin bir iki derneği bir iki portalı vardır. Oraları takip eden işi görür ama bir firmaya iş bu yolla bulunmaz. Bir nakliyat firmasının en baştan ayarladığı sağlam işleri vardır zaten.

Bu 5 tırı sorduğun sorunun cevabını bildiğin zaman almalısın ya da işe heves etmelisin. Çünkü en önemli konu bu. Para nereden gelecek ?

İnsanlar bir ışık gördüklerinde bir işe başlarlar, ışık nasıl yakılır diye sormazlar.

Senin şu aşamada bir nakliye işini takip ediyor ve bunda bir ufuk yakalamış olman gerekir. Bu durumda 5 tır alıp nakliyat firması kurmak düşünülebilir.

İş sana gelir, seni sevenler sana iş gönderir. İşte büyük çark böyle döner.

Özel bir gruptan, oluşumdan bahsetmiyorum. Telefondaki konuşma tarzını beğenen biri de sana iş gönderir ama o telefonlu masaya oturmak için bir firma olmuş olman gerekir ki yüzyüze görüştüğün bir takım insanların seni seviyor olması sana başlangıç için iş veriyor olması gerekir. Sonrası bilek gücü ile gelebilir. Ah keşke lojistik işleri şu internet sitesinde yayınlanır firmayı kur oraya abone ol başla iş yapmaya diyebilse idik.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye37 yazı
Merhaba,
Taşımacılık sektörüne girişte öncelikle Ulaştırma [left]Bakanlığının Yetki Belgeleri ne sahip olmanız gerekmektedir.Bu belgeleri almak için istenilen şartları www.kugm.gov.tr adresinden temin edebilirsiniz.Ayrıca şirket ortaklarından veya çalışanlardan birinin mesleki yeterlilik belgesi olmasıda gerekiyor.Ayrıca araçları kiralamak için alıyor iseniz diğer firmanın belgelerini kullanabilirsiniz.belgeler tamam sıra geldi araçları çalıştırmaya önce maliyetleri hesaplamanızı tavsiye ederim.Aylık bakım,Sürücü,Kasko ve sigorta,mtv,işleri takip edecek personel,muhasebe,amortisman giderleri vs..Ben elimdeki kamyonlardan biri için ortalama bir maliyet belirteyim 4.500-5.000 TL.Tabi öncelikli işiniz araçları nerede kullanacağınızı belirlemek olsun daha sonra işe göre çıkacak maliyetleri hesaplayın.
Barış Ç

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Muhasebe
Üye485 yazı

Aklıma papatya Filmi geldi. orada taylans lojıstık kurmuşlar ama iş alamıyorlardı. Hemşerim necati ilk işlerini bulmuş ve ilk işleri ev nakliyesi olmuştu. Bence bu filmdeki kısa konu bile örnek alınmalı. Akın Bey bence son sözü söylemiş. Saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye53 yazı
bence orta büyüklükde uluslar arası bi nakliye şirketine aracınızı kiraya verin.gümrük sektöründe çalıştığım için kiraya verebileceğiniz bi iki nakliyeci önerebilirim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye49 yazı
Murat bey konunuz hala güncel ise mail adresinizi bildirin lütfen

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Selamlar,

Tır veya herhangi bir araç alıp risk almak yerine iş aldıkça kiralama yolunu seçmelisiniz kanaatindeyim.. Firma oturduktan sonra araç alma fikrini tekrar değerlendirirsiniz.

Saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek