Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak İstiyorum

BaşlatanbarlettTarih01/05/2011 19:24:32Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye3 yazı
öncelikle yardımcı olacak bütün arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
istanbul avrupa yakasında tüpgaz sektöründe iş sahibiyim malum doğalgaz bizim sektörü çok etkiledi bu vesile ile sektör değiştirmek istiyorum.
tabi düşüncelerim arasında çocuk giyim ve ayakkabı ağır basıyor bu seçtiğim meslek gurubuna uygun güzel kalabalık bir caddede 3 katlı (bodrom,giriş,girişin üstü) kiralık iş yeri buldum yalnız beni düşündüren kirası aylık yaklaşık 10.000 tl gibi gider olacak... acaba bu konuda bana yardımcı olabilirmisin....saygılarımla

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye234 yazı
ev ve işyeri 'ne kira ödemek bana her zaman kötü gelmiştir. Bursa'dan İstanbul'a gelen biri olarak ilk başta güzel yer olsun diye Kadıköy Moda'da ufak bir daire kiralamıştım ayda 800TL, bir de o evi bana gösteren, kendine emlakçı diyen kişiye de 1000TL vermek zorunda kalmıştım; evsahibi ile anlaşması öyleymiş; evde en cok 6 ay kalacağım, 1000 deil 500 alın demiştim, kabul etmemişlerdi, kazık üstüne kazık.

Yıllar sonra kendi işimi kurarken bir işhanının bodrum katını uygun fiyata satın alıp oraya yerleştim; sırf yer sahibinin oyuncağı olmamak için.

Bugün çevreme bakınca, durumu en iyi olanlar hep kendi yerinde iş yapanlar. bundan 10-15 yıl önce bir arkadaş sadece balıkçı, manav, porselenci ve tuhafiyecilerin olduğu bir yerde babasından kalma dükkanı vardı, arkadaş eczacı olarak mezun olunca porselen eşyalar satan o dükkanı tasfiye edip, eczahane olarak açtı, ilk yıllarca pek satış olmuyordu ancak arkadaş kira giderleri olmadığı için rahatlıkla idare ediyordu. Yıllar sonra satışları çok iyileşti ve şu anda mükemmel cirolar yapıyor. Yer kirada olsaydı ve yer sahibi ilk yıllarda cok az kira alsaydı bile bugünlerde o kira cok artmış olacak ve bugün ayda 10.000TL kar ediyor olsa bunun önemli kısmını kira olarak ödeyecekti.

O yüzden öyle iş seçmeli ve öyle ayarlamalı ki, kira gideri minimum düzeyde sorun olsun.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye7 yazı
omero72 çok güzel bi konuya deginmişsiniz tebrik ediyorum bizide yılllardır kalkındırmayan yüksek kiralar zaten

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Üye234 yazı

boraumut, girişimcilik açısından doğru anlatmış. Yani ya çok gözde bir mekanda işyeri kiralayacaksın (ki bunun için birkaç aylık kira + diğer giderleri karşılayabileceğin yedek sermayen olması şartı ile) ya da ara sokakta ucuz kiralı diye bir yer kiralamayacaksın. Oyunun adı "Ya hep ya hiç" gibi oldu ama biraz öyle.

Bu kira ve yer konusundan bir gerçek örnek daha vereyim: Bursa'da Kapalıçarşının devamında "Bakırcılar Çarşısı" vardır ve en az Kapalı Çarşı kadar sükselidir. Başka bir yakınım orada aylık kirası 6000TL 'ye dükkan tuttu. Yer sahibi değiişince kirayı arttırdı ve sonradan kira 6500TL gibi düzeye cıktı. Bence dudak uçuklatıcı bir rakam fakat buna rağmen yakınım orada birkaç yıldır devam edebiliyor cunku oraya gelen ziyaretçisi ve müşterisi peynir ekmek alır gibi 100'lerce liralık alışveriş yapabiliyor ve böylelikle 6500TL'yi cıkarması çok zor olmuyor ve bir şekilde idare edebiliyor ancak yine de bazen "yandım Allah!" diye feryat ettiği de oluyor.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı
Herkese selam,
İş hayatının yarattığı sıkıntılardan ve bitmek bilmeyen işsizlik sıkıntısından kurtulabilmek adına internette ne yapabilirim diye araştırma yaparken, bu siteye rastladım. Ama hala ne yapabilirim konusunu netleştirmiş durumda değilim. Malum ticaret hayatı hem biraz daha farklı, acımasız ve profesyonel olmayı gerektiriyor. Bu açıdan değerlendirmeye aldığımda kendimi, yapacak olduğum işle ilgili birçok eksiğimin olduğunu ve gerekli olacaksa kurslara katılmam gerektiğini farkettim. Öncelikle ticaretle uğraşan ve bu deryadan kendisine artısı olan değerli arkadaşlardan değerli fikirlerini ve bana öneride bulunmalarını istiyorum.
Şimdiden herkese teşekkür ederim..
Gülten SARIBOYACI

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye920 yazı
herkese merhabalar arkadaşlar.
bügün dünyada ve türkiyede bir çok sıkıntı var... hem krız olarak hem de işçizlık olarak. geçim zorlandi çünkü nsanlar çoğalyor ve eytım artyor.ayrıca teknoloji lerlyor.
eskiden % 10 le % 30 arasi kar marjları gayet yeterli ve kazançliyidi... bügün ise sadece büyük sermayesi olanlar için bu kar marji kazançli dyebiliriz...rekabet artti ve tabiki taklıtler...
az sermayes olanlar bence en az % 100 kar marji olmayan işe girmemeliler... çünkü çoğu işte kurtarmyor ve en kısa zamanda kapatmak zorunda kalyorlar...aslında iş çok ve yaplacak yatırımlar da çok...ama en bükü sıkıntı güven ve birlik...kazandiktan sonra da adıl pailaşimlar...
herkese bol şans ve başarılar dilerım...birleşın ve başarırsınız... dünyada bunların modellerı çoktur...
saygilarimla...
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar,
Uzun zamandır aklımda iş kurma fikri var fakat ne yapabileceğim konusunda net bir karar vermiş değilim.İnternette bu siteyi rastgele buldum.Ve bana bu konuda yardınız dokunabileceğini düşündüm.Benim 2 türlü düşüncem var.Türkiye den ürünü ihracat etmek yada ithal edip burda satmak.Öncelikle tekstil yada mobilya olabilir diye düşünüyorum.Tekstil çünkü 8yıldır tekstil sektöründeyim,mobilya çünkü çevrem var bu sektörde.Ama iş kurma yolundaki arkadaşlara sesleniyorum.Sizce nasıl bir adımla başlamak gerekiyor?Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye920 yazı
secilugur..merhabalar.. öncelikle başarilar dilerim..ikisi de iyi iş ama ... iş kurmas için ayrilan sermeynz ne dır.? yeter mi? satiş zaman olarak dayanma gücü yeter mi? her konu iyi hesaplayın...
saygilarlma emzar nebieridze.
NOT: tekstil ürünleri özel ve model olmasi gerek... mobilya da oyledır...tabiki kazanci en önemldır.
YAŞAMAK İÇİN SAVAŞ,SAVAŞMAK İÇİN YAŞA...
TİCARET! Cesaret, Sermaye, Azim, Güven ve Sabir işidir.
Birlik ve ilkler daima kazanır.

http://granitsanat.com
https://www.facebook.com/granitsanat
http://engramac.com
email:granitsanat@hotmail.com
05427672476

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ymalat
Yeni Üye2 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - emzar45
herkese merhabalar arkadaşlar.
bügün dünyada ve türkiyede bir çok sıkıntı var... hem krız olarak hem de işçizlık olarak. geçim zorlandi çünkü nsanlar çoğalyor ve eytım artyor.ayrıca teknoloji lerlyor.
eskiden % 10 le % 30 arasi kar marjları gayet yeterli ve kazançliyidi... bügün ise sadece büyük sermayesi olanlar için bu kar marji kazançli dyebiliriz...rekabet artti ve tabiki taklıtler...
az sermayes olanlar bence en az % 100 kar marji olmayan işe girmemeliler... çünkü çoğu işte kurtarmyor ve en kısa zamanda kapatmak zorunda kalyorlar...aslında iş çok ve yaplacak yatırımlar da çok...ama en bükü sıkıntı güven ve birlik...kazandiktan sonra da adıl pailaşimlar...
herkese bol şans ve başarılar dilerım...birleşın ve başarırsınız... dünyada bunların modellerı çoktur...
saygilarimla...

teşekkürler çok güzel yazmışsın
Yunus Demir
Bilgisayar Mühendisi

Yerleşim Bulgaristan / VarnaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye5 yazı
sakaryada yatırım yapmak düşüncesinde olabilirseniz şayet,önerebileceğimiz bir yatırımımız söz konusudur.ortak bir yatırımcı aramaktayız,hibe ve destek alınabilecek bir projedir,tamamıyla nakit ve kayifli bir yatırım için e-mail lerinizi bekliyoruz,
saygılarımla

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dany?manlyk