Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Butik Otel

BaşlatansulecTarih19/04/2011 11:20:54Yorum4

İlk mesaj
Yeni Üye6 yazı
Merhabalar,
İstanbul yakınlarında doğa içinde haftasonları kafa dinlemeye tercih edilebilecek bir butik otel açmak istiyoruz. Ortağım ve ben aşçılığını ve işletmeciliğini yapacağız. ortalık için bir bayan eleman ve bir garsonla 7-8 odalı tarz bir otel olsun istiyoruz. fikrimiz henüz çok ham. konu hakkında aklımıza gelmeyen olumlu ya da olumsuz, göremediğimiz konularda fikirlerinizi bekliyorum.
teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Yeni Üye6 yazı
Fikirlerinizi bekliyorum....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye13 yazı
Merhabalar

Otelcilik zor, emek isteyen buna karşın keyifli bir meslektir. Trend olarakta son yıllarda oldukça yükseliştedir. Gelelim Butik otelleri " Butik " yapan kavramlara: Bu oteller mutlak süratle ev, yıldızlı otel ve şehir hayatında insanların yaşadığı ortamlardan mutlak süratle farklı olmalıdır. Doğayla iç içe, verilen yemekler doğal, odaların ambiansı şık ve sıcak. Kısacası müşteri otele geldiğinde kendini bambaşka hissetmelidir. Butik oteller genelde oda ve kahvaltı şekliyle çalışırlar. Diğer öğün ve içecekler otele gelir getiren ekstralardır. Çok fazla personel çalıştırmazsınız. Bakım ve onarımlar çok masraf tutmaz. Gecelik fiyatlarınızı yüksek tutabilirsiniz. Buna karşın oda sayınız kısıtlı olduğundan tam kapasite ile çalışma zorunluluğunuz vardır. Şimdi en önemli mesele ise oteli açmak ve oluşturmak değil her işte olduğu gibi Pazarlamak ve İşletmektir. Butik oteller reklamını kulaktan kulağa pazarlama yolu ile yaparlar. Genelde bu oteli işleteceklerin ilk başlangıç için iyi bir çevresi ve en az 2 sene sabredecek kadar sermayesi olması lazımdır. Bence bu işe başlayacaksanız ilk kafa yormanız gereken odak noktası burasıdır. Bu kısmı sorunsuz bir şekilde aşarsanız zaman içinde başarıyı yakalama şansınız oldukça yüksektir.

Önemli Not: Oda sayınızı 15'in altında tutarsanız tam dolulukla bile çalışsanız kar marjınız verdiğiniz emeğin çok altında olacaktır. 8 Odaya kadar kar etme olasılığınız yok denecek kadar azdır. Keyfe keder yürütürsünüz. 8-10 Oda sizi başabaş noktasına, 10 - 12 Oda tatmin etmeyen kar marjı ile çalışmanızı sağlar

Başarılar Dilerim...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Turizm
Yeni Üye70 yazı

arkadaşım alanyada turizimin göbeğinde yaşıyorum ve hergün başka bir otelci arkadaşımız abimizle oturup kalkıyoruz sana tavsiyem müşteri kısmını öyle hafife alma burda hiç kimse acenta işini garantiye almadan otel kiralamaz kapı müşterisiymiş internetten tanıtırmışsın bunlar hikaye
bu niyetle tutan bi arkadaş var şimdi batmamak için kaçamak yapan lara kiraya veriyor sen anla işte
bu işler öyle 15-20 odayla olmaz ha dersenki çok lüks ve farklı olacak benim sermayemde ordan uzun süre para kazanmasam bile bana yeter ozaman bile sana tasiyem 20 odnın kesiiiiiiiinlikle altına düşmemen
veeeeeee keseinlikle bu işi bilen sağlam kişilerle istişare etme çünkü otelcilikte '' iflasın yolu detaylarda saklı ''
MONA ROZA çoraps
iletişim;5074617665

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye7 yazı
evet iki yorum var ve yorumlar cok guzel. gercekleri yazmış arkadaşlar. bizim insanımızın yaptıgı en buyuk hata bir iş yeri acınca hemen para kazanacaklarını sanıyorlar. en az 1-2 sene para kazanamassın. bu konuda cok dogru soyluyorlar. bildigim kadarı ile otellerle igili teşfikler olması lazım. onları araştırsanız daha iyi olur. yurt dışı ile ilgili olarak bir suru teşfik var. en azında pazarlama teşvigi bile yıllık 70.000 $ otel yatırımları içinde oldugunu biliyorum.
herşey gonlunuzca olsun. kalın saglıcakla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama