Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Simit,unlu Mamüller

BaşlatankutaykutTarih07/04/2011 14:47:42Yorum15

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
arkadaşlar uzunca bir süredir franchising üzerine bir iş kurmak için araştırma yapmaktaydım.fakat olumlu neticelenmedi ve artık vazgeçtim.beni beğeneni ben beğenmedim,benim beğendiklerimde beni beğenmedi.bende kendi işimin tek patronu olmaya karar verdim.simit sarayı tarzı unlu mamüller cafe aklıma yattı.lakin üretim işinden pek anlamıyorum.niyetim simit,poğaça,açma,börek üzerine iyi bir lokasyonda işyeri açmak .ekmek,pasta,baklava türü yiyecekler olmayacak sadece simit,poğaça,açma,börek olacak.simit sarayı tarzı yani.lezzetli yiyecekler,nezih bir ortam,iyi bir lokasyon.
iki tane sorum var;
1-unlu mamüller üretimi konusunda sıkıntı çekermiyim?hiç anlamadığım bir konu
2-konsept olarak fikirleriniz nelerdir?
değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
15 yorum
Yeni Üye14 yazı
önce simit sarayı bayiliği almayı düşündüm,250-300000 tl para istiyorlar.ayrıca diğer şartlarıda çok ağır,üstelik burunlarından kıl aldırmıyorlar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye66 yazı
arkadaşım kolay gelsin şimdi sen diyosunki 1 yada 2 usta tutarım bunların paralarını veririrm çalıştırırrım ama olay senin düşündügün gibi degil başka üreticiden alıp satarım ben kar marjına bakarım dersen eyvallah fakat bu sektördeki ustalar genel anlamda 2 ay bi yerde çalışmaz ben 5 senedir bu işi yapan biri olarak zoraki usta oldum yani adam gelmedimi tezgaha mal çıkmadımı iş biter müşteri usta gelmemiş yan yatmış çamura batmış anlamaz ya bu işi stoklu yapıcaksın derindonduruya atıp pişireceksin yada vazgeçeceksin durum bu kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı

bornstret,
ilgine teşekkürler.evet unlu mamüller üretiminden anlamıyorum.ustanın 2 ay çalışmama işini biraz açarsan sevinirim.bu durumu ilk defa duyuyorum.baktığın zaman piyasada iş arayan o kadar çok usta varki.
üreticiden alıp satma işi ise pek sıcak gelmiyor.ben kendim bu tarz biyerden alışveriş yapmam mesela.2 usta tutup işe başlamayı düşünüyorum

Üye131 yazı
değerli kutaykut !
1-) cevap:
a) siz, imalattan önce börek satış mağazası işletme tekniklerinizi geliştirmelisiniz.
b)http://mevzuat.basbakanlik.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.7115&MevzuatIliski=0&sourceXmlSearch=G%C4%B1da%20ve%20G%C4%B1da
c)yukarıdaki gıda üretimi ile ilgili siteyi kopyalayıp inceleyin,
d)bizi ilgilendiren ek 1 deki g29 ve g35 şartlarını oluşturmak,
e)işte o zaman tüm korkularınız biter.
f)bunların hepsi prosüdür ve gerçek kurallar.
g)onun için siz satış mağazasını imalattan çiğ dolapta stoklayabileceğiniz ürün çeşitlerini çiğ olarak satın alıp;
dayanma süreleri boyunca fırınınızda pişirerek,satış yapmalısınız.
h)ertesi günü tekrar stoktaki çiğ ürünü pişirerek malı satıp, yeni siparişi imalata vermelisiniz.
i)bunu sürekli takip edecek pişirici-satıcı tezgah sorumlusu işi bilen çalışana ihtiyacınız var.
not: unutmayın ! imalat yapan belgeli bir çok işletme var.siz sadece çiğ olarak satın alacaksınız.pişirecek satacaksın.
2-) cevap:
a) konsept kendi ismini marka yap, örnek: (.......?.......) börek satış mağazası gibi.
b) satacağın ürünler; kol böreği (kıymalı,beyaz peynirli,patatesli,ıspanaklı) açma,zeytinli açma,karaköy kuru poğaçası(kıymalı,patatesli,peynirli), küt (sade) börek üstüne pudra şekeri dökülen,peynirli su böreği,dereotlu ev poğaçası.
c)açılış saati sabah 04, kapanış saati akşam 19

bir işi araştırdıktan sonra uygulamaya geçmek korkular yüzünden olmuyor.
cesaret hırs azim asıl korkuları yıkıyor ve sonuca erişiyorsunuz.
yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Yeni Üye14 yazı
lasillas,
bilgiler için teşekkürler.
eğer yaparsam ki ciddi olarak niyetlendim alsat yapmayı düşünmüyorum.üretip satacağım.simit sarayından esinleneceğim,yalnız birebir kopyalama değil.simit,börek,açma,poğaça.bu 4 kalem ürün üzerine yoğunlaşıp bunların her çeşitini satmayı düşünüyorum

Üye131 yazı
kutaykut
tabi ki en iyi satış tekniği imalattan müşteriye birebir satış.
yukardaki cevap 1 ve cevap2 şıklarını o zaman imalat olduğu için daha iyi bir zeka ile uygulayıp
prosüdürleri ve pazarlama tekniklerinide aştınmı dört dörtlük bir yönetime erişirsiniz ki,
en zor yönlerinden biri bilgili personelin adaptasyonudur. imalat ustalarına yönetimi kaptırırsanız ki
bu genelde mağaza sahibinin daha az üretim tekniklerini bilmesinden kaynaklanır. o zaman dükkanınızda
usta hamurkar tutamazsınız. daima usta hamurkarlarınıza onların değerli fakat bulunmaz olmadıklarını hissettirmelisiniz.unutmayın! en değerli ustalarınız müşterilerinizdir. onun için kaliteyi müşteriler sayesinde
herkez için oluşturursunuz.en değerli eleman mağazaya giren her bir yeni müşteridir,mağazanızda da çalışan en değerli eleman yeni aldığınız işçinizdir.
ben sizin başaracağınıza inanıyorum.tek sorun finansmanınızı iyi bir şekilde değerlendirmeniz.
gerekirse bu iş için her türlü yardımı yapmaya hazırım.başka bir şehirde olsanız bile.

Yeni Üye66 yazı
arkadaşım abim canım abim ben sana bu işe girme demedim benim haddime degil ama şu gerçegi işin içine girince ögreneceksin şimdi usta bazen öyle bir havalara girerki sen ya kardeşim sen ne yapıyosun işini yap dersin o laftan bile huylanır gelmez ben bu işi şu an yapıyorum ama buraya gelene kadar cigeri 5 para etmez adamlara yalvarıyorsun aman abim canım abim sen daha iyi bilirsin ona ragmen adam hamuru tezgahta bırakıp gitti adamın parasını günlük verdigim halde yani işi açacaksanda bir an önce ögrenmeye bak yada dedigim gibi adamı gece çalıştırma gündüz derin donduruyla stoklu çalış usta gelmesse gece usta aramaktansa gündüz ararsın daha kolay olur bu işte kar marjı yüksektir fakat sirkülasyon şarttır sen nerde açmayı düşünüyorsun benim dükkan izmirde yakınlardaysan ziyaret edebilirsin

Yeni Üye14 yazı
peki dondurulmuş üründe aynı lezzet elde edilebiliyormu?kısmet olursa antalyada yapmayı düşünüyorum,ama izmirede zaman zaman geliyorum.bu yakınlarda gelirsem mutlaka ziyaret etmek isterim.
birde iyi bir ustaya ne kadar ücret vermek gerekir ortalama.gördüğüm 1000 tl yede çalışırım diyen var ama iyi bir usta bu paraya çalışmaz heralde.80000 tl gibi bir rakamla bu işi bitirebilirim diye düşünüyorum.kaliteli malzeme,iyi bir dekarosyon için.yoksa yanılıyormuyum?

Üye131 yazı
iyi bir usta1.500 / 2.000 tl + sgk+yemek+yol+yıllık sözleşme imzalar.seni yarıyolda bırakmaz.
birde pişirici tezgahtar satışı yapar.bu da 750tl / 1.250tl arası aynı sözleşme imzalar.
dondurulmuş denince -18 derecedir.
soğuk dolap denince +2 / +4 derecedir.
siz +2 / +4 dolap kullanacaksınız.ürün çeşidine göre çiğ olarak dayanma süreleri 2 gün ile 6 gün arasında değişir.
dükkanınızı açmadan önce ilk gün hazırlığı için;
dükkanınızın kirası,elektrik,suyu,vergi başvurusu,ambalaj malzemeleri,yazar kasa,terazi,temizlik malzemeleri hepsini başvuru yapıp üstünüze almalısınız.
imalat için fırın, hamur karıştırıcı mikser, kavurmalar için tencereler,
ürünü depolama rafları ve dolapları,hamuru açmak için mermer tezgahlar,tepsiler ve rafları,fayansların döşenmesi
lavabonun ve benzer yerlerin paslanmaz çelik olması.
aynı şekilde dükkanın tezgahları,benmari,çay ocağın,meşrubat dolabın,fayansların döşenmiş olması,müşteri lavabosu ve tuvaletin olması,sandalye masaların,menanj takımları,kesme tahtası ve bıçakların personel kıyafetleri, dekor.bunların hepsini hesaplarsanız ve bu işleri yaparken bile yeme içme usta bedelleri gelip gitme ekstra maliyetlerdir.kiranız mahalle içlerinde en fazla 400/600tl ; işlek yerlerde 700 / 1.200tl ana caddelerde 2.000 /3.000tl olmasına dikkat etmelisiniz.
personel; imalatta bir usta,dükkanda pişirici fırın tezgahtarı ile paket için genç bir eleman,sizde her iki yerde kontrol altında tutarsınız.yani dört kişilik üretici satıcı ekip ile işi tutturursunuz

Yeni Üye54 yazı
Merhaba. Bende uzun süre çeşitli sektörlerde franchise olanaklarını araştırdım. Bir ara AVM lerde stand kurma fikrini ciddi olarak düşündüm. Fakat firmaların isim hakkı bedeli, aylık cirodan pay, reklam giderleri kesintisi vs. gibi istekleri bunları karşılayabilecek olmama rağmen beni caydırdı. Sizin bu tür bir fikre girişmenizi takdirle karşıladım ama böyle büyük ve çok zaman isteyen bir girişim bana uygun değil. Aslında bence büyük cafe zincirlerinden birinden iyi bir lokasyonda bir franchising almak. O da fiyat 200.000-250.000 Tl. ye kadar çıkıyor.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Üye292 yazı
hocam kendi markanı yarat 250 mılyar verılmez adamlar .git kendi isminde kurumsal bir olusum yap.
www.kadinforum.net

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Yeni Üye14 yazı
bugün 1 tane dükkan buldum.çok işlek,güzel bir lokasyon.5000 tl kira istiyor,birazda hava parası.gözümü karartıp tutacam fakat mcdonalds,burger king,dominos,özsüt aklınıza gelen bütün büyükler var.ayrıca börekçi,büfe çok sayıda mevcut.bunların arasında yaşayabilirmiyim endişesi mevcut.ilk etapta boyumdan büyük bir işe girmiş olurmuyum?

Üye450 yazı
Merhaba,
Ya bence bu konuda çok iyi bir fizibilite çalışması yapman lazım.
İlk olarak kağıt üzerinde orayı tuttuğunda aylık giderleri (elk,su,d.gaz,ssk,maaş,hammadde,nakliye,stopaj,vergi vs) hesapla.
Ondan sonrada bütün bu aylık masrafları çıkarabilmek için aylık daha sonra günlük günlük satış rakamını çıkar. Bu rakam için de ne kadarlık bir ürün satışı yapılacağını tespit et.
Yani başabaş noktası için günlük satış miktarın gözünü kesiyor mu kesmiyor mu? Şöyle objektif gözle bak,incele.
Yoksa 5000 TL'ye dükkanı tutacaksın o kadar dekor işleri ve demirbaş masrafı yapacaksın.Aman diyorum.
Kağıt üzerinde tekrar tekrar çalış. Bir de ne işi yaparsan yap. Elindeki tüm parayla değil bir kısmına dokunmadan yap,yani elinde biraz nakitin olsun her zaman.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye23 yazı
ilginç...
S.Ö
İZMİR