Son yazılar bir harika.
| Alıntı Yapılan Metin: |
''Soyut hukuk bilgisi'' ''Tanrının kaldıramayacağı büyüklükte bir kaya yaratması'' ve bu tekerleme ; ''remember fifth november little miss lawyer'' |
Bir şeylerin ters gideceğini kolayca tahmin edebiliriz.
İnsanın kendini durup dururken aşmaması gerek. Ya da kendini aşacağını bizlere önceden haber vermesi belki de hoş bir davranış olurdu.
Sizlerin bilgiden neyi kasteddiğini muhtemelen ben anlamıyorum. Ben bilgi deyince başkasının bilmeyip sizin bildiğiniz herhangi bir şey olarak algılıyorum. Ama sanıyorum ki sizin bilgi dediğiniz şey benim tahmin dahi edemediğim başka bir şey.
Bir şeyi biliyor olmak sizi her zaman paraya bir adım yaklaştırır. Ama paraya bir adım yaklaşmış olmak herkesden daha uzak olmanıza da engel değildir.
Hayatta herkesin bir numarası vardır. Bu numara ile yaşar. Şapkadan tavşan çıkarmayı bilmek harika bir numaradır. Bir kamyoncunun da bir numarası vardır bir profesöründe . . .
Yaptıkları işi bu numaralarla süsler ve mükemmel hale sokarlar.
Numarası olmayan adam boş bir adamdır. Boş adamdam bir şey olmaz. Büyük paralar kazanamaz. Hatta piyango bile ona çıkmaz.
Bazısı parayı özellikle sevmez. Çok numara sahibidir ama bu numaraları paraya çevirmek ona gereksiz gelir hele ki karnı toksa.
Bu tip adamlar etraflarında iz bırakırlar. Hatırlanırlar.
Çok şey bilmek iyidir belki ama parayı kazandıran bu özellik değildir insana.
Bir üniversitedeki öğretim görevlisinin bir domates pazarcısından daha çok şey bildiğini de nereden çıkarıyorsunuz ?
Kurtulun bu dağdaki çoban kıymetsizdir mantığından.
Bilgili, donanımlı olmak başka bir şeydir.
Ama konu biliginin para etmesi olunca bilgiyi, donanımlı olmak gibi algılamayacağız herhalde sizlere göre . . .
Yani şu mu ;
Corel Draw biliyorum para etsin.
İngilizce biliyorum para etsin.
Barok stil mimari biliyorum para etsin.
İnternet sitesi kodlarım para etsin.
Gerekli numaraya sahip değilseniz hayatta etmez.
Profesör çok bildiğinden değil o noktaya gelmeyi başardığından maaş alıyor. Yani o aşamaya gelip o maaşı almaya hak kazanmak için gerekli soyut ve somut ceremeleri çekmiş olduğundan.
Aksi takdirde her çok şey bilene maaş bağlamaları gerekirdi. Profesöre maaşı bağlama sebepleri, lisans, lisansüstü, tez, doktora gibi somut işleri zamanında ve yerinde gerçekleştirdiği ve bu eylemlerin soyut zahmetlerine katlandığı içindir.
Aya ilk giden insanında bir maaşı vardı. Dünyanın en sağlıklı ve becerikli insanı olduğundan çok o işe girip işin gereklerini yerine getirdiği için aya gitti. Aya gitmek ona bir ikramiye oldu. Hepsi bu. Yani çok bildiğinden değil parayı kazanması. Ama bir şeyler bilmeseydi onu göndermezlerdi ya da maaş vermezlerdi.
Para kazanamıyorsanız yeterince bilgili donanımlı olmadığınızdan değildir. Gerekli tek şartı bilmeyişinizden olabilir. Corel draw ı bin kişi bilir ama birkaç kişi bu bilgisinden dolayı binlerce lira kazanır her maus kliklediğinde. Çünkü bu bilgiyi bir şekilde iyi satmıştır. İşte bu satış işini bilmediğinizde corel draw bilmenin en küçük faydası olamayacaktır para kazanma konusunda.
Bildiklerinize ya maaş bağlatacaksınız ya da başkalarının para ödemesini sağlayacaksınız. Bunu siz yapacaksınız. Bağlatmak ve sağlamak eylemlerinin corel draw ı iyi bilmekle bir alakası yok. Bilgi şart tabi ama bu bilgiyi paraya çevirmek için gereken yere ulaşmak bambaşka bir şey.
Michael Schumacher den iyi şoför yok mudur dünyada yani. İyi araba kullanmak şart ama her iyi araba kullananın F1 pilotu olma ihtimali yok. Sizce Michael ın hayali taksi şoförü olmak mıydı ? Ya da belediyede işe girip otobüs sürmek ? Muhtemelen değildi. Şoförlüğünü en iyi satacağı yerlerde dolaşıp durdu tüm zorluklarına rağmen.
Corel Draw ı öğrendiniz ya. Şimdi de bir dünyaya açılma kursuna gidin içinizdeki gücü keşfetmeye falan çalışın. Bu bilgi nerede para edebilir ona bakın.
Yürümeyi bilmeyen çocuğa adidas ayakkabı almanın bir faydası olmaz. Ama yürümeyi öğrendiyse adidası ile daha iyi yürür.
Çok mu uzattık lafı ?