Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Ürettiğim Balları Resmi Olarak Satışını Nasıl Olur

Başlatanfirari11Tarih10/05/2011 13:28:06Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
selamunaleykum ben 25 yaşında fabrikada asgari ücretle çalışan bir yandan arılarım var 100 kovan diğer yandan da internet sitesi kurdum önceliğim şu ben ürettiğim balları resmi olarak market raflarına koyabilmem icin gereken prosedür ve bana maaliyeti ne olur yardımcı olucak abilerimden şimdiden allah razı olsun allah yolumuzu açık etsin
fatih tekin

Yerleşim Türkiye / BilecikMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Editör5590 yazı
Bir marka alacaksınız. Marka tescil büroları var. İnternetten bölgenizdekileri bulur ararsınız. Bin lira civarında bir masrafı olur. Bir de firma olmalısınız. Yani ticari bir kimliğiniz olmalı. Şirket olursanız en az bir ortakla 2bin üç bin harcanır. Adınıza bir şahıs firması olursanız bir kaç yüz lira masrafı olur. Ardından bu işin bir birliği vardır, oraya üye olacaksınız. Yıllık aidatı olur. 50-300 arası bir şeydir. Bilmiyorum. Sonra tarım bakanlığından izin belgesi aşacaksınız piyasaya çıkabilmek için. Gıda kodeksine uygunluk şartları vs. işler var. Bu işin masrafını da bilmemekteyim. Yani balı marketlere sokabilmek için en azından 7-8 bin lira harcarsınız gibime geliyor. Daha kapsamlı bir piyasaya giriş için reklamı, matbaası falan derken ilk başta 20-25 binden çok harcarsınız. Reklam büyüklüğünüz, lojistik kaliteniz, stok miktarınız fiyatı belirler.

Basitce bir şasi ticari kimlik marka ve tarım bakanlığı izni biraz da ambalaj masrafı ile az bir stok en az 7-8 bin.

Çiçek balı yapıyorsanız başlarda çekeceğiniz eziyetler daha çok olur. Çam balında iç pazarınız kısıtlı olmakla beraber daha az eziyeti olur. Çiçek balında çok da nizami doğal bal yapıyorsanız yani bütün işi arılara ve doğaya bıraktı iseniz cezanız büyük olabilir, ilk işe başlamada. Aman dikkat. Raflardaki hiç bir çiçek balı kristalize olmaz çünkü ticari durumlarını arıların ve arazinin insafına bırakmamışlardır. Raflara çıkmak konu komşuya satmaya benzemez bir anda bütün paranızı kaybedebilirsiniz. Raf balı imalatıyla ilgili bilimsel araştırma yapın.

Saygılar....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye82 yazı
firari11 bildiğim kadarını kısaca anlatayım sana ;
ilk önce bir şirket kuracaksın yada bulunduğun yerdeki arıcılar birliğine üye isen bu birliğin adı altında ürettiğin balın dolumunu yaptırabilirsin,yok ben illa kendi markamı oluşturacam dersen önce şirket ondan sonra bir marka ismi belirleyip o markayı şirketinin adına tescil ettireceksin,daha sonrasında gıda üretim izni ayrıca üreteceğin arı ürünlerinin her biri için ayrı ayarı üretim izinlerini alacaksın ayrıca balda dışarıdan bir katkı maddesi olmadığının belgelenmesi için analiz de yaptırman gerekli bunlar içinde belli bir maliyet ve tabi bürokraside var.En kolay yolu ilk söylediğim yoldur,bulunduğun yerdeki arıcılar birliği kooperatifinin adı altında onun etiketi ile dolum yaptırıp satacaksın,sadce kooperatıfe bir miktar dolum ve kavanoz ücretini ödersin o kadar.

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Muhasebe
Yeni Üye11 yazı

markete veremen hacım raf parası var marketinke gore 10bin 20bin 30bin zati o parayı kazanaman 100 kovanla sen en iyisi bal koparatifine ver daha karli cıkarsın
DarendeLi

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Esnaf
Üye2981 yazı
,Bir kovandan 20 kilo bal alsan (gezici değilsen ortalama miktar) 20*100=2000 kilo yıllık üretim .
2000/50 = 40 kilo haftada satmanız gereken miktar . Bu miktar market için çok küçük bir rakkamdır. Semt pazarı bile bu miktarı satar. Size önerim satışı iyi olan bir semt pazarında kendiniz tezgah tutun ve kendiniz satın . Hiç bir masrafınız da olmaz. Zarar etme gibi bir durumunuz da olmaz. Kolay gelsin
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat