Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sizce Değeri Nedir

Başlatanmehmetgul1806Tarih25/05/2011 22:21:44Yorum10

İlk mesaj
Üye485 yazı
Merhaba. Fikrinizi almak istediğim bir konu var.
Yaklaşık 5 ay önce faaliyete geçirdiğim bir satış sitem var.
Siteme ortak olmak isteyenler oluyor. Sizc aşağıdaki özellikteki siteme ortaklık için ne değer biçmeliyim.

-5 aylık cirosu yaklaşık 50 bin tl. (kar oranım gizli)
-Üye sayısı 800 oldu
-Googlede urun aramalarında kendi ürün grubunde ilk sayfada ilk sıralarda çıkıyor.
-Tum bunlar reklamsız gerçekleştirildi.
-Henuz katolog yaptırmadım.
-satış ve uye hergeçen gun çoğalıyor.

Siz olsanız ortaklık değeri ne biçerdiniz?
saygılarımla.
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Yeni Üye30 yazı
Madem bu kadar iyi neden birileriyle ortak olmak istiyorsun ki hocam. Hiç bi işte ortaklık akıl Kar'ı değil bence, Kardeşi kardeşe düşürür bu ortaklık işleri aman diyim becerebiliyorsan tek başına devam et. Hem kazancı bölüşmemiş olursun hemde uzun vade de pişman olmazsın. Nacizane düşüncelerim bunlardır. Haa pazar araştırması yapıyorsan onu bilemem.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye147 yazı
ortalıklık iyidirde adamını bulursan..
ortak olunca sermayen artar iş hacmin büyür vsvs..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye70 yazı

İlla ki bir ortağa ihtiyacın varsa değerini ölçmek için profesyonel bir yerlere danış derim.

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Ö?renci
Yeni Üye81 yazı
sitenin ismi nedir.

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Üye485 yazı
Merhaba Arkadaşlar. Ortak şart gibi gözüküyor. Siparişlere bakılması hazırlanması göndeirlmesi müşterilerle ilgilenilmesi,
herşeyi geçtim hasta olsan ne oalcak. İş durur. Tatile gitsen nolcak İş Durur.
Diyceksinizki Eleman Çalıştır. Bu tür sistemlerde elemana güven olmaz. İşimiz bir nevi hizmet. 2 eleman çalıştırıp Aylık elemanlara 3000 tl ye yakın masraf yapacağıma adam gibi adam bir ortak almak ve işi dahada iyiye ***ürmek en doğrusu diye düşünüyorum. 5 Aylık cirom yazdığım gibidir fazlası var eksiği yok. Ama inanın çok zor bir karar sürecindeyim. Kısa sürede sitemi bu seviyeye getirmek hiç kolay olmadı. Uyumadan sabahladıklarım oldu. Çok emek ve para harcadım. Bu kadar zahmet ve maddiyattan sonra hak edilecek değer altında bir değere ortaklık kurmak istemiyorum.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Üye311 yazı
böyle bir ortaklık için kusura bakmayın ama inanın para veren olmaz. ben 6 senelik bir siteyi 30.000 tl ye satamadım. üsteliktürkiye sıralması 4 bindi. aylık net kar 4-6 bin TL arasıydı. belgelenebilir net kardan bahsediyorum. kesilen faturalar ve giderler hesaplanarak. google da satılan ürünlerin 4-5 tanesinde 1. sırada en az 10-15 üründe ilk sıradaydı. yani bu kar zaten sadece 20 civarı üründen reklamsız elde edilen gelirdi. google reklamı yapıldığında kar marjı daha da artıyordu. artık hesabını siz yapın
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye485 yazı
Merhaba. Ben zaten ortak olan varmı diye ilan vermedim ortak olmak isteyenler var ama değer biçemedim siz olsanız ne değer biçerdiniz sye fikrinize danıştım. Siz 6 yılda 4-6 tl arası kara ulaşmışsınız. Bense bu rakama 4-5 ayda ulaştım. Hemde reklamsız Sitemde bulunan ürünlerin büyük bir bölümü google aramalarında ilk sayfa ilk sıralarda çıkmaktadır.
Açıkçası bu şekilde bir işe ortak olunması bence en karlı yatırımdır. neden derseniz. Örneğin kayseri merkezde bir iş yeri açacak olsanız dükkan kirası açılışı iç dekor tanıtım vs vs zaten eksi-20-25 bin tl ile başlarsınız işe. Para kazanıp akzanmayacağınız belli değil. İşin tutup tutmayacağı belli değil. Oysa benim ve benim gibi site sahipleri İşi tutturmuş ve satış veya ortaklık için nerdeyse 0 risk sunmaktadır. Ben ve benim gibiler demiyorki (buna sizde dahilsiniz) Sen para koy bakalım bi kazanacakmıyız yoksa kazanamaycakmıyız bunu zaman gösterir demiyoruz. O yüzden ben ve benim gibi site sahiplerine para veren ortak olan veya satan inanın çok olur.

Benim asıl sinirlendiğim bir nokta var. Geçenlerde bir arkadaş iş yeri açtı yapamadı zarar etti kapattı. Nerden baksanız 60 bin tl zarar. Sırf dükkan kirası 12 bin euro idi yıllık ve peşin vermişti. Bana dert yandı ufladı pufladı ortak olalım dedi. olur dedim. Resmi kayıtlar cirolar dökümler vs vs gösterdim tabir yerinde ise ağzının suyu aktı. Ne kadar istiyorsun dedi bana 40 bin tl ni alırım dedim. Hemen çıkıştı bana bi siteye 40 bin verilir sen aklınımı oynattın alt tarafı bir site dedi. Bende dedim sen para kazanıp kazanamayacağın belli olmayan bir yere daha iş yapmadan 30 bin tl yi yatırdın. Noldu iş yapamadın 6 ayda 60 bin tl kadar zararın oldu. Oysa para kazanacağın kesin olan bir yer için neden 40 bin tl verilmesin ayda istenmesin. Yani anlatmak istediğim şu. Web sitesi denilince gözle görülür bir şey var ama elle tutulur bir şey olmadığı için çoğu insan bunu hafife alıyor.
Bence burada önemli olan nokta koyacağınız parayı ne kadar sürede amorti edip aylık elinize ne kadar para geçeceğidir. İstanbul gibi bir yerde sırf sokak köftesi satmak için yer bulduğunuzda yer sahibi 100 bin 150 bin tl hava parası istiyor. Yani siz 6 yıl emek verip sitenizi bir yerlere getirmişsiniz ve 30 bin tl istemişsiniz. Aylık 4-5 bin tl karınız var. Bence o siteyi satın almamak dedililik olur :) Ya gerçekten mantıklı değilmi? Siz 20-25 bin tl iş yeri kirası zaten ödeyeceksiniz e burak ozaman 30 bin tl yi siteye yatır. Bak para kazanacağınız kesin zaten.
Saygılarımla.
Mali Müşavir

Üye310 yazı
Mehmetgul, sitenizin adresi nedir? Yazmışsanız da görememişsem kusura bakmayın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye485 yazı
Merhaba. Reklam olmaması açısından yazmadım ama ufak bir tüyo profilimde yazıyor :)
Mali Müşavir

Üye310 yazı
Evet, böylece reklam yapmamış olduk:))))))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk