Chandler ceviz fidanını düşünüyorum, bizim ülkemizde ceviz 7x7 veya 8x8 hatta 10x10 dikiliyor, yabancı ülkelerde ise 3,5x7 dikiliyor, tabiki budama ve bakım biraz farklı oluyor, türkiyede daha 3.5x7 dikilen bir bahçe olduğuna raslamadım. 3.5x7 dikilen bahçeden tabiki dönüm başına 2 kat fazla verim alınıyor..
Milli emlaktan kiralamak gerçekten çok avantajlı olabilir ama ben araziyi satın almayı düşünüyorum. 40 yıl sonra dahi satsan paran değer kaybetmez.
Keşke ingilizcem o kaynakları taramaya yetecek kadar yeterli olsa :)
Selami Bayrak Bey'in " CEVİZ VE BADEM YETİŞTİRİCİLİĞİ" kitabını okudum, baya fikir versede kesinlikle bir kitap okumakla olacak iş değil.
akınselcuk bey sizin tavsiye edeceğiniz türkçe kitaplar varsa kesinlikle okumak isterim. 18 aymı sürer 6 aymı sürer bilmiyorum ama ceviz yetiştiriciliği hakkında neredeyse bir ziraat mühendisi kadar bilgili olmadan bu işe başlamak istemiyorum, bahçenin her türlü derdinden her türlü sıkıntısından bilimsel yönde anlamak istiyorum. internette okuduğum yazılarda insanlar genelde sürekli yanlış birşeyler yapmışlar, ben bu insanların hatalarından ders çıkarıp hata yapma ihtimalimi en aza indirmek istiyorum.
Genç bir girişimciyim çok şükür şu an için kendi işim gücümde var, bu bahçeyi ileriye yönelik bir yatırım olarak düşündüğüm için 10-15 yıl benim gözümde çokta uzun bir süre değil, sonuçta bir yatırım yapıyorsun ve 2 yılda kendini geri karşılamasını beklememek lazım :) tam verime 20 yaşında ulaşıyor ceviz ağacı.
Mantıklı veya mantıksız fark etmez tüm fikirleri dinlemek isterim :)