Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Benim Bilmedigim Ne???

Başlatantek pazarlamaTarih11/04/2011 21:16:29Yorum8

İlk mesaj
Yeni Üye71 yazı
selam arkadaslar benim sorum su ????
burda bazi arkadaslar marka ürünleri sunuyor .
ve yine görüyorum avrupadan ( hollanda ,almanya ,belcika ) bazi arkadaslar fiyat resim falan istiyor bundan 5 yil önce biz almanyaya bir markayi sokmaya calistik emdigimiz sütü burnumuzdan getirdiler ....... türkiyeden almanyaya markanin girisi serbestlestimi??? bilgisi olan varsa lütfen yardim
sindiden tessekürler

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
8 yorum
Yeni Üye71 yazı
kimsenin fikri yokmu ???? tamam tamam 100 bin liram var ne yapayim !! :) :) :) :) :) :)

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
Evet kardeşim markalı malların yani imitasyon ürünlerin satışı yasaaakkkk, burada kimse sana cevap vermeyecek kimse seninle bu konuyu paylaşmayacak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı

o zaman bütün avrupadaki arkadaslara duyrulur bosuna resim fiyat felan triplerine girmeyin markali mallarda :)

Üye118 yazı

sordugun soru cok zor ama illaki cevabi bilenler vardir. Sorunun uygun mantikli gecerli bir cevabini alirsan bizlerle paylasabilirsin... 100.000 i ni de tabii ki :)

Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)
Ravi (r.a.): Hakim İbnu Hizam

Yerleşim / BalkanlarMeslek Ticaret
Yeni Üye71 yazı
kosovali hadis cok hosta shiptarlarla biraz zor bee :) :)

Üye118 yazı
:)
sagolasin,
evet hadisler hep cok guzel...

... ve ticaret yapmak cok zor.... aslinda her yerde zorlasti sanirim...

Bu arada etiketleri kesme yontemini uygulayanlar var... sicak utuyle sonradan marka amblemi uygulayanlar var ...ve kimbilir daha neler var...
Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)
Ravi (r.a.): Hakim İbnu Hizam

Yerleşim / BalkanlarMeslek Ticaret
Üye628 yazı
tek pazarlama arkadaşım imitasyon ürünler yasak dedim yoksa hiçbir şekilde yurt dışına çıkarılamıyor demedim. Yani açıkçası kaçakçılık gibi bir şey bu, bir sürü yolu var çıkarmanın bunların nasıl çıkartılacağını seninle burada kimse paylaşmayacak dedim. Onun cevabını buralarda arama .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye71 yazı
vsl kardesim yukarida yazimda dedim zaten 5 yil önce denedik anamizdam emdigimiz süt burnumuzdan geldi diye :) ama ne bilim avrupadaki arkadaslar öyle rahat rahat resim fiyat isteyince insan ister istemez kendi kendine soruyor acaba bir kolaylikmi cikti diye ,, yoksa hasa ,ben burada kimseden bana bir cin ali oyunu ögretmesini talep etmedim . sen zaten burda kimse sana cevap vermeyecek kimse seninle bu konuyu paylasmayacak diye yazinnca ben senin yanlis anladigini anladim ama :)
burda tartismaya girmek istemedim ... kosovali su sicak ütüyü bir görüselim :) :) :) :) :) :) :) saka arkadaslar ilginizden dolayi allah razi olsun ;)