ben 30 yaşında bir çocuk annesi bir bayanım. doğumdan önce 12 yıl boyunca çeşitli özel şirketlerde bilgi işlem operatörü olarak çalıştım. 2 yıl önce doğum nedeniyle iş hayatıma ara verdim. kızım büyümeye başladı ve anaokuluna yazdırıp yakın bir zamanda iş hayatına geri dönmeyi planlıyordum. ancak çalışabileceğim işyerlerinden alacağım ücretin yarısından fazlası kreşe gidecek ve sadece sigortam yatacağı için karda olacağım. yoksa aldığım paranın bir hayrını görmeyeceğim. yoldu ıvır zıvırdı derken aldığım maaş olduğu gibi gidecek. ama aklıma fikir geldi. otuduğum evin altındaki dükkan bize ait. içi çok fazla özenle boyanıp düzenlendiği için, kiralamak isteyenlere istediğimiz ücret fazla geliyor ve bu nedenle yıllardır kiraya veremiyorduk. genelde üretim amacıyla kullanmak isteyenler için de bize gürültü gelecek diye biz kabul etmiyorduk. ortalama 30-35 metre kare civarında bir dükkan. acaba ben burayı değerlendirebilir miyim? hiç olmazsa el kapısından kurtulurum ve çok kazandırmasa bile kendi işimin başında olmuş olurum. çok fazla bir sermayemiz yok ama gerekirse kredi kullanabiliriz. yalnız bir detay var ki; oturduğumuz semt, çok merkezi olmayan ve genelde maddi imkanları yetersiz olan insanların ikamet ettiği bir mahalle. bana bu konuda bilinçli bir şekilde yol gösteren herkese şimiden teşekkür ederim. olumlu olumsuz her türlü yorum yapılabilir. zaten ben illa ki bir iş kuracağım demiyorum,sadece çalışıp fazla maaş alamamaktansa acaba kendi işimi kursam daha mı karlı olurum diye araştırma yapıyorum. saygılarımla.
ahulacin