Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İç Çamaşırı Dükkanı

BaşlatanknifepartyTarih17/04/2011 18:50:18Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
merhabalar!

izmirde oturuyorum.5-6 senedir agırlıgı tekstil olmak üzere çeşitli magaza ve avm lerde satış danışmanlıgı yaptım.çalıştıgım yerlerde ,mesela boyner ve ykmde marka personelligi yaptım ve buralarda bayan ,erkek fark etmeden iç çamaşarı bölümlerinin guzel cirolar çıkardıgını gözlemledim.tabiki sadece iç çamaşırı degil gecelik,sabahlık çorap,eglenceli boxer vs.. bunların haliyle satışlarınıda yaptım.

şimdi bu sektör ile ilgili bir dükkan açma niyetindeyim. çok degil 15-20m2 lik dükkanlar işimi görecektir. dükkanın yerine gelince guzelyalı,balçova ve narlıdere taraflarında düşünüyorum çunku genelde hep ailelerin oturdugu yerler. özellikle yaz aylarına yakın ve yaz aylarında nişan,dügün sünnet vb. şeyler çok oldugu için iş yapar diye düşünüyorum.

merakım şudur, daha once bu işi yapmış arakdaşlar var ise! yukarıda bahsettigim metre karede bana boyle bir dükkan açmak tahmini nekadara mal olur?

teşekkurler.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Yeni Üye78 yazı
benimde aklımda böyle bir fikir vardı malesef hayata geçiremedim ismi bile hazırdı ''BİDON''
BU ALEMDE 2 BUYUK VAR 1 ESES 2 70 LİK RAKI

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
ben de kaliteli markaların bulunduğu şık bir içgiyim mağazası açmayı düşünüyürum araştırma aşamasındayım daha ve ne kadara mâl olacağını merak ediyorum bu konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Ö?renci
Yeni Üye33 yazı

Arkadaşım Geleceksin İstanbul Yeşildireğe, Gireceksin Toptancılara Toplayacaksın İç Çamaşırlarını Açacaksın Küçük Sevimli Bir Dükkan, Ve Paraya Para Demeyeceksin Ondan Sonra.... İç Çamaşırı İşinde Çok Temiz Para Var... İşe Başlarken Sağlam Başlayacaksın, Muhasebe Programın Olacak, Barkodlu Çalışacaksın, Muhasebe Programınla Entegre Olarak İnternet Siten de Olacak, (Bunlar Çok Pahalı Şeyler Değil) Aynı Ürünü Hem İnternetten Hem Dükkanda Satacaksın, Düzenli Tertipli Olacaksın, İç Çamaşırı Bu, Ağır Bir İş Te Değil... Denemekte Fayda Var... Hayırlısı Olsun...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye3 yazı
çok teşekkür ederim bilgiler için :)

Yerleşim Türkiye / Ni?deMeslek Ö?renci
Yeni Üye8 yazı
4.5 yıldır iç giyim mağazası calıstırıyorum,arkadaş bir anlatmış paraya para demezsin diye ne işmiş bizim iş dedim:) iç giyim mağazaları doğru düzgün calıstırılırsa kar zarar stok maliyeti hesabı iyi yapılır alımlar yerinde olursa bölge konum metrekare iyi secilirse kesinlikle para kazanıran bir iş,amma velakin bu yukarıda saydıklarımı bir arada doğru yapmak icib ciddi anlamda yetenekli girişken ve zeki olmanız gerekiyor,hani acarım magazayı alırım yesildirekten ürünleri koyaraım mağazama sat para topla olmuyo,sattıgın markaları alırken çok dikkat edilmeli bölgeye uygun ürünler olmalı,marja çok dikkat edilmeli sattıgını senden ucuza alıp satanlar karsına cıkıcaktır ha bu ucuz satın demek değil sadece dikkatli alınki başkası sizin çok altınıza inemesin ha inen olucakmıdır umursamayın çok kalıcı olmayacaktır yıllardır bu sekilde calıstım kafamı one egerim kimsenin neyi kaça sattıgına bakmam moralimide bozmam ki başarılı olmanın bu sektördeki en büyük kuralıda bu sanırım,gider çok doğru hesaplanmalı örnek olarak genelde mağaza acanlar elektrik su kira aha masraf yapar yok kardeşim öyle iş,işe gelirken yaktıgın masrafda masraftır geldiğinde arabanı bıraktıgın otoparkta mağazandaki ürünlerin stoklarıda ürünleri koydugun poşetlerde dükkanını temizlediğin deterjanda yanında calısan elemana verdiğin atıyorum günlük 5 tl göze gelmeyen yemek parasıda,aylık 150 tl yıllık 1800 tl ediyo cunki,egerki kendinize çok güveniyosanız bakın çok diyorum bu işe girilebilir parada kazanılır,tahmini kazancınız verdiğiniz kira kadar olucaktır 5 bin kiralık yerde 5 bin 15 bin kiralık yerde 15 bin,yapmak isteyenler istanbul dısında olursa sevinirim kendime rakip istemiyorum:) yardım isterse burdan ulaşabilirler,ha son olarak sunu belirteyim adam akıllı 80-100 metrekare orta seviye bir mağaza açmanın yatırımı ürünler dekor masrafı vs 150 bin tl civarında olucaktır saygılar...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye1 yazı
merhaba benim annemin bir hayali var iç giyim dükkanı açmak bende 17 yaşındayım araştırıyorum. Öncelikle biz Gaziantebin islahiye ilçesinde oturuyoruz yaklaşık 30000 nüfuslu bir yer ve gerçekten iç giyim dükkanı 1 tane var başka oda marka obje. yani millet pahalı diye fazla tercih etmiyormuş sanırım 27 bin lirada paramız var yol gösterirseniz sevinirim teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Ö?renci
Yeni Üye3 yazı
Süleymani arkadaşıma katılıyorum,İstanbul dışında iç giyim mağazaları açarsanız seviniriz :) İstanbulda haddinden fazla iç giyim magazası var.

İç giyim mağazası açmak isteyen arkadaşlar en az 100 bin tl niz var ise hiç durmayın açın ama yeri iyi seçmek lazım,insanların alım gücünün yüksek olduğu bölgeler tercih edilirse daha faydalı olur.İnsan sürkülasyonu da çok önemli kuytu köşelerde açılan iç giyim mağazaları bakkal olmaktan öteye geçemez.İnsanlar artık şaşalı şık mekanlardan alış veriş yapmayı tercih ediyor.
Yaslıydı Gözlerim
Yaşlandı Bedenim
Kin Tuttu Sözlerim
Ve Geride Kaldı Dünlerim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf