Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sıradışı Hediyelik Eşya

Başlatanonr26Tarih17/05/2011 22:01:23Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
arkadaşlar internet üzerinden satılan sıradışı hediyelik eşya ve benzeri ürünler dükkan formatında tutar mı?satış yapar mı?farklı ürünler ilginç piyasada nadir bulunan malzemeler...yorumlarınızı bekliyorum.

saygılar...

Yerleşim Türkiye / EskişehirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye20 yazı
Uzun yıllar Marmaris'te yaşadım. Bu tarz ürünlerin yazlık yerlerde çok tuttuğunu gördüm.
Bence sadece yazlık yerde değil, ilginçse her yerde tutar...
Çok bi katkım olmadı, sadece fikrimi paylaşmak istedim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye54 yazı
evet aslında güzel fikir inter üzerinden bu ürünleri toplar iş yerinde satabilirsin
tabi işlek ve güzel bi yerde içinde şaka malzemeleride olabilir. ve bence bunları alacak klişiler pek üçü beşi aramaz.
ama unutma herşeyden önemlisi yer çok önemli.
kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye179 yazı

bana kalırsa önce iyibi piyasa araştırması yap müşteri portföyünü iyi belirle bu yönde adımlar at!acele etme 6 8 ay sana yeter.sonra işe başla
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye546 yazı
Sıradışı hediyelik eşya deyince arama moturunda aynen bu şekilde aratırsan eğer karşına ilk çıkacak birkaç e-ticaretçinin web sitelerini incele önce. Onlar uzunca bir süredir bu işi yapıyorlar hatta birisi işini ''''''click to brick''''''' aşamasına kadar getirip şu an istanbul da yanılmıyorsam 6 yada 7. mağazasını açacak ama dedikleri şey dükkan kiralarının çok fazla olduğu ve kar marjlarının da nisbi olarak düşük kaldığı yönünde. Bu tür değişik işler öncelikle online platformda kendini ispat ettikten sonra mağazalaşmaya gidiyor özellikle yurtdışında.

Birde madem mağazalaşmayı düşünüyorsun çeşit sayısı çok fazla olmalı ki gelen pek boş çıkmasın. Ürünleri nereden-nasıl-ne şekilde sağlayacağını yazmamışsın ama yurtiçi ve yurtdışı şeklinde 2 grup yaparsam bile anlatacaklarım çok farklı şeyler olur.

Dediğim gibi detaylara sonra bakarsın ama hesabını iyi yaparsan muvaffak olursun. Allah yardımcın olsun.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
yorum yapan arkadaşlara tek tek teşekkür ederim.bu tarz ürünler deniz kenarı sahil kentlerinde daha çok gideceğine eminim.benim uygulamak istediğim yer eskişehir.yani sahil kenti değil.
khanofthesky nin dediği gibi bahsettiği internet sitelerini inceledim.sitelerin genelinde toptan ürün satmakta var.dükkandan ziyade internet üzerinden satışı daha mantıklı olabilir mi?belki kendilerinin kar marjı kadar bir kazanç bırakmıyabilir.bir nevi internet sitesinin bayiliği(isim farklı)olarak.daha değişik uygulamalarla müşteri çekilebilir(reklam,kar oranına göre grup indirim sitelerinde satış,satılan bir hediyenin yanında süpriz hediyeler v.s)
dükkan formatında doğru yer önemli ama en büyük gider kira(vergiler,eleman v.s)saymıyorum bilmiyorum yanılıyormuyum??
birde toptan alınan malzemelerin üzerine kar payı ko**** hediyelik eşya satan yerlere satışı nasıl olur,internet sitesi ile beraber,değerli yorumlarınızı bekliyorum
saygılar...

Üye546 yazı
Seçtiğiniz iş kolu itibariyle yapacaklarınız aşağı yukarı bu şekilde gerçekleşebilir. Bahsettiğim değişik hediyelik eşya sitelerinin toptan mal satıp satmadıklarını bilmiyorum ama toptan da alsanız perakende fiyattan pek farklı olmaz çünkü ürünlerin tamamını avrupa ve amerika menşeili yaptırıyorlar , navlun,gümrük,kdv yi de eklerseniz üzerine , birde yaptırdıkları yerden bu ürünleri binlerce adet olarak almak zorunda olduklarını hesaba katarsanız eğer o zaman ortaya canhıraş bir pazarlama taktiği ile ürünleri sergilemek kalıyor onlara. Tahminim satışlarının ekmek kazandırdığı yönünde yoksa istanbul avm lerinde dükkan tutma aşamasına gelemeden gümlerlerdi.

Benim açımdan da online satışı deneyimlemek daha doğru olabilir öncelikle ama eskişehir bildiğim kadarıyla farklı dokusu olan bir kent, onbinlerce öğrenci var ve zaman içinde satınalma algısı değişmiş olabilen yüzbinlerce insan. Kendi bölgenizde online satışlara ağırlık verirseniz ve eskişehirli bir marka ile devam ederseniz belki daha başarılı olabilmeniz mümkün gibi görünüyor ilk bakışta. Çünkü ilk başta dükkan işine girmeniz kira,stopaj,ssk,bağkur,muhasebe,harç,resim,pul miktarları her ay her ay ödenecek olması da dahil sizi fena zorlar.

O dediğiniz ürünleri hediyelik eşyacıların raflarına da koyabilirsiniz o da bir yöntem ancak ne kadar raf kirası isterler ?, satışta mı alırlar paylarını yoksa peşin mi ? ödemenizi nasıl yaparlar? bu sorularıda sormadan onlara cevap alamazsınız ama bir deneyin derim ben
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye44 yazı
Merhaba

arkadaşlar bir sorum olacak. Online satış için şirketleşme ilk şart mı? Çünkü şirketleşmediğiniz zaman gönderilerinizi kargo üzerinden pahalı gönderebiliyorsunuz.

İnternet üzerinde sitenin ve ürünlerin reklamı tanıtımı nasıl yapılabilir en uygun şekilde. Bunlarla ilgili tecrübe, kaynak, bilgisi olanlar paylaşırlarsa çok sevinirim.

İnternet satışlarında gönerilerde bir marka değeri oluşturmak için firma logosu basılı olan etiket ya da ambalajlama ile göndermek gerekli midir?
şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Yeni Üye14 yazı
yorumlarınıza katılıyorum.ilk başta dükkan açmak fena halde zorlar.malzemeleri hediyelik eşya satan yerlere az bir kar marjıda olarak satılması ve internet üzerinden satılması daha mantıklı geliyor.bir çok giderden muaf olurum.ama zamanla dükkan açmak da olabilir kesinlikle.dükkan kazancı kar oranı ve gidişatı daha farklıdır.
denizlibazarı sorduğun sorular için ürünün ve sitenin reklamı en iyi google adwors ve facebookda yapılabilir.belki biraz tuzlu olur ama akılda kalıcı olur.müşteri potansiyelini artırır.şirketleşme şart diye bir konu yok.şahıs firmasıyla da bu işler olur vede yasaldır.