Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Akmasada Damlasın.

BaşlatanturkishdjemTarih23/05/2011 14:18:50Yorum20

İlk mesaj
Yeni Üye53 yazı
Arkadaşlar merhaba,

08/2010 'da üniversite eğitimimi bitirdim. Hali hazırda bir firmada satış mühendisliği yapmaktayım. Aylık gelirim çoğu yeni mezun mühendise göre iyi bir seviyede. Fakat ben bu işime ek olarak yapabileceğim işler aramaktayım.

Dediğim gibi, yan gelir olarak düşündüğüm için e-ticaret yapmak mantıklı geldi(malum siteler üzerinden satış yapmak).
Size göre hangi ürünleri satmalıyım?Elektronik grubuna mı yönelmeliyim?
Bu iş dışında başka fikirleri olan arkadaşlar varsa onları da dinlemek isterim.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
20 yorum
Yeni Üye53 yazı
yazım 66 kez okunmuş ama hiç bir yorum yapılmamış. çok ilginç!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Üye310 yazı
Aslında ilginç değil.
Çünkü forumdaki konular artık kendini tekrar etmeye başladı.
"Şu kadar param var, ne yapayım"dan tutun, "Ne satayım", "Ne iş yapayım" gibi başlıklardan yüzlerce var sitede.
Sitede aratın, bu sorunuzun cevabını bulursunuz. Çünkü spesifik bir soru değil, "Ne satmalıyım?" sorusu..
Emin olun bu başlığı açan bir sürü insan var sitede, onlardan birine girerseniz de fikir sahibi olabilirsiniz.
İlla yorum almanıza gerek yok.
Aklınıza gelen bir fikri, ürünü, ticaret şeklini yazıp da yorum almazsanız o başka, ama durum öyle değil.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör146 yazı

Kısa bir fikir vereyim. Hong Kong'dan lüks bayan ayakkabılarını 10-13 dolara alıp Türkiye'de 80 dolara satanlar var. Kişi başı 5 adet getirebiliyorlar. Birde Amerika'dan marka çantalar Gittigidiyor üzerinden karlı bir şekilde satılabiliyor. Unutmadan tek ürün satışı yapan e-ticaret siteleride mantıklı gözüküyor. Ürünleri ise iyi araştırmak gerekiyor. Örnek bir ürün Amazon.com da water park diye aratın bu su parkları orada 500 dolar Türkiye'de zaten yok. Gümrük sorunlarını çözmeyi başarırsanız Türkiye'de 1500 Tl ile 2500 tl arası satabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Di?er
Yeni Üye53 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim.

Onur bey haklısınız belki de çok spesifik bir durum değil. Daha doğrusu kendimi tam olarak ifade edemedim.
Sadece yorumumun içerisinde bir tane duruma örnek vermiştim. Oda e-ticaretti. Bunun dışında herhangi bir şey de olabilir.

O zaman konuya şöyle bir bakış açısı getirmek istiyorum.

Ben Rusça ve İngilizce bilen bir makina mühendisiyim. İnternet ve bilgisayar konusunda iyi sayılırım. Mesleğim gereği çizim programları ile haşır neşirim. Daha önce bir kere başarısızlıkla sonuçlanan bir ticaret deneyimim oldu.
Siz benim yerimde olsaydınız ek iş olarak ne düşünürdünüz?
Başlığımda da belirttiğim gibi, akmasada damlasın.

Üye508 yazı
Rusyada tutulan rusyanın çok uzmanlaştığı bir iş kolunu türkiyede deneyebilirsiniz..

Akmasada damlasın mantığından uzaklaşın,siz bu gününüzü kurtarmışsınız zaten, geleceğe yönelik yatırım yapmak her zaman iyidir..

Aylık bin tl lik altın alıp bir köşeye koymakta bir nevi ileriye yönelik yatırımdır..

Tanıdığın dürüst bir tır şöförü varsa, tır alıp o işi yapmalısın..

Tanıdığın dürüst bir spor eğitmeni tanıdığın varsa , spor salonu açmalısın..

Tanıdığın dürüst bir taksici tanıdığın varsa, taksi alıp işletebilirsin..

Sen kendi işine bakarsın, onlarda kendi işine bakar.. HEr insan uzmanlaştığı işte devam etmelidir..

BİLMEDİĞİN ANLAMADIĞIN BİR İŞ VARSA MUTLAKA BİR BİLENE DANIŞMAK LAZIM..

Yine bu sitede rasladığın mersin balığı yetiştiriciliği var, rusyada oldukca yaygınmış, bunun gibi işleri araştırabilirsin..

Not: kesinlikle spor salonu, tır işi veya taksi işi yapdemiyorum zaten bu işleri yapan yeterince insan var :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Yeni Üye53 yazı
Yorumunuz için teşekkür ederim sayın hemperi.

Ben henüz vatani görevimi yapmadım. Dolayısıyla şu anda ufak düşünmek zorundayım. O yüzden akmasada damlasın mantığıyla hareket ediyorum.

Yeni Üye53 yazı
Teşekkür ederim link için. Ben o yazıyı daha önce okumuştum.

Yeni Üye8 yazı
Cem Bey öncelikle Türkiye şartlarında aylık geliri iyi olan bir mühendis olarak ek iş (ticaret) düşünmeniz içinizde girişimcilik ruhu olduğunu gösteriyor, cesaretinizden ötürü sizi kutlarım. Ne var ki buradaki -sizi hiç tanımayan- insanların bu konuda size yardımcı olabilmesi için yeterli doneleri yok. Benim acizane tavsiyem öncelikle vatani görevinizi yapmanız. Bu süreçte gerek mesleğinizde gerekse farklı alanlarda kendinizi geliştirmeye ve sermaye birikimi yapmaya çalışmanız. Askerden döndüğünüzde elinizde bir miktar sermaye olursa ve kendinizi bir alanda çok iyi donatırsanız, çok daha yaratıcı ve başarılı olursunuz...

Yerleşim Türkiye / BlkMeslek Hukukçu
Yeni Üye53 yazı
Yorumlarınız için teşekkür ederim lawyer.

Size katılıyorum. Aslında amacım sadece bir beyin fırtınası yapmaktı. Akıl akıldan üstündür derler.
Belki benim göremediğim bir şeyi başkası görür de bana yol gösterir diye düşünüyorum.
Belki de öne süreceğiniz fikirler bana uymasa da, başkasının işine yarayabilir.

Bu forumda çok tecrübeli ve ileri görüşlü insanların olduğuna inanıyorum.
İşte bu yüzden böyle bir yazıyı sadece konikse yazdım.

Halen bu ek iş konusunda araştırmalar içerisindeyim. Aklıma gelen başka bir fikir de ps3 cafe açmak üzerine. Ben kendim işin başında durmayacağım. Kuzenimle birlikte açabiliriz. Kendisi bir fabrikada çalışıyor. Aylık asgari ücretin biraz üzerinde bir para eline geçiyor. Ps3 cafe için gerekli olan meblağın %75'ini ben vereceğim %25'ini o verecek.
Ben sadece iş günleri, mesaimden sonra ve pazar günleri cafe de duracağım. Diğer zamanlarda o duracak.Karı da yarı-yarıya bölüşmeyi düşünüyoruz.

Sizce bu, ikimize de yetecek miktarda bir gelir getirebilir mi?

Yorumlarınızı dinlemek isterim.

Teşekkür ederim.

Yeni Üye39 yazı
Merhaba benimde aklımda bir PS CAFE açmak var fakat bu iş için geç kalındığını düşünüyorum.Onun için Ben PS4 çıkmasını bekleyeceğim ve o zaman şartlar uygun olursa açacağım sizede bu saatten sonra açmamanızı öneririm zaten PS3 Çıkalı çok oldu bir espirisi kalmadı cafenin.

3 Boyutlu oyunlar fln çıkabilir PS4 Ayrıca diğer farklı oyun konsollarının da olduğu rahat biryer açarsanız gerçekten güzel para kazanabilirsiniz.

2 Kişi olmanız da güzel bu iş tek kişi yapılması çok zor zaten sabah açıyorsunuz gece kapatıyorsunuz siz düşünün.

Geleceği satın alabilecek tek şey bugündür...

Yerleşim TürkiyeMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye53 yazı
Yorumunuz için teşekkür ederim Can33.

Eğer yanılmıyorsam PS3 mart 2007'de piyasaya çıkmıştı. Aradan hemen hemen 4 sene geçti. Ben en az bir buçuk yıl daha Sony'nin PS4'ü çıkarmayacağını düşünüyorum.

Çok detaylı bir hesap yapmamakla birlikte böyle bir kafenin 15.000-20.000 liraya mal olacağını düşünüyorum.
Kafama kurcalayan en önemli sorulardan bir tanesi, PS3 cafe işleterek bu 1,5-2 sene içerisinde ne kadar para kazanılabilir sorusu.

Değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni Üye53 yazı
Aslında daha önce denemiş olduğum başka bir şey daha var.

Annem hobi olarak, evde ahşap sandık, ahşap tepsi v.b şeyler boyuyor.
Çevremdeki bir çok ev hanımı da bu işlerle meşgul.
Hatta ben bir ara bu ürünleri bazı sitelerden pazarlamaya çalışmıştım fakat hiç dönüş olmamıştı.
Ürünlerin linkleri:
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-el-isi-sanat-ahsap-el-yapimi-ahsap-tepsi-43771419/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-el-isi-sanat-ahsap-ahsap-el-yapimi-taki-sandigi-43771995/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-el-isi-sanat-ahsap-ahsap-el-yapimi-semsiyelik-43737227/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-el-isi-sanat-ahsap-el-yapimi-simarik-tepsi-43735358/detay/
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-el-isi-sanat-ahsap-motifli-ahsap-semsiyelik-43734573/detay/

Sizce bu konuyla ilgili başka nasıl bir çalışma düşünülebilir?

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turkishdjem

Eğer yanılmıyorsam PS3 mart 2007'de piyasaya çıkmıştı. Aradan hemen hemen 4 sene geçti. Ben en az bir buçuk yıl daha Sony'nin PS4'ü çıkarmayacağını düşünüyorum.

Çok detaylı bir hesap yapmamakla birlikte böyle bir kafenin 15.000-20.000 liraya mal olacağını düşünüyorum.
Kafama kurcalayan en önemli sorulardan bir tanesi, PS3 cafe işleterek bu 1,5-2 sene içerisinde ne kadar para kazanılabilir sorusu.

Maliyet olarak hesaplarınız aşağı yukarı doğru çıkabilir bu kullandığınız malzemelere göre değişeccektir birde kaç adet PS Koyacaksınız.

Şimdi PS3 Lerde artık 3D oyunlar var bunları oynatabilirsiniz guitar hero tarzı oyunlar ile dikkat çekebilirsiniz.

Kabaca etrafınızda olan bir cafeden hesap yapın her PS günde 5 saat çalışır mı 5 liradan ne yapıyor hesaplayın yanında kola tost abur cubur da satarsınız.

Dediğim gibi bende bir cafe açacağım ama şu anda düşünmüyorum.

Ayrıca koltuk tv ps leri çok rahat cafe kapatan insanlardan bulabilirsiniz. Ucuza

Şu anda bende almanyadan bir tanıdığım aracılığı ile 10-15 Güne bir 3-5 Adet PS3 getiriyorum Eğer isterseniz sizede satabilirim.

Eğer siz gerçekten ps cafe açmak isterseniz size malzeme konusunda belki yardımcı olabilirim.

Normal şartlarda aylık 2-3 lira kazANAbilirsiniz.

Kolay gelsin.

Yeni Üye53 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Can33
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - turkishdjem

Maliyet olarak hesaplarınız aşağı yukarı doğru çıkabilir bu kullandığınız malzemelere göre değişeccektir birde kaç adet PS Koyacaksınız.

Şimdi PS3 Lerde artık 3D oyunlar var bunları oynatabilirsiniz guitar hero tarzı oyunlar ile dikkat çekebilirsiniz.

Kabaca etrafınızda olan bir cafeden hesap yapın her PS günde 5 saat çalışır mı 5 liradan ne yapıyor hesaplayın yanında kola tost abur cubur da satarsınız.

Dediğim gibi bende bir cafe açacağım ama şu anda düşünmüyorum.

Ayrıca koltuk tv ps leri çok rahat cafe kapatan insanlardan bulabilirsiniz. Ucuza

Şu anda bende almanyadan bir tanıdığım aracılığı ile 10-15 Güne bir 3-5 Adet PS3 getiriyorum Eğer isterseniz sizede satabilirim.

Eğer siz gerçekten ps cafe açmak isterseniz size malzeme konusunda belki yardımcı olabilirim.

Normal şartlarda aylık 2-3 lira kazANAbilirsiniz.

Kolay gelsin.

Gözlemlediğim ve bildiğim kadarıyla PS3 cafelerde ağırlıklı olarak PES ve FIFA serisi futbol oyunları oynanıyor.

Tabii ki 3D oyunlar bir çeşitlilik olarak düşünülebilir.

Konsol sayısı konusunda biraz kararsızım. Tabii ki bunda yerin büyüklüğü ve potansiyeli çok önemli.

Ayrıca içeriye konulacak, bilumum gıda ve içecekler de bize ekstra bir gelir getirecektir.

Buna ek olarak ortaya bir tane langırt masası bile koymayı düşünüyorum eğer bu fikrimi hayata geçirirsem.

Size göre, bu ps3 cafe işinde kar edebilmek için minumum kaç adet konsol olmalı bir ps3 cafenin içerisinde?

Yeni Üye39 yazı
Ayrıca size Açmamanızı söylememin nedeni Aradan 4 sene geçmesi ilk bu cafeleri açan insanlar Hem daha pahalıya oynatabilme şansını yakaladılar hemde belirli bir müşteri sahibi olmaları.

Bende saati 20 lirayada oynadım siz düşünün eskiden yani zaten adam 3-5 ayda yatırdığı parayı çıkarıyor Ps oynayanları bilirsiniz illaki gelip oynayacak :) insan merak ediyor zaten.

Şimdi siz 20 bin lira yatırsanız 2012 yazında PS4 çıkar ise yenilemeniz gerekecek bunları hesaplamanız lazım.

Zamanlama çok önemli belki hayatınızın şeklini değiştirebilecek bir iş karşınıza çıkar ama zamanlamasını doğru ayarlamazsanız kabusa döner.

insanların Tatili yaz aylarında tercih etmelerinin sebebi mesela kışın çok ucuza gidebiliirsiniz ama kim gitmek ister.

Üye108 yazı
merhaba,dünyanın en hızlı büyüyen ve önemi gittikçe artan sağlıklı yaşam sektöründe klasik ticaretten daha farklı bir sistem ile çalışmak istermisiniz?
siz işinize ve mesleğinize devam edin firma ve dahil olacağınız çalışma ekibi size her türlü desteği verecektir.üstelik sermaye yok,risk hiç yok istediğiniz zaman aralıklarında tamamen bağımsız bir çalışma yapmak isterseniz,sizde bizim çalışma ekibimize katılabilirsiniz.bunun için yaşadığınız yerden ayrılmanıza gerek yok.eğer düşünürseniz daha geniş bilgi verebilirim.
sdogan_34@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye43 yazı
E-Ticaret içinde her türlü ürün olabilir tabi. Ancak fazla uğralmak istemezseniz ve bilginiz var ise kaliteli bir web sitesi yapın, yaptırın ve buradan hit veyahut rehber sitelerine benzer bir site oluşturabilir. Başka bir konu, food bony ve çiçek sepeti ni duymuşsunuzdur. Bu site sahipleri sadece internet sitesi yolu ile çok yüksek rakamları kazanıyorlar, üstelik ellerini sürmeden... Arkadaşlarında dediği gibi girişimcilik ruhunun yanında aslında ülkemizde olmayan bir ürün hizmet vs. ile ilgili bir proje araştırılabilir. bu başlığı bende takip ediyor merakla arkadaşların düşüncelerini okuyorum.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Grafiker
Yeni Üye52 yazı
Cem Bey. Size İş Teklifi Yapıyorum. Detaylı Bilgi: mut@serkan.org

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Saty? / Pazarlama
Üye234 yazı
Valla şu bu o değil de, PS3 ve PS4 muhabbetine takıldım.

O alanda hala daha iş var mı, çünkü cihazlar çok gelişti ve ucuzladı, biraz parası olan cihazı alır kendi oynamaz mı zaten?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret