Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yurtdisindan Kesin Dönüs Ve Türkiyede Yatirim

BaşlatanAhmet77Tarih07/05/2011 12:22:09Yorum76

İlk mesaj
Yeni Üye39 yazı
Selam ,

Ben Almanyadan temelli dönü$e karar verdim , burada dogup ve 34 yasina kadar yasadigim yerden ayrilmak istiyorum .
$u an CNC Freze ci olarak calisiyorum ve en yakin zamanda Türkiyede bir yatirim yapmak istiyorum . Burada mevcut olan Daire ile bir kac birikimim var , onlari satmaya düsünüyorum . Toplam olarak yaklasik 200.000 - 400.000 TL arasi bir sermaye olu$acak , tamamini kulanmak mantikli olmaz herhalde ? Yabanci dil ( Almanca ve biraz Inglizcem var ) ile birseyler yapmak mümkün mü ? Ticaretten fazla anlamadigim acikca ifade edebilirim . Bu durum da bir ortaklik uygun olur mu ? Pek fazla güvenilir cevrem de yok . Tek basima birseyler yapmaya kalksam , oda bana biraz riskli geliyor .... ve daha bir cok sorunlar .

Yardimci olursaniz sevinirim , her türlü önerilerinze acigim .

Simdiden herkese görü$leriniz ve ayirdiginiz zaman icin tessekür ederim .

Yerleşim ALMANYA / KölnMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
76 yorum
Üye979 yazı
ahmet bey cok mantıklı bır karar almıssınız ınsallah Rabbım hayırlı bır ıs nasıp eder yolunuz acık olsun.
“Tomurcuk derdinde olmayan ağaç odundur.” (N. F. Kısakürek)

Yerleşim Bulgaristan / Veliko TirnovaMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye3 yazı
Ahmet bey türkiye makine sanayii hızla gelişiyor.
Mesleginiz bu konuda çok elverişli
Görüşüm almanyada parça talebi olan firmalar için Türkiyede üretim yapmanız.
Oradaki makinecilerle görüşün.
Makine yatırımı yerine kiralama yolu da uygun olabilir kaynaklarınızı ziyan etmemiş olursunuz.
Türkiyede kalkınma ajansları yatırımın yarısını karşılıksız verebiliyor.
İyi bir plan yapın vatana hem gelin hem iş getirin.
Başarılar
ermuki88

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye346 yazı

ahmet kardesim bende kölnde yim malesef bende ayni karrai aldim insallah Allah cc Hakkimizda hayirlisni verir
bu arada senin memleket neresi??

Yerleşim Türkiye / Bolu AlmanyaMeslek Esnaf
Üye351 yazı
Hangi ile doneceksiniz acaba ogrenebilirmiyim

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye351 yazı
Yapmayin arkadaslar dunyanin parasini kazanabileceginiz bi ton is var

Üye347 yazı
otomotiv yedek parça sektöründe bilgili olduğunuz varsayımı ile bu alanda almanyada olmanız, belki gelmeden önce güzel bir iş planı ile önceden yedek parça üretim antlaşmaları yapmanızı sağlayabilir.
İşi aldıktan sonra zaten gerisi teferruat.
inşeallah hakkınızda hayırlısı olur.
Kabaklar çarpışır çekirdekler çıkar, fikirler çarpışır hakikatler çıkar.
https://bento.me/hakankaya

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye39 yazı
Öncelikle herkese önerileriniz icin tessekür ederim . Konu ya cok ciddi bakiyorum , tabiki bu ne kadar zaman alir onu bilemem . Ama Cocuklarim acisinda bu dönü$ü 40 yasindan evvel gerceklestirmek istiyorum . Memleketim olan DENIZLI ye yerlesmek ve yatirim yapmak istiyorum . Lütfen yanlis anlasilmasin , kesinnikle baska $ehir de ( Istanbul Ankara Izmir gibi ) bu yatirimi ve yerlesimi düsünmüyorum . Ancak cevrede olan az nüfüslu Iller olabilir Mugla , Afyon , Usak , Burdur gibi . Allah insallah hepimizin yar ve yardimcisi olur ve sunu da belirtmem isterim :

1.Ben zenginlik pesinde degilim , bir Ton paraya gerek duymuyorum .....
2.Bana gecimimi saglayacak bir miktar kazanc bekliyorum
3.En az 3-5 kisi icin gecimini saglayacak bir kapi acmak
4.Allah in izniyle olan bir kazanc

Üye346 yazı
Allah gönlüne göre versin ahmet kardesim ..
bende iyi olur düsüncesi icindeyim en azindan buradaki hayatimizdan iyi olur.. bu arada ben memleketime dönücem bolu

ramco1903 Yapmayin arkadaslar dunyanin parasini kazanabileceginiz bi ton is var ??? derken

arkadasim biraz aciklarmisn nerde nasil is var varsa bildigin veya bize yardimci olabilcegin bir durum biraz aciklarmisn msnden de yazabilirsin mail de atabilirisn acikcasi ben hem Türkiyede hem de burada her türlü is birligine varim..

hakan kaya arkadasim bahsettigin olabilir neden olmasin?? konu hakkin da daha detayli mail atabilirsenn sevinirim.. aratiririm beraber degerlendiriirz ne dersin ??

nevzat-sener@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Bolu AlmanyaMeslek Esnaf
Yeni Üye38 yazı
Denizli de sera bahcesi iyi gider. Turkiyede gelismekte olan bir sektor. Domates ve salatalik uretimi olabilir. Veya cicek uretimi olabilir. Arastirmasi yapildigi zaman cok kazancli bir is alani oldugu gorulecektir.

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Üye351 yazı
merhaba arkadaşlar
öncelikle memleketimize hoşgeleceksiniz diyeyim
evet iş için strese girmeniz doğal bişey ama bence çok fazlada gözünüzde büyütmeyin bunu
benim şahsıma ait almanca hizmet veren bir call center ım var denizlide ve benim gibi yüzlerce call center var tr de almanca hizmet veren. Nedeni ise tr nin ucuz olması ve almanca bilen kişi sayısının fazla olması.
sizde tr ye geldiğinizde ister kendiniz call center agent olarak çalışabilirsiniz isterseniz kendiniz call center açabilirsiniz 10 kişilik cc nin size maliyeti en çok 30.000 tl olur
Bu call centerda biz Denizliden Almanlara Vodafone hat sattık, Alman dergileri için abonelik yaptık, Şans oyunları sattık ,Lotto pazarladık, Sağlık sigortaları için anket yaptık kısaca projelerimiz çok Allaha şükür Denizliden sonra Uşağa 2. şubemizi açacağız inşallah
bu arada bende alamancanın a sı yok bu kadar yapabildim sizler benden daha iyisini yaparsınız onada eminim
kendinize iyi bakın
saygılarımla
Ramazan Sakallı

Üye183 yazı
Slm Ahmet 77. Arkadaşim ben 35 Sene Almanyada kaldim ve 2,5 Seneden beri Türkiyedeyim. Sana tek tavsiyem acele etmemen. Gelsen bile yaklaşik 1 sene kadar hiç bir iş yapmaman. 1 Sene boyunca her ay 2000 TL yesen 24.000 TL yapar. Ama yanliş bir karar verirsen onun kat kat fazlasini kaybede bilirsin. Ben Bursadayim, burda 2,5 Senede yaşadiklarimi yazsam Roman olur. Mail Adresim ef-ka@hotmail.de

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye234 yazı
Ahmet77, kesin dönüş sonrası ülkede ne iş yapabileceğini merak etmiş. Yalnız Almanya'daki mülkünü paraya çevirme ihtimalini de kullanacak gibi görünüyor. Öncelikli tavsiyem: Tek mülkün varsa onu satıp bir iş kurmaya kalkma, hele ki şu zamanda.

İkinci mülkün varsa, o ayrı. Fakat sahip olunan tek mülkü yatırım aracı ve sermaye olarak değerlendirmek genelde hiç tavsiye edilmez.

onun dışında, Türkiye'ye ilk geldiğin aylarda zaten havasına, ortamına alışmak zamanını alacak. AB 'ye girmeye çalışan ülke ile, AB kuruculuğunu yapmış ülke arasındaki farkları yaşamaya başlayacak, ve belki Türkiye'ye dönenlerin çoğunda olduğu gibi pişmanlık duyacak, kim bilir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye13 yazı
arkadaslar, bende almanyadayim.
dortmund sehrinde kaliyorum.
biz enerji tasarruflu ampulleri türkiye piyasasina sokmaya calisiyoruz.
bahsettigim enerji tasarruflu ampüllerin 10 yil garantisi olup. osram ve phillips markalarindan cok daha yüksek lumenlere sahiptir.
isterseniz bizimle irtibata gecin, detaylari konusalim.
su an daha henüz türkiye piyasasinda bu ürünler mevcut degil.
ama girdigi an, inaniyorumki cok kazancli bir is olacak, sirf il bayiligi verdiginde 81 ili kapsama alanina alabilirsiniz.
ve bu is icin o kadar da paraya ihtiyaciniz olmayacak.
Tuncay Tasocak (Finco Gruppe)

Yerleşim ALMANYA / DortmundMeslek Yöneticilik
Üye508 yazı
walla işin zor HEMDE çok zor, kimseye güvenemezsin, tek başınada bir iş yapman çok zor, zor oülu zor, BÜYÜK işlere girme derim

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye234 yazı
yamanbey, enerji tasarruflu lamba, ingilizce tabiriyle "Compact Flouresence Lamp", "CFL" Türkiye'de zaten yaygınlaştı ve birçok yerde bayağı bir satılıyor...

Ama bu kesinlikle demek değil ki, siz veya başkaları bu alanda iyi iş çıkartamazsınız, çünkü çok yaygın satılmaya başlansa bile CFL lambaların çeşitli yeni satış imkanları var çünkü tüketicilerin aradığı bazı özellikler var:

1 - Bembeyaz renk veren CFL lamba talep görmüyor, sarıya kaçan ışıklı lambalar görüyor.
2- 5 Watt veya aşağısı güç tüketimine sahip CFL lambalar piyasada pek yok. Onlardan getirtebilirseniz, o alandaki boşluğu doldurabilirsiniz.
3- CFL lambalar ilk açıldığında soğuk oldukları için ısınana kadar hemen ışık veremezler ve baştaki bu gecikme Türkiye'nin "sabırsız ve nazlı" insanlarını kızdırır. O yüzden soğukken dahi açıldığında hemen ışık veren bir CFL olursa bu pazarlamada avantaj teşkil edebilir.
4- CFL lambalarla ilgili henüz çok bilinmeyen fakat ÇOK ÖNEMLİ bir şey var: Tek camlı (yani çift cam kaplı olmayan) CFL lambalar Ultraviyole ışın yayıyorlar ve Türkiye'deki CFL lambaların önemli kısmı tek camlı. 20cm kadar yakınında durunca insan cildi bu tip CFL 'den gelen zararlı UV ışınlarına maruz kalıyor ve UV ışınlarının da kanser vs. gibi gayet ciddi rahatsızlıklara yol açtığını anlatmaya gerek yok. (KAYNAK: http://www.hpa.org.uk/NewsCentre/NationalPressReleases/2008PressReleases/081009Emissionsfromcompactfluorescentlights/)

Birgün bir arkadaşımın ofisine uğramıştım, masasının tam tepesine tek camlı CFL lamba koymuştu, ayakta sohbet ederken ışık kafalarımızın hemen dibinde 10cm'den yakında duruyordu. O mesafede zaten o ışık gözlere zarar, üstüne bir de bol UV, arkadaşı hemen bu konuda uyardım, lambayı başka yere aldı.

Çift cam kaplı CFL lamba getirip, meselenin bu sağlık yönünden pazarlama yaparsanız hem şansınız yükselir hem de biz daha sağlıklı ampül kullanma imkanına kavuşuruz, herkes kazanır :)

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye39 yazı
Öncelikle herkese tessekür ederim , dogrusu gerekirse bir kac yorumlar beni sasirtti ! Esasinda bildigim birseyi herkes den bir daha duymak benim kafami biraz daha karistirdi . Yani demek istedigim $u : Türkiye de olan bu güvensizligi neye bagliyorsunuz ? Benim kararim ALLAH IZNIYLE KESIN , ama yinede bir tereddüt yok desem YALAN olur ! Bunu nasil a$arim ? Yorumlarda güzel fikirlerde mevcut ama , $u yaziyi gönderen Arkada$in bir bidigi mutlak vardir :
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
walla işin zor HEMDE çok zor, kimseye güvenemezsin, tek başınada bir iş yapman çok zor, zor oülu zor, BÜYÜK işlere girme derim

Hani derler ya : ÖNEMLI OLAN ZORU BA$ARMAK diye , ama bir taraftan benim konumda olan birisi icin neyapmak gerekir ? Zoru basarayim derken .... Yeni bir hayata adim atayim derken ...... SONU ne olur ? KAFAM karma karisik ... Kendim VE herkes icin ALLAH dan hayirlisini diliyorum .

Yeni Üye39 yazı
[b]
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - nc-senersa
Allah gönlüne göre versin ahmet kardesim ..
bende iyi olur düsüncesi icindeyim en azindan buradaki hayatimizdan iyi olur.. bu arada ben memleketime dönücem bolu

Sagol kardesim , sanada ve hepimize ALLAH kolaylik versin .

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - havvanagila
Denizli de sera bahcesi iyi gider. Turkiyede gelismekte olan bir sektor. Domates ve salatalik uretimi olabilir. Veya cicek uretimi olabilir. Arastirmasi yapildigi zaman cok kazancli bir is alani oldugu gorulecektir.

Bir Arsa lari arastirmak gerekir , Denizlinin di$inda biryerde mi olacak ?

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
[i]öncelikle memleketimize hoşgeleceksiniz diyeyim
call center açabilirsiniz 10 kişilik cc nin size maliyeti en çok 30.000 tl olur
Bu call centerda biz Denizliden Almanlara Vodafone hat sattık, Alman dergileri için abonelik yaptık, Şans oyunları sattık ,Lotto pazarladık,
Ramazan Sakallı

Tessekür ederim , bu $ans oyunlari ve Lotto haricinde bu i$ yürür mü ? Yaptiginiz I$ ile biraz daha detayli bilgi verebilirsiniz ? Almanca ya neden gerek duyuluyor Türkiyede deki cc ?

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - efka
Slm Ahmet 77. Arkadaşim ben 35 Sene Almanyada kaldim ve 2,5 Seneden beri Türkiyedeyim. Sana tek tavsiyem acele etmemen. Gelsen bile yaklaşik 1 sene kadar hiç bir iş yapmaman. 1 Sene boyunca her ay 2000 TL yesen 24.000 TL yapar. Ama yanliş bir karar verirsen onun kat kat fazlasini kaybede bilirsin. Ben Bursadayim, burda 2,5 Senede yaşadiklarimi yazsam Roman olur. Mail Adresim ef-ka@hotmail.de

Eger benimle yasidiklarinizi paylasirsaniz sevinirim . Mail gönderdim .

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - omero72
Ahmet77, kesin dönüş sonrası ülkede ne iş yapabileceğini merak etmiş. Yalnız Almanya'daki mülkünü paraya çevirme ihtimalini de kullanacak gibi görünüyor. Öncelikli tavsiyem: Tek mülkün varsa onu satıp bir iş kurmaya kalkma, hele ki şu zamanda.

İkinci mülkün varsa, o ayrı. Fakat sahip olunan tek mülkü yatırım aracı ve sermaye olarak değerlendirmek genelde hiç tavsiye edilmez.

onun dışında, Türkiye'ye ilk geldiğin aylarda zaten havasına, ortamına alışmak zamanını alacak. AB 'ye girmeye çalışan ülke ile, AB kuruculuğunu yapmış ülke arasındaki farkları yaşamaya başlayacak, ve belki Türkiye'ye dönenlerin çoğunda olduğu gibi pişmanlık duyacak, kim bilir.

Öncelikle duyarli yaziniz icin tessekür ederim , dikkate almak isterdim , ozaman kesin dönü$ de hayal olur .... Peki sizin öneriniz nedir ?

Üye351 yazı
cc demek call center in kısa yazılışlı
şans oyunu ve lotto harici elbette dünyanın projesi mevcut
1 strom gas değişim projeleri
2- pkv dediğimiz sigorta projeleri
3-telekominikasyon projeleri festnet veya simcart satışları
4-danışmanlık hizmeti satışı
vs vs kendiniz bile bir proje yapıp telefonda pazarlayabilirsiniz. veya siz ekibinizi kurup alt bayilik alırsınız proje bol yani

almancaya neredemi ihtaç duyuluyor?
bütün bu projeler almanya ya satılıyor firmaların hepsi alman firmaları muhatap olduğunuz tüm kitle alaman
daha ne olsun

Yeni Üye13 yazı
Merhaba,

Turkiyeye gelmeden once; elinizdeki imkanlari, mesleki becerilerinizi ve ulke sartlarini iyi tespit etmeniz gerekiyor. Avantajli yanlarinizi bilmelisiniz. Ben bir otomotiv fabrikasinda calisiyorum Turkiyede. bircok arkadasim var almanyadan donus yapan. arkadaslarimin cogu almanyada yaptiklari, ogrendikleri mesleklerini Turkiyede devam ettiriyorlar. Turkiye bir uretim ulkesi, Almanya da ise surekli Turkiyede ucuz iscilikle is yaptirmak isteyen firmalar var. Sizin almnyada yasamis olmak ve orada uretim sektorunde calismak gibi bir avantajiniz var. Turkiyeye gelmeden once bu arayistaki firmalari bulup, sonra denizlide bir atolyede bu tarz isler yaparak ise baslamanizi oneririm.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye2 yazı

Ahmet bey Otomotiv sektörüde olsa diğer sektörlerde olsa birden fazla yerde sağ kolunuz olabilme yetisine sahip insanlarınız olmalı.Bu anlamda ülkemizde dünya malı için insanlığını yitirmiş birden fazla suratla piyasada herkes tarafından küfürle anılan insanlarımız oldukça fazla.Dikkat etmelisiniz.

Ülkemizde kadın bakımı epilasyon alanları oldukça az..VB kadına dair ne yapılırsa bu piyasada kazanmama olasılığıda hiç yok denilebilecek kadar az.bu anlamda bir güzellik merkezi ile başlarsanız görüceksinizki bi anda yükseliceksiniz.Bir abim var tanıdığım şu günlerde kendisini görememekteyim.Bahsettiğim sektöre 20 bin tl para ile atıldı şuan 6 trilyon parası 12 güzellik merkezi şubesi mevcut.kendini büyüttükçe şubelerini genişletiyor.Bu anlamda bir atılım düşünürseniz hem genç yetenek hem piyasayı bilen biri olarak yanınızda yer alabilirim saygılar efendim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - commiga
Merhaba,

Turkiyeye gelmeden once; elinizdeki imkanlari, mesleki becerilerinizi ve ulke sartlarini iyi tespit etmeniz gerekiyor. Avantajli yanlarinizi bilmelisiniz. Ben bir otomotiv fabrikasinda calisiyorum Turkiyede. bircok arkadasim var almanyadan donus yapan. arkadaslarimin cogu almanyada yaptiklari, ogrendikleri mesleklerini Turkiyede devam ettiriyorlar. Turkiye bir uretim ulkesi, Almanya da ise surekli Turkiyede ucuz iscilikle is yaptirmak isteyen firmalar var. Sizin almnyada yasamis olmak ve orada uretim sektorunde calismak gibi bir avantajiniz var. Turkiyeye gelmeden once bu arayistaki firmalari bulup, sonra denizlide bir atolyede bu tarz isler yaparak ise baslamanizi oneririm.

Almanyadan dönen Arkadaslarinizim fikirlerini sizinle paylasiyorlar mi ? ne gibi düsünceleri var su an ? Bilmiyorum nasil anlatayim , bir cok faktör var dönü$ sebebi icin . Benim konumum esasinda bakilirsa ALLAH a sükür gayet iyi , benim sadece istegim MEMLEKETTE rahat ve huzurlu ( sabit bir gelir ) bir yasam . bu yabancilik kompleksini burada dogmama ragmen atamadim .

Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mertgoz

Ahmet bey Otomotiv sektörüde olsa diğer sektörlerde olsa birden fazla yerde sağ kolunuz olabilme yetisine sahip insanlarınız olmalı.Bu anlamda ülkemizde dünya malı için insanlığını yitirmiş birden fazla suratla piyasada herkes tarafından küfürle anılan insanlarımız oldukça fazla.Dikkat etmelisiniz.

Ülkemizde kadın bakımı epilasyon alanları oldukça az..VB kadına dair ne yapılırsa bu piyasada kazanmama olasılığıda hiç yok denilebilecek kadar az.bu anlamda bir güzellik merkezi ile başlarsanız görüceksinizki bi anda yükseliceksiniz.Bir abim var tanıdığım şu günlerde kendisini görememekteyim.Bahsettiğim sektöre 20 bin tl para ile atıldı şuan 6 trilyon parası 12 güzellik merkezi şubesi mevcut.kendini büyüttükçe şubelerini genişletiyor.Bu anlamda bir atılım düşünürseniz hem genç yetenek hem piyasayı bilen biri olarak yanınızda yer alabilirim saygılar efendim.

eskiden hep $unu derdim : BU TÜRKIYE degistikce ve büyüdükce insanlarimizda daha fazla para buldukca biraz daha birbirlerine saygili ve daha da sevecen ve ho$görülü olur demistim . Ne yazik ki forumdan da anlasildigi gibi , hic de öyle bir yere ilermemiyoruz , nerdeyse herkes DIKKAT diye biliyor .

Yeni Üye2 yazı
Çünkü Ahmet bey ülkemiz insanlarının birçoğunun gelir seviyesi nekadar çok olursa olsun dahasına susamışçasına saldırıyorlar.Bu ve bunun gibi insanlar genellikle iyi niyetli insanları sarsıyorlar.bir topik açmışsınız amacınızı belirtmişsiniz düşüncelerinizi paylaşmışsınız görüşlerinizle bi bakıma birlik olmaya çalışmışsınız bu ve bunun gibi paylaşım değerlerini yitirmemiş biri olarak sizi saygıyla selamlıyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye15 yazı
fazla sermaye gerekmeden uygun bir yerde iddaa sayisal vs bayiligi al ahmet bey bu sekilde iyi bir gelire de sahip olabilrsiniz
not: bayilik verilmiyor ancak devreden birini bulursaniz mumkun olacaktir.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Reklam
Yeni Üye39 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jesusking
fazla sermaye gerekmeden uygun bir yerde iddaa sayisal vs bayiligi al ahmet bey bu sekilde iyi bir gelire de sahip olabilrsiniz
not: bayilik verilmiyor ancak devreden birini bulursaniz mumkun olacaktir.

fikir icin tessekür ederim ama önce de belirtmi$tim , ALLAH izniyle olan bir i$ kurmak istiyorum .

Yeni Üye15 yazı
AHMET BEY FIKRIMI ACIKCA SOYLEYIM BU ZAMANDA SIZIN SOYLEDIGINIZ SEKILDE IS YOK MAALESEF... EN AZINDAN BANKAYA DEVLETE ISIN DUSECEKSE ORNEGIN BANKAYA YATIRDIGIN PARANIN FAIZI, DEVLETE ODEDIGIN VERRGININ ELEKTRIGIN SUYUN GECIKME FAIZLERI FALAN ORNEKLERI COGALTMAK MUMKUN.. ONUN ICIN SIZ EN IYISI DONMEYIN HELAL BIR SEKILDE GECIMINIZI SAGLAYIN DERIM

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Reklam