Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

100 Dönüm Ceviz Bahçesi Kurmak. .

BaşlatanhemperiTarih02/06/2011 12:56:45Yorum40

İlk mesaj
Üye508 yazı
Arkadaşlar merhaba;

Adanaya yakın yaylalık bir yerde 100 dönüm ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorum, 1-2 kitap aldım okudum baya kafama yattı, devlet teşfiklerinden bahsetmeme gerek bile yok sanırım..

Tabiki her zaman teorik bilgi ile uygulama arasında fark olur, sizlerle biraz beyin fırtınası yapmak istiyorum, sizce 100 dönüm bir bahçe kurmanın ne gibi zorlukları ne gibi dezavantajları vardır, özellikle ceviz bahçesi olan kişiler varsa iletişime geçip tecrübelerinden faydalanmak isterim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
40 yorum
Üye508 yazı
konu güncel

Üye1091 yazı
10-15 yıldan önce ürün alamazsınız diye biliyorum

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Tekstil
Editör5590 yazı

http://www.kiliclarfidancilik.net/

Bu adamlarla bir telefonlaşmanın faydası olabilir. En azından çeşitle bakımla ilgili bilgi almaya çalışılabilir.

100 dönüm büyük bir arazi. Milli emlaktan kiralamamı yoksa arazi zaten var mı ? Arazi kiralayıp fidan başı destek alınabilir. Fidan dikim ve bakım için destekleme mevcut ama herkes farklı şekilde yararlanıyor.

Arazi ve su varsa ceviz bahçesi yapmak fazla masraf gerektirmez. 15 yıl beklenmese de en çok 10 yıl denilebilir. Süre çeşide aşıya bakıma suya soğuklanmaya bağlı değişecektir.

Ceviz yıllık belli bir soğuklanma süresi ister. Adana için bunun incelemesi lazım. Rakım ve soğuk için uygun bir çeşit seçmeli başlangıç olarak.

İnternetten İngilizce Amerikan kaynaklarını tarayın. Orjinal sayfaları. Çok farklı enteresan bilgilere ulaşırsınız.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye508 yazı
Chandler ceviz fidanını düşünüyorum, bizim ülkemizde ceviz 7x7 veya 8x8 hatta 10x10 dikiliyor, yabancı ülkelerde ise 3,5x7 dikiliyor, tabiki budama ve bakım biraz farklı oluyor, türkiyede daha 3.5x7 dikilen bir bahçe olduğuna raslamadım. 3.5x7 dikilen bahçeden tabiki dönüm başına 2 kat fazla verim alınıyor..

Milli emlaktan kiralamak gerçekten çok avantajlı olabilir ama ben araziyi satın almayı düşünüyorum. 40 yıl sonra dahi satsan paran değer kaybetmez.

Keşke ingilizcem o kaynakları taramaya yetecek kadar yeterli olsa :)

Selami Bayrak Bey'in " CEVİZ VE BADEM YETİŞTİRİCİLİĞİ" kitabını okudum, baya fikir versede kesinlikle bir kitap okumakla olacak iş değil.

akınselcuk bey sizin tavsiye edeceğiniz türkçe kitaplar varsa kesinlikle okumak isterim. 18 aymı sürer 6 aymı sürer bilmiyorum ama ceviz yetiştiriciliği hakkında neredeyse bir ziraat mühendisi kadar bilgili olmadan bu işe başlamak istemiyorum, bahçenin her türlü derdinden her türlü sıkıntısından bilimsel yönde anlamak istiyorum. internette okuduğum yazılarda insanlar genelde sürekli yanlış birşeyler yapmışlar, ben bu insanların hatalarından ders çıkarıp hata yapma ihtimalimi en aza indirmek istiyorum.

Genç bir girişimciyim çok şükür şu an için kendi işim gücümde var, bu bahçeyi ileriye yönelik bir yatırım olarak düşündüğüm için 10-15 yıl benim gözümde çokta uzun bir süre değil, sonuçta bir yatırım yapıyorsun ve 2 yılda kendini geri karşılamasını beklememek lazım :) tam verime 20 yaşında ulaşıyor ceviz ağacı.

Mantıklı veya mantıksız fark etmez tüm fikirleri dinlemek isterim :)

Yeni Üye10 yazı
Eski adı toprak TV ,yeni adı Bereket TV olan tv kanalını izleyin,ayrıca bu kanalın internette aynı adlı web sitesi var,bu sitede eski yapılan yayınları indirerek izleyebilirsiniz.Ulusal ceviz konseyi veya benzer adla her yıl akademik ve bilimsel toplantılar yapılıyor ve sonuç bildirileri yayınlanıyor.Bu toplantı sonuçlarına en yakın tarım il/çe müdürlüklerinde veya üniversitenin ziraat fakültelerinde ulaşabilirsiniz.Yakın bir Üniversitenin ziraat fakültesinden proje yapımı ve yatırım için muhakkak danışmanlık alın çünkü yöresel uyumluluk çok önemli.Yerel tarım il/ilçe müdürlükleri yeterli olmayabilir.Yanlış budama bile enaz 5-10 yıl kaybettirebilir.Ben olsam o yörede jojoba düşünürdüm.Gene de kolay gelsin...

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Esnaf
Üye508 yazı
jojobayıda araştırıyorum teşekkürler

Üye816 yazı
hemperi;

umarım işin başarıya ulaşır ilk defa görüyorum biri azimle bir işe abşlayacak bazıları gibi altyapısız parasız ortaya milyon dolarları uydurup kaçmıyor..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye508 yazı
dortler21 iyi niyet dileklerin için gerçekten teşekkür ederim.

Etrafımda sürekli derlerdi, bir işler yapacaksanız mutlaka avrupaya bir göz atın, cevizle ilgili araştırma yaparken özellikle amerikada bu işi ne kadar profosyonelce yaptıklarına şahit oldum, cevizin anavatanı olan Türkiye için ne kadar üzücü bir durum bu aslında.

Cevizle ilgili en küçük bilgi kırıntısını dahi paylaşmak isteyen kişilerle her zaman iletişime geçmek isterim.

celebice bereket tv de gerçekten güzel bilgiler veriliyor, jojoba için ise yeteri kadar bilgiye ulaşamadım, hala ceviz daha sıcak geliyor bana

Yeni Üye10 yazı
Öncelikle ; bilimsel çalışmaktan asla şaşmayacaksın,en yakın üniversite'nin ziraat fakültesini ziyaret edip işin uzmanı bir hocadan danışmanlık alacaksın.Artık ziraat mühendisi en yakının olacak.Ayrıca tarım bakanlığının yayın dairesi de bu konuda güzel yayın ve CD'ler satıyor.Tarım fuarlarını da ihmal etme,muhakkak gez dolaş, gör bak işini delilik seviyesinde seven, bilgiyi paylaşmaktan asla çekinmeyen ve karşılık beklemeyen ziraat teknisyenleri/mühendisleri ve üreticiler sizleri bekliyor.

Jojoba için ise Adanada uluslararası bir uzman var:adı Sami Dinkoğlu.Ben de internette araştırma yaparken adına rastladım.Hatta adı Amerikan jojoba araştırma konseyi yayınlarında da geçiyor.Aynı kaynakta adresi şöyle:

Sami Dinkoğlu
Özler Cad.Kristal PalasKat 1 No:16 Adana.

Ama kitabın yayın tarihi 80'li yıllar.Adres hala geçerli mi bilmem.Ama ararsan bulursun.Ayrıca Batem ve Alatar adlı zirai araştırma enstitüleri de konu ile iilgilil proje çalışmaları yapmış ve tohum+fide satışı da yapıyor.Bilesin.

Yeni Üye10 yazı
Sayın hemperi;

Sizi yanlış yönlendirmek istemem,sonuçta herkes sevdiği işi yapmalı,benimki sadece fikir.Eğer gerçekten 100 dönüm(dekar) yeriniz varsa size birkaç sorum olacak:yer tam olarak nerede,rakımı nedir,toprak yapısı için hiç bir çalışma ve toprak analizi yaptınız mı,su kaynağına ne kadar yakın?
Daha sorular var ama önc esorduklarıma cevap verin daha sonra ayrıntılı sorulara geçeriz.

Biraz da ufacık bilgi: Ceviz için enaz 1 metre derinliği olan geçirgen yapıda kilsiz veya çok derin, drenajı düzgün ve de sulanabilir arazi ...olmazsa olmazların ilki.Tüplü fidan yılın her ayı dikilebilir ama ;kışa girerken dikim ve soğuklanma süresi yöreye göre muhakkak olmalı..Birde; yöresel adaptasyonu yapılmış bir esas çeşit ve iki de tozlayıcı çeşit olmak üzere enaz üç çeşit yöreye uygun aşılı sertifikalı ceviz fidanı.Aşılı ve sertifikalı olmazsa şayet,devlet desteği alamazsınız unutmayın... Hala ciddi ciddi düşünüyorsanız ; görüşelim...

Üye508 yazı
Yaşar akça hocamızın " ceviz yetiştiriciliği" kitabını sipariş verdim, bakalım ordan neler öğreneceğiz

Yeni Üye79 yazı
ceviz dikmek banka kurmak gibi birşey
ama varlıklı insanların yapabileceği bir yatırım
çünki ancak 8-10 yıl sonra iyi getirisi olmaya başlıyor
dikkat etmeniz tek şey mutlaka sulanabilir bir araziye kurun
çünki ceviz sulanmadan verim alınamayan bir ağaç
elbette sulanmadan da yetişir ama verimi çok az ve kalitesiz ürün elde edersiniz
mutlaka tohumdan dikin
çünki ceviz ağacının kazık kökü olur
2 yıllık bir cevizin 1 m den dazla kazık kökü oluşur
fide dikimlerinde bu kök zarar görebiliyor
1-ceviz her türlü arazide olur yeterki sulanabilsin,en ideal sulama damlama sulama
2-ceviz murtlaka tohumdan dikilmeli (kaman cevizi çok kaliteli) istenirse aşılanabilir
3-ceviz ağacı serin iklimi sever-adana-aydın -antalya gibi aşırı sıcak iklimlerde iç kararması olacağından uygun iklimli yerlerde kurulmalı bahçe
4-mutlaka dikeceğiniz çeşidin tozlamasını sağlayan çeşitte uygun aralıklarla dikilmeli
CEVİZBANK ınız şimdiden hayırlı olsun kardeşim
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye508 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - sodra
ceviz dikmek banka kurmak gibi birşey
ama varlıklı insanların yapabileceği bir yatırım
çünki ancak 8-10 yıl sonra iyi getirisi olmaya başlıyor
dikkat etmeniz tek şey mutlaka sulanabilir bir araziye kurun
çünki ceviz sulanmadan verim alınamayan bir ağaç
elbette sulanmadan da yetişir ama verimi çok az ve kalitesiz ürün elde edersiniz
mutlaka tohumdan dikin
çünki ceviz ağacının kazık kökü olur
2 yıllık bir cevizin 1 m den dazla kazık kökü oluşur
fide dikimlerinde bu kök zarar görebiliyor
1-ceviz her türlü arazide olur yeterki sulanabilsin,en ideal sulama damlama sulama
2-ceviz murtlaka tohumdan dikilmeli (kaman cevizi çok kaliteli) istenirse aşılanabilir
3-ceviz ağacı serin iklimi sever-adana-aydın -antalya gibi aşırı sıcak iklimlerde iç kararması olacağından uygun iklimli yerlerde kurulmalı bahçe
4-mutlaka dikeceğiniz çeşidin tozlamasını sağlayan çeşitte uygun aralıklarla dikilmeli
CEVİZBANK ınız şimdiden hayırlı olsun kardeşim

faydalı bilgiler için teşekkür ederim.

Fidan veya tohum dikimi arasında kararsızım, fidan daha mantıklı gibime geliyor, çeşit olarak chander düşünüyorum, şu aralar kafama takılan ise dikim aralığını 7x3.5 şeklinde ayarlarsam bahçenin bakımının üstesinden gelebilirmiyim.

Yeni Üye79 yazı
ceviz ağaçlarının arası ne kadar açık olursa okadar iyidir
ilk dikim den ağaçların taçlanmasına kadar boş aralarda başka meyvelerde
yetiştirerek gelir elde edebilirsiniz
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye508 yazı
doğrudur. 14x14 dikilen ceviz bahçeleri bile var,

avrupadaki bahçelerde cevizler 7x3.5 dikiliyor, doğal olarakta dönüm başına alının verim fazlasıyla artıyor

Yeni Üye2 yazı
merhaba hemperi

şu an ben de seninle aynı konumdayım. benzer kaynakları okudum araştırdım. 15 dönüm (Uşak'ta) ceviz bahçesi kurmayı düşünüyorum.

senin projende bir gelişme var mı?

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye550 yazı
sayın hemperı bu ortamda herkes fıkrını beyan etmıs bıldıgı bılmedıgı olcude.ben sıze sunu solım su anda buyuk fırmalar dahıl bırcok yatırımcı chatlerı secıyor ve dıkım aralıgı genelde 7x7 veya 8x8 su anda sulama sıstemını kuracagım arazıde oyle kurulmus 300 donum senelık bekledıklerı gelır 250 mılyarmıs.ızmırde bır proje var 2000 donum onunda sulamasıstemını yapma durumumuz var oda 7x7 dusunuyor.bu ıs gelecekte super para getırecek ve usper bır gelır olacak.ben bu bahce kurulumu ıslerının ıcınde oldugum ıcın damlama sulama sıstemlerını ve dıger butun ıscılık lerını alıp anahtar teslımı yaptıgım ıcın ordan bılgılerım var yeterınce.muhendıslerımız var onlarlada calısıp kurulumu gerceklestırıyoruz.fıdanı heryerden almayın fıyatına ucuzluguna aldanmayın.en onemlı durumdur cevızde.yardımcı olacagım bır durum varsa enginberber76@mynet.com maıl adresım beklerım.hayırlı ısler bol kazanclar.

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı <a href="http://www.cevizfidanifiyatlari.com">ceviz fidanı</a> fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Yeni Üye1 yazı
* TÜRKİYE'NİN HER BÖLGESİNE FİDAN GÖNDERİYORUZ.
*FİDANLARIN TAMAMI İSMİNE DOĞRU VE SERTİFİKALIDIR.

BİZE ULAŞIN.....

İLETİŞİM : 0 535 962 0391
bandırma

Yerleşim Türkiye / BandyrmaMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
Tarımla uğraşmış Biri olarak (çocukluğumdan beri) Ceviz işi 10 yıl beklentiniz olmadığı takdirde iyi bir yatırımdır ancak Fidan yetiştirmek Çocuk yetiştirmek gibidir sürekli ilgi alaka ister ki siz 100 dönümlük bi yerden bahsediyorsunuz bakımı sizin için çok zor şartlar olacakdır sizden 10 yıl için ***ürüsüde muhteşem olacakdır yani kısaca sizi zorlayabilir ilaçlaması sürmesi dikmesi sulaması su varsa tabi sulama sistemi gibi şeyler gerçekden emek isteyen şeylerdir bunları göze alıp dikin derim tabiki verime geçince bu çilelerin hepsini unutursunuz kendi ürettiğiniz birşeyi yemek pazarlamak kadar güzel bir iş yok.. Dediğim gibi Fidan yetiştirmek çocuk yetiştirmek gibi sürekli gözünüz üstünde olacak kurtmu geldi kuşmu geldi aç mı susuzmu sürüme ihtiyacı varmı hepsini düşünmeniz gerek .. bu arada 3 ile 5 yılda verime geçen yarı bodur fidanlar var diye duymuştum aslında bodur değilde fazla ağaçı uzatmıyorlarmış budamayla bodur hale getiriyorlarmış herhalde bir sormanızı araştırmanızı öneririm bir arkadaşımda inegölde çekilmiş bodur ceviz bahçesi fotoğraflarını görmüştüm hayırlı işler bol kazançlar..
Zor Olacak ki imtihan olsun..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye6 yazı
daha fazla bilgi kirliliğine uğramadan www.cevizyetistir.com kesinlikle faydası olacaktır.
purofesyonel bir çalışma için birlikteyiz

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Gyda
Yeni Üye36 yazı
çok yaparsan çok çok kazanırsın deniliyor doğru değil. Verim düşüyor ,bakım masrafları artışı , ilgi gerekiyor, giderlerde çok artıyor. 10 dönümden sonrası desteklemeye dahil oluyor. Arazinin tamamını bence sadece cevize harcama 3 parçaya ayır 33 dönüm olur hayvancılık olabilir. diğeri bağcılık olabilir kiraz olabilir, elma olabilir.
"sormaz ki bilsin,
sorsa bilirdi.
bilmez ki sorsun,
bilse sorardi."

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Memur
Üye211 yazı
Kusburnu Agaci (Rosa Rugosa)
Arkadasim yillar once ben bir sitede gormustum ve ilgimi cekmis idi. Ben de bir koylu cocugu oldugum icin koyumuzde neden yapilmiyor diye hayiflanmistim. Ve kendi koylulerime anlatmaya ve uygulamalari icin ikna etmeye calistim ama koyde genc nufus kalmadigi icin yapabilecek kisi yok ne yazik ki. Kendim Avrupada yasiyorum onun icin yapabilmem imkansiz. Ama baska arkadaslara yarari olsun diye yaziyorum. Benim bu site ve kisilerle hic ilgim falan yok onu da belirteyim. Ceviz agaci da ekebilirsin karli bir is olur diye dusunuyorum.

http://pub3.bravenet.com/forum/static/show.php?usernum=221376572&frmid=2081&msgid=570949

Email: kusburnu@biriz.biz Website: http://www.kusburnu.cjb.net
www.oydanismani.org
www.voetbalportaal.nl
www.volkabulaire.nl
www.besiktask.info

Yerleşim Hollanda / RotterdamMeslek Sigortacy
Yeni Üye59 yazı
10-15 yıl sabır.. Sonra 7 sülalen yatar kalkar dua eder bende çok araştırdım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Üye129 yazı
Arkadaslar nedense koniks sitesinde bazi arkadaslar cok yuksek ucuyor arkadasim adana gibi yerde 100 donum yer en az 250 binlira fidani sunu bunu 250 bin ettimi 500 bin 10 sene bekliycen hersene en kotusunden 20-25 bin harciycan haa bu arada sen bu kadar parayi yatirim olarak yapiyorsan bu parayla altin al sat bankada gecelik repo yap Yok illada heyacan istiyorsan acun ilicaliya muracat et survayvura katil saygi ve selamlar
Yusuf

Yerleşim Hollanda / UtrechtMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye14 yazı
Selam arkadaşlar benim anlayamadığım ceviz ağacı için hep 10 yıl vadede verim alınabilir deniyor. Ama araştırmalarımda 5. yıldan sonra ürün vermeye başlar yazılarıları hatta fizibilite çalışmaları var. Anlaşılacağı gibi bende uzun vadede ceviz ağacı yatırımını düşünüyorum ama 10 yıl uzun bir süre . http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=13152 Bu linkteki yazı gerçeği yansıtmıyor mu? Kafam karıştı...
www.yolplani.com
İller Arası Mesafe Hesaplama ve Yol Tarifi

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye59 yazı
ceviz orman sınıfına girdiği için arazi bedava ( tek seferde 300 dönüme kadar ve dönüm başı bir miktar hibe veriliyor ) ayrıca 100 dönümün, sulama sistemini, çitlerini elektriğini a'dan z'ye tüm sistemini kurmak 70 ile 90.000 TL arası. Bizzat bu işi 100 dönüm arsa üzerinde yapan kişiden duydum o yüzden söylüyorum. En kral, en masraftan kaçınılmadan yapılan bakım yıllık 7.000-8.000 TL ne 20-25'i uçmayalım. Velhasıl 100.000 TL paranız varsa bu işin içinden en kaliteli düzeyde çıkılır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ö?renci
Yeni Üye29 yazı
www.ceviz.biz en güncel bilgiler burada

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda